X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • agaton Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2016, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aerozol to sie tak nazywa,ale to jest taki dozownik,wklada sie do buzi i naciska :)
    Styczniowa,to u was chociaż tyle,ze cyc ograniczony,bo u nas niestety nie :/ troche tracę nadzieje na tego dzidziusia wkrótce,ale widocznie tak ma być, najwyżej pójdę na wychowawczy :)
    Trzymam kciuki za ciebie,żeby się udalo :*
    Ola,wow to juz usg 3 trym. Jak to leci :)
    Villemo,super,ze bioderka Mai sa zdrowiutkie :)
    Dziewczyny,ja jestem zawsze tylko się czasami nie odzywam ;)

Lojka,a jak tam Leoś? Poprawilo sie cos z tym jego spaniem,czy nie za bardzo?

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2016, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaton to Mamy na myśli.to samo hehe

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • villemo_gbm Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2016, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny muszę się pochwalić Mała dostała się do żłobka a konkurencja była ostra.

agaton, paula1 lubią tę wiadomość

event.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2016, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vilemo super ! Podobno to nie.lada wyczyn hehe

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • dodinka Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2016, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ola.321 wrote:
    Dodinka - Ty masz dziś USG! dawaj znać jak tylko dasz radę

Hej hej po usg maluszek ma 6mm i ma serduszko bijace dostalam zwolnienie i luteine mam brac , kolejna wizyta 25 czerwca juz z badaniami mam sie pokazac

paula1, Bąbelek lubią tę wiadomość

3jvz3e5eovkng9e9.png

qb3c3e5emn8zmtdy.png
  • ola.321 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2016, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dodinka wrote:
    Hej hej po usg maluszek ma 6mm i ma serduszko bijace dostalam zwolnienie i luteine mam brac , kolejna wizyta 25 czerwca juz z badaniami mam sie pokazac

No to super!! :)
    A to można dostać zwolnienie? jesteś na macierzyńskim? nie wiem jak to jest właśnie bo ja nie brałam tylko macierzyński ciągnę. Wiem że później jest wychowawczy i rodzicielski?? i najwyżej dostaje się pieniądze z L4 a nie np. 60%.

l22ntv73ar096ms1.png
    dqprj44jdaytfglm.png

09.2013r (10tc)
    07.2014r (9tc)
  • dodinka Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2016, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jest pol roku macierzynskiego i pol roku rodzicielskirgo przerywasz rodzicielskie i idziesz na zwolnienie i 100% masz platene a nie tak jak mam teraz 80%

3jvz3e5eovkng9e9.png

qb3c3e5emn8zmtdy.png
  • dodinka Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2016, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wychowawczy mozna brac po roku chyba i wtedy jesli dochod nie przekracza to jest platny ale malo bo cos ok 500zl z tego co mi sie wydaje

3jvz3e5eovkng9e9.png

qb3c3e5emn8zmtdy.png
  • lojkalojka Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2016, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Villem to super ,ze z bioderkami Mai ju dobrze .

ola to juz III trymest OMG ,ale to szybko leci :)
    dodinka ciesze sie bardzo ,ze w fasolka wszystko dobrze , ze serduszko piekie bije :) Teraz czekamy na kolejne usg i moze poznamy kto sie tam kryje ?

agaton u nas bez zmian :( Leon budzi sie co 10-15-30 min. Noce to jakas ragedia . chyba przechodze przez to jakies zalamanie . Jestem nerwowa , placze i mam wszystkiego dosc . Jeszcze do tego ta nieszczesna noga :( Nie wiem czy dlugo tak pociagne . Szkoda mi mojej corki, dla ktorej nie mam czasu ( a raczej siy). W dzien jak tylko to mozliwe odsypiam . Nawet nie pamietam kiedy u nas byl normalny obiad :/
    We wtorek mam pediatre ,ale pewnie wine zwala na zeby .

Szczesliwa mama dziewiecioletniej Cariny i malego Leonka <3
    [*] 6tc 07.01.2015
    relgwn15o8cdzpyz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 czerwca 2016, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lojka ja o 2230 daje mm i Maciek lepiej śpi. Mnie i tak czeka przejście na mm wiec nie mam nic do stracenia

• lojkalojka Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2016, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    onka u nas zaraz po zasnieciu (jakies 10 min ) jest pierwszy atak placzu :/
    Ja jestem ciekawa co juto powie mi lekarz , bo pewnie przepisze jakis antybiotyk ,albo jakies inne leki i tez bede musiala odstawic Leona od piersi . Tylko ,ze u nas problem jest taki ,ze Leon nie umie pic z butelki .
    A Ty jak czesto karmilas piersia ?

[*] 6tc 07.01.2015
    relgwn15o8cdzpyz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 czerwca 2016, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w tej chwili karmię 3 razy w dzień , raz o 2230 i raz w nocy. Z tego o 2230 oprócz cyca dostaje mm tak około 180 ml i śpi minimalnie do 430. Dla mnie to zbawienie po tym jak przed mm zamiast raz w nocy to karmiłam 3 - 4 razy

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 czerwca 2016, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Btw wierze w to że jednak nie będziesz musiała odstawić ale jeśli tak to nie ma wyboru. Ja jednak zaczelam sie martwić , bo choć wyjątkowo maciek nie ma po tym mm wysypki, to w ciągu 6 dni podawania w kupie pojawiła się krew dwa razy. Teraz nie wiem czy ja coś jem (np orzechy ziemne ) czy to to mm. Wierzę że to ja coś jem bo bez mm nie pociągnę swojego leczenia...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 czerwca 2016, 22:47

• lojkalojka Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2016, 06:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko zastanawiam sie jak ja mu podam to mleko mm:/ Wiem tez ,ze to D bedzie musial na poczatku karmic . Maly jak tylko trzymam go na rekach to szuka cyca .

Ja juz nawet chcialabym wprowadzic mm ,bo strasznie zmeczona jestem .Przynajmniej na wieczorne karmienie .

A Ty juz calkowicie przeszlac na mm ? Zaczelas brac juz leki ?

[*] 6tc 07.01.2015
    relgwn15o8cdzpyz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2016, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie przeszłam jeszcze na mm. Dziś i jutro mam wizyty u lekarzy (tak, u dwóch, musze mieć pewność że nie wpychaja mi niepotrzebnie leków ). Ale wiem ze dostane leki bo obie lekarki mi tak powiedziały. Wiesz co a może spróbuj najpierw na spiocha - ja daje cyca a potem podmieniam na butle.

• StyczniowaNadzieja Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lojka daj znać co stwierdzi pediatra. U nas tez były częste pobudki ale to była wina faktycznie zebów bo zeby wyszły i teraz jest 2 pobudki w nocy. A moze to u Twojego Leosia taka silna potrzeba emocjonalna? Może on potrzebuje Ciebie czuć?

caur359.png
    3ro1ov5.png
  • lojkalojka Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiesz styczniowa myslalam tez o tym i chyba dzisiaj dam mu moja koszulke do lozeczka i zobacze czy to cos da :/

[*] 6tc 07.01.2015
    relgwn15o8cdzpyz.png
  • villemo_gbm Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny moze i ja dam swoją koszulkę do łóżeczka bo Maja budzi się w nocy i zasnie dopiero jak mnie poczuje przekładam do łóżka do siebie a chcę by spała sama.
    ostanio moja mała przechodzi sama siebie w marudzeniu chyba kolejne zęby idą.
    Zakręcona do żłobka przyjęli tylko 20 nowych dzieci na miasto 35 tysięczne więc bardzo mało reszta dzieci to te które Maja kontynuację u mnie na tej wsi żłobek jest świetnie dofinansowany przez miasto bo będę płacić 150 zl podstawy i ok 100 zl za wyżywienie o ile bedzie chodzic caly miesiąc.

event.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kiedyś kiedyś dałam małemu koszulke ale nie moja , mojego D do łóżeczka i spał jak stary!

Bąbelek, villemo_gbm lubią tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Bąbelek Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakrętka mój beka jak stary :D :D

Mamuśki karmiące mm po przejściu z cyca - jak naciśniecie na brodawkę to leci coś? Ja po 6 miesiącach przeszłam na mm i jak nacisnę to leci taki bezbarwny płyn..

atdc6iyehd9qphks.png
‹‹ 3131 3132 3133 3134 3135 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ