X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • stokrotka25 Autorytet

Wysłany: 22 września 2016, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola jeszcze ja nie zdążyłam Ci pogratulowac!! Bardzo sie ciesze że córcia zdrowa i życzymy duuuzo cierpliwości i energii! :)
    Onka to w takim razie do mnie pasujesz; ) bo powiem Ci, że ja też łez szczęścia w oczach nie miałam jak zobaczyłam 2 kreski :/ a wręcz bylismy zszokowani i trochę przerazeni. Teraz juz tylko mam nadzieje ze dziecko będzie zdrowe i ze przezyjemy jakos poród bo mam traume po pierwszym i w zasadzie nie wiedziałam czy kiedykolwiek zdecyduje sie przez to na kolejne dziecko a tu los zadecydował za mnie.. tez miałam inne plany. Ale juz sie teraz coraz bardziej ciesze :)
    A Tobie życzę żeby bylo po Twojej mysli , zeby los Cie nie zszokowal tak jak mnie:)

7u22vfxm8uw9m621.png
    Kubuś <3
    relgx1hphmsxnoqh.png

Aniołek [*] 10 tc
  • stokrotka25 Autorytet

Wysłany: 22 września 2016, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ah no i Arielka gratulacje:)

Arielka lubi tę wiadomość

7u22vfxm8uw9m621.png
    Kubuś <3
    relgx1hphmsxnoqh.png

Aniołek [*] 10 tc
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 22 września 2016, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    onka, zgadzam się z dziewczynami :)! Mi wszyscy trąbią, że po co ja już chcę kolejne dziecko, że z moim HNB mam tyle na głowie i pracy mnóstwo we własnej firmie, ale no chcę, i tyle :)

stokrotka, traumę może spróbuj przepracować z kimś? Z doulą np. Pomoże ci się otworzyć i zrozumieć, że nie każdy poród musi tak wyglądać.

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • sama radość Ekspertka

Wysłany: 22 września 2016, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotka a ja cie po prostu pociesze bo rozumie doskonale traume po pierwszym porodzie. Ja córeczkę urodziłam naturalnie ale nie wspominam tych 14 godzin z czego 2 godzin boli partych jako super przeżycia. Pod koniec to modliłam się tylko żeby w końcu ten poród się skończył. W drugiej ciąży jedyne czego się bałam to tylko porodu. I co synek urodził się w 6 godzin z czego 20 minut końcówka i nawet nie zdążyli mi dać znieczulenia bo tak szlo piorunem. Wiec taki poród to dla mnie ekspres. Moja gin tez mówiła ze drugi zawsze jest łatwiejszy. I miała rację. Tez urodzin piorunem także się nie martw

• WiedźmaMaKota Autorytet

Wysłany: 23 września 2016, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotka pamietam, że miałaś ciężki poród, ja też ale ja go jakoś przetrawilam. Jednak jak zajde znowu w ciążę to do końca będę się bała.

Robimy drugiego Dziedzica ;)
    3i496iye8v37prd8.png
  • ola.321 Autorytet

Wysłany: 23 września 2016, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my nie wychodzimy dzis bo malutka ma wysoka bilirubine i zostajemy do kontroli :(. Jak cos to idzie pod lampy :(. Myslalam ze juz dzis wyjdziemy a tu taka "niespodzianka".
    Pozdrawiamy z Natalka

Arielka lubi tę wiadomość

l22ntv73ar096ms1.png
    dqprj44jdaytfglm.png

09.2013r (10tc)
    07.2014r (9tc)
  • StyczniowaNadzieja Autorytet

Wysłany: 23 września 2016, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola lepiej zostać trochę dłuzej niz sie później w domu stresować. To dla dobra Natalki. Trzymajcie się!!!

ola.321 lubi tę wiadomość

caur359.png
    3ro1ov5.png
  • ola.321 Autorytet

Wysłany: 23 września 2016, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze na dodatek malutka moze zjesc konia z kopytami a u mnie dopiero cycki zaczynaja cos produkowac. Do wczoraj w miare sie przystawiala przez nakladki bo ja oszukiwalam i lalam po nich mlekiem, a dzis juz jest madrzejsza i widzi ze butla to mleko a cycki nie :/. Chyba bedzie powtorka tego co z Leosiem.
    No ale jest kochana <3 dzis dala mi w nocy pospac moze ze 3 godziny bo caly czas chciala dojadac :). Przynajmniej problemu z jedzeniem nie mam. W domu uruchomie laktator i cos jej dam a ile bedzie mleczka to zobaczymy.
    Buziaki :).

l22ntv73ar096ms1.png
    dqprj44jdaytfglm.png

09.2013r (10tc)
    07.2014r (9tc)
  • dodinka Autorytet

Wysłany: 23 września 2016, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lepiej zostac troszeczke dluzej Ola ja z Kuba tez zostawalam na kontrole bo zolty byl na mase. Fajnie ze juz masz dzidzie przy sobie ja odliczam i jeszcze 18 tygodni.

3jvz3e5eovkng9e9.png

qb3c3e5emn8zmtdy.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 23 września 2016, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola, Ty masz złe podejście, mleko jest w głowie! ;) Wrzuć na luz i nie mierz sobie laktatorem ile masz, bo to naprawdę sensu nie ma. Niech ciągnie cycka ile się da, będzie dobrze. Musi ssać, żeby się produkowało.

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 23 września 2016, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola, połóż się z nią w łóżku i ze starszakiem, jego tulaj a małą karm, karm i jeszcze raz karm CYCEM. Mleka będzie tyle, ile potrzeba. Zostaw podawanie jej mleka butelką, bo laktację schrzanisz.

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • ewwiel Autorytet

Wysłany: 23 września 2016, 23:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotka, potwierdzam, ze drugi porod często bywa łatwiejszy. Moj pierwszy naturalny z komplikacjami i trauma na okolo 5 lat. Drugi ekspresowy (45 min od momentu pojawienia sie na porodówce a 1:50 od odejścia wod. Bole parte przy pierwszym porodzie - 2,5 godz, przy drugim - 2 min. Nie powiem, ze nie bolalo. Bolało, ale krótko. Takiego porodu Ci życzę :-)

Ola, tez myślę ze podawanie twojego mleka butelka może Ci zaszkodzić...

klz9zbmhhlezszdo.png

jox6io4puam380xd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2016, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola obyscie szybko wyszły.

Dzięki Dziewczyny za mile słowa. U mnie okresu nadal brak - jeszcze gorzej, wczoraj wieczorem pojawiło się plamienie które ustalo. Lecę po kolejny test, cholera....

• zakocona Autorytet

Wysłany: 24 września 2016, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Onka i jak?

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2016, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakocona negatywny ale nie robilam z porannego moczu.

• StyczniowaNadzieja Autorytet

Wysłany: 24 września 2016, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zakocona a u Ciebie jak sytuacja?

caur359.png
    3ro1ov5.png
  • aagatkaa1984 Autorytet

Wysłany: 24 września 2016, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakocona ja przepraszam, ale Tadek Ci poleży w łóżku? To jak ona ma,soe położyć z malutka i "starszakiem" który tez jest malenki jeszcze w łóżku, kiedy jego rozpiera energia. Poza tym ona jest po Cesarce.
    Olu nie dokarmiaj, Natalka jest mądra dziewczynka, wie, ze musi ciągnąc, aby nadprodukować sobie,mleka. To normalne, ze nie masz dużo mleka jeszcze, A Natali wystarcza pare kropli, wiec spokojnie, akurat tyle masz :) nie nalrecaj siectez z tym laktatorem, bo laktator nigdy noexsciagnie tyle ile masz. Ja ściągam dla Gabi mleko wieczorem i juz noc nie leci, a za chwile budzi sie Jagna i ciągnie tak, ze mleko leci jej po pyszczku. Poklosia dobrze mówi, mleko jest w glowie, melisa,i femaltiker i dasz rade :)

WiedźmaMaKota lubi tę wiadomość

km5st5odymuuq2ts.png
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 24 września 2016, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Styczniowa, u mnie 38dc i śluz jak gluty na razie. Testu nie robiłam.

onka, a który to twój cykl po porodzie?

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • stokrotka25 Autorytet

Wysłany: 24 września 2016, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola zdrówka dla Natalki, oby szybko zeszło;*

dzięki dziewczyny, mam nadzieję,że drugi poród u mnie też pójdzie łatwiej...:)
    zakocona w mojej 'wioseczce' nie ma douli, ale raczej jej nie potrzebuję tylko żeby personel wiedział, co robić...
    Wiesz ja się nie boję bólu, chociaż wiadomo,że bolało jak cholera jak u każdej, tylko tego że musiałam rodzić nie śpiąc od 26 h, bo nie podają w tym szpitalu znieczulenia, żeby chociaż przez chwilę przymknąć oko i nabrać sił.
    Boję się tego, że znowu nie będę w stanie zająć się własnym dzieckiem po porodzie i rozdzielą nas na całą dobę, przez to wszystko się pochrzaniło, myślę, że także to, że Kuba nie umiał się po tym przyssać do piersi:/
    Byłam kaleką przez ponad miesiąc tak miałam porozrywany dół, na całej długości jedna wielka pocerowana rana, i teraz mając w domu jeszcze półtorarocznego malucha nie wyobrażam sobie, że mogę znów być w takim stanie z noworodkiem:/
    I to mnie najbardziej przeraża.
    Lekarz mi powiedział, że jeśli dziecko będzie tak samo duże tym razem to zrobią cc ze względu na te powikłania, które miałam i na ten stopień pęknięcia (pytałam o taką możliwość) tylko co z tego jak Kuba wg dwóch różnych sprzętów USG dzień przed porodem miał mieć 3 kg, a miał ponad 3,5...

7u22vfxm8uw9m621.png
    Kubuś <3
    relgx1hphmsxnoqh.png

Aniołek [*] 10 tc
  • FreshMm Autorytet

Wysłany: 24 września 2016, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakocona, dobrze, że zachęcasz do walki o kp, aczkolwiek ja chyba byłam z tych 5% kobiet, które mleka nie na produkują... robiłam, co się dało i walczyłam jak tyran o laktację, a mały i tak chudł... co było niedobre, bo i tak urodził się z hipotrofią... i musieliśmy dokarmiać mm, a dopiero w 3. miesiącu produkowało mi się wystarczająco mleka. Ale dokarmianie butlą nie schrzaniło laktacji, w końcu się udało :) Także każdy przypadek jest inny.
    Artur by w życiu nie poleżał na łóżku, on wiecznie biega :)

villemo_gbm, Arielka lubią tę wiadomość

Iwr0p2.png

6JOCp1.png

‹‹ 3170 3171 3172 3173 3174 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ