Październikowe Szczęścia 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej:) dziś znowu było karmienie w nocy ale na szczęście szybko zasnął. Nie wiem co mu się poprzestawialo, całe noce zawsze przesypial.
AAaaa mój Koteczek skończył 4 miesiące
Misiowa mój syn urodził się z cechami sekwencji Pierre'a Robin'a (rozszczep podniebienia, mały przyrosniety język i cofnieta brodka tzw. Ptasi profil).
W związku z językiem może mieć problemy z mówieniem ale nie musi dlatego już chodzimy do logopedy bo nie wiemy czy będą mu podcinac wedzidelko jezyka i już teraz chcemy wypracować żeby podnosił język bo jest to potrzebne do wymawiania pewnych głosek. Laryngolog dlatego że dzieci z tą sekwencja często mają problemy w uszami, zdarza się również niedosluch. Często w uchu środkowym zbiera się płyn i trzeba go usuwać. A ortodonta to po zabiegu zszycia rozszczepu, co prawda narazie chodZimy do poradni na NFZ ale jak będzie starszy i ta brodka nie urośnie to nie wiem czy nie będzie problemów ze zgryzem i wtedy trzeba będzie coś działać.
Soraya ja też się zastanawiałam nad tym ze zakocona nie piszą. Ale też polkosia, Mika, Jaroszka też dawno nie pisała. Ciekawe co tam u nich.
A mi wgl wykres ciąży się założył jakoś WTF? Czy to jakiś znak ? Haha aż się boję bo w środę miałam dostać @ a tu sucho :o -
Zastanawiam się nad rozszerzaniem diety. Bo on teraz antybiotyki bierze i nie wiem czy coś mu dac posmakowac czy nie. W ciągu dnie jest pogodny, apetyt ma nie goraczkuje.. we wtorek lekarka mówiła ze możemy próbować jakieś zupki ale wczoraj już z nią o tym nie rozmawiałam. Myślicie ze nie powinnam próbować teraz jakiejś marchewki?
-
Hej dziewczyny.
Maksimmum może to znak tak jak mówisz ? haha ale jaja by były jakby nam kolejna pazdziernika zaciazyla )
Mika , Jaroszka żyją na pewno w koncu się odezwa
Agaton nieeeeeeeee , zadna ciążą przecież antybobasy biorę już od 2,5 tygodnia a seks był ok 1.5 tyg temu -
Soraya no właśnie też myślę żeby zacząć od pojedynczych. Do tej pory nie mieliśmy nigdy znacznych problemów z brzuszkiem poza kolkami jak miał miesiąc i trwały około miesiąca ale kropelki pomagały i nie było to bardzo uciążliwe. Teraz pije kaszke i też nie ma żadnych problemów poza tym ze ulewa. Alle brzuch go nie boli i nie ma problemów z kupka. Więc mam nadzieję że marchewka lub ziemniak nie powodem jakiś dolegliwości. A no i mój jest na mm. Dlatego jużm myślę o rozszerzaniu.
Zakręcona nie strasz mnie wczoraj już test robiłam haha negatywny ale robiłam popołudniu więc nie wiem czy mogę mu ufać -
zakręcona ja mam też ostatnio takie dni, że mnie wszystko wkurza i strasznie się czepiam. No aż sama siebie nie poznaję i wiem, że przesadzam, ale to silniejsze jakoś ode mnie. Mało tego, wszędzie widzę jakiś podstęp że ktoś coś zrobił, powiedział, specjalnie żeby coś tam ale mi bije na dekiel już chcę wiosnę, może mi przejdzie
-
Wpadam na chwilke . Wczoraj o 22 wrocilisny od lekarza robili badania wyszlo ze ma bardzo duzo bakteri . Dostal antubiotyk. Narazie nic nie ponaga nadal mamy goraczke jejku biedaczek maly no nie wiem juz jak mu pomoc ... Mam nadzieje ze ten antybiotyk szybko zacznie dzialac ...
-
Szczęśliwa biedactwo Twój Nathaniel zdrówka dla niego :* żeby antybiotyk w końcu pomógł. Mój też na antybiotyku. Ze też ciągle coś się do tych dzieci przypaletuja jakieś chorobska.
Może spróbuj chłodny oklad na główkę z pieluchy mu zrobić. Ja robiłam jak mój miał goraczke, co prawda nie pomagało jej bardzo zbić ale widziałam ze przynosi mu ulgę i mógł zasnąć. Na pewno nie zaszkodzi, tylko nie może być z lodowatej wody tylko takiej letnio-chlodnej. Może chociaż na chwilkę mu ulgę przyniesie. Zdrówka:* -
Szczęśliwa biedny Natanek ale najważniejsze, że wiadomo co mu jest i teraz będzie można mu pomóc.
A co do tych kompresów to tak jak Miaximmum mówi, daj okład na główkę, ale też koniecznie połóż na brzuszek i klatkę piersiową. Albo wykąp Natanka, tylko pamiętaj, że woda ma mieć tyle stopni go Natanek, jak woda będzie powoli stygnąć to i Natankowi będzie spadała temperatura.ZakręconaOna lubi tę wiadomość
-
Maximum, czy myśleliście juz gdzie będziecie robic zabieg na podniebienie? Z czystym sercem moge polecić dr Zak w instytucie matki i dziecka. Co prawda nam robila inna operację, ale leżąc na oddziale rozmawialam z mamami po operacjach rozszczepu wargi i podniebienia i byly zachwycone. A pni doktor to dusza nie człowiek
-
Anaa mamy już umówiony zabieg właśnie w instytucie termin na 29 czerwca. Tylko nie wiem kto będzie go wykonywał. Jak jechaliśmy na konsultację to chcieliśmy się dostać do dr Piwowara bo ma mnóstwo pozytywnych opinii w necie. Ale w końcu przyjął nas jakiś młody lekarz. Podejrzewam że Piwowar przyjmuje dzieci do kontroli po zabiegu. Chcieliśmy żeby właśnie on się podjął zabiegu ale nie wiem jak to będzie. Pewnie dowiemy się albo podczas potwierdzania terminu albo dopiero po przyjęciu.
-
Piwowara nie znam, miałam kontakt tylko z dr Zak i jakimś obcokrajowcem. Ale tam są sami specjaliści
Jejku, u nas niby cieplo, ale słońca brak...
U mnie dzis znowu mdłości, ale wypilam kawę i jest lepiej. W razie co w szafce czeka test ciążowy ale to jak się cos powtórzy w poniedziałek robiłam ale po poludniu i negatyw wiec chyba nie dołączę do Oli -
Anaa a Ty jak dobrze pamiętam to nie jesteś z Warszawy? Jak byliście wtedy na operacji to Twój mąż tam zostawał czy jeździł do domu? Pytam bo my mieszkamy na Śląsku i musimy znaleźć tam jakiś nocleg dla męża. Podobno gdzieś w okolicy insytutu można się załapać na nocleg u sióstr zakonnych. Tylko właśnie nie umiem tego w necie znaleźć. W najgorszym wypadku będzie spał w aucie, dobrze ze to lato będzie. Chyba że możesz polecić coś taniego blisko instytutu?
-
szczesliwa_mamusia21 wrote:Wpadam na chwilke . Wczoraj o 22 wrocilisny od lekarza robili badania wyszlo ze ma bardzo duzo bakteri . Dostal antubiotyk. Narazie nic nie ponaga nadal mamy goraczke jejku biedaczek maly no nie wiem juz jak mu pomoc ... Mam nadzieje ze ten antybiotyk szybko zacznie dzialac ...
Szczęśliwa ja jeszcze raz Cię dopytam, bo nie wiem czy pisałaś- czy oprócz badania ogólnego zrobiliście posiew moczu? -
Maluda kochana ja nie wiem jak to tu sie nazywa tzn jak to przetlumaczyc ale robili badania moczu tylko czy to z posiewem tego nie powiem . Chyba mu Zrobie w pl dodatkowe jeszcze.
Dzieki dziewczyny za rady ! Na szczescie goraczka zaczela spadac !
Z 39,2 zrobilo sie 36,4 !!! Teraz zasnal zobacze jak wstanie , eh oby antybiotyk zaczal dzialac .
Widze ze nie tylko ja jestem testujaca hahha no prosze sie nam posypalo
Maxi cos przegapilam idziecie na zabieg? Kurcze nie pomoge ale na pewno musze byc jakos niedaleko jakies hostele . W najgorsYm razie tak jk mowisz bedzie schodzil na noc do auta a najwyzej kapal sie u ciebie w sali . Ale moze cos znajdziecie :*
-
Szczęśliwa zdrówka życzę, oby temp Natankowi spadła i się już nie pojawiła, a antybiotyki zazwyczaj drugiego dnia zaczynają działać więc już za chwilę.
Max może poczekaj aż skończycie antybiotyk i wtedy zacznij rozszerzać dietę?
Zawsze to łagodniejsze dla brzuszka, bo antybiotyk sam w sobie rewolucję robi. Ale zrobisz jak uważasz
Hania przed chwilą płakała w łóżeczku a ja rozpalałam w kominku. Mówię Haniuś zaraz Cię wezmę, no i cisza. Patrzę, a ona śpi
Maximmum, onka lubią tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-71913.png