X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • ola.321 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dodinka wrote:
    Czekam do bety aż uwierzyć nie mogę

Hahaha no ja w swój test też nie mogłam uwierzyć :), to był największy szok od baaardzo długiego czasu :). No to czekamy na betę i kibicujemy :).

l22ntv73ar096ms1.png
    dqprj44jdaytfglm.png

09.2013r (10tc)
    07.2014r (9tc)
  • agaton Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dodinka,szok :) super,ze jesteś w ciąży, GRATULUJE!!!! :)
    Ola i widzisz,nie chcialas byc sama w gronie ciężarnych i juz macie niezla grupke ;)
    Villemo,oby goraczka ustąpiła :) Konkretny klocuszek z Majki :)
    Ola,daj znac jutro jak tam kaszel Leosia,oby przeszlo :)

dodinka lubi tę wiadomość

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
  • lojkalojka Autorytet

Wysłany: 19 maja 2016, 07:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wchodze niewyspana z na wpol otwartymi oczami i co ? czytam wiadomosc od doddinki i juz sieobudzilam :)
    Gratulacje kochana ! To podium nam sie zapelnia ;)

Ola zdrowka dla Leonka ! Mam nadzieje , ze to jednak nadmiar sminy i ,ze zadna choroba sie z tego niewykluje .

villemo U Ciebie tez mam nadzieje , ze noc po szczepiace dobra i goraczka nie wzrosla .

U nas trzeci dzien goraczki :( co 6h musze podawac paracetamol :( Nie wiem czy isc z tym do lekarza . Zab niby sie przebil i nie widac na horyzoncie zyby szly kolejne :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja 2016, 07:05

ola.321, dodinka lubią tę wiadomość

Szczesliwa mama dziewiecioletniej Cariny i malego Leonka <3
    [*] 6tc 07.01.2015
    relgwn15o8cdzpyz.png
  • Little Frog Autorytet

Wysłany: 19 maja 2016, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lojka, u mnie podobnie jak u Ciebie - z tą różnicą, że pierwsze przeczytałam gratulacje od Agaton :)

Dodinka, gratulacje!! :):) Spokoju i zdrówka :)

A ja też miałam tak, że chyba od tygodnia mnie brzuch pobolewał. Myślałam, że to może @, ale minęło kilka dni i nic, test też negatywny. Ale emocje są! :D Już nawet nie myślę jakie to zaskoczenie jak test okazuje się być pozytywnym :D

dodinka, villemo_gbm lubią tę wiadomość

• wisieninka_89 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2016, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lojkalojka wrote:
    Wchodze niewyspana z na wpol otwartymi oczami i co ? czytam wiadomosc od doddinki i juz sieobudzilam :)
    Gratulacje kochana ! To podium nam sie zapelnia ;)

Ola zdrowka dla Leonka ! Mam nadzieje , ze to jednak nadmiar sminy i ,ze zadna choroba sie z tego niewykluje .

villemo U Ciebie tez mam nadzieje , ze noc po szczepiace dobra i goraczka nie wzrosla .

U nas trzeci dzien goraczki :( co 6h musze podawac paracetamol :( Nie wiem czy isc z tym do lekarza . Zab niby sie przebil i nie widac na horyzoncie zyby szly kolejne :/

A kupki normalne czy lejace? My mielismy goraczke i troche rzadsze kupy i b6l to wirus, cho iaz zeby tez ida. Przy goraczce trzeba silnie nawadniac. My dostalismy elektrolity i duzo cycka, jak nie karmisz to woda czesto przepajac nie sokami. Nam tak kazala pediatra cho iaz sioztra kiedyś miala podawac sok marchewkowy ale mysle ze woda lepsza.

zrz6x1hpk730yji7.png
    f2wlh371shb33oc3.png

Wysłany: 19 maja 2016, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak to jednak zeby to mysle ze picie nie zaszkodz:-) ake przy goraczce i tak kaza podawac wiecej plynow

zrz6x1hpk730yji7.png
    f2wlh371shb33oc3.png
  • StyczniowaNadzieja Autorytet

Wysłany: 19 maja 2016, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dodinka super!

Kurcze a liczyłam ze sie na podium załapie... :)

Ola kaszel moze być na ząbkowanie! U nas tak było przy pierwszych zebach.
    Ostatnio kilka nocek było u nal super z jedną lub dwoma pobudkami a dziś znów zęby dały w kość. Idą na raz hórne jedynki i dwójka chyba.

dodinka, villemo_gbm lubią tę wiadomość

caur359.png
    3ro1ov5.png
  • ola.321 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2016, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noc przebiegła super, praktycznie całą przespał i nie kaszlał - no może do 22 kilka razy a potem już nic się nie działo. nie poszłam do lekarza bo stwierdziłam że może nie ma potrzeby.
    Niestety teraz nie mógł się przespać, bo przez pół godziny co chwilę go budził kaszel i płakał. Ostatecznie po pół godziny nie chciał już być w łóżeczku i musiałam go wyciągnąć :/. Teraz nie kaszle, więc bądź tu człowieku mądry.

Myślę że to nie przez ślinkę ani ząbki - ale nie mam pewności. To i wygląda na taki suchy "chorobowy" kaszel. Dalej nic się więcej nie dzieje ale jak coś to jutro jednak do lekarza się umówimy.
    No nic, będę go jeszcze dziś obserwować.

Styczniowa - hahah no podium Ci uciekło przed nosem :)

Agaton - noo w końcu się coś dzieje :), bo ja tak wystrzeliłam pierwsza i tylko czekałam na towarzystwo :). Pewnie w lipcu - sierpniu się troszkę grono powiększy :).

agaton, villemo_gbm lubią tę wiadomość

l22ntv73ar096ms1.png
    dqprj44jdaytfglm.png

09.2013r (10tc)
    07.2014r (9tc)
  • dodinka Autorytet

Wysłany: 19 maja 2016, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekam na wynik bety , dzisiaj test ciemniejszy ale ból brzucha mnie martwi :(

3jvz3e5eovkng9e9.png

qb3c3e5emn8zmtdy.png
  • ola.321 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2016, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dodinka - z tego co wiem brzuch często pobolewa małpowo na początku, mnie też pobolewał trochę jak jeszcze nie wiedziałam o ciąży i myślałam że to na okres i jajniki mnie bolały co myliłam z owulacją. Nie wiem natomiast na jakich etapach to było :/, mogę przypuszczać że właśnie gdzieś na samym początku.

l22ntv73ar096ms1.png
    dqprj44jdaytfglm.png

09.2013r (10tc)
    07.2014r (9tc)

Wysłany: 19 maja 2016, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie okresowo brzuch bolal prawie cala ciaze z przerwami i bylo wszystko dobrze wiec bie ma co sie na zapsa martwic:-)

zrz6x1hpk730yji7.png
    f2wlh371shb33oc3.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 19 maja 2016, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wooooooow !!!!
    Dodinka gratulacje ; * daj znać jak beta . Ale super , grono październikowych Mamus się powoli powiększa haha

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • aanaa Autorytet

Wysłany: 19 maja 2016, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dodinka, ale wieści :) gratulacje!

iv09hdge6yql001e.png
  • dodinka Autorytet

Wysłany: 19 maja 2016, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem beta 83,2 w 27dc

WiedźmaMaKota, ss, ola.321, Little Frog, aanaa, Natka88, onka, Bąbelek, paula1 lubią tę wiadomość

3jvz3e5eovkng9e9.png

qb3c3e5emn8zmtdy.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 19 maja 2016, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dodinka wrote:
    Jestem beta 83,2 w 27dc
    Super , czyli jednak !!! Gratuluję jeszcze raz . Mąż co na to , ze tak szybko ?

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • lojkalojka Autorytet

Wysłany: 20 maja 2016, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry !
    Dziewczyny co moge podac na bezsennos mojego syna ? Nie wiem co mu sie stalo :( Wczoraj byl bardzo zmeczony , tarl oczki , ziewal ,a nie mogl zasnac . W lozeczku plakal ,na naszym lozku tez, jak go wzielam d salony to oczy otwarte jak piec zlotych . Nie spal od 14 do 22 :(
    Mam nadzieje , ze to tylko jednorazowy incydent .
    On wogole kiepsko sypia .
    Moze jakies ziola mu podac :/
    Juz sama nie wiem .
    A i bylam wczoraj u lekarza i stwierdzil , ze goraczka jest od zebow lub jakis wirus . Na szczescie juz dzis jest dobrze :)
    A i moj synek nareszcie przybral na wadze . Mamy 7100g :) czyli od 3 maja przybral 180g :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja 2016, 07:58

Szczesliwa mama dziewiecioletniej Cariny i malego Leonka <3
    [*] 6tc 07.01.2015
    relgwn15o8cdzpyz.png
  • dodinka Autorytet

Wysłany: 20 maja 2016, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZakręconaOna wrote:
    Super , czyli jednak !!! Gratuluję jeszcze raz . Mąż co na to , ze tak szybko ?

Mąż trochę się martwi jak damy radę ale szczęśliwy, wszyscy mówią że dobrze że od razu drugie

3jvz3e5eovkng9e9.png

qb3c3e5emn8zmtdy.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 20 maja 2016, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lojkalojka wrote:
    Dzien dobry !
    Dziewczyny co moge podac na bezsennos mojego syna ? Nie wiem co mu sie stalo :( Wczoraj byl bardzo zmeczony , tarl oczki , ziewal ,a nie mogl zasnac . W lozeczku plakal ,na naszym lozku tez, jak go wzielam d salony to oczy otwarte jak piec zlotych . Nie spal od 14 do 22 :(
    Mam nadzieje , ze to tylko jednorazowy incydent .
    On wogole kiepsko sypia .
    Moze jakies ziola mu podac :/
    Juz sama nie wiem .
    A i bylam wczoraj u lekarza i stwierdzil , ze goraczka jest od zebow lub jakis wirus . Na szczescie juz dzis jest dobrze :)
    A i moj synek nareszcie przybral na wadze . Mamy 7100g :) czyli od 3 maja przybral 180g :)
    Ale On w ogóle kruszynka jest ;)
    Najważniejsze ze.przybrał a co do ziół to bi wiem Al powiedz u lekarza ze chcesz na wyciszenie hydroxyzyne w syropku , jest dla dzieci . Po niej się lepiej spi , uspokaja trochę .

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 20 maja 2016, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dodinka wrote:
    Mąż trochę się martwi jak damy radę ale szczęśliwy, wszyscy mówią że dobrze że od razu drugie
    Właśnie też tego bym się bała . No cóż , powodzonka ; *

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • StyczniowaNadzieja Autorytet

Wysłany: 20 maja 2016, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dodinka super ze beta potwierdziła! Niech maleństwo pięknie rośnie!

A ja dodatkowo chciałam Ci podziękować :) Cały czas twierdziłam ze licze na sierpień ale i tak nie byłam pewna tak do końca tej decyzji, a wczoraj tak Ci pozazdrościłam ze od razu wzięłam się do działania ;) Tyle tylko że u mnie nadal brak owulacji po porodzie no ale może akurat uda się zaskoczyc niespodziewanie ;D Na podium się nie załapałam to może chociaż w pierwszej piątce będe ;P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja 2016, 10:25

dodinka, agaton lubią tę wiadomość

caur359.png
    3ro1ov5.png
‹‹ 3125 3126 3127 3128 3129 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ