X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • villemo_gbm Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2016, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny w dwupaku trzymam kciuki :)

ola.321 lubi tę wiadomość

event.png
  • StyczniowaNadzieja Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2016, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,
    Ja wpadłam podzielić się z Wami moja małą radoscią: dzis na teście ovu dwie piękne krechy, płodność wraca, zaczynam wierzyć ze zrealizuje swoje plany i w sierpniu uda się zaciażyć (no chyba że uda sie w lipcu albo w tym cyklu, chociaż ten jest wątpliwy bo mąż na imprezie akurat dzisiaj :) )

Dodinka wierze ze jest Ci cieżko, ale dasz rade! Tak jak pisze Ola jeszcze chwile i będzie na pewno lepiej!

Agaton a Helenki nic nie jest w stanie przekonać do jedzenia? żadne smaki? Podajesz raczej papki czy zdecydowałaś się na metode BLW? Bo mój maluszek na początku jak dostawał coś do łapki to nie wiedział jak to się je a papki i przeciery oraz kaszki wcinał bez problemu. Teraz to juz nawet waze chrupie, jedyna rzecz która mu nie podeszła to bułeczka z serem ale to chyba przez to ze mu się przyklejała do podniebienia i nie wiedzial jak łykać.

villemo_gbm, ola.321, agaton, dodinka lubią tę wiadomość

caur359.png
    3ro1ov5.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2016, 23:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Styczniowa w takim razie powodzonka ;)

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • villemo_gbm Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2016, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Styczniowa do dzieła

event.png
  • ola.321 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2016, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Styczniowa no to super :), dzialajcie :D

l22ntv73ar096ms1.png
    dqprj44jdaytfglm.png

09.2013r (10tc)
    07.2014r (9tc)
  • agaton Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2016, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Styczniowa, super, ze płodność wraca :) widzialas to na wykresie z pomiarów temp? Trzymam kciuki!
    Helenka na śniadanie dostaje kaszke (próbowałam różnych z różnymi owocami,jogurtem), zamyka buzie i najchętniej to by wsadzila ręce do miski i rozciapala po wszystkim,nawet na to sie raz zgodzilam,bo myślałam,ze chociaż palce obliże,ale niestety nie,wiec codziennie próbuje jej dać i czekam,aż zacznie jeść ;) na obiad jest BLW, najczęściej makaron,bo cos zawsze podziubie, jakis brokul,kalafior,marchew itp. W ciagu dnia jak jem owoce to jej daje tez do raczki,to cos tam skubnie, ale to sie może lyzeczka owocu uzbiera z tego. Liczę,ze jej się odmieni i w końcu zacznie jeść. Wychodzą jej cztery żeby na górze,moze dlatego nie chce,sama nie wiem. Juz straciłam nadzieje,ze zaciaze przed końcem macierzyńskiego, ale nie chce czuć presji,widocznie Hela potrzebuje czasu, a ja na pewno nie bede w nią jedzenia wciskac. Ciekawe,czy któraś mamuśka tez tak miala/ma, a może Hela po prostu nie chce rodzeństwa hehe

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
  • dodinka Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2016, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Załamka odebrałam wyniki i nie dość że anemia to jeszcze do endo mnie wysyłają bo tsh 0,100 niby za małe :/ lekarz mówi że lepsze małe niż bym miała mieć wysokie tsh

Mam meksyk w domu bo Kubuś ostre zapalenie oskrzeli mamy leki ale jak nie przejdzie to szpital nas czeka :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 czerwca 2016, 16:52

3jvz3e5eovkng9e9.png

qb3c3e5emn8zmtdy.png
  • wisieninka_89 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2016, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agaton wrote:
    Styczniowa, super, ze płodność wraca :) widzialas to na wykresie z pomiarów temp? Trzymam kciuki!
    Helenka na śniadanie dostaje kaszke (próbowałam różnych z różnymi owocami,jogurtem), zamyka buzie i najchętniej to by wsadzila ręce do miski i rozciapala po wszystkim,nawet na to sie raz zgodzilam,bo myślałam,ze chociaż palce obliże,ale niestety nie,wiec codziennie próbuje jej dać i czekam,aż zacznie jeść ;) na obiad jest BLW, najczęściej makaron,bo cos zawsze podziubie, jakis brokul,kalafior,marchew itp. W ciagu dnia jak jem owoce to jej daje tez do raczki,to cos tam skubnie, ale to sie może lyzeczka owocu uzbiera z tego. Liczę,ze jej się odmieni i w końcu zacznie jeść. Wychodzą jej cztery żeby na górze,moze dlatego nie chce,sama nie wiem. Juz straciłam nadzieje,ze zaciaze przed końcem macierzyńskiego, ale nie chce czuć presji,widocznie Hela potrzebuje czasu, a ja na pewno nie bede w nią jedzenia wciskac. Ciekawe,czy któraś mamuśka tez tak miala/ma, a może Hela po prostu nie chce rodzeństwa hehe

U nas syn nie chcial zupek wcale jesc. Lyzeczka testowa czy to zupa czy owoc jak zupa to dziekuje bardzo i nagle mu sie odmienilo i wcina, wydaje mi sie ze troche pomoglo to ze przez 3 dni dostawal to samo. Pierwszego dnia lyzeczka testowa, drugiego troche wiecej, trzeciego juz zjadl ladnie (oswoil sie ze smakiem). Potem ugotowalam inne warzywa i tez ten sam schemat 3 dni i od tamtej pory jest ok, a wczesniej i do raczki i zupa i sloiczki i gotowane i wszystko be, moze po prostu dopiero byl gotowy:-)

zrz6x1hpk730yji7.png
    f2wlh371shb33oc3.png
  • villemo_gbm Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2016, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dodinka wrote:
    Załamka odebrałam wyniki i nie dość że anemia to jeszcze do endo mnie wysyłają bo tsh 0,100 niby za małe :/ lekarz mówi że lepsze małe niż bym miała mieć wysokie tsh

Mam meksyk w domu bo Kubuś ostre zapalenie oskrzeli mamy leki ale jak nie przejdzie to szpital nas czeka :/
    Na anemie polecam gotowana wolowine ja wyrobilam sobie nawyk i jadlam wolowine z rosolu taki malutki kawałek z musztarda dzieki temu podniosłam wyniki krwi i nie mialam transfuzji krwi po porodzie a moglo byc zle bo stracilam 800 ml krwi. Za reszte trzymam kciuki

dodinka lubi tę wiadomość

event.png
  • agaton Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2016, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wisieninka, dzięki za rady, każda rada jest cenna, może mi się w końcu uda coś zdziałać, dzisiaj zjadła kilka łyżeczek kaszki i zupy, ale wzięłam ją sposobem, dałam jej własną łyżeczkę, bawiła się nią i jak sobie chciała włożyć do buzi to ja cyk i łycha z kaszką do paszczy ;) Nie wypluwała, zjadała, więc chyba krzywdy jej nie robie i nie nabierze niechęci do jedzenia ;)

Villemo, muszę spróbować tego twojego sposobu, bo czuję, że mam słabą hemoglobinę, ale nie lubie wołowiny ;) ja sobie zrobiłam zakwas z buraków i piję po szklaneczce, tylko zapominam czasami i wychodzi nieregularnie...

Dodinka, zdrówka kochana dla ciebie i Kubusia!!!

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 czerwca 2016, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dodinka, luz. W ciąży Tsh na początku często spada. Plus wahania dobowe Tsh są o około 1 nawet. Zrób ft3 i ft4. Ja mam Tsh 0.0007;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 czerwca 2016, 21:37

• villemo_gbm Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2016, 07:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaton ja też nie znoszę wołowiny ale żelazo najlepiej się wchłania,na początku jadłam dwa razy w tygodniu później wystarczyło tylko raz. Miałam ginekologa w ciąży taka herod babe, która wolała zebym o ile to tylko mozliwe wchlaniala to co potrzebuje z jedzenia i dzialalo.Dużo żelaza jest też w wątrobie haha czyli same specjały :).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 czerwca 2016, 07:52

event.png
  • dodinka Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2016, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    onka wrote:
    Dodinka, luz. W ciąży Tsh na początku często spada. Plus wahania dobowe Tsh są o około 1 nawet. Zrób ft3 i ft4. Ja mam Tsh 0.0007;)

Dzieki uspokoilas mnie.
    Zrobilam dzisiaj ft i po 19 mam wizyte u endo zobaczymy co powie

3jvz3e5eovkng9e9.png

qb3c3e5emn8zmtdy.png

Wysłany: 22 czerwca 2016, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agaton wrote:

Agaton chyba za wczesnie sie ucieszyłam :( Test ovu pozytywny, wszystkie objawy na ovu (szyjka, śluz nawet chcica na męża była) a temperatura jak była niska tak jest. Wiem jedno mój organizm walczy, no nic zobaczymy co będzie dalej ale juz wiem ze nie wierze w testy ovu.

Dodinka zdrowia dla was!

caur359.png
    3ro1ov5.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2016, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dodinka wrote:
    Dzieki uspokoilas mnie.
    Zrobilam dzisiaj ft i po 19 mam wizyte u endo zobaczymy co powie
    Dodinka jak wizyta i Endo ?

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • dodinka Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2016, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endo powiedziala ze w normie bo w 1 trymestrze tsh jest od 0,1 -2,5 wiec mieszcze sie w normie , dowiedzialam sie ze mam guzka na tarczycy malego ale nie ma on wplywu na nic i ze kobieta w ciazy powinna brac jod i wit D o_O . Co miesiac mam robic tsh

3jvz3e5eovkng9e9.png

qb3c3e5emn8zmtdy.png

Wysłany: 23 czerwca 2016, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dodinka Jod i wit D są w tych suplementach dla kobiet w ciąży wiec jeśli jakiś zażywasz to zobacz sobie skład czy ma w sobie odpowiednie dawki. Super że wszystko ok.

caur359.png
    3ro1ov5.png
  • ola.321 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2016, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dodinka - to dobrze że TSH ok :), no i Styczniowa ma rację - jak bierzesz suplementy to masz tam jod i wit D.

Styczniowa - może po bólu jajnika poznasz że to owu :/, trzymam kciuki!

Agaton - bardzo Ci kibicuję i wierzę że Twój plan się powiedzie!

No i u nas chyba idą kolejne ząbki, mamy teraz 4 i coś mi się wydaje że u góry idą kolejne.

Teraz muszę się pochwalić!!!
    zostałam ciocią! moja siostra urodziła synka :D <3 <3 <3

villemo_gbm, dodinka, agaton lubią tę wiadomość

l22ntv73ar096ms1.png
    dqprj44jdaytfglm.png

09.2013r (10tc)
    07.2014r (9tc)

Wysłany: 23 czerwca 2016, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola ale teraz przed testem był nawet ból jajnika, ja poprostu czuje jak mój organizm walczy sam ze sobą. No nic dziś przyszło kolejne krwawienie, wyglądaja one zupełnie jak @ i są co 22-26 dni (cykle miałam zwykle 25 dni) więc licze że teraz może juz coś ruszy. No i oczywiście gratulacje dla Ciebie, fajnie jest być ciocią :D

caur359.png
    3ro1ov5.png
  • dodinka Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2016, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie biore witamin tylko sam kwas foliowy , miala racje moja siostra ze jesli przez cala ciaze bierze sie witaminy to dziecko sie tuczy i jest duze , moj gin tez tak mowil

3jvz3e5eovkng9e9.png

qb3c3e5emn8zmtdy.png
‹‹ 3133 3134 3135 3136 3137 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ