X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • FreshMm Autorytet

Wysłany: 20 września 2016, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję Olu, fajnie, że możesz znów przeżywać takie chwile :D duża dziewczynka :)

Iwr0p2.png

6JOCp1.png

• Arielka Autorytet

Wysłany: 20 września 2016, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki dziewczyny :* No Styczniowa jak wtedy sie dowiedziałam o tym ze wlasnie plodnosc mi nei wrocila to postanowilam ograniczyc u malego kp i sie udało :) Bardzo mi na tym zalezalo dlatego mam nadzieje, że wszystko będzie ok

p19u9jcg6txrbtcl.png

atdc6iye6tcg50ab.png
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 20 września 2016, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PePePe, zdjęcia wg mnie są piękne :). Sama mam dużo fot podczas kp i w sob będę brała udział i sesji zdjęciowej razem z wieloma innymi matkami kp :)
    Nie wiem, jak dziecko, które roku nie ma, czyt niemowlak, może być "duże"..

ola, wielkie gratulacje :)!! Fotkę pokazuj :)!!

Arielka, gratulacje :)! No proszę kolejna "październikowa" ciężarówka :D

Ja chyba idę na rekord cyklowy. Najdłuższy do tej pory miałam 36, a dziś mam 34dc.. PFff

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 września 2016, 19:52

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 20 września 2016, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakocona, może owulacja opóźniona i jednak zaskoczy? Trzymam kciuki!

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • PePePe Autorytet

Wysłany: 20 września 2016, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola, super ze wszystko dobrze. Obyscie jak najszybciej wrocili do domu.

Wiem, ze dla niektorych to moze byc dziwne, ale jakos tak mam, ze roczniak wydaje mi sie duzy. Zaglada mi glowa w bluzke. Cyckiem sie potrafi bawic. Jest juz bardzo kumaty. Narazie karmie. Ale mam jakies swoje rozterki i przemyslenia w tej kwestii.

Dobrawa lubi tę wiadomość

• StyczniowaNadzieja Autorytet

Wysłany: 20 września 2016, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arielka no to szzybciutko Ci ta płodnosć wróciła i to z jakimi efektami! Udało się w pierwszym cyklu? Ja zaczełam ograniczac juz dawno i jakoś top dłuzej u mnie trwa no ale moze dlatego ze ja bardzo stopniowo ograniczałam cycanie.

A wiece że ja też mam takie wrazenie ze ten mój mały Łobuziak to juz taki duży chłopczyk... no za nic mi na dzidziusia nie pasuje :)

caur359.png
    3ro1ov5.png
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 20 września 2016, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tadek ma znowu swoje ciężkie dni, nie wiemy o co chodzi. Mamy ochotę sobie w głowę strzelić. Nieodkładalny jest, wyje o wszystko, a moje cycki są tak wyciumane, że masakra. A tu trzeba firmę prowadzić..

polkosia, no łudzę się tak, nie powiem, że nie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 września 2016, 21:07

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • Arielka Autorytet

Wysłany: 20 września 2016, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Styczniowa no juz 3 raz wlasnie tak nam sie udało za pierwszym razem :D chyba jestesmy obydwoje bardzo płodni :D nawet okresu nie zdazylam miec tylko mialam lekkie plamienie :D ostatni okres mialam w grudniu 2014 :D hahah no i nie bede miala jeszcze przez prawie kolejny rok :P

zakocona, villemo_gbm lubią tę wiadomość

p19u9jcg6txrbtcl.png

atdc6iye6tcg50ab.png

Wysłany: 21 września 2016, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to Arielka faktycznie macie potencjał ;) Tylko pozazdrościć!

caur359.png
    3ro1ov5.png

Wysłany: 21 września 2016, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kobiety u mnie znów zastój w lewej piersi! Co jest grane? To juz 2 raz w ciagu miesiąca... Jak sie to tak będzie powtarzać to nie wiem czy nie zakończe przygody z karmieniem... chociaż wolałabym nie.

caur359.png
    3ro1ov5.png
  • Arielka Autorytet

Wysłany: 21 września 2016, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moze maly zle chwyta piers lub nie ssie efektywnie :/ no ciesze sie ze sie tak udalo :) moedzy maluchami bedzie 18 moesiecy roznicy to chyba spoko :) jak sie nazywa ta nasz grupa na fb?

p19u9jcg6txrbtcl.png

atdc6iye6tcg50ab.png
  • Arielka Autorytet

Wysłany: 21 września 2016, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale powiem wam ze jestem przeszczesliwa i wiadomosc o drugiej ciazy jest inna bo.z pierwszej tez sie bardzo.cieszylam ale sie czlowiek zastanawial jak to bedzie jak przezyje porod jak sobie poradzimh z takim malenstwem a teraz jest tylko wielkie szczescie bez zadnych obaw :) ciekawe czy bedzie chlopec czy dziewczynka :)

p19u9jcg6txrbtcl.png

atdc6iye6tcg50ab.png

Wysłany: 21 września 2016, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arielka mały je normalnie, chwyta dobrze, w ostatnim czasie nie ograniczałam mu dodatkowo karmień, nie wiem co jest grane... Już nawet mam takie myśli ze może to w dzień owulacji robi sie zastój... nie wiem. 18 miesięcy to super róznica, w rodzinie mamy taką juz prawie dwulatke ale własnie jak miała te 1,5 roku to mówiłam ze przy takim dziecku juz można spokojnie mieć drugie.

Arielka a nie rozważasz porodu sn po cc? Podobno lekarze dopuszczaja taka możliwosć jeśli przerwa jest minimum 18 miesięcy, oczywiscie trzeba spełnić wiele warunków.
    Z racji tego że nam sie na razie jeszcze nie udało zaciażyć i juz będzie minimum 19 miesięcy różnicy zaczynam się orientować w tym temacie. Ja chciałabym 4 dzieci a aż tyle cc to raczej niezdrowo, mówi sie ze bezpieczne są max 3, a ja bym chciała spróbować sn.

caur359.png
    3ro1ov5.png
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 21 września 2016, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do zastoju to nie mam pojęcia czemu możesz mieć, jeśli mały je na żądanie. Ja to mam ciągle cycki miękkie już. Na fb jest grupa "karmienie piersią", tam dziewczyny ci może coś doradzą więcej.

Ja uważam, że warto sn spróbować po cc. To zupełnie inne doświadczenie. Na fb "naturalnie po cesarce" jest grupa, wspaniałe historie dziewczyny piszą :)

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • Arielka Autorytet

Wysłany: 21 września 2016, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mialam skierowanie od pulmonologa na cc no i niestety o sn moge zapomniec :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2016, 11:07

p19u9jcg6txrbtcl.png

atdc6iye6tcg50ab.png
  • Dobrawa Autorytet

Wysłany: 21 września 2016, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olenko,gratulacje!!!
    I Arielka tobie tez gratuluje:)

Wszyscy w domu :)

Wysłany: 21 września 2016, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakocona ja nie wiem co z tym moim cycem (zawsze ten sam). W sumie to nie jest jakis masakryczny zastój, no i na zastoje mam swój sposób ale ten dyskomfort jest no i bardziej to się zastanawiam czemu po takim czasie... bo wczesniej z kp nie miałam praktycznie problemu.

Arielka to zmienia postać rzeczy ;)

caur359.png
    3ro1ov5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2016, 06:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola serdecznie gratuluję!

Arielka Tobie również i kciuki żeby było wszystko ok.

Czasem myślę że do Was nie pasuje ;) właśnie mam 39dc, wcześniejsze 31 i 33 i schizuje ze jestem w ciąży. To naprawdę nie jest dobry moment, dalej Leczę tarczyce, endokrynolog zabronił mi zachodzić w ciążę, wróciłam do pracy, wszystko udało się jakoś poukładać.... testy negatywne i niech tak zostanie. Człowiek stary a głupi

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2016, 06:35

• PePePe Autorytet

Wysłany: 22 września 2016, 07:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Onka! Nie kazda musi chciec miec kilka dzieci i nie kazda musi chciec je miec jedno po drugim! Ja swojego zycia zawodowego nie poukladalam a tez nie chce byc w ciazy! Nie wiem czy kiedykolwiek bede chciala drugi raz w to wchodzic. Moze jakby mi ktos od razu dal takiego rocznika? ;) Kazdy ma swoj moment, swoje pragnienia. A czasem zycie pisze za nas scenariusz, jak u Oli. To nie jest grupa dla matek chcacych miec kilka dzieci jedno po drugim a dla matek dzieci urodzonych w pazdzierniku, wiec jak najbardziej tu pasujesz!

Wysłany: 22 września 2016, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Onka przecież nikt nie mówi ze każda z nas ma w ciagu najbliższych miesięcy pochwalić sie ze spodziewa się kolejnego dziecka. Jest tu owszem kilka osób które chcą szybko maluszki ale zrozumiałe jest że nie każdy pragnie babrać się w pieluchach bez przerwy. Są też osoby które mówią jedno dziecko i dość. To jest wybór każdej z nas, każda z nas ma też inna sytuacje. Czasem owszem zycie weryfikuje nasze polany i bierze nas z zaskoczenia ale nie ma co sie dziwić ze się stresujesz bo cykl się wydłużył a ciaży nie planowałas. Gdybym ja nie planowała kolejnego maluszka to w takiej sytuacji jak twoja chyba bylabym jednym wielkim kłębkiem nerwów na zasadzie "bez kija nie podchodx"

villemo_gbm lubi tę wiadomość

caur359.png
    3ro1ov5.png
‹‹ 3169 3170 3171 3172 3173 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ