X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • StyczniowaNadzieja Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2016, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola kciuki mocno zaciśnięte!!!

ola.321 lubi tę wiadomość

caur359.png
    3ro1ov5.png
  • wisieninka_89 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2016, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas niestety przeciwbolowe nie dzialaja, zele i camilia tez nie:-( a chcialam jeszcze ciebie styczniowa zapytac jak robisz jogurt z platkami owsianymi? Namaczasz je jakoś wczesniej albo gotujesz? Zwykle czy blyskawiczne?:-)

zrz6x1hpk730yji7.png
    f2wlh371shb33oc3.png
  • Little Frog Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2016, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola, mocne kciuki!! :) Czekamy na wieści! :)

Dziękuję Wam bardzo za odpowiedzi :) Jakby się ktoś jeszcze orientował w temacie tych parasolek, to byłabym bardzo wdzięczna :)

ola.321, Natalia85 lubią tę wiadomość

• polkosia Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2016, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Frog wrote:
    A jeszcze pytanie do mam kp....jak czesto jedza Wasze dzieci? Bo ja juz nie wyrabiam. Np dzis wieczor przed 19 kaszka pozniej kapiel, cycus ok 20:30, do uspania cycek ok 21:20 (mialam nadzieje, ze po tym wczesniejszym zasnie), o 23 przebudzenie na cycka i przed chwila znowu jadla. Pozniej juz nie wiem dokladnie jak to wyglada, bo zazwyczaj zostaje u mnie w lozku, bo nie mam sily wstawac co godzine. Nawet moj maz ze mna nie spi, bo chrapie i wybudza mala... katastrofa. Moze ja cos zle robie? Moze zle karmienie w dzien? Za malo/za rzadko/nieodpowiednie kolacje?

Ja zaczęłam ostatnio podawać kolację, ale nic absolutnie to nie dało. Zasypia 19-20 na cycku i budzi się tak po 1h, potem 2h i od 3 co godzinę... Ale u nas to wina zębów chyba, bo spuchły dziąłsa na górze. Jestem wykończona tymi pobudkami. Mąż też od 2 tygodni nie śpi z nami, bo chrapie i się strasznie kręci, a ją najmniejszy szelest wybudza.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2016, 11:50

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2016, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klepanie po pupie działało przez jakiś czas, a teraz ją jeszcze bardziej denerwuje. Dzisiaj w nocy musiałam co 1h dać cyca, a potem jeszcze 15 minut bujać na rękach... Po czym odłożona (w naszym łóżku) i tak się wybudzała. Mam nadzieję, że wyjdą szybko te zęby i na parę tygodni będzie spokój... Ja nic nie stosuję na nie, ale chyba Camilie zakupię na spróbowanie.

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn

Wysłany: 13 lipca 2016, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wisieninka_89 wrote:
    U nas niestety przeciwbolowe nie dzialaja, zele i camilia tez nie:-( a chcialam jeszcze ciebie styczniowa zapytac jak robisz jogurt z platkami owsianymi? Namaczasz je jakoś wczesniej albo gotujesz? Zwykle czy blyskawiczne?:-)

Jeśli owsiane to gotuje tak jak na przepisie 3-4 minuty. Ale zazwyczaj do jogurtu dodaje płatki śniadaniowe żytnie z lubelli (krusze je troszke) mają fajny skład i my z mężem je lubimy więc są zawsze w domu.

caur359.png
    3ro1ov5.png

Wysłany: 13 lipca 2016, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polkosia wrote:
    Klepanie po pupie działało przez jakiś czas, a teraz ją jeszcze bardziej denerwuje. Dzisiaj w nocy musiałam co 1h dać cyca, a potem jeszcze 15 minut bujać na rękach... Po czym odłożona (w naszym łóżku) i tak się wybudzała. Mam nadzieję, że wyjdą szybko te zęby i na parę tygodni będzie spokój... Ja nic nie stosuję na nie, ale chyba Camilie zakupię na spróbowanie.

Polkosia u nas nie było szans nie podać syropku (oczywiście nie każdej nocy ale kilka takich się zdażyło) jak szły zęby, cały czas były jęki, stęki i płacz, wcale bym wtedy nie spała. Jak była nocka ze mały zasypiał i spał nawet tylko te 20 min to nie podawałam syropku ale jak już całkiem zasnąć nie mógl to nie chciałam go męczyć. O Camilli słyszałam raczej opinie że nie pomaga. Ja kupiłam ale nie stosowałam, mam całe opakowanie w sumie tylko otworzone żeby zobaczyć jak to wygląda.

caur359.png
    3ro1ov5.png
  • ola.321 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2016, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem!!
    wszystko ok uffff
    Malutka waży ok 1250g, szyjka długa więc bez stresu.
    Parametry i narządy też ok:). Na tą porę ułożona jest miednicowo i mała akrobatka miała nogi przy twarzy. Pan dr musiał mnie stukać po brzuchu żeby buziaka odsłoniła, ale ewidentnie nie było jej w smak bo straszne grymasy odstawiała :), kochana <3.

polkosia, Little Frog, Natka88, agaton, villemo_gbm, aanaa, ss, lojkalojka, dodinka, FreshMm, paula1 lubią tę wiadomość

l22ntv73ar096ms1.png
    dqprj44jdaytfglm.png

09.2013r (10tc)
    07.2014r (9tc)

Wysłany: 13 lipca 2016, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola super! Duża już ta Twoja pannica )

ola.321 lubi tę wiadomość

caur359.png
    3ro1ov5.png
  • ola.321 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2016, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u nas co do spania to ostatnie 2 dni były super! poza tym że Leoś szedł spać po 21 (!), to budził się na jedzonko o 5 a potem spał jeszcze do ok 7:30 :).
    Ale żeby nie było tak kolorowo wcześniejsze kilka nocy przez ząbki były straszne. Płakał, budził się i usypianie było na rączkach, ale też nie dawałam więcej jeść niż raz w nocy (ale my wiadomo na mm).
    Dawałam camilię, smarowałam dziąsełka, dawałam przeciwbólowy i to chyba tylko po nim było lepiej. Teraz chyba ząbki chwilowo stanęły bo od 2 dni jest ok. Ciekawe kiedy dalej ruszą.

A co do wcześniejszego tematu, Leoś jest jednym z najstarszych i większość tych rzeczy robi (oczywiście nie wszystkie), ale za to nie raczkuje i sam nie staje przy mebelkach. Lubi stać jak się go postawi (inaczej tylko na kolankach staje) i bardzo się do tego garnie. Do chodzenia też się garnie, łapie się i wyrywa nogami do przodu, ale do chodzenia jeszcze długa droga.
    Mam nadzieję że do czasu kiedy malutka się urodzi on już będzie się stabilnie poruszał to może będzie łatwiej - zobaczymy :).

Pozdrawiamy :)

l22ntv73ar096ms1.png
    dqprj44jdaytfglm.png

09.2013r (10tc)
    07.2014r (9tc)
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2016, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Styczniowa, a jaki syrop dajesz? W sensie przeciwbólowy?

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn

Wysłany: 13 lipca 2016, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dawałam Ibum forte chyba o smaku malinowym tą najmniejszą dawkę jaka jest tam napisana, syrop jest od 3 miesiąca życia. Raczej nie zdarzyło mi się podać go więcej niż raz danej nocy. Teoretycznie można podawać co 6 godzin ale z moich obserwacji na Szczepana działał jakieś 4h. Ale u nas to wystarczało bo on do 23 jakoś spał, później jeszcze zwykle udawało się go po cycaniu odłożyć i tak od północy były stęki i płacz więc po dłuższym tuleniu około 1 podawałam syrop i do 5 zwykle już lepiej spał (budził sie ale rzadziej i zasypiał przy cycu).
    Nawet pediatra mi doradził zeby w takie noce podawać syrop bo jak to stwierdził to męka i dla mnie i przede wszystkim dla dziecka

caur359.png
    3ro1ov5.png
  • agaton Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2016, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas na szczęście nie bylo klopotliwego zabkowania, ale bywaly noce z kilkoma pobudkam. Ja zawsze próbuje najpierw dać wode,smoczek i przytulic i teraz często się udaje, ale czasami bez cycucia sie nie obejdzie. Ale dla mnie to nie problem, na pewno w końcu z tego wyrosnie, a lulać i nosić mi sie nie chce, nie mam sily w nocy. Ale u mnie to jest kwestia 1-2 pobudek, wiec nie ma tragedii :)
    Zastanawiam się czy jest tu jeszcze jakis brzdąc który spi tak dlugo jak Hela? Bo ona idzie spac 19-20, a wstaje 8-9 :)

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2016, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj żałowałam, że odstawiliśmy smoka, bo wisiała na cycku praktycznie całą noc. O ile wcześniej mi to nie przeszkadzało, to teraz w ciąży i tak mam mało energii, a co dopiero nie spać praktycznie wcale...

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn

Wysłany: 14 lipca 2016, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy uczycie juz swoje muchy jezyka? Uczycie mam na mysli np puszczanie wtle od czasu do czasu cos w innym jezyku zeby mimowolnie sie troche osluchaly? Podobno najlepiej jak najwcześniej i zaczelam troche sie rozczytywac na ten temat i natknelam sie na stwierdzenie ze wielojezyczne dzieci zaczynaja pozniej mowic i nie wiem sama.
    Moze pomieszalam ale chyba ty l8ttle frog mieszkasz za granica, jak mowicie do maluszka?

zrz6x1hpk730yji7.png
    f2wlh371shb33oc3.png
  • Little Frog Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2016, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mówimy po polsku. Też szukałam informacji na ten temat. Ja i mąż jesteśmy polakami, nie czuję się na tyle dobrze ze znajomością języka, żeby mówić do dziecka w języku obcym i nie chcę jak coś, żeby nauczyło się ode mnie z błędami, a dzieci szybko łapią, więc myślę, że w przedszkolu spokojnie nadrobi :) A może już wcześniej np na placu zabaw coś zacznie łapać :)

Wysłany: 14 lipca 2016, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czytalam wlasnie ze jak sie nie zna dobrze jezyka to lepiej nie mowic do dziecka tylko puszczac nagrania:-) my sobie narazie ogladamy bajke po angielsku, tzn leci w tle jak syn sie bawi:-) mowic nie bede bo moj ang troche do życzenia pozostawia niestety, dlatego chcialabym zeby syn sie troche osluchal bo w polskich szkolach niestety nauczanie jezyka jest srednie:-/

zrz6x1hpk730yji7.png
    f2wlh371shb33oc3.png
  • villemo_gbm Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2016, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wisienka ja puszczam bajki ale po niemiecku zobaczymy jaki będzie rezultat :)

event.png

Wysłany: 14 lipca 2016, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie oczekuje ze sie tak po prostu nauczy plynnie jezyka ale mam nadzieje ze bedzie mu latwiej szedl w szkole:-) tylko to opoznienie mowy mnie zastanawia, ale to sie w sumie okaze:-) korci mnie jeszcze chinski:-D sama próbowałam tylko potem zabraklo czasu, dla mnie to byla frajda rysowanie tych znaczkow:-) tylko z tym to moze poczekam;-)

zrz6x1hpk730yji7.png
    f2wlh371shb33oc3.png
  • madu Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2016, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja puszczam piosenki z YT z kanału super simple song, są swietne i jestem pewna że Leon będzie fajnie osłuchany jesli chodzi o podstawy. Sama też mu czesto po angielsku śpiewam, bo jakoś więcej piosenek znam w tym języku.

21.10.2015 Leon <3
‹‹ 3142 3143 3144 3145 3146 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ