X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • agaton Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My tez próbowalismy prezerwatyw i nie da rady, no nie ma szans :P
    No własnie wiem, ze się tak może zdarzyć z tą owu, to jak tak piszesz to może kupie test haha :D
    Mnie nic w brzuchu nie kłuje, ogólnie nic się nie dzieje zwiastującego @ lub owu :) Ale kto wie ;)
    Moze spróbuje tego brokuła jej dać :) Jutro najwyżej kupie, chociaż teraz taki kiepski okres na warzywa... Nie ma jeszcze swieżyć, a te stare już sa mega stare i zakwitają :P są tylko te sprowadzane z zagranicy, a one są mega pryskane konserwantami, zeby się nie popsuły...

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
  • Maximmum Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój na szczęście budzi raz, maksymalnie dwa razy w ciągu nocy. Więc nie ma tragedii jeszcze :P a z zasypianiem nie mamy problemu. Na początku zasypial leżąc na mnie ale jak miał niecałe 3msc to zaczął się buntować nie wiedziałam o co chodzi nie szło go uspac masakra. I w końcu po tygodniu męki odkryłam o co chodzi, nie chciał zasypiac na mnie ani na rękach. Po prostu kładę go na brzuszek daje smoczek, przykrywam kocykiem, trzymam za rękę i glaszcze po główce i po prostu zasypia. Rekord to jakieś 5 sekund żeby zasnął. Najdłużej kilka minut, zależy jak wylapie moment.. drzemki w ciągu dnia ma 3, średnio po 1,5h ale czasem jedna jest 40minut a druga np 3h . Nie mogę narzekać na mojego synusia :)

U nas żel też za bardzo nie działa. Ale na szczęście diabeł go nie opetuje przez te zeby, da się wytrzymać :P

Agaton ja karmię w lezaczku, krzesełko kupię jak będzie siedział. Trochę mi nie wygodnie bo na podłodze go karmię ale jeszcze te 3 msc się pomecze (mam nadzieję że wtedy już będzie siedział :P)
    Edit: Agaton jasne że płynne i papki można na półlezaco, jak kp to nie trzymasz Helenki pionowo do góry..? :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2016, 23:14

wff2k6nl4cdo77as.png

Aniołek [*] 7tc - 19.02.2017
  • paulinkas Koleżanka

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 23:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakręcona od kiedy zaczęłaś rozszerzać dietę? Też jakoś powoli muszę zacząć o tym myśleć. I standardowe pytanie co na początek??

tb73krhmdk3lik3m.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 23:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paulinkas wrote:
    Zakręcona od kiedy zaczęłaś rozszerzać dietę? Też jakoś powoli muszę zacząć o tym myśleć. I standardowe pytanie co na początek??
    A żeby Cię nie skłamać jakoś dwa tygodnie temu ale to tak mega powoli że dalam warzywko , kilka dni nic i teraz już częściej od jakiegoś tygodnia dajemy .
    Ja na początek dalam marchewke , później zjadł marchew z ziemniaczkiem , szpinak z ziemnuaczkiem , marchewka z kalarepa i ziemniaczkiem , pietruszke , groszek , dziś dostał dynie z marchewką :-) najprostsze takie warzywa narazie .

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • paulinkas Koleżanka

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 00:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewnie poczekam jeszcze z tydzień i się też zabiorę powoli za gotowanie. Zobaczymy co z tego wyjdzie. Dobra lecę spać, bo pewnie za 3 godziny pobudka na karmienie mnie czeka.
    Dobranoc

tb73krhmdk3lik3m.png
  • PePePe Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paulinkas wrote:

My zaczelismy 2,5 tyg temu. Pierwsze 2 dni z marchewka to totalna porazka- Maly zacisnal usta, piastki i zdecydowanie odmowil. To byla marchewka przetarta przez sitko, podawana lyzeczka silikonowa Baby Ono. Kolejna proba to ziemniak, plus zmiana lyzeczki (inny ksztalt). Jakbym mu dala to zjadlby calego tego ziemniaka. Zjadl pol. A pozniej to juz poooosszzlo!;) Po tygodniu jadl zupke z 4-5 warzyw, zageszczona kleikiem, ok. 200g. Teraz je obiad dwudaniowy- zupka, warzywa plus mieso. Do tego raz dziennie owoc, czasem jaglanke. Maly w ogole lubi wszystko co nie jest mlekiem i szpinakiem.

villemo_gbm lubi tę wiadomość

• StyczniowaNadzieja Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lojka nie chciałam Cię nastraszyc z tą kaszka ale wiem że mieliście problemu brzuszkowe więc wolałam Cie ostrzec żebyś była ostrożna i obserwowała małego.

Agaton nie wiedziałam o tym porze, moze spróbuje.

U nas w nocy to na pewno zęby a nie humory. Po podaniu ibum o północy nocka super z pobudką o 3 tylko a nad ranem jak przestał działać to masakra. No ale nie będe małego szpikowała syropami, przetrwamy to jakos no chyba że będzie bardzo tragicznie!

Co do diety to u nas ładnie poszła na początek marchewka, jabłko brokół ziemniak dziś próbujemy gruszke do tego kaszka i kleik i na razie wszystko jest ok

caur359.png
    3ro1ov5.png
  • lojkalojka Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc !
    Jestem juz po wizycie i co Leon ladnie przybral . Mamy 6970g i 68cm . Pieknie rosnie :)
    Lekarz kazala nam podawac na obiad warzywka z dodatkiem oliwyz oliwek i pomieszane z jogurtem naturalnym . Dziwne to polaczenie troche :/ Ciekawe jak to bedzie smakowalo i jak Leon zareaguje na laktoze :/
    Kolejna kiepska noc za mna i do tego leje sie ze mnie :( Matko jak ja to przetrwam ?

My diete rozszerzalismyod : marchewka, brokuly, pietruszka, groszek,batat i cukinnia. Dzisiaj dam juz cos wiecej .

WiedźmaMaKota lubi tę wiadomość

Szczesliwa mama dziewiecioletniej Cariny i malego Leonka <3
    [*] 6tc 07.01.2015
    relgwn15o8cdzpyz.png
  • Maximmum Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)

Lojka a czemu z jogurtem? Podobno laktoze po roku się wprowadza, przynajmniej tak czytałam. Chyba co źródło to inaczej mówią..

wff2k6nl4cdo77as.png

• ola.321 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakręcona - potwierdzam :), można nie być świadomym owulacji a ją mieć :). Ja się nie zorientowałam a przecież tyle czasu notowałam wszystkie oznaki owu. Pobolewało mnie podbrzusze jak na okres i później bolał mnie prawy jajnik - myślałąm że to owu a to już chyba ciąża była :). Więc Agaton... hahaha może ten test to zakup :P najwyżej będzie w szafce czekał na objawy ;P. Jeżeli jednak często karmisz to pewnie faktycznie jeszcze owu nie było :).

Jak zrobię jakąś fotę to wrzucę, bo przyznam się że nie mam jeszcze ani jednej jakoś tak mi czas leci strasznie szybko w tej ciąży :).

A ja dałam małemu marchewkę, ziemniaka, dynię, kalarepkę i cukinię - ale jej nie polubił i jabłko. Jabłko dostaje teraz codziennie w kawałku przez ten gryzak z siateczką - uwielbia :).
    Dawałam z przerwami i jedno warzywo wprowadzałam 4 dni jak było ok to następne. Czasem robiłam też kilka dni przerwy. Teraz wprowadzam mleko następne więc odpuściłam warzywa żeby wiedzieć czy je zaakceptuje. Pewnie w tym tygodniu dam mu jednak coś bo już chwilkę nie jadł warzyw.

l22ntv73ar096ms1.png
    dqprj44jdaytfglm.png

09.2013r (10tc)
    07.2014r (9tc)
  • ola.321 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lojka - no to super :), ale faktycznie ciekawe czemu ten jogurt kazała podawać.

l22ntv73ar096ms1.png
    dqprj44jdaytfglm.png

09.2013r (10tc)
    07.2014r (9tc)
  • agaton Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola, zamówiłam sobie testy na allegro, jak przyjdą, to zrobie :)

Ale sie tu ruch zrobił, jak za starych dobrych czasów :) SUPER!

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siemaneczko laseczki hehe
    Lojka jogurt ?! Hm , dziwne trochę
    Agaton no nie ? :D mogłoby wrócić Stare forum nasze :)

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • agaton Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakręcona, fajnie by było, szkoda, że nie ma jeszcze wersji mobilnej, bo na pewno by tu więcej życia było :)
    Lojka, może z jogurtem to chodzi o bakterie kwasu mlekowego, które dobrze na trawienie działają. Ale też wydaje mi się podejrzane dawanie niemowlakowi jogurtu... Może lepiej jakiś apteczny probiotyk...

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
  • madu Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lojka ja to bym też opuściła ten jogurt na rzecz probiotyku jednak, jeszcze przy Waszych problemach to w ogóle.

My zaczynaliśmy od marchewki, dyni, brokuł, groszek, marchewka z ziemniakiem, pasternak, banan, jabłko, gruszka a dziś burak tylko nie umiem zrobić takiej konsystencji jak że sloiczki i Leonowi to nie podeszlo.

21.10.2015 Leon <3
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje dziecko dostali dziś dynie z ziemniaczkami, jabłkiem i marchewką . Myślałam ze mi miseczke zje i lyzeczke razem z tym obiadkiem. Zarloczek ukochany ♡
    Kurcze chyba mnie ząb zaczyna boleć , tak cmi momentami , muszę zapisać się do dentysty bo do sierpnia kijowo czekać az odwiedzę Pl.

villemo_gbm lubi tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • villemo_gbm Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, ja okresy mam już regularne z innej beczki wypadają Wam jeszcze włosy ?

event.png
  • agaton Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakręcona, to niezły smakosz z Oskara ;) Współczuję zęba...

Villemo, mi chyba juz nie wypadaja, tzn wypada mi sporo, ale w normie, juz nie garściami jak to było niedawno :)
    A jak Majeczka bez szyny? przyzwyczaiła się?

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vilemo wypadają ale nie tak bardzo jak na początku . agaton chwilowe to bylo

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Maximmum Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakręcona to szybko do dentysty! :) mnie też często bolą ale wszystkie bo ósemki mi wszystkie krzywo rosną i cisną inne zęby. W lipcu pierwsze usuwanie :o

Villemo mi wypadają ale mi zawsze wypadaly garściami :) fryzjerka moja to w szoku jest ze włosy mi naprawdę garściami wychodzą a mimo to mam takie gęste ze szok. Ale wypadają od farbowania i prostowania..

wff2k6nl4cdo77as.png

‹‹ 3095 3096 3097 3098 3099 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ