X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • ola.321 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pepepe - już nie karmię

Wiedźma - kilka dni temu pamiętasz jak zastanawiałam się że @ nie mam :), Ty też mówiłaś że nie masz :), a u mnie już wiadomo czemu :). Natomiast kiedy co i jak się stało - nie mam pojęcia :).

l22ntv73ar096ms1.png
    dqprj44jdaytfglm.png

09.2013r (10tc)
    07.2014r (9tc)
  • agania Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola, kurde może i ja test zrobię :O

ola.321 lubi tę wiadomość

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • WiedźmaMaKota Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam już 2x okres. W poniedziałek czekam na następny.

Robimy drugiego Dziedzica ;)
    3i496iye8v37prd8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2016, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola gratuluję i życzę Ci dużo zdrówka!

Co do sn po cc to patrzac na sam porod ja bym nie chciała sn. Miałam poród prawie 2w1 (po 12 h skurczów co kilka minut miałam pełne rozwarcie ale nie miałam partych) i cc było dla mnie jak nagroda :) ale biorąc pod uwagę ze Maciek ma problemy z kanaliki lzowymi co jest częste przy cc podobno i wnm być może związane z cc to jednak się zastanawiam. Ale na razie nie ma tematu , rodzeństwo być może i jeszcze nie wiem kiedy . Ale też miałam przez chwile schize ze jestem w ciąży bo ze 3 tyg nieregularnie mnie mdlilo ale przeszlo. No cóż @ dalej nie ma ale chudne wiec nie podejrzewam ciąży ;)

Co do niechudniecia - może zbadajcie sobie dziewczyny Tsh? Ja jak weszłam w niedoczynność to strasznie tylam a po porodzie to się różne rzeczy z tarczyca dzieja.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2016, 17:22

• madu Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    onka u mnie po 13h w sekunde zarzadzili cc. perte były ale skurcze ustały i oxy nie podziałała, tętno małego spadło drastycznie. ale mnie naprawde bolało tylko 1 h kiedy było pełne rozwarcie, a 12 h bardzo spoko. dlatego chce kolejny poród sn.

21.10.2015 Leon <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2016, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzisz Madu każdy inaczej wspomina. Może ja mam tak przez ten cholerny gaz który nic nie pomógł a otumanil. ..

• ola.321 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WiedźmaMaKota wrote:
    Ja miałam już 2x okres. W poniedziałek czekam na następny.

to coś pomieszałam :)

l22ntv73ar096ms1.png
    dqprj44jdaytfglm.png

09.2013r (10tc)
    07.2014r (9tc)
  • madu Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    całkiem możliwe onka, że to przez ten gaz. U mnie wszytsko bardzo świadomie, natomiast ostatnia godzina to pamietam ze byłam w kosmosie. każdy inaczej czuje ból jednak i nie ma co porównywać. Poza tym nikt nie zagwarantuje że kolejnym razem odczucia będa takie same, takie ryzyyko ;)

onka lubi tę wiadomość

21.10.2015 Leon <3
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola gratulacjr jejku ale nowina !:D

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • PePePe Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ola.321 wrote:
    to coś pomieszałam :)

Ola,moze nie zauwazylas, ale b. mnie to interesuje- czy karmisz piersia?

• lojkalojka Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ola.321 wrote:
    Pepepe - już nie karmię

Szczesliwa mama dziewiecioletniej Cariny i malego Leonka <3
    [*] 6tc 07.01.2015
    relgwn15o8cdzpyz.png
  • PePePe Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lojkalojka wrote:

Przepraszam, chyba nie zauwazylam a b.mnie to interesuje jak to jest z tym zachodzeniem w ciaze podczas karmienia piersia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2016, 18:20

• agaton Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rany julek,ola GRATYYY!!! To ci nowina,super:) troche jakby zazdroszczę:) trzymaj się ciepło i wszystko będzie dobrze:)
    Pepepe tez się zastanawiam z tym kp,ale to raczej różnie bywa. Ja okresu nie mialam, a dzisiaj mi się tak żreć za przeproszeniem chce,jak na okres;P

Onka,madu,dokladnie,jak u kogo ten sn przebiega.. Hela ani z kanalikami nie ma problemu,ani z kanalikami ani z wnm. A jacusianka miala cc?? Chyba sn.
    Musze to przemyśleć,na szczęście jest czas;)

Ola,a co lekarz mowil na to,ze kolejna ciąża tak szybko po cc?

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
  • PePePe Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agaton wrote:
    Rany julek,ola GRATYYY!!! To ci nowina,super:) troche jakby zazdroszczę:) trzymaj się ciepło i wszystko będzie dobrze:)
    Pepepe tez się zastanawiam z tym kp,ale to raczej różnie bywa. Ja okresu nie mialam, a dzisiaj mi się tak żreć za przeproszeniem chce,jak na okres;P

Onka,madu,dokladnie,jak u kogo ten sn przebiega.. Hela ani z kanalikami nie ma problemu,ani z kanalikami ani z wnm. A jacusianka miala cc?? Chyba sn.
    Musze to przemyśleć,na szczęście jest czas;)

Ola,a co lekarz mowil na to,ze kolejna ciąża tak szybko po cc?

No wlasnie mnie tez to zastanawia- dla zainteresowanych:
    http://dziecisawazne.pl/czy-mozna-zajsc-w-ciaze-podczas-karmienia-piersia/
    Okresu nie mialam do tej pory, biore tabletki anty, karmie, ale nadal sie zastanawiam...
    Maly jest z cc i jest okazem zdrowia,wiec nie generalizujmy.

• PauLLa Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola normalnie wyciągnęłam całego biszkopta z wrażenia :D serdeczne gratulacje kochana :*

ja mimo że mam ciężko to nie mówię,że nie chce wgl,ale na te chwilę nas nie stać i tyle.

Ja kp po cc od początku,bo miałam pokarm i w sumie @ nie mam ale objawy jak na dni płodne (cholernie bolące jajniki) i na dni przed @ typu dużo krostek na twarzy i apetyt,że ja cie krece hehe to mam :D

Adi jest albo chory albo idą zęby.:( R zmieniał mu pampersa i Mały tak nagle zaczął płakać. Uspokoić się nie dało. Zwykle płakał bo kładliśmy go na plecki ale jak tylko był rozbierany to cieszył się a teraz???noszenie na rękach nic nie dało,ziewał,więc do wózka i lulam po dwóch cycusiach. A to płacze a to się cieszył...masakra...R zajął się nim przez moment a Mały ulał mocno. Myślę sb ok...bolał brzuszek i będzie dobrze,a gdzie tam...dalej płacze...znowu ulał,prosto w mój dekolt! Fuuu....ostatecznie wzięłam go do kąpieli. On tak lubi być w wodzie a mnie bolą plecy i wyciągam go ,bo zaczyna się rzucać,w sensie szaleć aż główką przyfradzolił w wanienke ale nie ruszyło go to,dalej szalał. Jak mi przy wycieraniu się darl,zadzwoniłam po R żeby przyszedł i przyniósł termometr. Tam 37,9 i ani grama więcej. Narazie nic nie dałam ale czuję,że znowu zęby. My to przekleci jesteśmy z tymi zębami. Czasem nie mam siły. Płakać mi się chce...teraz Synek padł pp jednym cycusiu i ciumka przez sen a mi żal odejść. Muszę przecież wykąpać się z tej serwatki ehhh

bi7y7ddlfmn3ut49.png

74dii09kdzbtm8xb.png
  • PauLLa Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Peepe z tego co słyszałam od swojej gin to kp jest skuteczną antykoncepcja tylko kiedy karmi się co 2-3h przez 24h na dobę. Od początku. Ale i tak żadnej pewności nie ma,tak jak i przy gumkach(właśnie jedną z naszych zawiodły)

bi7y7ddlfmn3ut49.png

74dii09kdzbtm8xb.png
  • ola.321 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PePePe wrote:
    Ola,moze nie zauwazylas, ale b. mnie to interesuje- czy karmisz piersia?

Pepepe - odpisałam Ci na poprzedniej stronie ale napiszę jeszcze raz - nie, nie karmię :)

edit: widzę że lojka już skopiowała :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2016, 20:24

l22ntv73ar096ms1.png
    dqprj44jdaytfglm.png

09.2013r (10tc)
    07.2014r (9tc)
  • ola.321 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaton - nie ukrywam że ja spanikowałam bo po cc trzeba trochę odczekać, ale napisałam do mojej gin jaka jest sprawa a ona mi napisała że się bardzo cieszy!!! no i że niczym mam się nie przejmować bo wszystko będzie dobrze :).

Po pierwsze to muszę iść na tą wizytę żeby sprawdzić czy wszystko ok - test to tylko test :/.

Mam nadzieję że ktoś do mnie dołączy i nie będę sama :).

agaton, stokrotka25 lubią tę wiadomość

l22ntv73ar096ms1.png
    dqprj44jdaytfglm.png

09.2013r (10tc)
    07.2014r (9tc)
  • Maxymiliana Przyjaciółka

Wysłany: 11 lutego 2016, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ola.321 - wielkie gratulacje!!! ja też bardzo bym chciała jak najszybciej drugie, ale niestety muszę się wstrzymać...:/ skończyła mi się właśnie umowa o pracę więc nie byłoby dobrze zachodzić teraz w ciąże... muszę poczekać, załapać się do jakiejś pracy i wtedy będziemy próbować ;)

PauLLa - my chyba też mamy ząbkowanie :/ mały strasznie od jakiegoś czasu pcha rączki do buzi i wszystko inne, strasznie się ślini...kilka ostatnich dni mieliśmy gorsze karmienie, zjadał tylko po 50-60ml a i jeszcze dzisiaj zaczął strasznie kichać...ma lekki katarek wodnisty, nie gorączkuje na razie więc nie panikuję, tym bardziej, że podobne objawy miał jego koleżka starszy o 4m-ce i po kilku dniach pojawił się pierwszy ząbek ;)

ex2bx1hpt83cubqi.png
  • Maxymiliana Przyjaciółka

Wysłany: 11 lutego 2016, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Battinka dzięki spróbujemy tego Hippa może akurat wyjdzie :)

co do porodu to powiem Wam, że ja przez jakiś okres po powtarzałam sobie: ,,nigdy więcej!!" rodziłam SN i wcale aż tak strasznie nie wspominam samego porodu, gorzej jak sobie przypomnę dolegliwości zaraz po...bolący tyłek (byłam szyta) i problemy z załatwieniem się przez kilka dni były okropne...ale teraz już trochę ochłonęłam :) jedno wiem na pewno: nigdy nie chciałabym cesarki, chyba, że z konieczności, po niej moim zdaniem jeszcze gorzej się pozbierać

ex2bx1hpt83cubqi.png
‹‹ 3054 3055 3056 3057 3058 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ