X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2016, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Soraya być może i przez obniżone żelazo w organizmie , koniecznie leć na badania . !!!!
    Maksimmum a dołącz i udzielaj się, czasem jest ubaw :D
    Generalnie no niby ok jest ale czasem w kwasy w postaci tego , ze dziewczyny niektore oceniają , obrażają , madruja się aż za bardzo i przez to robi się nie miło ... :/

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2016, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Battinka ja tez sie zgodze z Toba ... A najlepsze jest to ze lazda i tak robi jak uwaza wiec po co komentowac i sie tam klocic jak powinno sie robic jak kazdy zrobi jak uwaza i madra rdaa na niego nie wplynie. Calego swiata sie niestety nie naprowadzi na jedno myslenie , eh ....

Dziekuje za zdrowko dla synka przyda sie . Goraczka juz spadla na szczescie ale szczerze ?? Jestem wykonczona . Caly czas placze nic mu sie nie podoba pluje jedzeniem jak zawsze jadl 180 teraz ledwo 60 .
    W nocy tez sie z krzykiem budzi . Nie mam sil juz :(
    Na szczescie jutro mama przyjezdza ...

Maxi a to zdiagnozowali wam przy urodzeniu tak ? Czy jakos sama to odkrylas ? Wybacz ale nie wiem co to jest i czy jakos bardzo zauwazalne czy nie .

Kurcze Ola nas chyba zaraza i bedziemy tu co chwile w emocjach testowac :D

ola.321, BATTINKA lubią tę wiadomość

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • Maximmum Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2016, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakręcona narazie się wstrzymam żeby nie przypadkiem nie dolewać oliwy do ognia :P
    Szczęśliwa samego rozszczepu nie widać. On po prostu nie ma podniebienia i jak szeroko otworzy buzię to widać wnętrze nosa i przegrode nosowa. Brzmi strasznie ale dajemy radę :) i pewnie zaraz po porodzie by tego nie zauważyli gdyby nie cofnieta zuchwa. Ma ptasi profil. I przez to zaczęli sprawdzać o co chodzi. Wydaje mi się że ta brodka wyciąga się pomału do przodu bo wygląda inaczej niż zaraz po porodzie. Ktoś kto nie wie o tym nawet się nie domyśla i nie zwraca na to uwagi :)

wff2k6nl4cdo77as.png

Aniołek [*] 7tc - 19.02.2017
  • agania Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2016, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chwaliłam się na fb, pochwalę i tu :)
    Oliwka skończyła dziś 18 tygodni i pierwszy raz przewróciła się z pleców na brzuszek :) najpierw raz próbowała, za chwilę drugi i za trzecim razem się udało <3

Teraz czekam aż zacznie łapać się za stopy, bo póki co tego nie robi.

ola.321, Blondik, Maximmum, maluda, agaton, villemo_gbm, szczesliwa_mamusia21, Magnosia lubią tę wiadomość

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • ola.321 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2016, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jacusianka wrote:
    Olu, gratulacje!!!!
    Prosimy o relację :)
    A jak cukier?

Robiłam wczoraj glukozę na czczo - wyszło ok :).
    Do krzywej jeszcze trochę czasu mam ale mam nadzieję że będzie ok ;).

soraya, szczesliwa_mamusia21 lubią tę wiadomość

l22ntv73ar096ms1.png
    dqprj44jdaytfglm.png

09.2013r (10tc)
    07.2014r (9tc)
  • ola.321 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2016, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hahha :)
    Dziewczyny róbcie te testy i dołączajcie do mnie to będzie mi raźniej ;).

Ja teraz robiłam badanie - morfologia itd. (wyniki ogólnie ok).
    Mam już umówione badanie prenatalne - znowu ten stres.

Poza tym trzymam kciuki za chorujące maluszki :(, oby było tylko lepiej!

l22ntv73ar096ms1.png
    dqprj44jdaytfglm.png

09.2013r (10tc)
    07.2014r (9tc)
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2016, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola zmień suwaczek !:D a raczej dodaj hehe
    Ja podziekuje narazie z dołączaniem do Ciebie hehe :D

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • villemo_gbm Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2016, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola, Zakręcona ja bym tam chętnie dołączyła :)

event.png
  • Blondik Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2016, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez bym chętnie dołączyła. 1marca idę do gina zobaczyć czy coś jajniki ruszyly:)
    Dobranoc, moja od 9spi.jestem w szoku

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • aanaa Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2016, 00:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja po 20 padla, wiec i ja pospalam. Teraz zmieniłam pampersa, ubralam w śpiworek i mi śpi na cycku :)
    Na kolacje jadłam lody, bo cos mnie gardło pobolewa, moze pomogą?
    No i musze powtórzyć test ciążowy bo dzis odkrylam, ze nie ma to jak jogurt truskawkowy po kielbasie ;)

Blondik, agaton, soraya, stokrotka25, maluda lubią tę wiadomość

iv09hdge6yql001e.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2016, 00:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aana mmm smakowicie haha . Powtórz , każda która chce dołączyć do Oli ma kciuki ode mnie i Oskiego ♡ róbcie Ciocie rodzeństwo i nowych koleszkow :*

Ja powiem szczerze , ze nie jestem gotowa na drugie dziecko tak szybko więc lykam tabletki narazie na czas kp a później zmieniam na implant na dwa lata/ trzt i dopiero potym będziemy się starać o rodzeństwo ;) zresztą ciągle mam w głowie to , że jak mogłabym pokochać inne dziecko tak mocno jak Oskarka. Niestety nadal nie umiem ogarnąć tej myśli i przez to również wiem że nie jestem gotowa . Przyjdzie czas u nas i na rodzeństwo :)

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • maluda Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2016, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień Dobry :)
    U mnie też brak @, miałam w grudniu, styczniu a teraz czekam już od tygodnia i jak na razie się nie zapowiada... od 3 dni tylko jakaś "podminowana" chodzę i sama nie wiem, co bym zjadła... ciążę wykluczam, bo to prawdopodobieństwo takie jak trafienie 6 w toto lotka :)
    Czy badałyście jakieś hormony po ciąży?
    Od dzisiaj dalszy ciąg mojego postu oczyszczającego, bo mam jeszcze troszkę kg do zrzucenia :) W ciążę chciałabym zajść najwcześniej po wakacjach, bo potrzebuję zregenerowania organizmu, słońca i odpoczynku po tych wszystkich przejściach z Wojtkiem :)

relganli4wkmj4ii.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2016, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maluda Ja z hormonów biorę ciągle na tarczyce a takto od 3 tyg biorę antybobasy . Ja mam jeszcze bardzo dużo do zrzucenia dlatego jestem na diecie i ćwiczę sobie codziennie . To moja regeneracja hehe

Kochana Ja okres mialam pierwszy 17 grudnia dokładnie 7 tyg po porodzie Albo 8 ?! Jakoś tak a następny dopiero 13 lutego dostałam .

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • agaton Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2016, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nadal okresu nie mam,obstawiam,ze dostane na wyjeździe w marcu:P oby jednak nie ;)
    Ja to bym mogla juz byc w ciąży, tylko nie ze względu na kp i cc,a tamto juz mi się marzy kolejny Bobas do wycalowania :) juz widzę jak sobie w przyszlosci chodzimy na spacerki z dwojka dzieci:) a jak będą większe to sie będą ze sobą bawić :) oby się udalo:)
    Maluda,kciukasy za dietę,jestem z toba:)
    Zakręcona,ty to ciśniesz,tylko brać z ciebie przykład:) ja ostatnio robiłam skalpel w piatek i nawet nieźle mi poszlo,ale robiłam tylko do 35 minuty,bo później juz mocne ćw na brzuch byly i czułam,ze powinnam odpuścić,zreszta czekało mnie 150 przysiadów,to zmachalam sie nie lada;)
    Milej niedzieli kochane:*

ZakręconaOna, maluda, Little Frog lubią tę wiadomość

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
  • agaton Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2016, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie robiłam badan żadnych po porodzie,czuje sie dobrze i jakos niespecjalnie mi sie chce;) mam iść do gina po pierwszej miesiączce:)

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
  • szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2016, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja tez sie przylaczam do bezokresowych :D
    Maxi a rozumiem , no brzmi strasznie ale dobrze ze to zdiagnozowali !

Agania widzialam widzialam cudownie ! Oliwka super dziewczynka <3

ale to ja tez sie pochwale a raczej przeleje swoj strach :D

Czailam sie 2tyg az kliknelam i kupilam bilety , 14 marca lecimy do Polski !
    Matko oby akurat moje dziecko spalo :D mam troche stracha ale moze dam rade !
    Juz sie za nas modlcie blagam !

ZakręconaOna, maluda, agaton, Little Frog lubią tę wiadomość

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • StyczniowaNadzieja Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2016, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaton ja też cały czas czekam na ten pierwszy i to czekanie najbardziej mnie wkurza! Widzę ze wiele z nas planuje dość szybko kolejne maleństwo Ja mam mieszane uczucia, z jednej strony nie miałabym nic przeciwko temu zeby w ciaży byc już w okolicach wiosny a z drugiej wolałabym troche poczekać (może po wakacjach). No zobaczymy, na pewno nie chciałabym dłuższej różnicy wieku niż 2-2,5 roku między dziećmi. Ale póki co i tak trzeba poczekać aż płodność wróci ;)

Z innej beczki:Wczoraj biliśmy z maluszkiem pierwszy raz na basenie! Troche się obawiałam ale niepotrzebnie! wrażenia jak najbardziej pozytywne, nasz smyk uwielbia wodę więc mu się podobało. Na początku troche był zdezorientowany bo dużo ludzi i nowe miejsce ale dał sie nawet cały zamoczyć pod "grzybkiem" :D Myślałam ze 15 min maksymalnie wytrzyma a myśmy w wodzie byli dobre 30min. Od marca prawdopodobnie zapisujemy się na zajęcia dla niemowląt na basenie :) Polecam bardzo!

agaton lubi tę wiadomość

caur359.png
    3ro1ov5.png
  • soraya Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2016, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny podziwiam za chęć posiadania kolejnego dziecka w krótkim odstępie czasu. Ja po urodzeniu Szymona stwierdziłam ze na jednym poprzestaniemy. Instynkt włączył się dopiero kilka miesięcy przed poczęciem Natalki.

ex2bio4pqp2v2j0d.png
    f2wlx1hpuaamvhk2.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2016, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaton to pocwiczylas galancie ! :D
    Ja dzis 1/3 skalpelu tylko zrobiłam , 105 przysiadow i to wyzwanie na brzuch . W życiu dupsko mnie tak nie bolalo; ((

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • soraya Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2016, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakręcona jakie wyzwanie na brzuch? Ja narazie jestem na etapie 75 przysiadów. A brzucha muszę zrzucić ale jestem po cc i nie wiem czy juz moge.

ex2bio4pqp2v2j0d.png
    f2wlx1hpuaamvhk2.png
‹‹ 3067 3068 3069 3070 3071 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ