X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • agania Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak tam dziewczęta po świętach? :)

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • aanaa Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wracamy do rzeczywistości :)
    My święta spędziliśmy w domu, tesciowa przygotowała wszystko, ja przez małą marudę dużo nie pomogłam ;)
    Ostatnio Natalka usypia tylko przy karmieniu albo w wózku, jak zacznie nawet przysypiac w łóżeczku to za chwile sie zaczyna kręcić i nici ze snu...
    Macie jakies fajne strony o rozszerzaniu diety? Bo ja juz daje kolejne warzywa od tygodnia, wczoraj dalam pierwszy raz jabluszko, ale nie wiem czy nie za wcześnie robię jej dwa posiłki inne niż mleko? Co prawda mała dojada potem mleko moje, ale planuje w tym tygodniu wprowadzić kaszke na noc coby moze się bardziej najadla wieczorem i dluzej pospala bo jednak wstawanie od 7 miesięcy co ok. 2 godziny zaczyna byc męczące. I tu właśnie nie wiem. Bo kaszka to będzie trzeci posiłek. Błagam o pomoc :-*
    I miłego dnia oczywiście życzę ;)
    Ps. U nad leje...

iv09hdge6yql001e.png
  • agaton Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Lasencje, Aanaa, ja nie pomogę, póki co cieszymy się, że u nas tylko cyc i nie ma tych wszystkich problemów z jedzeniem :)
    Święta były super, w pierwszy dzień były chrzciny i moje maleństwo takie było kochane, na mszy siedziała zainteresowana, pozowała do zdjęć, a po mszy na imprezie każdy z nia robił sobie zdjęcia, każdy chciał ponosić, na kolanka brać, z czego Hela bardzo była zadowolona i smiała się do wszystkich :) Po imprezie mieliśmy sporo gosci na noc u nas w mieszkaniu i Heli dobry humor nie opuszczał ;) Tak się chichrała, że aż mi serce rosło :P A było dużo osób do rozśmieszania jej ;) Wszystkie dzieci już poszły spać, a Hela taka była rozochocona, że w ogóle spac jej się nie chciało ;) Siedziała ze starymi :P Poza tym obczaiła jak się samej bujać na bujaku i cały czas nogami się bujała :D Ale w końcu cyc ją uśpił, nawet nic nie płakała, na co byłam przygotowana po takich emocjach ;)

Buziaczki dla was mamusie i dla dzieciaczków :*

aanaa, villemo_gbm, Little Frog, Natka88 lubią tę wiadomość

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
  • Muffinka1019 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej!

Bardzo dawno mnie tutaj nie było, zerknęłam z ciekawości a tutaj niespodzianka: piszecie :)

Przede wszystkim Ola! Gratulacje!!! Dzidziuś w brzuszku drugi o jaaaa :D Trzymam kciuki za dziewczynkę :) My o drugim będziemy myśleć w przyszłym roku.

Super, że większość z aniołkowych mam już w ciąży. Chyba będę tu częściej zaglądać. Mam nadzieję, że nie macie nic przeciwko.

Pozdrawiam ;)

ola.321 lubi tę wiadomość

wnid9vvjodizjocx.png
  • sama radość Ekspertka

Wysłany: 30 marca 2016, 02:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej po świętach. Próbowałam wejść na ta grupę na Facebook ale za nic nie chce mi się to otworzyć. Nie umiem sobie z tym poradzić. Ogólnie to dziś mam dola bo nie jest łatwo z dwójką dzieci. Mi już wysiada ja plecy z bólu od dźwigania wózka i podnoszenia małego i wysiada mi głowa od ciągłego dzielenia uwagi między małego córkę i jeszcze prace domowe. Wymiekam normalnie w ciągu dnia nie ma nawet minuty by pomyśleć o czym innym niż dzieci

• Little Frog Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry! :)

Mam nadzieję, że na widłach mnie nie wyniesiecie za tak długą przerwę. ;)

Widzę, że święta udane :)

U mnie bez szału, ale tak to już jest z dala od rodziny.

Ja tez powoli szykuje się do rozszerzania diety. Położna powiedziała, żeby dać tylko tak do polizania i spróbowania innego smaku. W niedzielę była pierwsza próba - marchewka. Ponad godzina gotowania na parze i taką odrobina na końcówce łyżeczki. Wyplula wszystko. Reszta marchewki do wypalenia. Ale już uzupelnilismy sprzęty - kupilismy blender (poprzednik miał zmowę z żelazkiem i postanowili przejść na przedwczesna emeryturę) i pojemniczki do kostek lodu. Dziś zrobię więcej i będę po kosteczce wyciągać na takie próby. Przynajmniej nie będzie szkoda wyrzucać.

• Dobrawa Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam się i ja :)
    a my sie trochu pochorowali :/ tzn mnie coś bierze,a synkowi leje się z nosa
    macie jakieś sposoby by zapobiec infekcji u malucha?
    jeszcze do tego ząb boli,dobrze ze juz się umówiłam z dentystą,uff
    a pozatym ok,wiosna za oknem :)

dziś zjedzona druga porcja rzeżuchy z bananem-bez mrugnięcia okiem :)
    synek mi nie grymasi,je co mu dają ;) :)

Wszyscy w domu :)
  • Dobrawa Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    little frog,ja zaczynałam od ziemniaka i banana(mix z wodą) ,może posmakuje bardziej niż marchewka :)

• StyczniowaNadzieja Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej!

Całe wieku sie nie odzywałam ale u nas cieżki czas - ząbkowanie pełną gębą :) Mamy juz dolne jedynki ale w kilku miejscach są białe plamki na dziąsłach więc to jeszcze chyba nie koniec. Pobudki w nocy nawet co 30 minut, no chyba ze zaaplikuje żel na ząbkowanie to mam jakie 1,5h :D Ale damy rade. Co do diety to też rozszerzamy juz, zaczęliśmy równo w dniu skończenia 5 miesięcy. Miało być tak jak u little frog łyżeczka na próbę ale nasz maluszek juz od jakiegos czasu wykazuje zainteresowanie tym co my jemy, otwiera buzie jak zbliża sie łyzeczka i sam ją nawet chwyta i pcha do buzi więc nie ograniczam mu tylko raz dziennie dostaje coś innego niż cyca (cały czas kp). Na razie mamy juz za sobą jabłko i marchewke ale u nas wszystko ładnie trafia tam gdzie powinno, nawet śliniaczek jest względnie czysty :D
    I uwaga! Zaczynamy z mezem poważnie myśleć o kolejnym maluszku, nawet juz podczas wczorajszej rozmowy z Szefową powiedziałam że niekoniecznie wróce do pracy bo chcemy mieć szybko drugiego bobaska. Mam błogosławieństwo Szefowej, mąż już innej opcji nie przyjmuje jak ta że do pracy nie wracam bo będzie drugie więc teraz zostaje mi tylko czekać aż powróci płodność i liczyć że sie uda :D Najbardziej to bym chciała tak pod koniec sierpnia zaskoczyć (15 sierpnia mamy wesele znajomych wiec tak po tym weselu było by optymalnie) zobaczymy czy natura na to pozwoli ;) Póki co jeszcze troche sie z tym planem nie oswoiłam ale to kwestia czasu :)

Little Frog, Natka88 lubią tę wiadomość

caur359.png
    3ro1ov5.png
  • Little Frog Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojjj, gdyby to była łyżeczka! To taki okruszek na końcu łyżeczki :D i też buzie pięknie otwiera i łapie łyżeczkę i pcha do buzi, a później kwaśna minka i pięknie wypluwa :D ale nie poddajemy się! Ponoć nawet 10 razy można próbować zanim posmakuje :D
    SyczniowaNadzieja, trzymam kciuki, zeby wszystko szło zgodnie z planem! :)

• lojkalojka Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam i ja :)
    Styczniowanadzieja trzymam kciuki za sierpien ;)
    Dobrawa zdrowia zycze Tobie i synkow .
    Little Frog moze warto sprobowac innego warzywka ?

U nas tez rozszerzanie diety bez zadnych problamow :) Mialo byc po dwie lyzeczki ,a stanelo na pol sloiczka :) Syn ,az sie trzesie ,zeby jesc nowosci . Mamnadzieje , ze mu tak zostanie .
    Narazie marczewka i pietruszka , a pojutrze chyba brokuly .
    Poza tym mamy slinotok . Zebow nie widac ,a slina sie leje litrami .
    No i Leon dalej nie przesypia nocek ; Tak bardzo bym chciala przespac cala noc .

Szczesliwa mama dziewiecioletniej Cariny i malego Leonka <3
    [*] 6tc 07.01.2015
    relgwn15o8cdzpyz.png
  • Dobrawa Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no co ty lojka,liczysz ze bedzie ci noce przesypiał?córka ci przesypiała? :)

• agaton Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, Styczniowa Nadziejo, plan masz super, ja tez mam taki ;) Już myślę o kolejnym maluchu mimo, że minęło dopiero pół roku, a powinnam odczekac po cc rok. Mam nadzieje, że nam sie uda, bo u mnie okresu tez nadal brak ;)

Sama Radość, to życzę Ci dużo siły, żeby dzieci dały mamie czasem odpocząć :)

Ja jeszcze czekam z rozszerzaniem doety, póki co Hela jakas bardzo zainteresowana nie jest, gapi sie jedynie jak zwykle jak jemy ;) Dałam jej dwa razy pora (tą białą część) jak marudziła na zęby i chwyciła skubana i ładowała do buzi ;) Trochę się krzywiła i patrzyła na mnie co ja jej dałam hehe ale gryzła i chyba jej pomogło bo do wieczora była spokojna :) Taki początek BLW :D

Lojka, u nas były juz noce przespane i teraz znów się Hela budzi :/

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
  • lojkalojka Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrawa corka noce zaczela przesypiac jak skonczyla 6 miesiac , wiec licze , ze moze i Leon pojdzie w slady siostry ;)

Ja tez sie zarzekalam , ze rozszerzaie diety zaczne po 6 miesiacu , ale niestety ze wzgledu na kupy i slabe przybieranie powoli zaczelam podawac warzywka .
    Teraz Serce mi sie raduje jak widze z jaka ochota on wcina i oby mu tak zostalo :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 marca 2016, 21:20

Dobrawa lubi tę wiadomość

Szczesliwa mama dziewiecioletniej Cariny i malego Leonka <3
    [*] 6tc 07.01.2015
    relgwn15o8cdzpyz.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)
    Jak tam dzionek mija ?
    Święta święta i po świętach ... w poniedziałek świąteczny zaczęłam chodzić na siłownię , Teściowa mi jak narazie towarzyszy także trzymajcie kciuki żebym wytrwala w postanowieniach swoich , -2 kg jest :D

Little Frog lubi tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • StyczniowaNadzieja Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej

Agaton no to jedziemy na tym samym wózku. Zobaczymy czy uda sie plany zrealizowac ;)

Pytanie takie: czy ktoś ma jakiś fajny, w sensownej cenie nocleg nad morzem godny polecenia. interesuje mnie środkowe wybrzeze, najlepiej jakaś agroturystyka w małej miejscowości...

Dobrawa ty chyba nad morzem mieszkasz... polecisz cos?

agaton lubi tę wiadomość

caur359.png
    3ro1ov5.png
  • Dobrawa Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    styczniowa :) ja za bardzo sr.wybrzeza nie znam,bylam tam w prawdzie dawno,w darlowie mi sie podobalo ;)bardziej znam wybreze gdanskie,ale i tu niczego ni polece bo tlumy ludzi zawsze mnie przerazaly,ja chyba nie lubie turystow(szczegolnie w nadmiarze) chyba nie mam za dobrych wspomnien z wakacji nad morzem,takze swoja wypowiedzia nie pomogé

ach,Debki bardzo lubie,ale najlepiej po sezonie,piekne plaze tam sa i fajne okolice do zwiedzania.
    A my chorujemy ,z nosa leci mi i mlodemu...oby sie to jak najszybciej skonczylo.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca 2016, 16:29

• Dobrawa Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaton,Styczniowa kciuki za realizacje planow :)
    gdyby mi pare lat ubylo tez bym myslala o nastepnym dziecku.-u mnie juz 2 na stanie ;)

agaton lubi tę wiadomość

• villemo_gbm Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam, Dobrawa życzę zdrówka. Dziewczyny ja też chcę być w ciąży :), my dalej meczymy się z szyna ale podobno tylko do czwartku w przyszłym tygodniu. Jeżeli chodzi o dietę to moja mała nie wszystko lubi ;) sama marchewka jest beee.
    Muszę się pochwalić wyniki krwi do przodu wchodzimy powoli w normy a do tego moja Mała nie chorował mimo anemii, uff. Jeżeli chodzi o spanie to moja Mała przesypia ciągiem całą noc, niezbyt często budzi się w nocy może raz w miesiącu, taki mały śpioch. No i nie wiem czy wszystko napisalam aaa Ola co u Ciebie? Życzę miłego dnia i żeby już było non stop sloneczko.

agaton lubi tę wiadomość

event.png
  • ola.321 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Villemo - wszystko ok, maluszek w brzuszku rośnie :). Za miesiąc USG połówkowe i pewnie dowiem się kto w brzuszku siedzi bo na 100% jeszcze nie wiem :).

Leoś ma już 2 pierwsze ząbki na dole!!!! wyszły w Wielki Piątek :)
    ale cały czas zagryza więc myślę że idą chyba następne.

Agaton - ja równo rok po cc ponownie mam termin :), chyba już tak restrykcyjnie lekarze do tego nie podchodzą. Czasem się zdarza wcześniej jak mi - mam nadzieję że nie będzie problemów :).

Zakręcona - z teściową na siłownie??? łał :) no to chyba Ci się teściowa udała :), ja w sumie do mojej też nic nie mam :). No i 2 kg to już coś!!!!

lojka - ja zaczęłam rozszerzać po 5 miesiącu, a jak poznał kilka innych smaków to teraz wodzi wzrokiem za tym co my jemy heheh :). Mimo że dostał ze 4 warzywa i jabłko dopiero, bo kolejne będę mu wprowadzać od teraz :).

U nas budzenie zazwyczaj 4-5 rano i spanie do 7-8 :). Nie jest źle i oby tak zostało a może za niedługo prześpi do 7 bez budzenia na jedzonko :).

villemo_gbm, Dobrawa lubią tę wiadomość

l22ntv73ar096ms1.png
    dqprj44jdaytfglm.png

09.2013r (10tc)
    07.2014r (9tc)
‹‹ 3090 3091 3092 3093 3094 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ