X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2016, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Soraya być może i przez obniżone żelazo w organizmie , koniecznie leć na badania . !!!!
    Maksimmum a dołącz i udzielaj się, czasem jest ubaw :D
    Generalnie no niby ok jest ale czasem w kwasy w postaci tego , ze dziewczyny niektore oceniają , obrażają , madruja się aż za bardzo i przez to robi się nie miło ... :/

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2016, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Battinka ja tez sie zgodze z Toba ... A najlepsze jest to ze lazda i tak robi jak uwaza wiec po co komentowac i sie tam klocic jak powinno sie robic jak kazdy zrobi jak uwaza i madra rdaa na niego nie wplynie. Calego swiata sie niestety nie naprowadzi na jedno myslenie , eh ....

Dziekuje za zdrowko dla synka przyda sie . Goraczka juz spadla na szczescie ale szczerze ?? Jestem wykonczona . Caly czas placze nic mu sie nie podoba pluje jedzeniem jak zawsze jadl 180 teraz ledwo 60 .
    W nocy tez sie z krzykiem budzi . Nie mam sil juz :(
    Na szczescie jutro mama przyjezdza ...

Maxi a to zdiagnozowali wam przy urodzeniu tak ? Czy jakos sama to odkrylas ? Wybacz ale nie wiem co to jest i czy jakos bardzo zauwazalne czy nie .

Kurcze Ola nas chyba zaraza i bedziemy tu co chwile w emocjach testowac :D

ola.321, BATTINKA lubią tę wiadomość

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • Maximmum Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2016, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakręcona narazie się wstrzymam żeby nie przypadkiem nie dolewać oliwy do ognia :P
    Szczęśliwa samego rozszczepu nie widać. On po prostu nie ma podniebienia i jak szeroko otworzy buzię to widać wnętrze nosa i przegrode nosowa. Brzmi strasznie ale dajemy radę :) i pewnie zaraz po porodzie by tego nie zauważyli gdyby nie cofnieta zuchwa. Ma ptasi profil. I przez to zaczęli sprawdzać o co chodzi. Wydaje mi się że ta brodka wyciąga się pomału do przodu bo wygląda inaczej niż zaraz po porodzie. Ktoś kto nie wie o tym nawet się nie domyśla i nie zwraca na to uwagi :)

wff2k6nl4cdo77as.png

Aniołek [*] 7tc - 19.02.2017
  • agania Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2016, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chwaliłam się na fb, pochwalę i tu :)
    Oliwka skończyła dziś 18 tygodni i pierwszy raz przewróciła się z pleców na brzuszek :) najpierw raz próbowała, za chwilę drugi i za trzecim razem się udało <3

Teraz czekam aż zacznie łapać się za stopy, bo póki co tego nie robi.

ola.321, Blondik, Maximmum, maluda, agaton, villemo_gbm, szczesliwa_mamusia21, Magnosia lubią tę wiadomość

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • ola.321 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2016, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jacusianka wrote:
    Olu, gratulacje!!!!
    Prosimy o relację :)
    A jak cukier?

Robiłam wczoraj glukozę na czczo - wyszło ok :).
    Do krzywej jeszcze trochę czasu mam ale mam nadzieję że będzie ok ;).

soraya, szczesliwa_mamusia21 lubią tę wiadomość

l22ntv73ar096ms1.png
    dqprj44jdaytfglm.png

09.2013r (10tc)
    07.2014r (9tc)
  • ola.321 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2016, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hahha :)
    Dziewczyny róbcie te testy i dołączajcie do mnie to będzie mi raźniej ;).

Ja teraz robiłam badanie - morfologia itd. (wyniki ogólnie ok).
    Mam już umówione badanie prenatalne - znowu ten stres.

Poza tym trzymam kciuki za chorujące maluszki :(, oby było tylko lepiej!

l22ntv73ar096ms1.png
    dqprj44jdaytfglm.png

09.2013r (10tc)
    07.2014r (9tc)
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2016, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola zmień suwaczek !:D a raczej dodaj hehe
    Ja podziekuje narazie z dołączaniem do Ciebie hehe :D

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • villemo_gbm Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2016, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola, Zakręcona ja bym tam chętnie dołączyła :)

event.png
  • Blondik Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2016, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez bym chętnie dołączyła. 1marca idę do gina zobaczyć czy coś jajniki ruszyly:)
    Dobranoc, moja od 9spi.jestem w szoku

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • aanaa Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2016, 00:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja po 20 padla, wiec i ja pospalam. Teraz zmieniłam pampersa, ubralam w śpiworek i mi śpi na cycku :)
    Na kolacje jadłam lody, bo cos mnie gardło pobolewa, moze pomogą?
    No i musze powtórzyć test ciążowy bo dzis odkrylam, ze nie ma to jak jogurt truskawkowy po kielbasie ;)

Blondik, agaton, soraya, stokrotka25, maluda lubią tę wiadomość

iv09hdge6yql001e.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2016, 00:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aana mmm smakowicie haha . Powtórz , każda która chce dołączyć do Oli ma kciuki ode mnie i Oskiego ♡ róbcie Ciocie rodzeństwo i nowych koleszkow :*

Ja powiem szczerze , ze nie jestem gotowa na drugie dziecko tak szybko więc lykam tabletki narazie na czas kp a później zmieniam na implant na dwa lata/ trzt i dopiero potym będziemy się starać o rodzeństwo ;) zresztą ciągle mam w głowie to , że jak mogłabym pokochać inne dziecko tak mocno jak Oskarka. Niestety nadal nie umiem ogarnąć tej myśli i przez to również wiem że nie jestem gotowa . Przyjdzie czas u nas i na rodzeństwo :)

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • maluda Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2016, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień Dobry :)
    U mnie też brak @, miałam w grudniu, styczniu a teraz czekam już od tygodnia i jak na razie się nie zapowiada... od 3 dni tylko jakaś "podminowana" chodzę i sama nie wiem, co bym zjadła... ciążę wykluczam, bo to prawdopodobieństwo takie jak trafienie 6 w toto lotka :)
    Czy badałyście jakieś hormony po ciąży?
    Od dzisiaj dalszy ciąg mojego postu oczyszczającego, bo mam jeszcze troszkę kg do zrzucenia :) W ciążę chciałabym zajść najwcześniej po wakacjach, bo potrzebuję zregenerowania organizmu, słońca i odpoczynku po tych wszystkich przejściach z Wojtkiem :)

relganli4wkmj4ii.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2016, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maluda Ja z hormonów biorę ciągle na tarczyce a takto od 3 tyg biorę antybobasy . Ja mam jeszcze bardzo dużo do zrzucenia dlatego jestem na diecie i ćwiczę sobie codziennie . To moja regeneracja hehe

Kochana Ja okres mialam pierwszy 17 grudnia dokładnie 7 tyg po porodzie Albo 8 ?! Jakoś tak a następny dopiero 13 lutego dostałam .

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • agaton Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2016, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nadal okresu nie mam,obstawiam,ze dostane na wyjeździe w marcu:P oby jednak nie ;)
    Ja to bym mogla juz byc w ciąży, tylko nie ze względu na kp i cc,a tamto juz mi się marzy kolejny Bobas do wycalowania :) juz widzę jak sobie w przyszlosci chodzimy na spacerki z dwojka dzieci:) a jak będą większe to sie będą ze sobą bawić :) oby się udalo:)
    Maluda,kciukasy za dietę,jestem z toba:)
    Zakręcona,ty to ciśniesz,tylko brać z ciebie przykład:) ja ostatnio robiłam skalpel w piatek i nawet nieźle mi poszlo,ale robiłam tylko do 35 minuty,bo później juz mocne ćw na brzuch byly i czułam,ze powinnam odpuścić,zreszta czekało mnie 150 przysiadów,to zmachalam sie nie lada;)
    Milej niedzieli kochane:*

ZakręconaOna, maluda, Little Frog lubią tę wiadomość

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
  • agaton Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2016, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie robiłam badan żadnych po porodzie,czuje sie dobrze i jakos niespecjalnie mi sie chce;) mam iść do gina po pierwszej miesiączce:)

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
  • szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2016, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja tez sie przylaczam do bezokresowych :D
    Maxi a rozumiem , no brzmi strasznie ale dobrze ze to zdiagnozowali !

Agania widzialam widzialam cudownie ! Oliwka super dziewczynka <3

ale to ja tez sie pochwale a raczej przeleje swoj strach :D

Czailam sie 2tyg az kliknelam i kupilam bilety , 14 marca lecimy do Polski !
    Matko oby akurat moje dziecko spalo :D mam troche stracha ale moze dam rade !
    Juz sie za nas modlcie blagam !

ZakręconaOna, maluda, agaton, Little Frog lubią tę wiadomość

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • StyczniowaNadzieja Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2016, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaton ja też cały czas czekam na ten pierwszy i to czekanie najbardziej mnie wkurza! Widzę ze wiele z nas planuje dość szybko kolejne maleństwo Ja mam mieszane uczucia, z jednej strony nie miałabym nic przeciwko temu zeby w ciaży byc już w okolicach wiosny a z drugiej wolałabym troche poczekać (może po wakacjach). No zobaczymy, na pewno nie chciałabym dłuższej różnicy wieku niż 2-2,5 roku między dziećmi. Ale póki co i tak trzeba poczekać aż płodność wróci ;)

Z innej beczki:Wczoraj biliśmy z maluszkiem pierwszy raz na basenie! Troche się obawiałam ale niepotrzebnie! wrażenia jak najbardziej pozytywne, nasz smyk uwielbia wodę więc mu się podobało. Na początku troche był zdezorientowany bo dużo ludzi i nowe miejsce ale dał sie nawet cały zamoczyć pod "grzybkiem" :D Myślałam ze 15 min maksymalnie wytrzyma a myśmy w wodzie byli dobre 30min. Od marca prawdopodobnie zapisujemy się na zajęcia dla niemowląt na basenie :) Polecam bardzo!

agaton lubi tę wiadomość

caur359.png
    3ro1ov5.png
  • soraya Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2016, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny podziwiam za chęć posiadania kolejnego dziecka w krótkim odstępie czasu. Ja po urodzeniu Szymona stwierdziłam ze na jednym poprzestaniemy. Instynkt włączył się dopiero kilka miesięcy przed poczęciem Natalki.

ex2bio4pqp2v2j0d.png
    f2wlx1hpuaamvhk2.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2016, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaton to pocwiczylas galancie ! :D
    Ja dzis 1/3 skalpelu tylko zrobiłam , 105 przysiadow i to wyzwanie na brzuch . W życiu dupsko mnie tak nie bolalo; ((

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • soraya Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2016, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakręcona jakie wyzwanie na brzuch? Ja narazie jestem na etapie 75 przysiadów. A brzucha muszę zrzucić ale jestem po cc i nie wiem czy juz moge.

ex2bio4pqp2v2j0d.png
    f2wlx1hpuaamvhk2.png
‹‹ 3067 3068 3069 3070 3071 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ