X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • lojkalojka Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja jednak wstrzymam sie z tym jogutem .
    U nas w ksiazecce zdrowia jest tabela , ze dzieciom od 6 miesiacapodaje sie jogurt. Owszem oliwe moge dolac .
    U nas Leon ewidentnie preferuje warzywa . Dzisiaj zjadl zestaw zielonych warzyw . I tez jakby mogl to by lyzke z miska zjadl .

Niestety dalej jest problem z podaniem wody i chyba musze kupic niekapek.

zakrecona ty nie zwlekaj tylko maszeruj do dentysty .Lepiej zaleczyc poki jeszcze nie boli mocno .

villemo u mnie nadal wlosy lecaa garsciami :(
    I napisz jak Maja ? Nocki juz lepsze bez szyny ?

Jak milo , ze forum sie rozkreca jak za dawnych czasow :)

Szczesliwa mama dziewiecioletniej Cariny i malego Leonka <3
    [*] 6tc 07.01.2015
    relgwn15o8cdzpyz.png
  • madu Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lojka spróbuj łyżeczka, u nas Leon na to idzie.

Mnie włosy dalej wypadają ale duzo mniej.

21.10.2015 Leon <3
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak wiem kochane , dentysta konieczny . Jutro się dowiem o jakiegoś dobrego dentyste w Anglii . Poczekalabym do sierpnia ale jednak wolę nie bo później ząb może iść do wyrwania a broń Boże ...generalnie mialam zdrowe zeby w sumie wszystkie na konic ciazy mi debrystka moja w Pl sprawdzała ale wiadomo, pół roku minelo .
    8 mam wszystkie już od jakiś dwóch lat alna jednej bruzda mala się zrobiła i w sierpniu mam iść robić , panicznie boję się wyrywania osemek bez kitu tak jak niczego innego a ogólnie dentysty się nie boję . Maialam już dwa zęby stale usuwane 6 ale 8 :o

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • villemo_gbm Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 07:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć moja Maja już nie pamięta szyny na szczęście ale wiecie jednego się boję w czerwcu jedziemy na ostateczna kontrolę tych bioderek czy na pewno to co uzyskaliśmy dzięki szynie nie cofnęło się do stanu poprzedniego sen mi to spędza z powiek bo ja nie chcę znów do szyny :(.
    Mnie wypadanie włosów trochę stanęło ale była z tym masakra, odpływ zatkany non stop.
    kurde chodzę na ten rowerek próżniowy trzymam dietę ale waga spada tak powoli ze masakra jakaś dopiero -0,5 kg :( wiem wiem dopiero tydzień ćwiczę, ale mam jedno wrażenie ze znika mi cellulit :) a tj. tkanka tłuszczowa i lepiej wyglądają moje uda więc może będzie dobrze.
    Życzę miłego dnia.

event.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Popijam już kawke , jem musli a Oski się obudził 20 minut temu i już się bawi ;)
    Jakie plany na dziś ? Ja trochę się ogarnę , malego przygotuje dla Tatusia ( właśnie ściągam mleczko dla niego ) i lecę o 12 na silownie :)

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • lojkalojka Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sie tez witam zkolejna kawa !
    zakrecona skad Ty masz tyle sily i energi na silownie ? Chyba Pitus dobrze sypia ;)
    Ja jestem zalamana nockami i ostatnio i dniami . Jest tylko placz :( Moze to skok ? :/

Villemo a sa jakies domowe sposoby na korekte bioderek ? Zawsze warto sprobowac .
    Widze , ze i Ty dzialasz ,zeby pozbyc sie nadbagazu .

Moze i u mnie niedlugo przyjdzie ten etam ,ze i jak rusze tylek . Narazie czekam , zeby Leon choc pol nocy przespal bez pobudki . Wtedy nie bede taka wykonczona i nerwowa w ciagu dnia . Wczoraj puscily mi nerwy i sie poryczalam przy corce .Zle zrobilam ,bo ona jest bardzo wrazliwa i tez sie poplakala. No coz na starosc nie mam juz tyle cierpliwosci co kiedys . Niech ten czas jak najszybciej minie .

[*] 6tc 07.01.2015
    relgwn15o8cdzpyz.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lojka córka naprwno rozumie Twoje zmęczenie a poplakala się wiadomo bo Mamusi źle .
    Kochana no Oski fakt nie śpi źle . Dziś spał 21-3-8 także narzekać nie mogę . Troszkę w dzień bardziej marudzi czasem jak znikne z pola widzenia mu .

Kochana może skok a może zeby , może mu coś nie pasuje np. Miejsce spania już tak jak kiedyś Oskiemu , może się nie najada ?

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • lojkalojka Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stawiam ,ze to skok . Bo na zeby jednej nocy dalam syrop przeciwbolowy i nie podzialalo , miejsce juz zmienialam i tej nocy spal u lozeczku w pokoju siostry - tez nic z tego , przedwczoraj na noc dostal kaszke i cyca i tez budzil sie co chwile :/

[*] 6tc 07.01.2015
    relgwn15o8cdzpyz.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha czyli faktycznie wszystko jasne , najprawdopodobniej skok . Musisz kochana przetrwać ale wiem ze ciężko :(

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • aanaa Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrawa, na poczatku przepraszam, przypadkiem polubiłam jakąś starą wiadomość o Twoim wymiotujacym smyku, za grube paluchy mam na telefon :)
    A teraz będę się chwalic. Moje dziecię spało od 21 do 5 rano :D trzeci dzien dostaje kaszke na dobranoc, moze wreszcie brzuszek załapał ze ma sie najadac:) miłego dzionka, biorę się za karmienie głodomorka :-*

ZakręconaOna, Lexie, WiedźmaMaKota, lojkalojka, agaton, paula1, Dobrawa, Little Frog lubią tę wiadomość

iv09hdge6yql001e.png
  • ola.321 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeju to ja nie mam co narzekać z tym spaniem bo u mnie najczęściej śpi od ok 20-4:30-7. Czasem muszę wstać podać mu smoczek a czasem śpi sobie spokojnie.
    Ja się częściej budzę przez M niż przez małego bo chrapie jak dzik ostatnio.

Lojka - a śpi ze smoczkiem czy bez? u mnie czasem jak małemu wypadnie smoczek a go potrzebuje to potrafi tak rozczulająco zacząć płakać aż mu go włożę i dalej grzecznie śpi. Lubi też tetrę sobie do twarzy przyłożyć może go to uspokaja. Jeżeli nic nie pomaga to niestety trzeba jakoś to przetrwać :*. Ja mam nadzieję że za niedługo mój Leoś będzie przesypiał całe noce ale czekam i czekam i nic :).

Villemo - u mnie lekarz jak mały miał USG bioderek to kazał robić okręgi przygiętymi nóżkami (do brzuszka i na boki) bo mówił że ma przykurcz przywiedzeniowy i jak nie przejdzie to leczy się jak dysplazję. Ćwiczyłam po kilka okręgów przy prawie każdej pieluszce i na następnym USG wyszło wszystko ok. Może możesz też tak robić na wszelki wypadek, lekarz nic Ci nie mówił żeby jakoś ćwiczyć?

Miłego dnia :)

l22ntv73ar096ms1.png
    dqprj44jdaytfglm.png

09.2013r (10tc)
    07.2014r (9tc)
  • villemo_gbm Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lojkalojka wrote:

Villemo a sa jakies domowe sposoby na korekte bioderek ? Zawsze warto sprobowac .
    Widze , ze i Ty dzialasz ,zeby pozbyc sie nadbagazu .

Wiesz pieluchowanie jest domowym sposobem na biodra ale my własnie musimy do miesiąca jeszcze się pieluchować czyli dodatkowa pieluszka tetrowa między nogi i koniec bo trzeba sprawdzić czy jest już ok po skończeniu całej terapii znów się będę modlić.

event.png
  • villemo_gbm Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ola.321 wrote:

Villemo - u mnie lekarz jak mały miał USG bioderek to kazał robić okręgi przygiętymi nóżkami (do brzuszka i na boki) bo mówił że ma przykurcz przywiedzeniowy i jak nie przejdzie to leczy się jak dysplazję. Ćwiczyłam po kilka okręgów przy prawie każdej pieluszce i na następnym USG wyszło wszystko ok. Może możesz też tak robić na wszelki wypadek, lekarz nic Ci nie mówił żeby jakoś ćwiczyć?

Miłego dnia :)

Własnie nie żadnych ćwiczeń ale jak ja wykapie to tez z nią ćwiczę tak dla pewności, dzięki za podpowiedź na pewno wprowadzę nowe ćwiczenia.

event.png
  • wisieninka_89 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mielismy identyczne zalecenia cwiczen nozki do brzuszka i potem na boki w taki rozkrok z podkurczonymi nozkami ile sie da prawie do takiego szpagatu nie wiem jak to lepiej opisac. Dodam tylko ze usg bylo w normie kontrolne tez ale na wszelki takie cw zalecone

villemo_gbm lubi tę wiadomość

zrz6x1hpk730yji7.png
    f2wlh371shb33oc3.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wisieninka_89 wrote:
    My mielismy identyczne zalecenia cwiczen nozki do brzuszka i potem na boki w taki rozkrok z podkurczonymi nozkami ile sie da prawie do takiego szpagatu nie wiem jak to lepiej opisac. Dodam tylko ze usg bylo w normie kontrolne tez ale na wszelki takie cw zalecone
    Mieliśmy identycznie, wszystko dobrze a takie same zalecenia

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • agaton Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry wieczór laseczki :)
    Helenka miała dzisiaj dzień pisku, caaaaly dzień piszczala,aż mnie ciary przechodzily niekiedy ;)

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
  • villemo_gbm Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 07:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry, agaton moja też piszczalka :), nocka w miarę przespana nie ma co narzekać :). Wstałam i tak mi się nic nie chcę a dostałam wielki worek ubranek i wszystko trzeba przeprac i przrprasowac ot życie a co to będzie jak wrócimy do pracy na nic czasu nie będzie.

event.png
  • lojkalojka Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry ,albo wcale nie taki dobry :/
    Noc do d..y . Co sie dzieje , ze moj syn budzi sie w srodku nocy wyspany i skory do zabaw ,a o 1-1.5 h zaczyna sie placz ? Tak jest juz od piesiaca ,a nawet i dluzej :/ Tej nocy plakalam razem z nim z bezsilnosci i ze zmeczenia . Moja cierpliwosc sie konczy i boje sie , ze to sie odbije na moim nieodpowiednim zachowniu . Boje sie :( Jedyne pocieszenie , ze po wieczornym podaniu paracetamolu Leon spal do 2 bez zadnej pobudki.

agaton te piski to chyba kolejny etap poznawcy. U nas juz nawet maly nie gada tylko piszczy i krzyczy . Oj nasze biedne uszy i sasiedzi ;)

[*] 6tc 07.01.2015
    relgwn15o8cdzpyz.png
  • StyczniowaNadzieja Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej!

Jedna uwaga co do bioderek: nie wkładajcie prosze przykurczu bioderek i dysplazji bioderek do jednego worka! to są dwie zupełnie inne rzeczy i chociaż postępowanie lecznicze moze być podobne to niekoniecznie te same ćwiczenia pomogą. Akurat przy dysplazji to ćwiczenie wyżej opisane z odwodzeniem przygiętych nóżek do brzuszka nie zaszkodzi ale proszę Was bardzo nie róbcie ze swoimi dziećmi ćwiczeń bez konsultacji z kim kto ma o tym pojęcie bo to że dziecku koleżanki pomogło na pozornie podobną dolegliwość nie znaczy że naszemu maleństwu pomoże. Mam nadzieje że nikogo tą uwagą nie uraziam ale z racji zawodu czułam się w obowiązku. Z góry przepraszam!

Jeśli chodzi o włosy to mi nie wypadały jakos wybitnie, cały czas w normie tak jak i przed ciążą.

Lojka współczuje, u nas też nieraz były takie nocki że w środku nocy zabawa i ja nie widze żadnego sposobu na to. Nasz łobuz nawet po ciemku się bawił w najlepsze.

U nas po 2 nocach gdzie bez ibum sie nie obyło dzis noc rewelacyjna (nie nie przespał całej). Mały zasną po 21 i spał do 00:15 póżniej cycanie (oczywiście przysnełam) odłożułam go o 1:00, spał do 3:15 cycanie i póżniej spanie do 4:45 (i tu wylądował u nas w lóżku, zawsze tak jest jak mąż do niego wstaje :D ). Noc bez syropu przeciwbólowego, bez wstawania co godzine lub 30 min. Jestem niesamowicie wyspana, rewelacja! :D

Aaaaa i mały nauczył sie zasypiania w łóźeczku przy nuceniu i głaskaniu! Niech żyje metoda PP, moja cierpliwość i samozaparcie! :D

Miłego dzionka!

caur359.png
    3ro1ov5.png
  • Dobrawa Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć !
    ja juz chyba polowe wlosów stracilam,no i wzielam sie wreszcie za leczenie zebow po ciązy

dziewczyny zazdroszcze wam tych fitnesów,aerobików,czy rowerków prózniowych
    ja jakoś nie mam jak się wybrać,zbyt skomplikowane logistycznie to dla mnie,a szkoda...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2016, 09:47

Wszyscy w domu :)
‹‹ 3096 3097 3098 3099 3100 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ