Październikowe Szczęścia 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Zakręcona, dzięki za komplement W sumie wyglądam ok, ale brzuch mam spory, szczególnie wieczorami, ale od dzisiaj reżim jedzeniowy i do 30 kwietnia powinno być ok
Villemo, no to jak nic pozostaje gwałt
Spacerówka fajna Ma małe kółeczka, ja jakbym teraz kupowała, to żeby miał wózek z przodu i z tyłu duże koła, zeby po piasku się dało jechać
Styczniowa, próbowaliśmy tak i jak jest taka w miare kameralna impreza to jest ok, ale byliśmy na urodzinach kolegi, było 50 osób i tak głośno, że nie dało się normalnie gadać, tylko trzeba było do siebie krzyczeć i tam Helenka zasnąć nie mogła niestety ;P Zastanawiam się co zrobić na wesele, które mamy w czerwcu, czy ją oddac do mojej mamy, czy wziąć ze sobą
współczuje tego płaczu i maluszkowi i Tobie, oby minęło wkrótce...
Maluda, ja przed ciążą miałam masakrę z zębami, to co dopiero będzie teraz, dzisiaj dzwonię do dentysty, nie ma to tamto
Idziemy zaraz na szczepienie, trzymajcie kciukivillemo_gbm lubi tę wiadomość
-
Oby Maluda, oby, ale jakoś nie wierzę w to
My już po szczepieniu i Helenka śpi, płakała zaraz po kłuciu, ale szybko się uspokajała, dzielna dziewczynka
Waży 8,3 kg, ale niestety nie mierzą u nas długości, ale z ciekawości zmierzę ją dzisiaj metrówką
-
Ola ale się ciesze:))przeżam tą ciąże Twoja;))i nadal trzymam kciuki za dziewczynkę:)Też chciałabym w przyszłości parkę ,ale powiem Ci jak chowam te ładniejsze ciuszki po synku wrazie gdyby był drugi syn to tak z sentymentem na nie patrze,że myślę sobie ,ze fajnie byloby je jeszcze założyć no a dziewczynce to ciężko;)
Zęby...ah nigdy nie mialam problemu z nimi a po ciąży od grudnia chodze do dentysty...na szczescie z tego co mowila dentystka to jeszcze jedna wizyta za tydzien i spokoj jak narazie.
Pisalyscie ostatnio o tym ze waga leci po @.No i chyba cos w tym jest,tylko ja sie juz zastanawiam czy wszystko ok i czy jakis badan nie zrobic:/wygladam okropnie a jem jak świnka,mąż przy mnie przytyl ,bo jak ja jem to on tez cos skubnie,tylko na mnie to nie robi wrażenia a on juz musi uwazac.waze juz 49kg a nie naleze do niskich osob.
Pozdrawiam:)ola.321 lubi tę wiadomość
-
Jak tam dziewczyny ?
Ja wróciłam z siłowni i 14 , zrobiłam obiad , nakarmilam malego i dziecko odpadlo. D zajmował się małym i posprzatal cały dom na błysk , Oski nakarmiony i przebrany . cudownie bo nic robić nie muszę a odpoczywam hehe .paula1, lojkalojka, agaton, aanaa, maluda, Misiowa lubią tę wiadomość
-
Hej!
Ale znów cisza nastała
U nas nocka dziś lepsza, obyło się bez syropku i tylko 3 pobudki wiec czuje się bardzo wyspana.
Ja też musze sie zapisać do dentysty. Niby przed ciażą i w trakcie ciaży wszystko było ok ale lepiej sprawdzić.
Jutro bawimy na weselu. Aż jestem ciekawa jak to będzie i ile mały wytrzyma. Wesele jest w rodzinie więc nie mamy do do kogo odwieźć lub z kim zostawić bo wszyscy z mojej strony będą na weselu a od strony męża nie bardzo ma kto nam małego przypilnowac. No zobaczymy, chciałabym troche potańczyć
-
agaton wrote:Oby Maluda, oby, ale jakoś nie wierzę w to
My już po szczepieniu i Helenka śpi, płakała zaraz po kłuciu, ale szybko się uspokajała, dzielna dziewczynka
Waży 8,3 kg, ale niestety nie mierzą u nas długości, ale z ciekawości zmierzę ją dzisiaj metrówką
U nas też pediatra nie mierzy długości. Cieszę się, że Helenka dzielnie zniosła szczepienie U nas pierwsze szczepienie obyło się na szczęście bez żadnych skutków ubocznych. Wojtek był po szczepieniu tak samo aktywny jak zawsze i nie było żadnej gorączki itp.Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2016, 10:11
aanaa lubi tę wiadomość
-
SS ja jak patrzę w sklepie na ubranka dla dziewczynek to od razu chciałabym być w ciąży, chociaż drugi synek też mógłby być, bo zostawiam rzeczy w rozmiarze 56 cm to mam wszystko nowe, bo Wojtek ledwo w 62 cm wchodził po porodzie
Moja mama ostatnio stwierdziła, że my to jeszcze bliźniaki będziemy mieć... oby jej się nie sprawdziło, bo jeszcze takie dwa kolejne absorbujące, nieśpiące Wojtki i ja tego towarzystwa na pewno nie ogarnę -
Agaton - polecam zostawić Helenkę jak masz z kim i wybawć się na weselu , my tak zrobiliśmy ostatnio i odpoczęłam bardzo .
U nas ostatnie dwie nocki mały śpi od 19:30-6:30 . Oczywiście żeby nie było tak kolorowo przebudza się i muszę mu smoka dawać ale idzie spać i nie je . Zobaczymy czy tak już zostanie .
No i mamy dziś 7 miesięcy!!!!!! jak ten czas leci!!
Leoś już zaczyna samodzielnie siedzieć - muszę go tylko asekurować bo czasem traci jeszcze równowagę ale mocno nad nią pracuje .
Nóżki ma bardzo silne, bardzo lubi stać .
Natomiast na brzuszku nie lubi być więc nie wiem jak będzie z raczkowaniem - mam nadzieję że się nauczy .
Zakręcona - no tak to można żyć heheh , D się spisał
ss - mam nadzieję że za 2,5 tygodnia na połówkowych się dowiem kto siedzi w brzuszku, boję się że za bardzo nastawiam się na dziewczynkę . Muszę przed wizytą jakoś mózg zresetować .
villemo_gbm, Dobrawa, WiedźmaMaKota lubią tę wiadomość
-
Witam !
agaton Helenka to dzielna dziewczynka i duza Niech rosnie - na zdrowie
A na wesele to tak jak pisze Ola chyba lepiej isc bez malej . No chyba , ze masz mozliwosc w polowie imprezy odwiesc ja do domu .
ss zycze ci i Oli oczywiscie parki Ja jak widze male ciuszki to mam ochote byc znowu w ciazy ,ale potem spogladam w lusterko i ochota mi odchodzi
Zakrecona ,a Tobie to nie za dobrze ? Jak ty sobie meza nie meza ustawils , ze tyle rzeczy potrafi ogarnac
maluda mowia ,ze drugie dziecko jest przeciwienstwem pierwszego ,wiec jest szansa , ze nawet jak beda blizniaki to beda mniej absorbujace .
ola to trzymam kciuki ,zeby Leonowijuz tak zostalo z przesypianiem nocek .
I wszystkiego co najlepsze dla duzego chlopaka :*
U nas nocka tez troche lepsza ,bo tylko dwie pobudki i jednogodzinna przerwa w spaniu . Idzie ku dobremu mysle , ze to przez jablko ze sliwka
Ja od rana w kuchni . Gotuje zupki do wekowania dla malego . Nakupilam warzyw w sklepie Bio i pichce .Musze skoczyc tylko po sloiczki i wieczorem wekuje
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2016, 12:48
ola.321, agaton, maluda lubią tę wiadomość
Szczesliwa mama dziewiecioletniej Cariny i malego Leonka
[*] 6tc 07.01.2015
-
Matko, to mnie teraz Lojka nastraszyłaś z tym przeciwieństwem!
Oj, ja to też bym się gdzieś chętnie odmóżdżyła Jakaś imprezka czy coś Ja byłam w Polsce, to fundnęłam sobie piwko bezalkoholowe i kompletnie mi nie smakowało. Po dwóch łykach zrezygnowałam
My dziś zaliczyłyśmy spacerek. No może nie taki do końca spacerek. Przez godzinkę maszerowałam. A przez kolejne pół godziny maszerowałam jeszcze szybciej... Postanowiłam, że zrobię dłuższy dystans marszem, wlazłam w jakąś uliczkę straciłam kompletnie orientację i błądziłam,. Później ten półgodzinny szybszy marsz bo jak się odnalazłam, to już miałam niewiele czasu, żeby dojść do domu, bo zbliżała się pora jedzenia.
Teraz mała ćwiczy przewrót z brzuszka na plecy. Od czasu do czasu jej się uda, ale teraz już całkiem bokiem i głową leży, a tyłek za ciężki, żeby się przewrócić do końca, albo tak zaczyna jakby tracić równowagę i wraca na brzuszek. A niech ćwiczy
Ogólnie dziś zauważyłam, że zaczyna podnosić tyłeczek do góry. Ciekawe co kombinuje...
Jeżeli chodzi o nocki, to u nas ostatnio różnie bywa. Jak była męża siostra, to nosiła ją na rękach aż zasnęła i było kilka nocek, że przespała całe lub z jedną pobudką. Dziś w nocy sajgon. Nie dość, że się kręciła, to budziła się z krzykiem. Dopiero między 3 a 6 miała taki ciągły sen. A teraz tak myślę, że w sumie jak była szwagierka, to po 2 razy w ciągu dnia chodziliśmy na długie spacery. Może znów powinnam spróbować...hmmmm... -
nick nieaktualny
-
Hej
Olu wiadomo , nie ma co się nastawiac jakoś za mocno ale jednak tam w tej podświadomości coś siedzi hehe i tego nie wyrzucimy .
Hahaha lojka nie musialam wychowywać , zaradne to moje chlopisko . Chociaz chyba za mocno wczoraj go pochwalilam bo jak wieczorem z Mama rozmawiałam na Skype to Opowiadalam jak super posprzatal a on wyjechał z tekstem, ze on potrafi a Ja nie bo narzekam ze jak dziecko marudzi to Ja nie mogę nic zrobić, strasznie przykr mi się zrobiło i powiedziałam mu co myśle ... generalnie zacznijmy i tego że moje dziecko ma 5,5 miesiąca a ostatnio 5 dni tylko zdarzyło mu się marudzic bo zęby ida ze jak wychodziłam z pokoju to on w płacz to wiadomo ze jak taka sytuacja jest to ciężko coś zrobić typu odkurzyc mmieszkanie czy nie wiem iść prasowac ...i on doskonale pamięta jaki Oskarek był ansorbujacy przez te dni ze sam mówił ciągle " jejku Oskar proszę Cię uspokoj się " a tu mi wyjeżdża z tekstem jakbym mu nie gotowała ani nic a zawsze ma czysto , wyprane , wyprasowane, ugotowane , dziecko nakarmione czyste , zakupy zrobione i Ja jestem zadbana więc nie rozumiem ...no cóż pozbiej chyba głupio mu się zrobiło bo w nocy di tak tulil jak za czasów poczatkow naszego związku hahaha -
Dziękujemy drogie e-Ciocie
Onka - ależ Cię długo nie było
Żabko - u nas też był etap podnoszenia dupci .
U nas było tak że najpierw te piski o których mówicie (one już się raczej skończyły - no może są sporadycznie), podnoszenie dupci, stawanie na nóżki i podskakiwanie (to mogło być całymi dniami) już mnie ręce bolały od trzymania go. No i teraz nie chce siadać tylko jak struna prosty nie daje się zgiąć .
Miłego weekendu Mamusie . -
Dzien dobry a u nas nocka przspana! Co prawda kręciła sie w nocy ale przeczekalam i usnęła dostala na noc wczoraj 150 kaszki i juz myślałam, ze wieczór mamy wolny a tu po dwóch godzinach wrzask. Dopiero przy piersi usnęła, ale z niej pojadla dużo. Gdzie to dziecko mieści to jedzenie...
Mąż dzis w pracy a mnie czeka dużo roboty. Sprzatanie, spacer, no i musze zrobić malej mięsko na zapas. Juz się nie moge doczekać bo kupiliśmy wczoraj nowy blender, jest piękny i wg producenta daje rade ze wszystkim. No to zobaczymy
Miłego dzionka mój sie dobrze zaczął bo wygrałam 80 zl w totolotkaZakręconaOna, agaton, maluda lubią tę wiadomość
-
Cześć, muszę się wyzalic tej mojej gwiazdeczce znów spadły wyniki , mamy wprowadzić mięso gluten zwiększyć dawkę żelaza i jeżeli nie będzie poprawy to znów ja będą kuc tym razem na poziom przyswajalnosci żelaza , ach.
Zakręcona spadlas coś z wagi bo mi schodzi ale bardzo powoli jeden plus jaki zauważyłam to to że mam więcej energi przez ćwiczenia mimo że więcej się ruszam jakieś plusy są. -
Dzien dobry
Ja znowu wstalam o 8:30 Fakt byla pobudka na jedzenie i dwie na jeczenie ,ale poza tym calkiem niezle . Jak ja wstane w poniedzialek o 7 odprawic corke do szkoly (teraz ma ferie wiosenne).
Pisalam na fb ,ale napisze i tu ,ze Leon ma uczulenie na kleik ryzowo-kukurydziany .Ma problem z jelitami i produkcja gazow i czerwone i szklista policzki . Dzis bedzie jakl na kolacje tylko kasze jaglana z owocami .
U nas piekny weekend sie zapowiada Slonce juz swieci
Udanego weekendu kobietki !!!
Ps . a wlasnie mialam sie zapytac ile posilkow dziennie jedza Wasze dzieci ? Leon to 5 na dobe . 8:30 cyc, 12 obiad i cyc,15:30 cyc i 19 kaszka i cyc i w nocy cyc .
Szczesliwa mama dziewiecioletniej Cariny i malego Leonka
[*] 6tc 07.01.2015
-
Dzień dobry wszystkim
Mój Oski miał jakiś wieczór okropny i tak krzyczał przed spaniem , że nie dało się go uspokoić dopiero po ok 30 minutach wcisnelam cycka do buzi bo takto nie chciał ani butli z kaszka ani nic .Podziamgal dosłownie cycka odrobinę i zasnął , Ja się bałam iść wykąpać i posprzątać w salonie bo mówię jejku jak sie obudzi to mogę nie usłyszeć z wanny a on sie aż zanosil wczoraj jak płakał a tu dziecko obudziło się dopiero o 4 przypominam że zasnął o 21:30 później pospalismy jeszcze do 8 i właśnie wstajemy .
Jakieś śniadanko , tv i spacer bo możliwe że dziś pogoda będzie .
Vilemo wiesz co aż muszę iść się zwazyc bo dawno tego nie robiłam , boję się i nie lubię bo ostatnio stałam już w miejscu , schudłam 2 kg i skończyło się
Za to ostatnio mierzylam cm i przybylo mi po 1 cm wszędzie prawie , gdzie nie gdzie po 2 masakra az nie wierzę