X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • agaton Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2016, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aerozol to sie tak nazywa,ale to jest taki dozownik,wklada sie do buzi i naciska :)
    Styczniowa,to u was chociaż tyle,ze cyc ograniczony,bo u nas niestety nie :/ troche tracę nadzieje na tego dzidziusia wkrótce,ale widocznie tak ma być, najwyżej pójdę na wychowawczy :)
    Trzymam kciuki za ciebie,żeby się udalo :*
    Ola,wow to juz usg 3 trym. Jak to leci :)
    Villemo,super,ze bioderka Mai sa zdrowiutkie :)
    Dziewczyny,ja jestem zawsze tylko się czasami nie odzywam ;)

Lojka,a jak tam Leoś? Poprawilo sie cos z tym jego spaniem,czy nie za bardzo?

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2016, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaton to Mamy na myśli.to samo hehe

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • villemo_gbm Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2016, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny muszę się pochwalić Mała dostała się do żłobka a konkurencja była ostra.

agaton, paula1 lubią tę wiadomość

event.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2016, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vilemo super ! Podobno to nie.lada wyczyn hehe

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • dodinka Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2016, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ola.321 wrote:
    Dodinka - Ty masz dziś USG! dawaj znać jak tylko dasz radę

Hej hej po usg maluszek ma 6mm i ma serduszko bijace dostalam zwolnienie i luteine mam brac , kolejna wizyta 25 czerwca juz z badaniami mam sie pokazac

paula1, Bąbelek lubią tę wiadomość

3jvz3e5eovkng9e9.png

qb3c3e5emn8zmtdy.png
  • ola.321 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2016, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dodinka wrote:
    Hej hej po usg maluszek ma 6mm i ma serduszko bijace dostalam zwolnienie i luteine mam brac , kolejna wizyta 25 czerwca juz z badaniami mam sie pokazac

No to super!! :)
    A to można dostać zwolnienie? jesteś na macierzyńskim? nie wiem jak to jest właśnie bo ja nie brałam tylko macierzyński ciągnę. Wiem że później jest wychowawczy i rodzicielski?? i najwyżej dostaje się pieniądze z L4 a nie np. 60%.

l22ntv73ar096ms1.png
    dqprj44jdaytfglm.png

09.2013r (10tc)
    07.2014r (9tc)
  • dodinka Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2016, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jest pol roku macierzynskiego i pol roku rodzicielskirgo przerywasz rodzicielskie i idziesz na zwolnienie i 100% masz platene a nie tak jak mam teraz 80%

3jvz3e5eovkng9e9.png

qb3c3e5emn8zmtdy.png
  • dodinka Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2016, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wychowawczy mozna brac po roku chyba i wtedy jesli dochod nie przekracza to jest platny ale malo bo cos ok 500zl z tego co mi sie wydaje

3jvz3e5eovkng9e9.png

qb3c3e5emn8zmtdy.png
  • lojkalojka Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2016, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Villem to super ,ze z bioderkami Mai ju dobrze .

ola to juz III trymest OMG ,ale to szybko leci :)
    dodinka ciesze sie bardzo ,ze w fasolka wszystko dobrze , ze serduszko piekie bije :) Teraz czekamy na kolejne usg i moze poznamy kto sie tam kryje ?

agaton u nas bez zmian :( Leon budzi sie co 10-15-30 min. Noce to jakas ragedia . chyba przechodze przez to jakies zalamanie . Jestem nerwowa , placze i mam wszystkiego dosc . Jeszcze do tego ta nieszczesna noga :( Nie wiem czy dlugo tak pociagne . Szkoda mi mojej corki, dla ktorej nie mam czasu ( a raczej siy). W dzien jak tylko to mozliwe odsypiam . Nawet nie pamietam kiedy u nas byl normalny obiad :/
    We wtorek mam pediatre ,ale pewnie wine zwala na zeby .

Szczesliwa mama dziewiecioletniej Cariny i malego Leonka <3
    [*] 6tc 07.01.2015
    relgwn15o8cdzpyz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 czerwca 2016, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lojka ja o 2230 daje mm i Maciek lepiej śpi. Mnie i tak czeka przejście na mm wiec nie mam nic do stracenia

• lojkalojka Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2016, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    onka u nas zaraz po zasnieciu (jakies 10 min ) jest pierwszy atak placzu :/
    Ja jestem ciekawa co juto powie mi lekarz , bo pewnie przepisze jakis antybiotyk ,albo jakies inne leki i tez bede musiala odstawic Leona od piersi . Tylko ,ze u nas problem jest taki ,ze Leon nie umie pic z butelki .
    A Ty jak czesto karmilas piersia ?

[*] 6tc 07.01.2015
    relgwn15o8cdzpyz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 czerwca 2016, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w tej chwili karmię 3 razy w dzień , raz o 2230 i raz w nocy. Z tego o 2230 oprócz cyca dostaje mm tak około 180 ml i śpi minimalnie do 430. Dla mnie to zbawienie po tym jak przed mm zamiast raz w nocy to karmiłam 3 - 4 razy

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 czerwca 2016, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Btw wierze w to że jednak nie będziesz musiała odstawić ale jeśli tak to nie ma wyboru. Ja jednak zaczelam sie martwić , bo choć wyjątkowo maciek nie ma po tym mm wysypki, to w ciągu 6 dni podawania w kupie pojawiła się krew dwa razy. Teraz nie wiem czy ja coś jem (np orzechy ziemne ) czy to to mm. Wierzę że to ja coś jem bo bez mm nie pociągnę swojego leczenia...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 czerwca 2016, 22:47

• lojkalojka Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2016, 06:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko zastanawiam sie jak ja mu podam to mleko mm:/ Wiem tez ,ze to D bedzie musial na poczatku karmic . Maly jak tylko trzymam go na rekach to szuka cyca .

Ja juz nawet chcialabym wprowadzic mm ,bo strasznie zmeczona jestem .Przynajmniej na wieczorne karmienie .

A Ty juz calkowicie przeszlac na mm ? Zaczelas brac juz leki ?

[*] 6tc 07.01.2015
    relgwn15o8cdzpyz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2016, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie przeszłam jeszcze na mm. Dziś i jutro mam wizyty u lekarzy (tak, u dwóch, musze mieć pewność że nie wpychaja mi niepotrzebnie leków ). Ale wiem ze dostane leki bo obie lekarki mi tak powiedziały. Wiesz co a może spróbuj najpierw na spiocha - ja daje cyca a potem podmieniam na butle.

• StyczniowaNadzieja Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lojka daj znać co stwierdzi pediatra. U nas tez były częste pobudki ale to była wina faktycznie zebów bo zeby wyszły i teraz jest 2 pobudki w nocy. A moze to u Twojego Leosia taka silna potrzeba emocjonalna? Może on potrzebuje Ciebie czuć?

caur359.png
    3ro1ov5.png
  • lojkalojka Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiesz styczniowa myslalam tez o tym i chyba dzisiaj dam mu moja koszulke do lozeczka i zobacze czy to cos da :/

[*] 6tc 07.01.2015
    relgwn15o8cdzpyz.png
  • villemo_gbm Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny moze i ja dam swoją koszulkę do łóżeczka bo Maja budzi się w nocy i zasnie dopiero jak mnie poczuje przekładam do łóżka do siebie a chcę by spała sama.
    ostanio moja mała przechodzi sama siebie w marudzeniu chyba kolejne zęby idą.
    Zakręcona do żłobka przyjęli tylko 20 nowych dzieci na miasto 35 tysięczne więc bardzo mało reszta dzieci to te które Maja kontynuację u mnie na tej wsi żłobek jest świetnie dofinansowany przez miasto bo będę płacić 150 zl podstawy i ok 100 zl za wyżywienie o ile bedzie chodzic caly miesiąc.

event.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kiedyś kiedyś dałam małemu koszulke ale nie moja , mojego D do łóżeczka i spał jak stary!

Bąbelek, villemo_gbm lubią tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Bąbelek Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakrętka mój beka jak stary :D :D

Mamuśki karmiące mm po przejściu z cyca - jak naciśniecie na brodawkę to leci coś? Ja po 6 miesiącach przeszłam na mm i jak nacisnę to leci taki bezbarwny płyn..

atdc6iyehd9qphks.png
‹‹ 3131 3132 3133 3134 3135 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ