Październikowe Szczęścia 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
lojkalojka wrote:Stawiam ,ze to skok . Bo na zeby jednej nocy dalam syrop przeciwbolowy i nie podzialalo , miejsce juz zmienialam i tej nocy spal u lozeczku w pokoju siostry - tez nic z tego , przedwczoraj na noc dostal kaszke i cyca i tez budzil sie co chwile
Moj synek ma juz 2 zęby! I dwa miesiące przed pojawieniem się pierwszego zęba tez tak miałam. Zero przespanych nocy, budził sie czasem co 1,5 godz. A po urodzeniu ślicznie sypiał. Nie pomagały leki, noszenie, nawet znowu kilka nocy spał z nami, nic. Troszke mu przeszło jak podawałam bobotic, bo sie okazało, ze gazy go w nocy męczą i pod koniec każdej fazy snu się budził. Ale to i tak nie było to. Gdy przebił się pierwszy ząb, wszystko minęło jak ręką odjął. Inne dziecko i w nocy i w dzień. Po 1,5 tyg objawy wróciły. Pomęczyły 2 tyg, wyszedł drugi ząb i znowu wszystko przeszło. Także męczyliśmy się 3 miesiące przez dwa ząbki może to jednak one? Dzieci duzo bardziej czują, gdy ząb przechodzi przez kość w szczce niż jak już zaczyna wyłazić.
Pozdrawiam wszystkie!!!!Wolska82 lubi tę wiadomość
-
ola.321 wrote:Zakręcona - potwierdzam , można nie być świadomym owulacji a ją mieć . Ja się nie zorientowałam a przecież tyle czasu notowałam wszystkie oznaki owu. Pobolewało mnie podbrzusze jak na okres i później bolał mnie prawy jajnik - myślałąm że to owu a to już chyba ciąża była . Więc Agaton... hahaha może ten test to zakup najwyżej będzie w szafce czekał na objawy ;P. Jeżeli jednak często karmisz to pewnie faktycznie jeszcze owu nie było .
Jak zrobię jakąś fotę to wrzucę, bo przyznam się że nie mam jeszcze ani jednej jakoś tak mi czas leci strasznie szybko w tej ciąży .
A ja dałam małemu marchewkę, ziemniaka, dynię, kalarepkę i cukinię - ale jej nie polubił i jabłko. Jabłko dostaje teraz codziennie w kawałku przez ten gryzak z siateczką - uwielbia .
Dawałam z przerwami i jedno warzywo wprowadzałam 4 dni jak było ok to następne. Czasem robiłam też kilka dni przerwy. Teraz wprowadzam mleko następne więc odpuściłam warzywa żeby wiedzieć czy je zaakceptuje. Pewnie w tym tygodniu dam mu jednak coś bo już chwilkę nie jadł warzyw.
Co do owu, karmie piersia duzo i czesto ( młody ma juz 8200!), a i tak mam juz 4 okres i w grudniu wyłapałam pierwszą owulacje(potwierdziłam tylko testem) -
hej Dziewczynki
u nas dzień jęczenia, no mały jęczy i wszystko jest złe i nudne
Styczniowa - dobrze że piszesz jeżeli się na tym znasz bo gdybyśmy pisały jakieś głupoty to zawsze jest ktoś kto się zna na rzeczy i ostrzeże.
Akurat te problemy - dysplazję i przykurcz tłumaczył mi lekarz bo wisiało nad nami ryzyko leczenia więc wiem że to ćwiczenie jest ok - ale masz rację może nie dla każdego.
Rah - no ciąża , ciąża druga planowana ale z zaskoczenia tak lepiej brzmi hahahah . Miało być chwilkę później ale dobrze jest jak jest .
Idę coś ogarnąć bo mały się spaceruje .villemo_gbm lubi tę wiadomość
-
ola.321 wrote:Z nowości!!!
chyba czuję ruchy bo to nie może być nic innego!!!
O Boże Ola super ja mojego namawiam uparty jak osioł ewentualnie zawsze mogę go spić i zgwałcić brakuje mi tu ikonki diablicy hahaWiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2016, 17:32
agaton, WiedźmaMaKota, Little Frog, ola.321 lubią tę wiadomość
-
Hej kochane
Ale jestem dziś zmęczona po siłowni , 1,5 h na siłowni , spacer , zakupy a jeszcze tak ciepło dzis jest u Nas ze rozplywalam się i ciężko się szło w drodze powrotnej haha
Olu super !!! W koncu konczysz 16 tydzień zaraz . ♡ola.321 lubi tę wiadomość
-
Kochane dawno mnie tutaj nie było, a tu takie miłe zaskoczenie nadal piszecie jakiś sentyment mam do tego forum
Pisałyście o wypadających włosach- ja od miesiąca mam straszny problem i jest coraz gorzej... muszę coś z tym zrobić, bo wszędzie moje włosy.
Odnośnie dentysty to polecam przegląd po ciąży. Poszłam zrobić zaległą ciążową siódemkę z którą miałam problem w ciąży, a się okazało podczas przeglądu, że moja trójka w tragicznym stanie a co najdziwniejsze nigdy mnie ten ząb nie bolał. Ząb zaczął mi się psuć od wewnętrznej strony i nie było tego widać w domowym lusterku.
Podziwiam Was za te ćwiczenia, ja po całym dniu z moim małym terrorystom nie mam siły już na nic
villemo_gbm lubi tę wiadomość
-
Maluda,no ja musze isc do dentysty na pewno,ja zawsze mam cos do leczenia ale aż się bije tych wydatków i jakos tak się zbieram w sobie
Zakręcona,szacun za ta siłke, podziwiam cie,mnie dzisiaj jakies zmęczenie dopadlo... Mam 30 kwietnia 10lecie matury i chciałabym wygląda bombowo,a żrem za przeproszeniem ostatnio tyle,ze masakra. Od Swiat sie jeszcze nie opanowalam,ale od dzis definitywny koniec ze słodyczami,a od jutra nakuouje warzyw i owoców i jem Malo.
Lojka,współczuję ci strasznie tych nocek,oby się poprawilo,bo nie dziwie ci się,ze juz nie dajesz rady...
Ola,ale czad z tymi ruchamiola.321 lubi tę wiadomość
-
Villemo,a ty chcesz bobaska kolejnego a maz nie?
Ja w ogóle zauwazylam,ze kobiety bardzo często chca szybciej dziecka,albo więcej dzieci niż faceci. A co oni do jasnej ciasnej robią przy tych dzieciach w porównaniu do kobiet,ja się pytam?ZakręconaOna, aanaa lubią tę wiadomość
-
Rah, witamy ponownie,fajnie,ze jesteś
Tez tesknie za piwkiem,ale jestem w stanie się obyć bez,jeslibto oznacza brak koniecznosci powrotu do pracy nie miałabym i tak co zrobić z Helenka, jedynie musialabym pojsc na wychowawczy
A my się spotykamy ze znajomymi,tylko teraz każdy targa własne dzieci juz mieliśmy jedno spotkanie w grudniu, teraz w maju sie szykuje kolejne niestety jedni znajomi sa ze Szwajcarii,wiec tak rzadko się możemy spotykać,ale dobre i to a z tymi znajomymi co mieszkają w naszym mieście to bardzo często się spotykamy ale fakt,z imprezy sie trzeba wcześnie zmyć,bo dziecko idzie spacrah lubi tę wiadomość
-
agaton wrote:Villemo,a ty chcesz bobaska kolejnego a maz nie?
Ja w ogóle zauwazylam,ze kobiety bardzo często chca szybciej dziecka,albo więcej dzieci niż faceci. A co oni do jasnej ciasnej robią przy tych dzieciach w porównaniu do kobiet,ja się pytam?
no mój partner nie chce zgwałcę go i już -
maluda wrote:Kochane dawno mnie tutaj nie było, a tu takie miłe zaskoczenie nadal piszecie jakiś sentyment mam do tego forum
Pisałyście o wypadających włosach- ja od miesiąca mam straszny problem i jest coraz gorzej... muszę coś z tym zrobić, bo wszędzie moje włosy.
Odnośnie dentysty to polecam przegląd po ciąży. Poszłam zrobić zaległą ciążową siódemkę z którą miałam problem w ciąży, a się okazało podczas przeglądu, że moja trójka w tragicznym stanie a co najdziwniejsze nigdy mnie ten ząb nie bolał. Ząb zaczął mi się psuć od wewnętrznej strony i nie było tego widać w domowym lusterku.
Podziwiam Was za te ćwiczenia, ja po całym dniu z moim małym terrorystom nie mam siły już na nic
Czy ja dobrze kojarzę byłaś listopadówką ? Czy coś pomieszałam -
Vilemo pomieszalas chyba U mnie był termin na październik a urodziłam w listopadzie być może o mnie Ci chodzi
Chyba ze jeszcze o.kogoś innego
Agaton wygladasz super więc i będziesz szalowo wygladac Kochaana . co do facetów i dzieci to samo ostatnio D powiedzialam ze co oni robia przy tych dzidciach , jedynie na nie zarabiaja bo na dobra sprawę to My się nimi zajmujemy 24/7WiedźmaMaKota, villemo_gbm lubią tę wiadomość
-
ZakręconaOna wrote:Vilemo pomieszalas chyba U mnie był termin na październik a urodziłam w listopadzie być może o mnie Ci chodzi
Chyba ze jeszcze o.kogoś innego
Agaton wygladasz super więc i będziesz szalowo wygladac Kochaana . co do facetów i dzieci to samo ostatnio D powiedzialam ze co oni robia przy tych dzidciach , jedynie na nie zarabiaja bo na dobra sprawę to My się nimi zajmujemy 24/7
Może i masz racje z tym listopadem ja miałam termin na 15.11 ale ściągnięto mi pessar i poszło w październiku.
No własnie własnie został gwałt -
Ola ale superaśnie! Teraz dużo wcześniej mozesz mieć pewnosć czy to ruchy czy nie bo już przecież wiesz jak to jest z poprzedniej ciąży!
Agaton a ja Ci powiem ze my na spotkaniach ze znajomymi i imprezach nie ogladamy sie na małego. Jak chce spać niech śpi, zawsze zostajemy tak długo jak chcemy a mały kima np w foteliku albo gdzieś z boczku. W ta sobote mamy wesele i zobaczymy jak to będzie
Kobietki znów noc z syropem przeciwbólowym podanym małemu... Ja już nie wiem, nie chce go tak faszerować ale bez tego jest jedno wycie i płacz, nie ma możliwosci utulenia go...ola.321 lubi tę wiadomość
-
Agatona a ja wręcz przeciwnie, przed ciążą nie miałam problemów, zawsze nie było za dużo do leczenia. A teraz zrobiła mi siódemkę, trójkę zaczęła leczyć i powiedziała mi, że mam jeszcze dwa zęby do leczenia- ale te dwa pozostałe to malutki dziurki więc zaczęła od ratowania trójki.
Co do dzieci to mój mąż chce tak samo jak ja kolejne, ale boi się tak samo jak ja, że znowu coś złego będzie się działo... Ja liczę na to, że los za nas zadecyduje i zaliczymy wpadkę pod koniec macierzyńskiego , bo nie chcę oddawać Wojtka do żłobka (a innej opcji nie mamy).
Też musimy rozejrzeć się za jakąś zgrabną spacerówką, bo strasznie jestem niezadowolona z naszego wózka 3 w 1. Zajmuje dużo miejsca i jest strasznie ciężki. Nie mam siły z tym wózkiem schodzić z 2 piętra (bez windy). Poza tym musimy jeszcze kupić krzesełko do karmienia. Czekam tylko, aż będzie po Chrzcinach, bo nie jestem pewna czy ktoś z rodziny nie wpadnie na taki pomysł prezentu.villemo_gbm lubi tę wiadomość