X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • stokrotka25 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny

Ola suuper że duża szansa na dziewczynkę:) Myślę, że już tak zostanie:) Czekamyy czekamy na każdą relację, szkoda że nie zdążyłam zobaczyć zdjęcia... Ostatnio nie mam czasu na czytanie i pisanie, Mały, porządki przedświąteczne itd...

Soraya to wszystkiego najlepszego dla Synka!:*

Paulla przegiął Twój facet co tu gadać, ja bym się nie godziła na takie zachowanie, też myślę, że możesz go postraszyć i pojechać do mamy na kilka dni - mamie powiedz prawdę, że chcesz tylko żeby się ocknął, widać że potrzebny mu wstrząs!

Wiedźma jeszcze co do tego kp to ja tylko czekam na takie pytanie:) Ale właśnie mnie pytają: Karmisz piersią? Więc nie mogę się tak odgryźć:P
    A już mam to wszystko w dupie... Mam już dość wkoło tych KP, MM, BLW... zwariować idzie jak się wszyscy podniecają czasem tym żywieniem i wszystkim innym.

W ogóle mi się dziecko rozregulowało totalnie już teraz, budzi mi się nocy co 2-3 h niby chce jesc ale nie dopija porcji... zmęczona jestem.. Wiem Lojka że u Ciebie też tak. Ja nie umiem w dodatku odespać nic w dzień, bo nie umiem zasnąć tak. Teraz mały śpi więc weszłam coś do Was skrobnąć:)

Co do piszczenia to mój chyba już z 2 tygi tak piszczy i krzyczy, że zaczyna się aż dusić bo gardło tak zdziera, ale leci dalej z arią, nie przeszkadza mu to. :) Masakra:)

ola.321, WiedźmaMaKota lubią tę wiadomość

7u22vfxm8uw9m621.png
    Kubuś <3
    relgx1hphmsxnoqh.png

Aniołek [*] 10 tc
  • stokrotka25 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula widzę, ze u Ciebie dalej takie akcje z nie-teściówką?

Apropo świąt - jak jest u Was, robicie jakieś prezenty na Wielkanoc?
    My jedziemy do teściów, będzie jeszcze Ł brat z rodziną (2 dzieciaków) i nie wiem czy mam coś robić. Szczerze to mamy dosyć wydatków teraz i i tak jesteśmy spłukani a i głowy do tego nie mam i czasu...

7u22vfxm8uw9m621.png
    Kubuś <3
    relgx1hphmsxnoqh.png

Aniołek [*] 10 tc
  • ola.321 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Soraya - wszystkiego naj dla Szymonka :) bo to dziś :)

Stokrotka - u mnie nie robi się prezentów na Wielkanoc więc nic nie planuję :). Jeżeli masz się czuć źle to zawsze możesz coś drobnego kupić np. słodycze dla dzieci.

Paula - kurcze, Ty to masz tam akcje z nimi :/.

A mnie często mdli :/, wymiotuję też częściej niż z malutkim... nawet jak nie mam czym ehhhh uroki ciaży. Jutro mam wizytę u gin i będę męczyć żeby swoim okiem zerknęła na pupencje malucha heheh :). Jak się nie uda to za tydzień bo potem dopiero na USG 2 trymestru będzie szansa :).

soraya lubi tę wiadomość

l22ntv73ar096ms1.png
    dqprj44jdaytfglm.png

09.2013r (10tc)
    07.2014r (9tc)
  • PauLLa Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotka haha co poradzę? Już był spokój od narodzin Małego i zonk :D ale też jestem wredna. Matka nieteściówki wyprawiala urodziny,byla siostra nieteściówki z mężem,których nikt tu nie lubi (ludzie którzy guzik mają a uważają się za lepszych). No i ta mja nieteściówka chciała pokazać jaka to babcia kochana haja siedziałam akurat tyłem do niej a Maly na rękach moich patrzył na nią i ta mówi "chodź do mnie,nooo chodź " a ja nic zero! Udaję,że nie słyszę:D parę razy powtórzyła i wkurzona pod nosem "ooo niee przegiełaś" a haha!
    No i wyjechalabym ale teraz tak na święta? Kiedy on następnego dnia słodki i kochany jal cukierek był. Przepraszał i wgl... niby nie powinien tak ale on też ma tyle na głowie...chciał zamontować mi płytę gazową i wyszło,że zepsuta. Biorąc pod uwage pare problemów z autem i to że nie dostał wypłaty a mamy spore wydatki to musiał wybuchnąć...szkoda że moim kosztem... do tego dziś złamał nos...śmieje się do Synka,że tata musiał kicha złamać żeby mama się nim zajęła troszkę heh :)

Olu nie życzę jej stu lat :> przeżyje...z tego cp słyszę to wiecznie coś ją boli,chora ciągle (a daje buziaki Adrianowi) .... ja ją ustawie do pionu. Szantaż wystarczy.
    Poza tym cieszę się z Twojego szczęścia:* zobacz już kwiecień za rogiem,zaraz wakacje i za chwilę Maleństwo będzie w Twoich ramionach
    :* współczuje mdłości:*

bi7y7ddlfmn3ut49.png

74dii09kdzbtm8xb.png
  • agaton Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żyję Laski i mam się dobrze ;) Wczoraj pisałam na fb i dzisiaj nadrabiałam forum, ale duzo tego nie było przynaję ;)
    Dzięki za zainteresowanie podróżą :)
    Powiem wam, że wakacje były cudowne i bardzo polecam kierunek - Kanary :)
    Helenka loty zniosła bardzo dobrze, przy starcie zawsze był cycuś, a przy lądowaniu spała ;) Wyrównywała sobie ciśnienie na swój sposób - pierdziała i robiła kupsko :P Na lotnisku i w samolocie zaczepiała pozostałych pasażerów i chichrała się do nich, jak ja ktoś sprowokował chociażby wzrokiem ;)
    W pierwszy dzień po przylocie była marudna i nie chciała spać w aucie, ale kolejne dni to już bajka, mieliśmy na prawdę dość napięty harmonogram wycieczek, codziennie wychodziliśmy koło 10-11 z hotelu i wracaliśmy 20-22. Bardzo się sprawdziło nosidełko, bo w nim często była długa drzemka.Hotel w którym mieszkalismy lata swietności ma już za sobą, ale dla nas był idealny, mieliśmy 35m2 apartament z kuchnią, łazienką i meeeega wygodnym łóżkiem, spaliśmy jak susły, Hela też :) Obsługa była miła, jak to Hiszpanie - wyluzowani na maksa. Za hotel zapłacilismy 270 euro (łączny koszt za nas wszystkich i w tym było również wynajęcie auta - ford fiesta), także na prawde bardzo tanio :) Hotel się nazywa Parque Verde w Golf del Sur koło lotniska południowego, jakby ktos się wybierał na Teneryfę, to poleca gorąco :) Rezerwowaliśmy z Booking.com.
    Wifi było tylko przy receprcji, więc nie miałam jak was podczytywać na bieżąco, ale tez dzięki temu odpoczęły mi oczy od kompa i telefonu :)
    No i pogoda to coś cudownego, kąpaliśmy sie w oceanie, chodzilismy po plaży, opalaliśmy się, chodziliśmy nawet po górach, po wulkanie, no bajka :)Szkoda, że to już koniec i że u nas dzisiaj zimno i pada deszcz... Byle do wiosny :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2016, 14:55

villemo_gbm lubi tę wiadomość

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
  • agaton Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za całość z jedzeniem zapłacilismy trochę ponad 3 tysiące zł, uważam, że bardzo tanio. Loty kosztowały 1300 zł, ale jakbyśmy kupili wcześniej, to byśmy zaoszczędzili 300 zł, hotel z autem jak pisałam ok 1200, reszta na paliwo i jedzenie :)

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
  • agaton Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pisałam dalsza częśc, ale musiałam Helę nakarmić :)

Ola, cudowne wieści :) Oby się potwierdziło i była dziewczynka jak marzysz:) ale najważniejsze, że wszystko dobrze...

Paulla, nie wiem co ci napisać, u nas się nie zdarzają takie akcje ... Może tak jak Jolka pisze, dobrze by mu zrobił taki wstrząs no i oby się nie powtarzały takie akcje...

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
  • PauLLa Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaton zazdroszczę ahhh <3
    No a narazie nie wyjeżdżam. R przestał bronić mamy czy babki a jest po mojej stronie. Mamy kiepską sytuację...narazie tak sb tłumacze...jednak mimo że się chce to odpuszczam. Przy kolejnej nawet nie będę się oglądać...

bi7y7ddlfmn3ut49.png

74dii09kdzbtm8xb.png
  • agaton Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulla, może będzie lepiej, może to przesilenie wiosenne też tak działa. To najtrudniejszy czas w roku, przyjdzie wiosna, będzie lepiej :*

PauLLa lubi tę wiadomość

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
  • Wolska82 Nowa

Wysłany: 24 marca 2016, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jak nazywa się nowa grupa na fb do której ewentualnie moźna dołączyć?

• lojkalojka Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://www.facebook.com/groups/987049364675868/
    Dzieci i Mamy z pazdziernika 2015 :)

Szczesliwa mama dziewiecioletniej Cariny i malego Leonka <3
    [*] 6tc 07.01.2015
    relgwn15o8cdzpyz.png
  • lojkalojka Autorytet

Wysłany: 25 marca 2016, 06:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cisza na morzu cisza w komnacie kto sie odezwie ten zdejmie gacie raz dwa trzypczatek gry hahahaha
    No cicho tu strasznie. Ale rozumiem - swieta , swieta ida swieta :)
    My juz wstalismy ,bo moja maruda ma gorsze dni i noce . Lezy teraz w kojcu i pszczy (bo takie dzieki teraz wydaje ).Dzis wizyta u pediatry i moze szczepienie .Moze ,bo Leon ma katar i kaszel.
    Milego dnia !

ZakręconaOna lubi tę wiadomość

[*] 6tc 07.01.2015
    relgwn15o8cdzpyz.png
  • villemo_gbm Autorytet

Wysłany: 25 marca 2016, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się odzywam i chętnie ściągnę gacie.

Przyznam się bez bicia ciężko mi było ostatnio pisać a to szczepienie i gorączka ponad 38 stopni, badania krwi (na szczęście już powoli wchodzimy w normy :) ) , chrzciny mojej małej Mai - cała mszę nie spała rozglądała się cały czas :), później impreza - oczywiście prawe wcale nie spała bo tyle się działo dookoła.

Agaton też myślę o wyspach by wypocząć - super, ze udał się wypad.

Moja Mała nie tylko ma szynę ale ząbkuje i jest wesoło. Szynę ma mieć jeszcze 13 dni.

Ps. wysłałam zaproszenie do grupy na fb ślicznie proszę o przyjecie.

event.png
  • szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2016, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kochane przepraszam , teraz postaram sie byc na biezaco , Natek po jednym dniu mi sie rozchorowal , podejrzewam ze od klimy ...katar okropny i kaszel dwie noce spalam z nim na siedzaco bo tak dusil sie kataerm , takze caly tydzien koszmar jestem wykonczona !
    Dzis konczymy antybiotyk ... ale slaba ta poprawa :(
    Tesknimy za Tatusiem :( Jeszcze 2 tyg do jego przyjazdu ... ale damy rade !
    Buziaaaaki dla was i dzieciaczkow , wesolych i smacznego jajeczka :*

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • paulinkas Koleżanka

Wysłany: 25 marca 2016, 23:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro smutny dzień..3 lata temu straciłam jedną z najważniejszych i najwspanialszych osób w moim życiu..mojego tatę. Zginął w wypadku, wyszedł z domu i już do niego nie wrócił. Cholernie Go kocham i tęsknię. Chyba nigdy tak do końca się z tym nie pogodze i strasznie mi smutno że Hania nigdy nie pozna swojego dziadka. Przepraszam że tak przysmucam ale musiałam

tb73krhmdk3lik3m.png
  • lojkalojka Autorytet

Wysłany: 26 marca 2016, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinkas przytulam Cie mocno.

My juz po szczepieniu na gruźlicę :) Mały był w miarę dzielny .Dzisiaj Leon pierwszy raz spróbuje warzywko .Jeszcze nie wiem jakie,bo dopiero jade cos kupić .

Chciałabym Wam zyczyc spokojnych świat spędzonych w gronie rodzinnym :)

paulinkas lubi tę wiadomość

[*] 6tc 07.01.2015
    relgwn15o8cdzpyz.png
  • agania Autorytet

Wysłany: 26 marca 2016, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paulinkas wrote:
    Jutro smutny dzień..3 lata temu straciłam jedną z najważniejszych i najwspanialszych osób w moim życiu..mojego tatę. Zginął w wypadku, wyszedł z domu i już do niego nie wrócił. Cholernie Go kocham i tęsknię. Chyba nigdy tak do końca się z tym nie pogodze i strasznie mi smutno że Hania nigdy nie pozna swojego dziadka. Przepraszam że tak przysmucam ale musiałam

Przykro mi. On jest Waszym Aniołem Stróżem :* chciałabym mieć takiego tatę, niestety, mojego nic i nikt nie obchodzi, tak już jakoś jest

paulinkas lubi tę wiadomość

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • villemo_gbm Autorytet

Wysłany: 27 marca 2016, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wesołych świąt kochane

event.png
  • ola.321 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2016, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak na szybko Wesolych Swiat :):)

l22ntv73ar096ms1.png
    dqprj44jdaytfglm.png

09.2013r (10tc)
    07.2014r (9tc)
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 27 marca 2016, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wesołych świąt kochane :)

de7e166350.png

b2727090e5.png
‹‹ 3089 3090 3091 3092 3093 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Męska płodność – kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problemy z zajściem w ciążę dotyczą coraz większej liczby par na całym świecie, także w Polsce. Styl życia, stres, zanieczyszczenie środowiska, opóźnianie decyzji o rodzicielstwie – wszystko to wpływa na pogarszające się parametry płodności, również u mężczyzn. W niemal połowie przypadków trudności z płodnością wynikają z czynników męskich. Mimo to temat męskiej płodności wciąż jest marginalizowany, a badanie nasienia – niepotrzebnie kojarzone z czymś wstydliwym. Tymczasem seminogram, czyli analiza nasienia, to podstawowe i bardzo ważne narzędzie diagnostyczne. Sprawdź, kiedy warto je wykonać i co może powiedzieć o Twojej płodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zwiększyć szansę na ciążę? Poznaj badanie PGT wykorzystywane w leczeniu in vitro.

Starania o dziecko dla wielu par stanowią najważniejszy i najbardziej emocjonalny etap w życiu. Gdy naturalne poczęcie okazuje się trudne lub niemożliwe z pomocą przychodzi medycyna. Dzięki nowoczesnym technologiom i coraz lepszemu zrozumieniu mechanizmów genetycznych specjaliści są w stanie nie tylko wspierać proces zapłodnienia pozaustrojowego, ale także zapobiegać potencjalnym trudnościom. Coraz większą rolę w leczeniu niepłodności odgrywa diagnostyka genetyczna zarodków – a jednym z najbardziej przełomowych narzędzi w tym obszarze jest badanie PGT (Preimplantation Genetic Testing).

CZYTAJ WIĘCEJ