X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2016, 00:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olenko wiesz moja Teściowa ma 41 lat ( skończy teraz na dniach ) więc mloda babeczka , pełna sil taka wyluzowana także bardziej jak koleżanka nie Teściowa hehe. Udała narzekać nie mogę :)

Kochana doczekac się nie mogę płci maluszka Twojego :))

ola.321 lubi tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2016, 00:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I tak w ogóle chwale się choć widać na załączonym obrazku , ze moje dziecie dziś kończy 5 miesięcy ♡♡♡♡ boziu jak ten czas leci

villemo_gbm, ola.321, Blondik, paulinkas, agania lubią tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • agaton Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2016, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakręcona,wszystkiego najlepszego dla Oskarka,spóźnione życzenia :)

Ola,ja się tez nie mogę doczekac plci twojego szkraba :)
    Pamiętam jak pisalas o reakcji twojej lekarki na wiadomość o ciąży i dlatego my się juz nie zabezpieczamy z mężem,choc seks jest tak rzadko póki co,ze ciężko będzie cos ustrzelić haha

Zakręcona,zazdroszczę teściowej:) ja tez mam zamiar byc taka wyluzowaną czterdziestką:) no i gratuluje spadku wagi,powoli powoli i będzie spadać :)

Villemo, to fajnie,ze pozbywacie sie szyny niedługo,pewnie to niewygodnie, oby pomogła i juz nie trzeba jej będzie nosić :)

ola.321 lubi tę wiadomość

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
  • agaton Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2016, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helenka przesypiala noce,a teraz budzi sie na jedzonko i dwa albo trzy razy... Fakt,teraz ma jakies zaglucone zatoki i sie meczy,ale budzi sie ostatnio w nocy co dwie godziny. Mam nadzieje,ze wróci wszystko do starego porządku i będzie spala w nocy. Mysle,ze to tez może od tego,ze jedynie w nocy porządnie je,a w dzień ja wszystko rozprasza i ciekawi i nie moze spokojnie zjeść,dlatego nadrabia w nocy ;) oby to minelo :)

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
  • villemo_gbm Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2016, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaton mam szczerą nadzieję, że ja ścigana bo jest taka super pogoda i ciężko w domu siedzieć i wychodzimy i mam wyrzuty sumienia bo do wózka szyna się nie mieści i jej ściągam oby do czwartku i koniec bo szkoda pogody.

event.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 01:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaton tez mam zamiar chociaż jeszcze 17 lat do ponad do tej 40 mi zostalo :D
    Serio już niezabeZpieczacie się ? Już planujecie następne ? Podziwiam Was wszystkich hehe

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • villemo_gbm Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 07:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakręcona ja też juz chcę ale jeszcze się wstrzymam.

event.png
  • ola.321 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki ja też się nie mogę doczekać tej płci :), ranyy jak na tą porę to niby wskazuje na dziewczynkę ale wiadomo jak jest na etapie prenatalnych :).

Na początku maja mam połówkowe to pewnie już na 100% będę wiedziała :).

Agaton - no właśnie, to ja spanikowana trochę do niej napisałam a ona tak się ucieszyła że szok. Zna moje przejścia przy staraniach i do tej pory zawsze uważa że super się złożyło z 2 ciążą. Nigdy nic nie wspomniała o tym że za wcześnie i nigdy że mam coś specjalnie uważać. Wiadomo jednak, że zaleca się zrobić przerwę ok rok, no ale okazuje się że jak już się zdarzy to nie ma paniki :).

agaton lubi tę wiadomość

l22ntv73ar096ms1.png
    dqprj44jdaytfglm.png

09.2013r (10tc)
    07.2014r (9tc)
  • villemo_gbm Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mleko mi się skończyło mam doła :(

event.png
  • Blondik Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    villemo, to na pewno tylko kryzys, ja tak mialam trzy dni temu, myslalam, ze nic nie leci, mała się szarpała... piłam jedna za drugą herbatki na laktacje i dziś mnie "zalała" rzeka mleka, hehe :)

villemo_gbm lubi tę wiadomość

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • ola.321 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muffinka - jak dawno Cię nie było :), no pewnie że zaglądaj :)

Muffinka1019 lubi tę wiadomość

l22ntv73ar096ms1.png
    dqprj44jdaytfglm.png

09.2013r (10tc)
    07.2014r (9tc)
  • dodinka Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola już 14tydzień jejku ale ten czas leci

3jvz3e5eovkng9e9.png

qb3c3e5emn8zmtdy.png
  • lojkalojka Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wieczorowa pora ;)
    Cicho tu ,ale to pewnie pogoda wygonila wszystkie mamusie na spacer z dziecmi :)
    U nas kiepski dzien dzisiaj :( Leon bylbardzo placzkiwy . Malo ostatnio spi i strasznie sie slini ; Obstawiam zeby i to chyba prawa dolna jedynka sie spieszy .
    Na noc podala malemu paracetamol , i jak narazie spi .
    Poza tym Leonto bedzie smakosz , bo wszystko co mu daje ( warzywka) wcina ,azmu sie uszy trzesa hihi
    Jedyny problem to jak wczesniej byly biegunki tak teraz zatwardzenie :/ Na szczescie chyba cukinia pomogla .
    Poki co nie podaje jeszcze owocow . Dostal natomiast wode do picia i niestety nie umie pic z butelki , albo poprostu nie chce . Bawi sie smoczkiem i pluje .
    Tyle z nowosci u nas :)
    A jak tam Wasze maluchy ?

Szczesliwa mama dziewiecioletniej Cariny i malego Leonka <3
    [*] 6tc 07.01.2015
    relgwn15o8cdzpyz.png
  • Muffinka1019 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 00:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to Ola trzymam kciuki za dziewczynkę :) Też się nie mogę doczekać Twoich prenatalnych!

Zakręcona gdzie na siłkę chodzisz? Zazdro teściowej, moja nie jest zła, ale wolę jak jest 1000 km ode mnie :D Gratuluję kolejnych kilogramów w dół :)

Kurna już myślicie o drugim dzieciaczku. Ja kocham Aurelkę najbardziej na świecie, ale czasem mam takie przytłaczające myśli, że sobie nie radzę w tej roli i jako pani domu . A może to przez ząbkowanie? Mam dla siebie i dla domu tylko wieczory, kiedy już padam.

Dziewczyny jaką wodę dajecie do picia Maluszkom? Ja na razie daję herbatki z hippa - te bez cukru. Może też powinnam wodę wprowadzić?

wnid9vvjodizjocx.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 02:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muffinka Pure gym w mieście ;)
    Jak dla mnie bomba siłownia , nie chodzę z Teściową ostatnio , jutro idę sama sobie ale trudno ważne ze chodzić będę systematycznie . Parowar z D kupiliśmy to zaczynam zdrowe mega odżywianie dodatkowo , no muszę schudnąć te 20 kg jeszcze :D

Muffinka1019 lubi tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • villemo_gbm Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 07:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakręcona ja chcę sudnac 18 kg chcę ważyć o 10 kg mniej niż przed ciążą zaczęłam chodzić na rowerek próżniowy i zobaczymy kiedyś schudłam na nim 13 kg i już nigdy do tej wagi nie wróciłam :), trzymam za Ciebie i za siebie kciuki.

event.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana mnie po porodzie jeszcze 20 zostalo a marzenie żeby schudnąć 30 ;) przed ciążą schudłam 40 więc moze się uda ?! Udać uda ale raczej nie do wakacji :(
    Nie dziękuję :)

villemo_gbm lubi tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • lojkalojka Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakrecona ja to Cie podziwiam :) Juz tyle schudlas i dalej walczysz .
    Ja przed Leonem mialam wiecej motywacji i sily zaparcia ,a teraz poprostu mi sie nie chce . Czekam na cud ;)

U nas przelom :) Leon obudzil sie tylko raz na cyca tej nocy . Wciagnal z dwoch i spal do 7 :) Teraz nie wiem czy on poprostu jest tak glodny , ze budzi sie czesto (bo pierwszy raz dalam mu zjesc z dwoch) czy moze paracetamol cos zadzialal na jakies bolesci :/

Szczesliwa mama dziewiecioletniej Cariny i malego Leonka <3
    [*] 6tc 07.01.2015
    relgwn15o8cdzpyz.png
  • WiedźmaMaKota Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hania w nocy zjada więcej (zaczęła się budzić raż na mleko znowu!) w dzień zjada 120, 130 a w nocy 150. Niby nie duża różnica, ale jest.

Robimy drugiego Dziedzica ;)
    3i496iye8v37prd8.png
  • Muffinka1019 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakręcona, fajna ta siłownia, nie byłam, ale znajomi polecali. Nie stawiaj sobie, aż tak wysoko poprzeczki, że do wakacji 20 kg!!! Karmisz i zajmujesz się dzieckiem, musisz mieć siły. Prędzej czu później zgubisz, ale dobrze, że masz taką motywację w sobie.
    Ja zaczęłam biegać, jak na razie jeszcze krótkie dystanse, ale zawsze coś.

wnid9vvjodizjocx.png
‹‹ 3091 3092 3093 3094 3095 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ