X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • lojkalojka Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja pozostawiam to losowi , czy bede w ciazy czy nie .
    Mam juz swoja wymarzona parke <3

Ja tez siedze na necie , ale chyba nie na dlugo ,bo pewnie syn sie upomni o cyca . Marze o przespanej nocce .

Szczesliwa mama dziewiecioletniej Cariny i malego Leonka <3
    [*] 6tc 07.01.2015
    relgwn15o8cdzpyz.png
  • villemo_gbm Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola cieszę się że po takim czasie walki się udało, moja siostra też tak zrobiła nie umiała zajść w pierwszą ciążę a jak zaszła to w drugą zaszła bardzo szybko i nie żałuje ma parke pierwszy chłopak druga dziewczyna :).
    Powiem Wam koszmarna noc miałyśmy Młodą budziła się często chyba jej szyny brakowało, lekarz mnie ostrzegał ze tak może być ze na początku będzie źle bo jest szybą a po ściągnięciu to samo też źle bo jej nie ma, bo nie dogodzisz ;).

ola.321 lubi tę wiadomość

event.png
  • StyczniowaNadzieja Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lojka ty marzysz o przespanej nocy a ja marze o przespaniu ciurkiem 3h! U nas częste pobudki, ja się ciesze jak mały mi wstaje co 2h i uważam to za dobrą nocke. dziś od 2.30 do 4 wcale nie spał tylko jeden ryk. To chyba zęby cd, przynajmiej tak sie pocieszam...

villemo fajnie że juz bez szyny, myśle że szybciutko sie przyzwyczai z powrotem do tego stanu

Ola ale mimo wszystko miałaś nosa że zrobiłaś test, kobiety zwykle w takich sytuacjach dużo później dowiaduja się o ciąży, czasem dopiero jak zaczynaja ruchy czuc. Ja jestem pewna że któraś z nas do Ciebie dołaczy przed Twoim tp, troche czasu jeszcze mamy :)

villemo_gbm, ola.321 lubią tę wiadomość

caur359.png
    3ro1ov5.png
  • madu Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam po długim czasie. Kurde... ciezko z telefonu ogarnąć to forum, jescze mój dzieć zaczal uwielbiać telefon to teraz już prawie w ogóle nie ma mowy o przeglądaniu czegokolwiek innego niż szybko fb. Teraz na szczęscie spi na polu pada, jestem w domu więc mam chwilę ;)

Co do motywacji do ćwiczeń u mnie 0;/ Ale chodze na dlugie spacery, poza tym jestem na diecie bezmlecznej, bezjajecznej i bez kakao= dieta bez słodyczy i chyba dzieki temu kg poszły. Zostało 1,5 kg. Ale przydałoby się coś poćwiczyć bo skóra nie ta;/

Ola ale historia, pewnie też bym się tak zastanawiała czy nie za dużo nasikałam ;D haha ;)
    Zakrecona, za 2/3 lata to może ja dolączę, ja sie czułam na poczatku ciązy fatalnie i w sumie to mnie tylko odstrasza od zachodzenia w kolejną ;)

Lojka, jak tam u Was z kupami i rozszerzaniem diety? Nocki dalej stękane??? U nas lepiej od kąd zaczęłam pilnować równych odstępów między karmieniami w nocy. No i na kupę niemal na siłę wciskam 10-15 ml herbaty rumiankowo-koprowej, po której cudnie bąki idą. Poza tym zawsze jest jeden napad histerii zazwyczaj koło 23, potem juz tylkop przy pobudkach marudzenie na jedzenie, ale to pierwsze przebudzenie, ojjjj drze się, płacze, krzyczy z zamkniętymi oczami dobre 10 minut. po czym jak gdyby nigdy nic łapie smoczka, milknie, odłożony odwraca sie na boczek i śpi dalej ...Nie wiem o co chodzi.

villemo, mała na pewno szybko się przyzwyczai do stanu bez szyn.

21.10.2015 Leon <3
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madu mnie odsuwa od drugiej ciąży narazie to , ze po ciazy tej zostało jeszcze 20 kg i jakbym teraz zaszła w ciążę kolejna to uratuje moje ciało już tylko operacja plastyczna ... a takto mam jeszcze coś do ratowania ćwiczeniami i dieta . :) przy okazji tak samo jak Ty odstrasza mnie stan ciążowy , szczególnie teraz jak maly ma 5 miesięcy a Ja w ciazy cale 8 wymiotowalam i miałam mdłości dzień w dzień , noc w noc nawet leki na to nie pomagały więc to był by koszmar taki stan Plus zabkujace tak jak teraz dziecko ;)

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • agaton Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakręcona, może ja z trzecim dzieckiem dołączę do ciebie haha :D Nie no, to by było chyba za szybko ;) Ale ostatnio miałam rozmowę z mężem i oboje stwierdziliśmy, że trzeba iść za ciosem, zrobić swoje (trójkę najlepiej), odchować i zacząć drugą młodość :D Zobaczymy co z tego będzie, bo ja sobie mogę planować, a życie zweryfikuje moje plany ;)

Zakręcona, to prawda, jakbyś teraz zaszła w ciąże, to by była masakra z kg... Ale mam nadzieje, że uda ci się szybko zrzucić, kibicuję ci mocno :*

Lojka, ja tez tęsknię za przespanymi nocami, Helenka już przesypiała całe noce, a teraz dwie pobudki (Styczniowa, wiem, ze masz dużo gorzej;) Jestem w nocy nieprzytomna i często przysypiam jak Helenka wisi na cycu i śnią mi się wtedy straszne głupoty :P Dzisiaj mi się śniło, że nagle urosła, sama wyszła z łóżeczka i poszła do ubikacji się wysikać :D:D i wróciła i weszła sobie do łóżeczka :D

Villemo, myślę, ze Majeczka się szybko przyzwyczai, szybko zaakceptowała szyne, to jeszcze szybciej się przyzwyczai, że jej nie ma :)

Natka88, Little Frog, villemo_gbm, ola.321 lubią tę wiadomość

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaton dziekuje ;*
    Oj masakra,ze była by to malo powiedziane :D
    Kochana Ja też bym chciał trojke ale D za to dwojke nooooo chyba ze bliźniaki by były chłopiec i dziewczynka to on może mieć chociaż woli jedno hehe ... ta jakby to On z dzieckiem jeszcze 24/7 był :P hehe

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Little Frog Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaton, chciałam dwa razy polubić Twojego posta :D raz za ta druga młodość, a raz za ten sen :D
    Ja z mężem zartujemy, że dwójkę, a trzecie to takie na wszelki wypadek jakby nas poniosło :D hehehe
    A kiedy to nie wiem i coraz bardziej się nad tym zastanawiam :) zobaczymy :)

Co do spania w nocy, to u mnie ostatnio z 5 pobudek, a było sporo takich nocek przespanych w całości. Dziś było niby ok, bo tylko dwie, ale poszła spać o 23. Chyba sporo wrażeń, bo mamy gości. Teraz też drzemke sobie strzeliła. Muszę ją obudzić, bo będzie powtórka z rozrywki.

agaton lubi tę wiadomość

• lojkalojka Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madu u nas z kupami to ze skrajnosci w skrajnosc :(
    Byly zadkie kupy ze sluzem i czaem przy biegunkach z krwia tak teraz zdazaja sie zatwardzenia . Np;dzisiaj sie maly nameczyl , zeby wydusic cos z siebie .
    Widze , ze tak bylo po marchewce i batatach . Zobaczymy co bedzie jutro po szpinaku :/

Styczniowa to , rzeczywiscie moje marzenie to przy Twoim pikus . Oby niedlugo nastaly dobre czasy :)

Villemo to jakby nie bylo tez zmiana ( na lepsze) dla Majki . Napewno tej nocy bedzie juz lepiej :*

Zakrecona ja tez sobie nie wyobrazam teraz kolejnej ciazy z moimi nadkilogramami . Tylko ciaza to narazie mi nie grozi ;) Bo ja wiatropylna to nie jestem hihi

Agaton to dziwna sprawa z tymi snami ? I tomasz tak tylko podczas karmienia ?
    Ja karmie na lezaca i zazwyczaj przysypiam i budze sie pogodzinie ,a leon dalej ciagnie . Teraz sie zmobilizowalam i od trzech dni karmie na siedzaco i odkladam d wyrka.

[*] 6tc 07.01.2015
    relgwn15o8cdzpyz.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lojka a mnie może grozić chociaż " szalenczych codziennych orgi " to My nie mamy hehe NIESTETY Ale odstawiłam tabletki antykoncepcyjne te co można brać przy kp , okazało się ze na 99% one wywoływały mi takie bóle głowy , ze az mialam mdłości ... a teraz ? odkąd ich nie biorę (1,5 tyg ) wszystko minęło . Jak skończę kp to zakładam implant na dwa lata i później się staramy i drugie dziecko, tak dziś postanowiliśmy

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Muffinka1019 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 23:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaton jaki sen :D Jak idziecie za ciosem to trzymam kciuki!

Wow, trójkę chcecie mieć, ja chcę dwójkę najlepiej parkę, a mój R, tak jak Wy, trójkę. Może gdzieś w środku czuję, że fajnie trójkę, ale bardziej czuję, że moje ciało nie da rady i ja chyba też nie dam.

Aurelia mi raczej ładnie śpi nocami, odkąd śpi z nami to jest ok. Czasem za bardzo się do mnie ciśnie, ale nie mam problemów z nią w nocy tfu tfu tfu odpukać.

Ile Wasze dzieci śpią w dzień? Bo u nas to tak max 1,5 godziny jak wszystko razem się zliczy.

wnid9vvjodizjocx.png
  • aanaa Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2016, 05:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mufinka, u nas okolo 4-5 godzin.
    Dzis w nocy u nas cud - najpierw 4 godziny snu, karmienie a teraz po 4,5 godziny sie obudzila...ma od dzis nowy śpiworek, moze w tamtym bylo jej za zimno/gorąco/ciasno? Zobaczymy kolejne noce :)
    Jest chodzi o kolejne ciążę to ja by moze juz niedługo chciała, ale mój mąż ma na razie dosc marudzenia malej i dwóch marud by nie zniósł :) ale ze coraz mlodsi nie jestesmy to trzeba będzie powoli myśleć ;)

iv09hdge6yql001e.png
  • lojkalojka Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2016, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZakręconaOna wrote:
    Lojka a mnie może grozić chociaż " szalenczych codziennych orgi " to My nie mamy hehe NIESTETY Ale odstawiłam tabletki antykoncepcyjne te co można brać przy kp , okazało się ze na 99% one wywoływały mi takie bóle głowy , ze az mialam mdłości ... a teraz ? odkąd ich nie biorę (1,5 tyg ) wszystko minęło . Jak skończę kp to zakładam implant na dwa lata i później się staramy i drugie dziecko, tak dziś postanowiliśmy
    zakrecona ja 9 lat temu tez bralam te tabletki i u mnie tez skutkiem ubocznym byl bol glowy . Tylko zanim do tego doszlam minelo poltora roku :(

[*] 6tc 07.01.2015
    relgwn15o8cdzpyz.png
  • lojkalojka Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2016, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muffinka u nas jeszcze kilka tygodni temu Leon w ciagu dnia potrafil spac do 4h ,a teraz np. wczoraj juz tylko 2h .

Czesc kochane !
    Ja jak zwykle niezbyt wyspana . Chyba Leona w nocy brzuch boli , bo placze przez sen i napreza nogi i steka . Ciekawe po czym :/
    Oczywiscie juz standardowo przerwa w nocnym spaniu u niego ponad godzine .To juz sie jakas tradycja stalo :( I znowu wyladowal z nami w lozku .
    Co ja mam zrobic ?
    Mysle , zeby m moze ze dwie, trzy lezeczki kaszki na noc podac :/

[*] 6tc 07.01.2015
    relgwn15o8cdzpyz.png
  • WiedźmaMaKota Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2016, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry laski :)

A my będziemy się starać po wakacjach, chyba, że "wpadniemy" szybciej bo przestaliśmy się zabezpieczać :)

Hania w ciągu dnia przesypia do 4 do 7 godzin, chociaż te 7 to już raczej wyjątki :P

Robimy drugiego Dziedzica ;)
    3i496iye8v37prd8.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2016, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry.

Ale miałam noc okropna :/ od 22-2 Oskarek spał ładnie jak zawsze ale po 2 już się wiercil , nie tyle co chciał jeść ale przez sen mruczenie , wypychanie nog itp i tak do 5:45 :/ więc była chwila snu i zaraz od nowa pobudka . W końcu go włożyłam do łóżeczka i puscilam karuzele , zansl na 1,5 h a później wzięłam na cyca i kolejne 2 spaliśmy :D uff
    Ale wiadomo wyspana jakoś to Ja nie jestem . A dwa dni pod rząd spał całą noc 21-7 az byłam w szoku , wtedy dałam mu co tak spał jednego dnia 150 mm a drugiego 110 zjadł a wczoraj normalnie moje mleko i o ...

Lojka a no widzisz , tabletki takie to okropienstwo teraz wiem

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • lojkalojka Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam w niedzielny poranek :)
    Dopijam kawe i jedziemy dokupic jeszcze jedna kure :)

Z nowosci u nas - dostalam @
    Ciekawe ,czy wedlug teorii chyba lekarza agaton teraz zaczne troche chudnac ;)

Zycze Wam kobietki cieplej i slonecznej niedzieli !

[*] 6tc 07.01.2015
    relgwn15o8cdzpyz.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry . :)
    Ja od rana już walczę z bólem głowy a myślałam , ze przeszło wszystko ...
    Malego nakarmilam , naodciagalam się a raczej nic nie sciagnelam z noska a taki ma katar tak chlipie :( juz nie wiem co robic ...i śpi . Czekam na D bo właśnie wraca z siłowni po pracy , szaleniec haha .
    Chyba też zaraz zejde na kawe na dol i coś zjem . Miłej niedzieli kochane ;* lojka mam slonko laaaaaa haha

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • ola.321 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :)

A u nas w miarę fajna noc, jedzonko o 4:15 i spanie do 7:15.
    Gdyby jeszcze M nie chrapał to by było idealnie :).

Ja też bardzo często wstaję z bólem głowy :/.

Wiedźma - to ciekawe czy uda się wcześniej niż po wakacjach :)

Lojka - ja teraz daję kleik na noc ale kupiłam kaszkę na dobranoc od 6 miesiąca i chyba zacznę stosować - zobaczę czy będzie jakaś różnica.
    A co do przerwy w spaniu, ciężko coś doradzić. U nas nie ma przerw w spaniu i nic specjalnego też nie robię - karmię i przewijam przy małym świetle, spokojnie chwilkę odbijam i odkładam do łóżeczka. Chwilkę się wierci, coś pogada i idzie spać. Może jak podasz kaszkę to się poprawi.

Muffinka - u nas w ciągu dnia jest różnie, zazwyczaj 3 drzemki po pół do 2,5 godz. Więc zazwyczaj ok 4 godzin dziennie. Czasem dłużej i czasem mniej niż te 4 godz :).

No i życzę tym które oczywiście chcą 2 kreseczek jeszcze w tym roku :).
    My chyba na 2 poprzestaniemy bo M chyba nie będzie chciał więcej - oby wszystko tylko było ok :).

Miłej niedzieli!! :)

villemo_gbm lubi tę wiadomość

l22ntv73ar096ms1.png
    dqprj44jdaytfglm.png

09.2013r (10tc)
    07.2014r (9tc)
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olu a jak się czujesz ? :) rośnie brzuszek?
    Wiedźma w to szybko Hance chcecie rodzeństwo zmajstrowac hehe super powodzonka . Wakacje niedaleko ♡

de7e166350.png

b2727090e5.png
‹‹ 3093 3094 3095 3096 3097 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ