X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • maluda Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2016, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakręcona podziwiam Cę za te ćwiczenia, wczoraj z córką zrobiłyśmy po raz pierwszy skalpel i padłyśmy :) za jakie grzechy trzeba się tak katować? :) Zazdroszczę mojemu mężowi, który pochłania wszystko na co ma ochotę, a od lat waga ta sama bez żadnych ćwiczeń.

Agaton dzięki za kciuki :) zamierzam teraz wytrzymać pełne 6 tygodni, mam nadzieję, że już nic ni będzie się działo i nie będę musiała przerywać postu. Chcę dobrze się czuć w kwietniu na Chrzcinach i Ślubie.

Pewnie z @ musi się wszystko uregulować, ale wolałabym wiedzieć kiedy będę miała.

relganli4wkmj4ii.png
  • maluda Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2016, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa życzę dużo zdrówka dla synka i wytrwałości dla Was :) ja uważam, że coś się Panu Bogu jednak nie udało i takie maluchy w ogóle nie powinny chorować.

relganli4wkmj4ii.png
  • agaton Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2016, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęsliwa, to jedzesz sama z Natkiem? Czy we trójkę? My lecimy 13 marca na Teneryfe 5,5h a wy dzień później :)

Styczniowa, ja tak nie czekam na ten okres, dobrze mi bez niego ;)
    ja jak czasami widzę rodzeństwo z około 1-1,5 roczną różnicą, to to jest coś wspaniałego :) Między mną a bratem jest 2,5 i to tez jest extra, ale większej bym nie chciała :)

My idziemy na basen jak Hela będzie miała około 5 m-cy, bo od pół roku sa zajęcia u nas na basenie, ale Hela jest taka duża, ze myślę, że się nikt nie kapnie haha :D a tez bym już chciała się z nią w wodzie pobawić :P

Zakręcona, jak to mój mąż powiedział: jak boli, to rośnie ;) Mnie dzisiaj też nieźle przy tych przysiadach bolał poślad, ale już czuję różnicę, podniosła się dupcia i taka jędrna jest :)

Soraya, ja właśnie nie robię jeszcze na brzuch ćwiczeń. Tzn robię tylko takie delikatne, a jak czuję, ze za dużo too odpuszczam.

Maluda, ja właśnie do mąża dzisiaj mówiłam, że bardzo tęsknię za czasami po diecie, na której jesteś ty, wtedy miałam taka energię, spałam krótko, a byłam mega wyspana, wszystko mi się chciało, na kawe nie miałam ochoty, chodziłam jak nakręcona, a do tego miałam wspaniałe samopoczucie ;) Niestety te czasy minęły, jak zaczęłam sobie folgować w ciązy hehe, ale ustaliliśmy, że jak nie będę karmić, to oboje robimy post :)

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lutego 2016, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej! Pisałam jakiś miesiąc temu u Was z problemem z kp. Dziś pisze żeby j szcze raz podziękować za Wasze rady! Madu,Onka dzięki Wam się udało :) bardzo, bardzo dziękuję ♡

soraya, onka, szczesliwa_mamusia21, agaton, madu, ZakręconaOna, Natka88, villemo_gbm, WiedźmaMaKota lubią tę wiadomość

• szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2016, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maluda dziekuje ! Oj tak biedne te dzieci jak tak choruja :(

Agaton panietam i zazdroszcze ah !!! No to bedzie mi razniej ! :)
    Tez bym poszla sie popluskac z malym :D

agaton lubi tę wiadomość

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2016, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Soraya mogę Ci na fb wysłać fotke tego wyzwania co robimy z laskami ale napisz fo mnie ze Ty to Ty :)

Ja dzis robiłam 110 brzuszków i mam nadzieję aagaton ze rośnie i kształtuje się ehehe
    Soraya z tego co wiem to po pół roku mozna ćwiczyć normalnie ale oczywiście po konsultacji z lekarzem

agaton lubi tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • sama radość Ekspertka

Wysłany: 21 lutego 2016, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Dziewczyny ja też podziwiam za odwagę i tak mała różnica wieku między dziećmi. Między moja Gosia a Wojtkiem są 4 lata i uważam to za minimum.starsza duzi rozumie a też muszę stawić czoła na szczęście niezbyt częstym ale jednak problemom z zazdrościa. Natomiast u szwagier ki są 2 córki jedna 4 lata druga 1,5 roku i to co się tam dzieje mnie przerasta całkiem. Nie potrafią bawić się ze sobą wcale.walczą o każdą zabawkę spychaja się nawzajem gdy któraś siedzi na kolanach u mamy wyrzucają się z łóżka bo każda chce mieć mamę tylko dla siebie. Starsza non stop bije i popycha i szczypie młodsza a młodsza nie pozostaje dłużna. Wcoraz starsza wykrzyczala ze młodsza zabije i wyrzuci do śmieci. Nie pomagają żadne groźby prośby czy kary. Ja jak jestem tam z moimi dziećmi to 90% czasu to są krzyki i płacz. Jak dla mnie armagedon i wariatkowo po tygodniu z nimi. Ja mam brata 6 lat starszego i zawsze było i jest super między nami ani on nie był zazdrosny o mnie ani ja o niego. Zawsze umielosmy się bawić i rozmawiać. Poza tym dziewczyny to są prozaiczne rzeczy ale dla mnie teraz wyjście z 2 ma dwór to już wyczyn. Najpierw ubrać siebie i znieść wózek potem ubrać córce potem synka ponownie siebie zejść po schodach tak by nie spadła córcia itd. Takze oczywiście jak jest wybór to moim zdaniem lepiej chociaż trochę odczekać. To są też sprawy logistyczne bo mam znajoma z rokiem różnicy i ona jak wychodziła na plac zabaw to zawsze z kimś bo nie da rady uplinowac samemu dwójki a ja cały dzień jestem sama wiec naprawdę jest ciezko

• kasiulka87 Ekspertka

Wysłany: 21 lutego 2016, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki,

Dawno się nie odzywałam, ale czytam na bieżąco.
    Zakręcona ja nie mam fb, możesz mi napisać jak się to wyzwanie dokładnie nazywa? Może gdzieś znajdę jeśli nie da się wkleić na forum.

Ogólnie ja też ruszyłam tyłeczek, od 3 tygodni chodzę na fitness. Zmotywowały mnie chrzciny i fakt że trzeba się wbić w jakąś kieckę ;) Ogólnie po ciąży zostało mi 0,9 kg ale chętnie zrzuciłabym jeszcze z 5 :) Tylko skóry jeszcze nadmiar :P

Agaton ja ćwiczę już brzuch od 3 tygodni, cc miałam 26 października i póki co wszystko ok. Moja ginekolog powiedziała mi że 2 miesiące po cc mogę już wszystko normalnie ćwiczyć.

Z dietą to mi tak średnio idzie :P Ogólnie staram się jeść wg przepisów chodakowskiej (zamieszcza na fb) ale w ostatnim tygodniu codziennie mieliśmy gości więc codziennie było ciasto :D Dobrze że kp to co prawda nie schudłam, ale i nie przytyłam :P

Szczęśliwa oby to już było ostatni raz na dłuuuugo kiedy Natanek choruje.

Moja kluseczka właśnie nie chce iść za chiny ludowe spać ! O której Wasze szkraby zaczynają sen nocny? W ogóle Madzialinka (bo jednak nie Majka ;)) się mi popsuła z tym spaniem i budzi się na karmienie po 4h z hakiem. A spała 7-8 wcześniej. Ech wiem że i tak jest nieźle ale było lepiej :P O niebo :P

Właśnie szkrab wcina piąstkę i wywołuje sobie odruch wymiotny :P Chyba teraz to będą już zęby. Śliny potoki. A u Was jak? Któreś ma?

Przerobiliśmy ostatnio suchy kaszel u małej. Pediatra zaleciła nebulizacje z soli które pomogły i zakup nawilżacza z filtrem antybakteryjnym. Niestety ceny od 500 wzwyż. Możecie coś polecić?

A któraś z Was poza agatonem jedzie z maluchem na wakacje? My się wybieramy na koniec lipca nad polskie morze. Zobaczymy co to będzie :P

Ale się upisałam. Pozdrowionka! :)

soraya, villemo_gbm, maluda lubią tę wiadomość

kasiulka87
    p19uugpj4gj52rmg.png
    bl9c82c3a80l5w83.png
  • kasiulka87 Ekspertka

Wysłany: 21 lutego 2016, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaa jeszcze jedno :) Ktoś jeszcze jest dziewicą ? :P Ja mam taką suchość i cisnotę, że ni hu hu nie daję rady. Kupiłam już jakiś zel, globulki nawilżające i na razie 3 próby nieudane bo boli cholernie. Może coś poradzicie :)

PS. Po przeczytaniu o akcji flakonik i po tej całej sprawie Kajetana trochę nie mogę uwierzyć w to jacy mogą być ludzie. Straszne

kasiulka87
    p19uugpj4gj52rmg.png
    bl9c82c3a80l5w83.png
  • agaton Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2016, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sama radość,z ta zazdrością to zalezy od dzieci, ja w ogóle nie bylam o brata zazdrosna, bylam wobec niego bardzo opiekuncza, a roznica jest u nas 2,5 roku.
    Mojej sąsiadki corka ma czwórkę dzieci,nie ma miedzy nimi dużej różnicy, bawią sie wszystkie razem, halas jest niesamowity, ale ile śmiechów i radości :) dzici są od 8do 3 lat,wiec tez nie duże różnice:) i ona sama daje rade,przywozi je tu autem do babci i szaleją w mieszkaniu nad nami, uwielbiam te dzieci :)

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
  • agaton Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2016, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiulka, u mnie tez bolalo bardzo, ale dwa pierwsze razy, teraz boli juz po, ale to podobno trzeba przetrwać i ruzruszac maszynerię i będzie git :)
    Hmmm no to moze ja tez ten brzuch zacznę,ale powolutku:)
    Ja się juz mieszcze w ciuchy sprzed ciąży,choc ze 2-3 kg zostalo, ale troche mi w nich ciasnawo,a lubię luźne ciuchy:) ale dietę trzymam i ćwiczę to na plażowanie mysle juz bede wyglądać ok:)
    Ja się wybieram tez na 2 tyg do Włoch ale to juz we wrześniu i ze znajomymi którzy maja miesiac starsza corcie od Heli :)

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
  • paulinkas Koleżanka

Wysłany: 21 lutego 2016, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanie czy wasze dzieciaczki kp robią codziennie kupę? Moja do tej pory robiła 1-3 dziennie a teraz pierwszy raz od urodzenia drugi dzień nic nie ma. Nie wiem czy mam się zaczynać martwić czy narazie czekać i nic z tym nie robić.
    Starszą karmilam mm więc było trochę inaczej.

tb73krhmdk3lik3m.png
  • kasiulka87 Ekspertka

Wysłany: 21 lutego 2016, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paulinkas moja kp co raz na jakis czas ma przestój na 2-3 dni. Za topotem kupa jest taka ze wszystko w kupie :P

Agaton wlasnie myslalam o Wloszech we wrzesniui tez. Czym jedziecie? Na plazing czy raczej zwiedzanie?

Ja tez sie mieszcze w ciuszki sprzed ciazy ale boczki z dzinsow wystaja:P

Sorki ze bez polskich znakow ale mala trzymam druga reka. Dalej bunt na spanie :/

kasiulka87
    p19uugpj4gj52rmg.png
    bl9c82c3a80l5w83.png
  • kasiulka87 Ekspertka

Wysłany: 21 lutego 2016, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też bym chcuała drugiego dzieciaczka jeszcze na macierzynskim zmajstrować ale jak tak dalej mi bedzie szlo z seksem to blizej mi bedzie do zakonu niz do powiekszania rodziny :P

Mam brata 2 lata mlodszego, problem z zazdroscia jakis tam byl ale jestesmy baaardzo mocno zwiazani i mamy super kontakt. A u mojego meza jest 10 lat roznicy i dramat, w ogole nie sa sobie bliscy...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2016, 22:32

kasiulka87
    p19uugpj4gj52rmg.png
    bl9c82c3a80l5w83.png
  • paulinkas Koleżanka

Wysłany: 21 lutego 2016, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasiulka87 mam nadzieję że to tylko jakiś przestój. Do tej pory było wszystko idealnie a teraz trochę mi się młoda zaczęła psuć kupa, dziwna wysypka na raczkach i nóżkach. Taki urok tych naszych maluchów

tb73krhmdk3lik3m.png
  • agaton Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2016, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinka, u mnie było z 6 dziennie, a nagle 5 dni nic ;) Ale wszystko było dobrze, teraz robi różnie, raz codzinnie, raz dwie dziennie, raz jedna na 3-5 dni, nie ma reguły ;) Zawsze wali kupę na bujaku hehe ;)
    Póki się nie męczy, nie pręzy bez efektu to jest dobrze :)

Kasiulka, na boczki polecam Tiffany: https://www.youtube.com/watch?v=r_J8btnIEKQ :)
    Damy rade z tym seksem, trzeba rozbujać wszystko na nowo, u nas przynajmniej w ciąży był regularnie, bo u niektórych dziewczyn to w ciąży zakazany albo bolesny... Ale ja mam zerowe libido i nie wiem co z tym zrobić :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2016, 22:50

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2016, 23:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiulka jutro wrzucę Ci fotke z tym wyzwaniem :)
    Ja ogólnie co do wieku między dziećmi chciałabym razem z d miedź dzieci z różnica 4/5 lat :) sama mam siostrę młodszą 4,5 roku uważam że to super różnica bo dogadujemy się doskonale , wiaodmo czasem zgrzyty ale to jak w każdym domu ;)

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2016, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina co do kp to mój mały robił po kilka dziennie później potrafił nie robić 4 dni a teraz robi ok 2/3 dziennie a zdarzy się ze cały dzień nic także spokojnie . Jelitka się regulują i stąd takie zmiany

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • soraya Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2016, 23:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakręcona narazie spojrzałam na wyzwanie teraz muszę spiąć poślady i do roboty. Moja Natalka kupa czasem codzień najdłużej nie robiła 6 dni ale bez bólu brzucha. Po marchewce szły bąki śmierdziuchy i wtedy dałam czopka jedyny raz.

ex2bio4pqp2v2j0d.png
    f2wlx1hpuaamvhk2.png
  • paulinkas Koleżanka

Wysłany: 22 lutego 2016, 00:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny, mam nadzieję, że wszystko wróci do normy.

A co do większej ilości dzieci, to ja w sumie też mogłabym mieć jeszcze jedno może kiedyś w przyszłości, chociaż mój mąż jak narazie nie chce o tym słyszeć. Ale znając go to pewnie jeszcze zmieni zdanie. Ale kolejne dziecko pewnie "zmusiłoby" nas do kupna nowego mieszkania, bo trochę ciasno by się zrobiło.

tb73krhmdk3lik3m.png
‹‹ 3068 3069 3070 3071 3072 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ