X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • agania Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madu, teraz tutaj zostały same dziewczyny, które potrafią ze sobą pogadać :) nie wiem czy byłaś z nami od początku, ale nie zawsze tutaj było tak fajnie ;) a szczególnie jak były początki ciąży to było dużo spinek.

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • PauLLa Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe jak sobie lukrujecie :D

A właśnie pytanie mam. Czy macie problemy z pamięcią??? Ja od końcówki ciąży mam skleroze straszną:( właśnie wczoraj apogeum nadeszło. Chciałam zrobić przelew i mimo że kojarzyłam,że gdzieś widziałam swoją karte z kodami to nie mogę sb przypomnieć gdzie. O znalezieniu nie wspominając. Załamie się w końcu. Drugi miesiąc kupuje sb zyletki bo wchodzę do sklepu i bach! Nie pamiętam po co ...

Dzisiaj płakałam z Małym. Po prostu nie mam już siły....

bi7y7ddlfmn3ut49.png

74dii09kdzbtm8xb.png
  • aanaa Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale biorąc pod uwagę ilość bab z ciazowymi hormonami to nie bylo tak zle :D
    Ola, gratulacje :) cieszę się, ze się z nami podzieliłaś dobrymi wieściami :)
    A tak w ogóle, to jak dlugo moze nie byc okresu przy kp? Do odstawienia?

ola.321 lubi tę wiadomość

iv09hdge6yql001e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2016, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aanaa to chyba jest nie do przewidzenia z okresem przy kp. Ja tez jeszcze nie miałam.

No to fakt , Madu jest takim dobrym duszkiem :) pewnie tez troche z racji wykształcenia wie co powiedzieć :P

• madu Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agania byłam byłam od 6 lutego z Wami, czytałam widzialam że były spinki, ale tak jak aanaa mówi i tak nie było źle jak na taki koktajl hormonalny jak czasem podczytuję inne wątki to tam czasami jest naprawde ostro ;)

aanaa dokładnie do odstawieni amoże nie byc 2 ale jakies tam warunki trzeba spełniac, karmić co minimum 3h itp...a to tez nie jest gwarantem że @ nie przyjdzie.

Paulla ja tez mam skleroze, czytałam ze do 6 miesiecy po porodzie moze sie trzymac a potem już jest tylko lepiej.

Myśmy dzis też mieli przechlastany dzien, leon był dzis nieodkladalny. dobrze ze jest pieluszka i zabawa w niema- jest bo nie szło go niczym dziś zainteresować. i przed chwila o mało nie jechalismy do amulatorium całodobowego, bo wyskoczyło mu coś na gornej wardze- moje podejżenie od razu że opryszczka, ale okąpałam go, nakarmiłam, mówie R uśpijmy go to jescze dokładnie zobaczymy no i znikło, przynajmniej nic nie widzimy, to i nie byłoby co lekarzowi pokazać...no ale jestem czujna. Mam nadzieję ze to tylko łapka sobie cos zadarł, bo pięści niemiłosiernie pcha do paszczki.

21.10.2015 Leon <3
  • agaton Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madu, oby to tylko zadrapanie! Zgadzam sie z dziewczynami, super z ciebie babka:)
    A kim jestes z wyksztalcenia? Onka mnie zainteresowala:)

Maluda,dawaj znać jak tam u was, mam nadzieje,ze dadzą rade te pielęgniarki...

Aleksandra,te testy owu są Malo dokładne,ale mi wyznaczyly owu kiedy się Hela poczęła hehe ;) nie bazowalam na tym i dużo czytałam,ze są niedokladne,ale jako pomoc nysle,ze są ok:) myślałam,ze są tańsze;) tzn nie są drogie,ale jakos mi sie wydawalo,ze ja mniej placilam;)

Styczniowa,dzieki!!! Musze zacząć mierzyć i wtedy cos więcej zrozumiem ;)

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2016, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaton zalookaj na fejsa do Madu :D

A dla mnie testy owu były nie do rozwiklania. Szczególnie konieczność oceny czy pasek jest bardzo wyraźny czy tylko wyraźny .

• WiedźmaMaKota Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madu bo tu chodzi o to w jaki sposób się udzielasz. Zawsze ciepło i że zrozumieniem.

Jest tu oczywiście więcej takich dziewczyn, które się super czyta m in Agaton, onka, sansa, agania, zakretka, jaroszka, szczesliwa, frogi, lojka, mika i dużo innych ;) fajne babki na tym forum ;)

onka, madu, agaton, szczesliwa_mamusia21, Little Frog, lojkalojka, ZakręconaOna lubią tę wiadomość

Robimy drugiego Dziedzica ;)
    3i496iye8v37prd8.png
  • madu Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś

Onka zdemaskowałas mnie i teraz musze sie przyznac, Agaton PsychoLoszka jestem;)
    Co do dobrych duszków to tutaj tylko same takie :)

onka, agaton, lojkalojka lubią tę wiadomość

21.10.2015 Leon <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2016, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Och Wiedzma :* juz mi lepiej ;) Ciebie tez się super czyta !

Normalnie towarzystwo wzajemnej adoracji nam się tu robi :P

madu, ZakręconaOna lubią tę wiadomość

• WiedźmaMaKota Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie chyba przed jutrzejszym dniem tak bierze na rozczulanie, wybaczcie już nie będę ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2016, 20:44

onka, madu lubią tę wiadomość

Robimy drugiego Dziedzica ;)
    3i496iye8v37prd8.png
  • agaton Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe no extra jestesmy jednym słowem;P ale serio to na prawdę fajne to forum i od czasu do czasu trzeba napisać,ze nam tu dobrze i ze się lubimy:) ja tez odczuwam taka potrzebę;)
    Madu,to grubo:) do ciebie to bym nawet na terapie poszla;D a czym sie zajmowalas przed urodzeniem Leonka?

Onka,ja przyjmowalam,ze jak jest druga kreska to jestem w okolicy owu,ale fakt,uzylam ich dosłownie kilka sztuk,wiec moja opinia nie jest miarodajna. Slyszalam,ze musi być bardzo wyraźna druga krecha,a u mnie byla blada, a i tak Hela jest z nami ;) a sex byl tylko w ten dzień,bo później mialam infekcje hehe to musial byc zloty strzał tego dnia;P

stokrotka25 lubi tę wiadomość

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
  • szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madu ja sie przyczepiam ! I oczywiscie kazda z nas jest tu super babka, a co do fb to prawda ze dzieczyny zwlaszcza nowe lubia pluc jadem , ale tu czuje sie jak w domu moze dlatego ze jestesmy ze soba od poczatku ? I przetrwalysmy wszystko ? :*
    taki mamy wieczor slodzenia i dobrze !

Madu a co do tego zadrapania hm , ja zauwazylam ze jak mojemu dam moje mleko z butelki to mu wyskakuja dookola dziwne czerwone plamy ktore po 30 minutach znikaja , nie zawsze ale juz ze 3 razy to zaobserwowoalam , mam nadzieje ze u Ciebie jednorazowa akcja !

Pauula kochaana ja tez mam poblemy z pamiecia i wszyscy maja ze mnie niezly ubaw :D

Madu szkoda ze nie wiedzialam ze jestes psychologiem ... na pewno bym do Ciebie napisala jak urodzilam oj wtedy to bys mi sie baaaardzo przydala ! :)

Prosze o kciuki juro po 4 mcach moje dziecko pierwszy raz pojdzie w gości ! Zobaczymy co to bedzie :D

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • Aleksandra90 Ekspertka

Wysłany: 12 lutego 2016, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja muszę przyznać, że dobrze się wśród Was na forum czuję, normalnie jestem kryjakiem i wstydziochem, ale taką rodzinną atmosferę tworzycie, że nie strach zapytać ;-)

To zobaczę, może dla samego sprawdzenia kupię te testy, bo mój organizm mnie ponownie zaszokował - dzisiaj znowu regularnie po 17 dniach plamienie, definitywnie nie okres i weź człowieku zgadnij co to może być... Organizm ludzki to niesamowite ustrojstwo...

Planujecie coś na Walentynki? :-)

szczesliwa_mamusia21, WiedźmaMaKota lubią tę wiadomość

82do3e5egr62ty7k.png
    wff2df9h1v1cw6q6.png
  • szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandra ja cos kupie i wieczorem moze jakas seksi bielizne wloze :D
    Jestesmy sami tutaj takze nie mam mozliwosci podrzucic malego do babci i wyskoczyc na kolacje , co nie powiem marzy mi sie :D
    Ale tez bedzie fajnie :)

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • agania Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2016, 04:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My nie obchodzimy Walentynek. W sumie chciałoby sie powiedzieć, ze mamy je codziennie, ale to byłoby kłamstwo. Kłócimy sie ostatnio dość dużo, ale ponieważ to podobno normalne, ze dziecko wszystko zmienia i także relacje pomiędzy rodzicami to czekam aż nam przejdzie i bedzie po staremu.
    Oliwka obudziła sie o północy, nie mogłam jej uspac to dałam cyc, zjadła i dalej sie wiercila a w pewnym momencie tylko było widac, ze ma ochotę na zabawę i ha ha ha hi hi hi, niestety ja jestem wredna matka i na to nie pozwoliłam, trochę ponosilam, trochę potrzepalam dupka w łóżeczku, a na końcu puściłam jąkać melodyjkę z yt i powoli powoli usnęła... Ech

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2016, 04:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agania no co Ty, jaką wredna.to dla jej dobra, żeby spala, kiedy jest czas na sen. Moje dziecko też np się teraz najadło i leży w lozeczku samo, ja na laktatorze. Wiem, że za 10 min odpadnie, chyba że się obrobi;)

Mi znajoma psycholog mówiła ze dziecko potrafi wyzwolić to co w nas niedobre. Ale o związek trzeba dbać, nie zawsze przeczekanie to dobre rozwiązanie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2016, 04:51

• madu Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2016, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Psychologiem jestem od dzieciaków, mlodziezy z autyzmem trochę innych niepełnosprawności. Na terapię innych zaburzen to za miękka jestem, a teraz od kad jest Leon to i na to co robilam, niestety. Musze zmienic działkę ale trochę trudno po 5 latach takiej pracy i 2 na urlopie. Zobaczymy:)

Szczęśliwa na pewno sobie super poradziłas:* jak byś jeszcze coś potrzebowała to pisz, chociaż myślę że tu wszystkie rbicie świetną robote jesli chodzi o wsparcie :) tyle głów, zwykle nic dodać nic ująć:)

Onka z tymi zmianami po urodzodzeniu dziecka to racja, dziecko może wyzwolić to co niedobre ale może też wyzwolenic dużo dobra.
    Agania mam nadzieję że przestaniecie się kłócić ale warto raczej usiasc i pogadac obtym co jest nie tak bo czekanie czasem nic dobrego nie przynosi a problemy i wzajemne żale tylko się nawarstwiaja.

Onka serio Ty na laktaorze? O takiej porze ?/niezly z Ciebie zawodnik i aż mi glupio że ją już nie działam ;)

Co do walentynek, to mynnigdy nie obchodzilismy, wczoraj mieliśmy rocznicę szosta bycia razem ale zapomnielismy;)

Kurde meczu brzuchatego mojego człowieka, godzina 3 od kilku nocy nie zaczyna płakać spać nie może i tak do 6-7 ten sen ma niespokojny....

21.10.2015 Leon <3
  • Maximmum Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2016, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry! :) fajnie się czyta jak sobie tak slodzicie :)
    Co do zmian, między mną a mężem nie zauważyłam nic takiego, chyba jest jak zawsze :)

Mój synuś właśnie zasnął :) a dziś jedZiemy do moich rodziców.
    Za tydzień zaczynamy przygodę z rozszerzaniem diety! :D

ZakręconaOna lubi tę wiadomość

wff2k6nl4cdo77as.png

Aniołek [*] 7tc - 19.02.2017
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2016, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madu ja na laktatorze tylko dlatego ze zjadł 1 pierś a 2 pełna, musiał ściągnąć i znów 140 :) u nas tez dziś od tej 5 spał niespokojnie, o 7 się obudził, kot mialczal ale na szczęście oboje przysneli do 8 ;)

‹‹ 3056 3057 3058 3059 3060 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ