Październikowe Szczęścia 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja zawsze chcialam jak najmniejszą roznice wieku, bo takie rodzeństwo ma fajnie. Niestety mi nie było dane mieć siostry czy brata od razu tylko po 14 latach... Masakra.
Dlatego powiedzialam, maks 5 lat a jak się nie uda w tym czasie to zostajemy przy jednym.Robimy drugiego Dziedzica
-
Zakręcona - dziękuję że pytasz czuję się w miarę ok, poza wieczorami nocami i porankami kiedy męczą mnie największe mdłości i wymioty i bóle głowy. Brzuszek już dość jest widoczny, myślę że dużo szybciej go widać niż w poprzedniej. Może dlatego że łatwiej się teraz wszystko rozciąga bo to 2 raz .
Agaton - zapomniałam wcześniej napisać że jednym z powodów że zrobiłam test było to że nie miałam jeszcze okresu . Ciekawe jak z tym testem będzie jak się zdecydujesz zrobić .Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2016, 21:46
agaton lubi tę wiadomość
-
Hej ale dawno tu nie zaglądałam ale widzę że forum nadal żyje
Ola to już 15 tydZień! jak ten czas leci za chwilę będzie relacja z porodowki
Z jednej strony to bym już chciała być w ciąży ale z drugiej marzy mi się opalanie latem egoistka a tak poważnie to za 2 msc mały ma zabieg i boję się tego stresu.. No i mąż chce poczekać chociaż się nie zabezpieczamy.. ciekawe jak to będzieola.321, ola.321, rah lubią tę wiadomość
-
A co do chudniecia to u mnie waga sprzed ciąży ale ciało już nie takie jędrne coś by trzeba było zrobić ale jakoś lenia mam.. ostatnio robiłam zakupy w rossmannie i dostałam gratis.. w domu zaglądam do siatki a tam płyta DVD jak schudnąć, płaski brzuch w dwa tygodnie, tabata. Nie wiem czy to jakaś aluzja od kasjerki ale może wypróbuję
-
Maximmum wrote:A co do chudniecia to u mnie waga sprzed ciąży ale ciało już nie takie jędrne coś by trzeba było zrobić ale jakoś lenia mam.. ostatnio robiłam zakupy w rossmannie i dostałam gratis.. w domu zaglądam do siatki a tam płyta DVD jak schudnąć, płaski brzuch w dwa tygodnie, tabata. Nie wiem czy to jakaś aluzja od kasjerki ale może wypróbuję
Olu a pokażesz brzucholca ? Daj trochę powspominać hehe
Ah te mdłości , One są najgorsze właśnie Ja okropnie wspominam to jak wymiotowalam i miałam mdłości noc w noc , dzień w dzień przez pełne 8 miesięcy dlatego właśnie balabym się ciąży przy takim małym dziecku jak Oskarek .
Agaton kurcze rób test haha , czekam !!! :-pMaximmum, ola.321 lubią tę wiadomość
-
Agaton, Wiedźma, Maximmum widze że coraz wiecej nas takich co planujemy szybko drugie. Ciekawe której uda się najdzybciej Ja okresu tez jeszcze nie miałam ale testu robić nie musze bo cały czas prowadze obserwacje i mierze tempke więc po tym widze co jest grane. Obstawiam ze niedługo moze u mnie sie @ pojawić bo rozszerzam diete małemu, je coraz mniej cyca a w obserwacjach chyba temperatura sie stabilizuje utrzymując się od kilku dni na podobnym poziomie co według twórców npr jest oznaka stabilizacji i powrotu płodności. czekam Lojka Ty pisałaś dziś ze dostałaś @ a z tego co pamiętam też zaczełaś rozszerzac diete małemu i kp... ile po rozpoczeciu podawania innych pokarmów nawiedziła cie @? Pytam z czystej ciekawosci
Ola juz niedługo mdłości miną! Rośnij zdrowo!
ola.321 lubi tę wiadomość
-
Ja w grudniu dostałam pierwszą @.. trzecia się spozniala i myślałam że w ciąży jestem. Ja nie prowadzę szczególnej obserwacji ale chyba owulacje mam później w cyklu bo przez dwa dni boli mnie w boku, w każdym cyklu około tygodnia przed @.. Przed ciążą nie miałam takich dolegliwości..
Fajnie by było jakbym koło września zaszła w ciążę ale mąż by chciał poczekać. Tylko że się nie zabezpieczamy a on mi mówi że mamy czas:P co za logika ale też mówi że jak będZie to ok. Chociaż my przez 4lata bez zabezpieczeń i dopiero wtedy ciąża... -
Styczniowa minelo dokladnie dwa tygodnie od momentu rozszerzania diety .Szkoda , ze juz dostalam ,bo tak bylo milo bez podpasek i tamponow .
Ola toz Ty juz niedlugo bedziesz polmetek miala ! O tak pochwal sie brzuszkiem ?
Maxsimmum To kasjerka z rendgenem Ci sie trafila
A jak tak codziennie zagladam i z nadzieja czekam na kolejne wpisy o zaciazonych mamusiach
A ja dzisiaj zaszalalam i podalam Leonowi kaszke z jablkiem ( lyzeczka) . Malo lyki mi nie zjad hihi ,ale juz widze , ze noc bedzie taka jak zawsze . Juz dwa razy bylam dawa smoka
ola.321 lubi tę wiadomość
Szczesliwa mama dziewiecioletniej Cariny i malego Leonka
[*] 6tc 07.01.2015
-
Mój śpi od godziny ale to tylko dlatego że byliśmy u teściów zawsze o 20 już mamy wolne z mężem ale ostatnio też coś mu się dzieje bo albo w nocy się budzi na jedzenie albo o jakiejś dzikiej godZinie nad ranem.. A zaczął przesypiac całe noce jak miał 2msc.. Ale teraz to chyba wina zebow. Jeden wyszedł tydzień temu a drugi już się ciśnie
-
O to u mnie juz 2 tygodnie mineło w czwartek to pewnie dłuzej poczekam. Ja juz na wieczór podaje normalnie kaszke na 150 ml mleka i z reguły wszystko zjada ale u nas pobudki w nocy to nie kwestia głodu lecz ząbkowania cd. Lojka uważaj na tą kaszke bo z tego co pamiętam to mieliście problemy z kupa a kaszki często powoduja zaparcia.
Ehhh kobitki odważne jesteście z tym niezabezpieczaniem się. My co prawda też sie nie zabezpieczamy w sumie wcale wcale tylko bazujemy cały czas na npr ale póki co stosuje się do wyznaczników tej metody i pewnie jeszcze z miesiąc dwa będe bardzo skrupulatna pod względem obserwacji i stosowania się do nich a później troche przymkne oko jak przyjdzie duża ochota.
Aaaa co do zasypiania maluszka. U nas był straszny problem bo mały zasypiał tylko przy cycu, w dzień wybudzał się co 30 min i cieżko bez cyca było go znów uśpić, nawet na spacerze usypiał z płaczem więc postanowiłam coś zmienić. Nie chciałam jednak stosować bezwzględnych metod na zostawianie w łóżeczku aż do wypłakania więc zastosowałam metode podnieś-połóż (pp). Uśpiłam go w ten sposób dwa dni na jedną drzemke i juz jesst ogromna poprawa w zasypianiu. Pierwszy raz to była masakra trwało to 1,5h i nie obyło się bez płaczu, drugi dzień też był płacz ale usną w ciągu 35 min a dziś na noc nie zasną przy cycu lecz został odłożony do łóżeczka i trwało zasypuianie tylko 15 minut bez koniecznosci podnoszenia małego i bvez płaczu jedynie z marudzeniem ilekkim popłakiwaniem. Polecam bardzo! -
Aaaa i jak zasypia w ten sposób to nie ma tych pobudek co 30 minut a potrafi spać ciurkiem nawet ponad 1,5h
Maximmum u nas częste pobudni w nocy już od dłuższego czasu i jest to związane właśnie z zębami. żel niewiele pomaga, na dzis mam przygotowany ibum żeby sprawdzic czy to mu ulży i zapobiegnie takim pobudkom. -
Laski, na razie nie kupuje, bo ja karmie dużo, owu nie miałam raczej, bo straszna susza u mnie itp. Chciałabym już coś Helence dawać innego do jedzenia, bo mnie męczy już to kp. Jakby jadła normalnie to ok, ale w dzień to jakiś dramat, wije się, nie chce jeść, a marudzi, ze głodna, smoczek zasysa, ale od cyca się odwraca, albo possie chwile i tyle. No ogólnie namęczę się Chociaż jedno karmienie dziennie jakby mi odpadło Jak będę miała jakies fajne warzywa to spróbuje jej dać znowu i jak coś, to rozciapciam widelcem i wtedy spróbuje. Dzisiaj dostała łyżeczkę trochę żółtka płynnego do spróbowania i na początku była zdziwiona, ale zasmakowało jej No ale jednak chciałabym od warzyw zacząć
Max, Hela też przesypiała, a teraz nie przesypia... Czekam, aż powrócą te czasy, ale długo to już trwa. U nas nie zapowiada się na zęby...
Max, co do opalania, to nie jesteś egoistka, po prostu trzeba też o sobie myśleć My tez jesteśmy w tym wszystkim ważne Ja niekoniecznie teraz bym juz chciała zaciążyć, ale za pare miesięcy, jakoś latem najlepiej
Styczniowa, a mi się tak jakos nie chce mierzyć tej temp. Takdawno to robiłam i nie chce mi się do tego wracać... Ale tak sobie myślę, że może lepiej nie mierzyć, że później będe wiedziała, że mam owu i sie bede stresowała, a tak to na luzie, co ma być to będzie
Dobranoc Dziewczyny :*
-
Styczniowa to mnie ni epocieszylas z tym zatwardzeniem .
On juz mam problem z wyproznianiem i juz sie boje co bedzie jutro .
A pomyslec , ze jeszcze niedawno Leonowi sie "lalo z tyleczka"
[*] 6tc 07.01.2015
-
Styczniowa, twarda jesteś, że dałas rade z tym pp Ja to się tylko ciesze, że u nas nie jest to potrzebne. Helenka zasypia przy cucusiu, a jak nie zaśnie, to jak jest juz zmęczona i najedzona to odkładam ją i daje smoka, jak jest taka potrzeba i zasypia
Styczniowa, spróbuj może pora. Ja daję Helence jak widzę, że ma wypieki, marudzi i nerwowo wkłada rączki do buzi, chętnie go bierze do ręki i zagryza Potem się uspokaja. Daje się dziecku ta białą część pora, to podobno znieczula i łagodzi dziąsełka
Lojka, mam nadzieje, ze się te kupi Leosiowi ustabilizują w końcu...
A ja mam do was pytanie: Jak wasze dzieci jedzą? U was na kolanach, czy w bujaczkach, czy w krzesełkach? Bo Helenka jeszcze nie siedzi, więc nie posadzę jej na krzesełko, więc zostaje mi chyba u mnnie na kolanach? Jak wy karmicie maleństwa, bo chyba nie wszystkie już siedzą samodzielnei?
-
Ja karmie w lezaczku ,choc kaszke dalam dzisiaj na kolanach .Ale zdecydowanie wygodniej lezaczku . Leon tez jeszcze nie siedzi ,wiec nie chce go sadzac do krzeselka gdzie nie mam regulowanego oparcia .
Ide spac
Dobrej nocki dziewczyny !
Jutro rano mam wazenie Leon i jestem bardzo ciekawa czy przekroczyl 7 kg . Raczej takWiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2016, 22:58
[*] 6tc 07.01.2015
-
Agaton Oskar nie siedzi też a Ja go daje do fotelika samochodowego albo w bujaczku bo krzesełka jeszcze nie mamy .
Co do okresu , owulacji itp uwierz , że nie musisz mieć mokro żeby ją kochana mieć a nawet mozesz o niej nie wiedzieć
Ja KP ciągle i zaczęłam rozszerzać dietę małemu , pierwszy okres miałam w grudniu , drugi w lutym a narazie cisza chociaż tak mnie momentami brzuch boli że jakby właśnie malpiszon miał przybyć , odstawilam dwa tygodnie nie całe temu tabletki antykoncepcyjne bo okropne bóle głowy miałam i w razie seksu zabezpieczamy się prezerwatywa chociaż kuzwa ... To taki beznadzidhny seks ale musimy się przemeczyc tak dopóki nie skończe KP i wstrzykuje implant