Październikowe Szczęścia 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
PePePe, zdjęcia wg mnie są piękne . Sama mam dużo fot podczas kp i w sob będę brała udział i sesji zdjęciowej razem z wieloma innymi matkami kp
Nie wiem, jak dziecko, które roku nie ma, czyt niemowlak, może być "duże"..
ola, wielkie gratulacje !! Fotkę pokazuj !!
Arielka, gratulacje ! No proszę kolejna "październikowa" ciężarówka
Ja chyba idę na rekord cyklowy. Najdłuższy do tej pory miałam 36, a dziś mam 34dc.. PFff
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 września 2016, 19:52
-
Ola, super ze wszystko dobrze. Obyscie jak najszybciej wrocili do domu.
Wiem, ze dla niektorych to moze byc dziwne, ale jakos tak mam, ze roczniak wydaje mi sie duzy. Zaglada mi glowa w bluzke. Cyckiem sie potrafi bawic. Jest juz bardzo kumaty. Narazie karmie. Ale mam jakies swoje rozterki i przemyslenia w tej kwestii.Dobrawa lubi tę wiadomość
-
Arielka no to szzybciutko Ci ta płodnosć wróciła i to z jakimi efektami! Udało się w pierwszym cyklu? Ja zaczełam ograniczac juz dawno i jakoś top dłuzej u mnie trwa no ale moze dlatego ze ja bardzo stopniowo ograniczałam cycanie.
A wiece że ja też mam takie wrazenie ze ten mój mały Łobuziak to juz taki duży chłopczyk... no za nic mi na dzidziusia nie pasuje -
Tadek ma znowu swoje ciężkie dni, nie wiemy o co chodzi. Mamy ochotę sobie w głowę strzelić. Nieodkładalny jest, wyje o wszystko, a moje cycki są tak wyciumane, że masakra. A tu trzeba firmę prowadzić..
polkosia, no łudzę się tak, nie powiem, że nieWiadomość wyedytowana przez autora: 20 września 2016, 21:07
-
Styczniowa no juz 3 raz wlasnie tak nam sie udało za pierwszym razem chyba jestesmy obydwoje bardzo płodni nawet okresu nie zdazylam miec tylko mialam lekkie plamienie ostatni okres mialam w grudniu 2014 hahah no i nie bede miala jeszcze przez prawie kolejny rok
zakocona, villemo_gbm lubią tę wiadomość
-
Ale powiem wam ze jestem przeszczesliwa i wiadomosc o drugiej ciazy jest inna bo.z pierwszej tez sie bardzo.cieszylam ale sie czlowiek zastanawial jak to bedzie jak przezyje porod jak sobie poradzimh z takim malenstwem a teraz jest tylko wielkie szczescie bez zadnych obaw ciekawe czy bedzie chlopec czy dziewczynka
-
Arielka mały je normalnie, chwyta dobrze, w ostatnim czasie nie ograniczałam mu dodatkowo karmień, nie wiem co jest grane... Już nawet mam takie myśli ze może to w dzień owulacji robi sie zastój... nie wiem. 18 miesięcy to super róznica, w rodzinie mamy taką juz prawie dwulatke ale własnie jak miała te 1,5 roku to mówiłam ze przy takim dziecku juz można spokojnie mieć drugie.
Arielka a nie rozważasz porodu sn po cc? Podobno lekarze dopuszczaja taka możliwosć jeśli przerwa jest minimum 18 miesięcy, oczywiscie trzeba spełnić wiele warunków.
Z racji tego że nam sie na razie jeszcze nie udało zaciażyć i juz będzie minimum 19 miesięcy różnicy zaczynam się orientować w tym temacie. Ja chciałabym 4 dzieci a aż tyle cc to raczej niezdrowo, mówi sie ze bezpieczne są max 3, a ja bym chciała spróbować sn. -
Co do zastoju to nie mam pojęcia czemu możesz mieć, jeśli mały je na żądanie. Ja to mam ciągle cycki miękkie już. Na fb jest grupa "karmienie piersią", tam dziewczyny ci może coś doradzą więcej.
Ja uważam, że warto sn spróbować po cc. To zupełnie inne doświadczenie. Na fb "naturalnie po cesarce" jest grupa, wspaniałe historie dziewczyny piszą -
Zakocona ja nie wiem co z tym moim cycem (zawsze ten sam). W sumie to nie jest jakis masakryczny zastój, no i na zastoje mam swój sposób ale ten dyskomfort jest no i bardziej to się zastanawiam czemu po takim czasie... bo wczesniej z kp nie miałam praktycznie problemu.
Arielka to zmienia postać rzeczy -
nick nieaktualnyOla serdecznie gratuluję!
Arielka Tobie również i kciuki żeby było wszystko ok.
Czasem myślę że do Was nie pasuje właśnie mam 39dc, wcześniejsze 31 i 33 i schizuje ze jestem w ciąży. To naprawdę nie jest dobry moment, dalej Leczę tarczyce, endokrynolog zabronił mi zachodzić w ciążę, wróciłam do pracy, wszystko udało się jakoś poukładać.... testy negatywne i niech tak zostanie. Człowiek stary a głupiWiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2016, 06:35
-
Onka! Nie kazda musi chciec miec kilka dzieci i nie kazda musi chciec je miec jedno po drugim! Ja swojego zycia zawodowego nie poukladalam a tez nie chce byc w ciazy! Nie wiem czy kiedykolwiek bede chciala drugi raz w to wchodzic. Moze jakby mi ktos od razu dal takiego rocznika? Kazdy ma swoj moment, swoje pragnienia. A czasem zycie pisze za nas scenariusz, jak u Oli. To nie jest grupa dla matek chcacych miec kilka dzieci jedno po drugim a dla matek dzieci urodzonych w pazdzierniku, wiec jak najbardziej tu pasujesz!
-
Onka przecież nikt nie mówi ze każda z nas ma w ciagu najbliższych miesięcy pochwalić sie ze spodziewa się kolejnego dziecka. Jest tu owszem kilka osób które chcą szybko maluszki ale zrozumiałe jest że nie każdy pragnie babrać się w pieluchach bez przerwy. Są też osoby które mówią jedno dziecko i dość. To jest wybór każdej z nas, każda z nas ma też inna sytuacje. Czasem owszem zycie weryfikuje nasze polany i bierze nas z zaskoczenia ale nie ma co sie dziwić ze się stresujesz bo cykl się wydłużył a ciaży nie planowałas. Gdybym ja nie planowała kolejnego maluszka to w takiej sytuacji jak twoja chyba bylabym jednym wielkim kłębkiem nerwów na zasadzie "bez kija nie podchodx"
villemo_gbm lubi tę wiadomość