X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • ola.321 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pepepe - już nie karmię

Wiedźma - kilka dni temu pamiętasz jak zastanawiałam się że @ nie mam :), Ty też mówiłaś że nie masz :), a u mnie już wiadomo czemu :). Natomiast kiedy co i jak się stało - nie mam pojęcia :).

l22ntv73ar096ms1.png
    dqprj44jdaytfglm.png

09.2013r (10tc)
    07.2014r (9tc)
  • agania Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola, kurde może i ja test zrobię :O

ola.321 lubi tę wiadomość

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • WiedźmaMaKota Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam już 2x okres. W poniedziałek czekam na następny.

Robimy drugiego Dziedzica ;)
    3i496iye8v37prd8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2016, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola gratuluję i życzę Ci dużo zdrówka!

Co do sn po cc to patrzac na sam porod ja bym nie chciała sn. Miałam poród prawie 2w1 (po 12 h skurczów co kilka minut miałam pełne rozwarcie ale nie miałam partych) i cc było dla mnie jak nagroda :) ale biorąc pod uwagę ze Maciek ma problemy z kanaliki lzowymi co jest częste przy cc podobno i wnm być może związane z cc to jednak się zastanawiam. Ale na razie nie ma tematu , rodzeństwo być może i jeszcze nie wiem kiedy . Ale też miałam przez chwile schize ze jestem w ciąży bo ze 3 tyg nieregularnie mnie mdlilo ale przeszlo. No cóż @ dalej nie ma ale chudne wiec nie podejrzewam ciąży ;)

Co do niechudniecia - może zbadajcie sobie dziewczyny Tsh? Ja jak weszłam w niedoczynność to strasznie tylam a po porodzie to się różne rzeczy z tarczyca dzieja.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2016, 17:22

• madu Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    onka u mnie po 13h w sekunde zarzadzili cc. perte były ale skurcze ustały i oxy nie podziałała, tętno małego spadło drastycznie. ale mnie naprawde bolało tylko 1 h kiedy było pełne rozwarcie, a 12 h bardzo spoko. dlatego chce kolejny poród sn.

21.10.2015 Leon <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2016, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzisz Madu każdy inaczej wspomina. Może ja mam tak przez ten cholerny gaz który nic nie pomógł a otumanil. ..

• ola.321 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WiedźmaMaKota wrote:
    Ja miałam już 2x okres. W poniedziałek czekam na następny.

to coś pomieszałam :)

l22ntv73ar096ms1.png
    dqprj44jdaytfglm.png

09.2013r (10tc)
    07.2014r (9tc)
  • madu Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    całkiem możliwe onka, że to przez ten gaz. U mnie wszytsko bardzo świadomie, natomiast ostatnia godzina to pamietam ze byłam w kosmosie. każdy inaczej czuje ból jednak i nie ma co porównywać. Poza tym nikt nie zagwarantuje że kolejnym razem odczucia będa takie same, takie ryzyyko ;)

onka lubi tę wiadomość

21.10.2015 Leon <3
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola gratulacjr jejku ale nowina !:D

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • PePePe Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ola.321 wrote:
    to coś pomieszałam :)

Ola,moze nie zauwazylas, ale b. mnie to interesuje- czy karmisz piersia?

• lojkalojka Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ola.321 wrote:
    Pepepe - już nie karmię

Szczesliwa mama dziewiecioletniej Cariny i malego Leonka <3
    [*] 6tc 07.01.2015
    relgwn15o8cdzpyz.png
  • PePePe Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lojkalojka wrote:

Przepraszam, chyba nie zauwazylam a b.mnie to interesuje jak to jest z tym zachodzeniem w ciaze podczas karmienia piersia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2016, 18:20

• agaton Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rany julek,ola GRATYYY!!! To ci nowina,super:) troche jakby zazdroszczę:) trzymaj się ciepło i wszystko będzie dobrze:)
    Pepepe tez się zastanawiam z tym kp,ale to raczej różnie bywa. Ja okresu nie mialam, a dzisiaj mi się tak żreć za przeproszeniem chce,jak na okres;P

Onka,madu,dokladnie,jak u kogo ten sn przebiega.. Hela ani z kanalikami nie ma problemu,ani z kanalikami ani z wnm. A jacusianka miala cc?? Chyba sn.
    Musze to przemyśleć,na szczęście jest czas;)

Ola,a co lekarz mowil na to,ze kolejna ciąża tak szybko po cc?

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
  • PePePe Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agaton wrote:
    Rany julek,ola GRATYYY!!! To ci nowina,super:) troche jakby zazdroszczę:) trzymaj się ciepło i wszystko będzie dobrze:)
    Pepepe tez się zastanawiam z tym kp,ale to raczej różnie bywa. Ja okresu nie mialam, a dzisiaj mi się tak żreć za przeproszeniem chce,jak na okres;P

Onka,madu,dokladnie,jak u kogo ten sn przebiega.. Hela ani z kanalikami nie ma problemu,ani z kanalikami ani z wnm. A jacusianka miala cc?? Chyba sn.
    Musze to przemyśleć,na szczęście jest czas;)

Ola,a co lekarz mowil na to,ze kolejna ciąża tak szybko po cc?

No wlasnie mnie tez to zastanawia- dla zainteresowanych:
    http://dziecisawazne.pl/czy-mozna-zajsc-w-ciaze-podczas-karmienia-piersia/
    Okresu nie mialam do tej pory, biore tabletki anty, karmie, ale nadal sie zastanawiam...
    Maly jest z cc i jest okazem zdrowia,wiec nie generalizujmy.

• PauLLa Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola normalnie wyciągnęłam całego biszkopta z wrażenia :D serdeczne gratulacje kochana :*

ja mimo że mam ciężko to nie mówię,że nie chce wgl,ale na te chwilę nas nie stać i tyle.

Ja kp po cc od początku,bo miałam pokarm i w sumie @ nie mam ale objawy jak na dni płodne (cholernie bolące jajniki) i na dni przed @ typu dużo krostek na twarzy i apetyt,że ja cie krece hehe to mam :D

Adi jest albo chory albo idą zęby.:( R zmieniał mu pampersa i Mały tak nagle zaczął płakać. Uspokoić się nie dało. Zwykle płakał bo kładliśmy go na plecki ale jak tylko był rozbierany to cieszył się a teraz???noszenie na rękach nic nie dało,ziewał,więc do wózka i lulam po dwóch cycusiach. A to płacze a to się cieszył...masakra...R zajął się nim przez moment a Mały ulał mocno. Myślę sb ok...bolał brzuszek i będzie dobrze,a gdzie tam...dalej płacze...znowu ulał,prosto w mój dekolt! Fuuu....ostatecznie wzięłam go do kąpieli. On tak lubi być w wodzie a mnie bolą plecy i wyciągam go ,bo zaczyna się rzucać,w sensie szaleć aż główką przyfradzolił w wanienke ale nie ruszyło go to,dalej szalał. Jak mi przy wycieraniu się darl,zadzwoniłam po R żeby przyszedł i przyniósł termometr. Tam 37,9 i ani grama więcej. Narazie nic nie dałam ale czuję,że znowu zęby. My to przekleci jesteśmy z tymi zębami. Czasem nie mam siły. Płakać mi się chce...teraz Synek padł pp jednym cycusiu i ciumka przez sen a mi żal odejść. Muszę przecież wykąpać się z tej serwatki ehhh

bi7y7ddlfmn3ut49.png

74dii09kdzbtm8xb.png
  • PauLLa Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Peepe z tego co słyszałam od swojej gin to kp jest skuteczną antykoncepcja tylko kiedy karmi się co 2-3h przez 24h na dobę. Od początku. Ale i tak żadnej pewności nie ma,tak jak i przy gumkach(właśnie jedną z naszych zawiodły)

bi7y7ddlfmn3ut49.png

74dii09kdzbtm8xb.png
  • ola.321 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PePePe wrote:
    Ola,moze nie zauwazylas, ale b. mnie to interesuje- czy karmisz piersia?

Pepepe - odpisałam Ci na poprzedniej stronie ale napiszę jeszcze raz - nie, nie karmię :)

edit: widzę że lojka już skopiowała :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2016, 20:24

l22ntv73ar096ms1.png
    dqprj44jdaytfglm.png

09.2013r (10tc)
    07.2014r (9tc)
  • ola.321 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaton - nie ukrywam że ja spanikowałam bo po cc trzeba trochę odczekać, ale napisałam do mojej gin jaka jest sprawa a ona mi napisała że się bardzo cieszy!!! no i że niczym mam się nie przejmować bo wszystko będzie dobrze :).

Po pierwsze to muszę iść na tą wizytę żeby sprawdzić czy wszystko ok - test to tylko test :/.

Mam nadzieję że ktoś do mnie dołączy i nie będę sama :).

agaton, stokrotka25 lubią tę wiadomość

l22ntv73ar096ms1.png
    dqprj44jdaytfglm.png

09.2013r (10tc)
    07.2014r (9tc)
  • Maxymiliana Przyjaciółka

Wysłany: 11 lutego 2016, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ola.321 - wielkie gratulacje!!! ja też bardzo bym chciała jak najszybciej drugie, ale niestety muszę się wstrzymać...:/ skończyła mi się właśnie umowa o pracę więc nie byłoby dobrze zachodzić teraz w ciąże... muszę poczekać, załapać się do jakiejś pracy i wtedy będziemy próbować ;)

PauLLa - my chyba też mamy ząbkowanie :/ mały strasznie od jakiegoś czasu pcha rączki do buzi i wszystko inne, strasznie się ślini...kilka ostatnich dni mieliśmy gorsze karmienie, zjadał tylko po 50-60ml a i jeszcze dzisiaj zaczął strasznie kichać...ma lekki katarek wodnisty, nie gorączkuje na razie więc nie panikuję, tym bardziej, że podobne objawy miał jego koleżka starszy o 4m-ce i po kilku dniach pojawił się pierwszy ząbek ;)

ex2bx1hpt83cubqi.png
  • Maxymiliana Przyjaciółka

Wysłany: 11 lutego 2016, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Battinka dzięki spróbujemy tego Hippa może akurat wyjdzie :)

co do porodu to powiem Wam, że ja przez jakiś okres po powtarzałam sobie: ,,nigdy więcej!!" rodziłam SN i wcale aż tak strasznie nie wspominam samego porodu, gorzej jak sobie przypomnę dolegliwości zaraz po...bolący tyłek (byłam szyta) i problemy z załatwieniem się przez kilka dni były okropne...ale teraz już trochę ochłonęłam :) jedno wiem na pewno: nigdy nie chciałabym cesarki, chyba, że z konieczności, po niej moim zdaniem jeszcze gorzej się pozbierać

ex2bx1hpt83cubqi.png
‹‹ 3054 3055 3056 3057 3058 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ