X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • StyczniowaNadzieja Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2016, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola kciuki mocno zaciśnięte!!!

ola.321 lubi tę wiadomość

caur359.png
    3ro1ov5.png
  • wisieninka_89 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2016, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas niestety przeciwbolowe nie dzialaja, zele i camilia tez nie:-( a chcialam jeszcze ciebie styczniowa zapytac jak robisz jogurt z platkami owsianymi? Namaczasz je jakoś wczesniej albo gotujesz? Zwykle czy blyskawiczne?:-)

zrz6x1hpk730yji7.png
    f2wlh371shb33oc3.png
  • Little Frog Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2016, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola, mocne kciuki!! :) Czekamy na wieści! :)

Dziękuję Wam bardzo za odpowiedzi :) Jakby się ktoś jeszcze orientował w temacie tych parasolek, to byłabym bardzo wdzięczna :)

ola.321, Natalia85 lubią tę wiadomość

• polkosia Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2016, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Frog wrote:
    A jeszcze pytanie do mam kp....jak czesto jedza Wasze dzieci? Bo ja juz nie wyrabiam. Np dzis wieczor przed 19 kaszka pozniej kapiel, cycus ok 20:30, do uspania cycek ok 21:20 (mialam nadzieje, ze po tym wczesniejszym zasnie), o 23 przebudzenie na cycka i przed chwila znowu jadla. Pozniej juz nie wiem dokladnie jak to wyglada, bo zazwyczaj zostaje u mnie w lozku, bo nie mam sily wstawac co godzine. Nawet moj maz ze mna nie spi, bo chrapie i wybudza mala... katastrofa. Moze ja cos zle robie? Moze zle karmienie w dzien? Za malo/za rzadko/nieodpowiednie kolacje?

Ja zaczęłam ostatnio podawać kolację, ale nic absolutnie to nie dało. Zasypia 19-20 na cycku i budzi się tak po 1h, potem 2h i od 3 co godzinę... Ale u nas to wina zębów chyba, bo spuchły dziąłsa na górze. Jestem wykończona tymi pobudkami. Mąż też od 2 tygodni nie śpi z nami, bo chrapie i się strasznie kręci, a ją najmniejszy szelest wybudza.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2016, 11:50

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2016, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klepanie po pupie działało przez jakiś czas, a teraz ją jeszcze bardziej denerwuje. Dzisiaj w nocy musiałam co 1h dać cyca, a potem jeszcze 15 minut bujać na rękach... Po czym odłożona (w naszym łóżku) i tak się wybudzała. Mam nadzieję, że wyjdą szybko te zęby i na parę tygodni będzie spokój... Ja nic nie stosuję na nie, ale chyba Camilie zakupię na spróbowanie.

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn

Wysłany: 13 lipca 2016, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wisieninka_89 wrote:
    U nas niestety przeciwbolowe nie dzialaja, zele i camilia tez nie:-( a chcialam jeszcze ciebie styczniowa zapytac jak robisz jogurt z platkami owsianymi? Namaczasz je jakoś wczesniej albo gotujesz? Zwykle czy blyskawiczne?:-)

Jeśli owsiane to gotuje tak jak na przepisie 3-4 minuty. Ale zazwyczaj do jogurtu dodaje płatki śniadaniowe żytnie z lubelli (krusze je troszke) mają fajny skład i my z mężem je lubimy więc są zawsze w domu.

caur359.png
    3ro1ov5.png

Wysłany: 13 lipca 2016, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polkosia wrote:
    Klepanie po pupie działało przez jakiś czas, a teraz ją jeszcze bardziej denerwuje. Dzisiaj w nocy musiałam co 1h dać cyca, a potem jeszcze 15 minut bujać na rękach... Po czym odłożona (w naszym łóżku) i tak się wybudzała. Mam nadzieję, że wyjdą szybko te zęby i na parę tygodni będzie spokój... Ja nic nie stosuję na nie, ale chyba Camilie zakupię na spróbowanie.

Polkosia u nas nie było szans nie podać syropku (oczywiście nie każdej nocy ale kilka takich się zdażyło) jak szły zęby, cały czas były jęki, stęki i płacz, wcale bym wtedy nie spała. Jak była nocka ze mały zasypiał i spał nawet tylko te 20 min to nie podawałam syropku ale jak już całkiem zasnąć nie mógl to nie chciałam go męczyć. O Camilli słyszałam raczej opinie że nie pomaga. Ja kupiłam ale nie stosowałam, mam całe opakowanie w sumie tylko otworzone żeby zobaczyć jak to wygląda.

caur359.png
    3ro1ov5.png
  • ola.321 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2016, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem!!
    wszystko ok uffff
    Malutka waży ok 1250g, szyjka długa więc bez stresu.
    Parametry i narządy też ok:). Na tą porę ułożona jest miednicowo i mała akrobatka miała nogi przy twarzy. Pan dr musiał mnie stukać po brzuchu żeby buziaka odsłoniła, ale ewidentnie nie było jej w smak bo straszne grymasy odstawiała :), kochana <3.

polkosia, Little Frog, Natka88, agaton, villemo_gbm, aanaa, ss, lojkalojka, dodinka, FreshMm, paula1 lubią tę wiadomość

l22ntv73ar096ms1.png
    dqprj44jdaytfglm.png

09.2013r (10tc)
    07.2014r (9tc)

Wysłany: 13 lipca 2016, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola super! Duża już ta Twoja pannica )

ola.321 lubi tę wiadomość

caur359.png
    3ro1ov5.png
  • ola.321 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2016, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u nas co do spania to ostatnie 2 dni były super! poza tym że Leoś szedł spać po 21 (!), to budził się na jedzonko o 5 a potem spał jeszcze do ok 7:30 :).
    Ale żeby nie było tak kolorowo wcześniejsze kilka nocy przez ząbki były straszne. Płakał, budził się i usypianie było na rączkach, ale też nie dawałam więcej jeść niż raz w nocy (ale my wiadomo na mm).
    Dawałam camilię, smarowałam dziąsełka, dawałam przeciwbólowy i to chyba tylko po nim było lepiej. Teraz chyba ząbki chwilowo stanęły bo od 2 dni jest ok. Ciekawe kiedy dalej ruszą.

A co do wcześniejszego tematu, Leoś jest jednym z najstarszych i większość tych rzeczy robi (oczywiście nie wszystkie), ale za to nie raczkuje i sam nie staje przy mebelkach. Lubi stać jak się go postawi (inaczej tylko na kolankach staje) i bardzo się do tego garnie. Do chodzenia też się garnie, łapie się i wyrywa nogami do przodu, ale do chodzenia jeszcze długa droga.
    Mam nadzieję że do czasu kiedy malutka się urodzi on już będzie się stabilnie poruszał to może będzie łatwiej - zobaczymy :).

Pozdrawiamy :)

l22ntv73ar096ms1.png
    dqprj44jdaytfglm.png

09.2013r (10tc)
    07.2014r (9tc)
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2016, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Styczniowa, a jaki syrop dajesz? W sensie przeciwbólowy?

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn

Wysłany: 13 lipca 2016, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dawałam Ibum forte chyba o smaku malinowym tą najmniejszą dawkę jaka jest tam napisana, syrop jest od 3 miesiąca życia. Raczej nie zdarzyło mi się podać go więcej niż raz danej nocy. Teoretycznie można podawać co 6 godzin ale z moich obserwacji na Szczepana działał jakieś 4h. Ale u nas to wystarczało bo on do 23 jakoś spał, później jeszcze zwykle udawało się go po cycaniu odłożyć i tak od północy były stęki i płacz więc po dłuższym tuleniu około 1 podawałam syrop i do 5 zwykle już lepiej spał (budził sie ale rzadziej i zasypiał przy cycu).
    Nawet pediatra mi doradził zeby w takie noce podawać syrop bo jak to stwierdził to męka i dla mnie i przede wszystkim dla dziecka

caur359.png
    3ro1ov5.png
  • agaton Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2016, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas na szczęście nie bylo klopotliwego zabkowania, ale bywaly noce z kilkoma pobudkam. Ja zawsze próbuje najpierw dać wode,smoczek i przytulic i teraz często się udaje, ale czasami bez cycucia sie nie obejdzie. Ale dla mnie to nie problem, na pewno w końcu z tego wyrosnie, a lulać i nosić mi sie nie chce, nie mam sily w nocy. Ale u mnie to jest kwestia 1-2 pobudek, wiec nie ma tragedii :)
    Zastanawiam się czy jest tu jeszcze jakis brzdąc który spi tak dlugo jak Hela? Bo ona idzie spac 19-20, a wstaje 8-9 :)

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2016, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj żałowałam, że odstawiliśmy smoka, bo wisiała na cycku praktycznie całą noc. O ile wcześniej mi to nie przeszkadzało, to teraz w ciąży i tak mam mało energii, a co dopiero nie spać praktycznie wcale...

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn

Wysłany: 14 lipca 2016, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy uczycie juz swoje muchy jezyka? Uczycie mam na mysli np puszczanie wtle od czasu do czasu cos w innym jezyku zeby mimowolnie sie troche osluchaly? Podobno najlepiej jak najwcześniej i zaczelam troche sie rozczytywac na ten temat i natknelam sie na stwierdzenie ze wielojezyczne dzieci zaczynaja pozniej mowic i nie wiem sama.
    Moze pomieszalam ale chyba ty l8ttle frog mieszkasz za granica, jak mowicie do maluszka?

zrz6x1hpk730yji7.png
    f2wlh371shb33oc3.png
  • Little Frog Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2016, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mówimy po polsku. Też szukałam informacji na ten temat. Ja i mąż jesteśmy polakami, nie czuję się na tyle dobrze ze znajomością języka, żeby mówić do dziecka w języku obcym i nie chcę jak coś, żeby nauczyło się ode mnie z błędami, a dzieci szybko łapią, więc myślę, że w przedszkolu spokojnie nadrobi :) A może już wcześniej np na placu zabaw coś zacznie łapać :)

Wysłany: 14 lipca 2016, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czytalam wlasnie ze jak sie nie zna dobrze jezyka to lepiej nie mowic do dziecka tylko puszczac nagrania:-) my sobie narazie ogladamy bajke po angielsku, tzn leci w tle jak syn sie bawi:-) mowic nie bede bo moj ang troche do życzenia pozostawia niestety, dlatego chcialabym zeby syn sie troche osluchal bo w polskich szkolach niestety nauczanie jezyka jest srednie:-/

zrz6x1hpk730yji7.png
    f2wlh371shb33oc3.png
  • villemo_gbm Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2016, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wisienka ja puszczam bajki ale po niemiecku zobaczymy jaki będzie rezultat :)

event.png

Wysłany: 14 lipca 2016, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie oczekuje ze sie tak po prostu nauczy plynnie jezyka ale mam nadzieje ze bedzie mu latwiej szedl w szkole:-) tylko to opoznienie mowy mnie zastanawia, ale to sie w sumie okaze:-) korci mnie jeszcze chinski:-D sama próbowałam tylko potem zabraklo czasu, dla mnie to byla frajda rysowanie tych znaczkow:-) tylko z tym to moze poczekam;-)

zrz6x1hpk730yji7.png
    f2wlh371shb33oc3.png
  • madu Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2016, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja puszczam piosenki z YT z kanału super simple song, są swietne i jestem pewna że Leon będzie fajnie osłuchany jesli chodzi o podstawy. Sama też mu czesto po angielsku śpiewam, bo jakoś więcej piosenek znam w tym języku.

21.10.2015 Leon <3
‹‹ 3142 3143 3144 3145 3146 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Objawy zbliżającego się porodu – jak rozpoznać, że to już czas?

Ciało kobiety w ostatnich tygodniach ciąży wysyła subtelne, ale wyraźne sygnały, że poród jest coraz bliżej. Od pierwszych skurczów przepowiadających, przez zmiany w wydzielinie pochwowej, po uczucie ucisku w miednicy – wszystkie te objawy mogą wskazywać, że organizm przygotowuje się do narodzin dziecka.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ