Październikowe Szczęścia 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Villemo, ja akurat wątróbkę lubię bardzo, więc moze nawet jutro zaserwuje
Styczniowa, a może jednak była ta owu, temperatura to też nie wszystko, bada się przecież właśnie też śluz, szyjkę. ZObaczysz za dwa tygodnie, albo okres albo ciąża
Ola, dzięki za kciuki i gratuluje zostania ciocią
Dodinka, to dobrze, ze wszystko ok z tymi wynikami, ja tez nie brałam witamin, brałam tylko jak miałam dzień, że mało jadłam warzyw i owoców, a tak to starałam się dobrze odżywiać Ale Hela i tak się urodziła 3800 więc do małych nie należała
villemo_gbm lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Agaton pisałam pare postów wczesniej ze dziś przyszła @. jakis tydzień po pozytywnym tescie wiec to raczej dowód na to ze ovu nie było.
Co do witamin to różnie mówią. Ja łykałam całą ciąże i mały miał 4330g a koleżanka tez łykała a urodziła córke niecałe 3 kg.Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 czerwca 2016, 20:49
-
Dziękuję , mały siostry jest super .
Ja brałam przez calutką ciążę witaminy i Leoś miał 3200, moja siostra tak samo i maluch urodził się 2800 więc u nas łykanie witamin nic nie zmieniło .
Teraz też łykam i zobaczymy jak będzie .
Styczniowa no to pewnie w tym cyklu owu będzie . -
Styczniowa, jakoś mi umknął ten twój post, aż dziwne No to faktycznie, niemożliwe podobno, zeby po tygodniu od ovu był okres, chyba, że to nie okres, ale jakieś krwawienie, ale to też byłoby dziwne
Trzymam kciuki, żeby udało się załapać jak najszybciej
Z tymi witaminami, to ciekawe, ale większość dzieci z moich statystyk jest duża przy braniu witamin, małe sa tylko te, które się rodzą wcześniej (2-3 tyg przed terminem). Ciekawe czy ma to faktycznie wpływ
-
Agaton wcale to dziwne nie jest. Często w pierwszych cyklach po porodzie trzecia faza cyklu jest skrócona może trwać nawet tylko 5 dni. Oczywiście mówimy tu o cyklu z owulacją. W mojej sytuacji wszystkie te krwawienia nie poprzedzone owulacją w myśl NPR są krwawieniami śródcyklicznymi i zaliczają się do cyklu poporodowego. Aczkolwiek ja juz zauwazam tu pewną systematyczność i bardziej uznaje je za cykle bezowulacyjne a takich podobno zwykle jest 2-3 po porodzie. No zobaczymy.
-
No to ja jestem inna haha , moja owulacja mnie zaskoczyła i jeszcze wyprodukowałam 2 jajeczka więc prawie by były bliźniaki!! No i ja okresu się nie doczekałam
Siostra urodziła po skończonym 39tyg a maluch 2800 na witaminkach, ja w 38tyg więc u nas ta waga nie była zbyt duża.
Styczniowa - ja jestem teraz u M więc tu upałów nie ma , jedynie wczoraj było 31 i było ciężko bo jeszcze duża wilgotność powietrza . Jak przyjadę do Pl przed porodem już za niedługo to się rozpłynę . W zeszłe lato były rekordy upałów więc już chyba gorzej jak w zeszłym roku nie będzie . -
Ola nie jesteś inna, bardziej powiedziałabym ze wyjatkowa. OOwulacja po porodzie niepoprzedzona krwawieniem występuje tylko w około 10%, szansa na zajście w ciaże w taki przypadku wynosi 5%. Zacznij grać w totka jeśli faktycznie były dwa jajeczka A na poważnie takie są badania i statystyki ale często się słyszy o takich sytuacjach jak Twoja wię czy to tylko 10% kobiet ma owulacje bez wczesniejszego krwawienia i czy tylko 5% szans to wątpie
-
O rany, Styczniowa, wg Twoich statystyk to w tym roku mi się chyba nie uda zaciążyć no trudno, pozostaje mi liczyć na te wyjątki od reguły, bo przecież każdy lekarz mówi, że kp to nie gwarancja bezpłodności
Mi tam te upały jeszcze nie przeszkadzają, może bardziej Heli, bo się poci strasznie bidulka i spać w dzień jej ciężko, ale jak dla mnie to może być, w końcu to lato i musi być gorąc ;P
-
Dodinka gratulacje ! mój mały już od jakiś 2 tygodni podciaga się na wszystkim i staje oraz jak złapie się fo za rączki ti podciaga się i trzymając się nas idzie narazie maksymalnie przeszedł 5 pięknych kroków także jestem mega dumna
agaton, villemo_gbm lubią tę wiadomość