X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 3 października 2016, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola, śliczna córa!
    zapodaj sam usuwa po jakimś czasie zdjęcia ;)

Dziękuję za życzenia. Urodził się czarny z ciemnymi oczami, a obecnie blondas z błękitnymi :D :D

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • villemo_gbm Autorytet

Wysłany: 3 października 2016, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Styczniowa gratulacje.

100 lat dla solenizanta :).

Ola śliczna malutka oby tak dalej i bez kolek znam ten koszmar.

My pozybylysmy się kataru i kaszlu ale do żłobka jej jeszcze nie chcę puścić myślę najpier ja zaszczepić przeciw pneumokokom może uda się w tym tygodniu zobaczymy. Moja Mała bardzo mobilna się zrobiła od kiedy zaczęła chodzić :).

event.png
  • sama radość Ekspertka

Wysłany: 3 października 2016, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola gratulacje śliczna córcia. Styczniowa tez gratulacje!!!!ale szalejecie dziewczęta! !!! Aż przez chwile pomyślałam o trzecim ha ha ha

• agaton Autorytet

Wysłany: 3 października 2016, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Styczniowa, moze to dla ciebie będzie lepiej,ze Szczepan będzie w żłobku chociaż z kilka godzin,będziesz mogla odpocząć,przespac sie, ogarnac dom. Zreszta to wszystko pewnie wyjdzie w praniu :)

Ola,śliczną masz corcie <3 oby obylo sie bez kolek :)

Sama Radość, jeszcze o tym przedszkolu chciałam napisać,ze wg mnie to dzieci sa różne i nie wszystkie musza chodzić do przedszkola. Ja np nie chodziłam,wolalam byc z mama w domu i bawić sie z koleżankami na podwórku,a nie mam żadnych problemów z kontaktami miedzyludzkimi :) najważniejsze to sluchac swojej intuicji :)

villemo_gbm, ZakręconaOna, polkosia lubią tę wiadomość

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
  • ewwiel Autorytet

Wysłany: 3 października 2016, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Styczniowa, gratulacje!!! Rośnijcie zdrowo!!

Dla Tadzia - wszystkiego najlepszego niebieskooki przystojniaku!

Olu, Natalka jest cudowna! <3

zakocona lubi tę wiadomość

klz9zbmhhlezszdo.png

jox6io4puam380xd.png
  • ewwiel Autorytet

Wysłany: 3 października 2016, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sama radość, ja tez tak myślę, ze wszystko zależy od dziecka, od jego wrażliwości, temperamentu. Ja tez nie chodziłam do przedszkola, zawsze bylam nieśmiała i bałam sie nieznanego i nowego. Z czasem pozbyłam sie blokady ;-) nie mam tez problemów z komunikowaniem sie i nawiązywaniem znajomości.
    Za to moja starsza corka poszła do przedszkola przed ukończeniem 4 lat. Jest przebojowa, głośna, odważna. Ani jednej łezki nie uroniła przez cale 3 lata przedszkola a nauczycielki mówiły, ze chciałyby, zeby wszystkie dzieci były takie "bezproblemowe" jak Nadia. Jest tylko jedno ale... Nadia nienawidzi przedstawien, wystepow itp.

klz9zbmhhlezszdo.png

jox6io4puam380xd.png
  • sama radość Ekspertka

Wysłany: 4 października 2016, 02:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajnie dziewczyny ze tez tak myślicie o tym przedszkolu.to naprawde zależy od charakteru moja córcia wstydliwa i nieśmiała jest po prostu. Ja tylko jak słyszę od niektórych moich koleżanek i od pani przedszkolaki ze powinnam ja zostawić na sile nawet jak będzie histerycznie płakać to mi się po prostu nóż w kieszeni otwiera...

• villemo_gbm Autorytet

Wysłany: 4 października 2016, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny chyba mi się menopauza zaczyna :/ wiec tak jutro mam dostać @ a tymczasem w niedzielę miałam plamienia a dziś i wczoraj cisza już myślałam ze @ a tu cisza :/ wyguglowalam w gogle ze to może być objaw menopauzy pewnie panikuje bo co tam mam dopiero 36 lat ale u mnie w rodzinie wcześnie kończymy mama zaczęła to miała 38 lat babcia 39 cholera wie za tydzień mam wizytę u gina to zapytam, ciążę wykluczam co prawda stosujemy tylko stosunek przerywany ale chyba musiałby to być jakiś cud.

event.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 4 października 2016, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    villemo_gbm wrote:
    Dziewczyny chyba mi się menopauza zaczyna :/ wiec tak jutro mam dostać @ a tymczasem w niedzielę miałam plamienia a dziś i wczoraj cisza już myślałam ze @ a tu cisza :/ wyguglowalam w gogle ze to może być objaw menopauzy pewnie panikuje bo co tam mam dopiero 36 lat ale u mnie w rodzinie wcześnie kończymy mama zaczęła to miała 38 lat babcia 39 cholera wie za tydzień mam wizytę u gina to zapytam, ciążę wykluczam co prawda stosujemy tylko stosunek przerywany ale chyba musiałby to być jakiś cud.
    Kochana spokojnie . Najpierw wizyta u ginekologa a nie czarne wizję :) a może zatestuj przed wizytą u ginekologa żeby miec ta pewność

villemo_gbm lubi tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • lojkalojka Autorytet

Wysłany: 4 października 2016, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Styczniowa ,ale super -gratuluje !!!

Ola Natalka jest cudna i to spojrzenie :)

Zakocona - sto lat dla blond Tadka :)

zakocona lubi tę wiadomość

Szczesliwa mama dziewiecioletniej Cariny i malego Leonka <3
    [*] 6tc 07.01.2015
    relgwn15o8cdzpyz.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 4 października 2016, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola, śliczna córeczka :) Jaka już zainteresowana :)

Styczniowa, gratulacje!

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • stokrotka25 Autorytet

Wysłany: 5 października 2016, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Styczniowa no proszę!!! Gratuluję!

Ola śliczna jest malutka:*

co do przedszkola to się nie wypowiem za bardzo, ale też nie miałabym serca zostawiać płaczącego dziecka na tą chwilę.

Ja też bym chciała żeby Kuba chociaż na 2-3 godzinki poszedł do żłobka, no ale niestety nie dostał się, a prywatnych u nas nawet nie ma.
    W tej chwili Kubuś ma już jedną drzemkę w ciągu dnia.
    Co do zabawy Arielka to nie jesteś nienormalna :):) super, że Twoje dziecko umie samo się zabawić, mój niestety ciągle za mną chodzi, jak się bawić to też tylko ze mną lub z mężem, może to nasza wina że tak go nauczyliśmy? Nie wiem, ale sama nie mogę nic zrobić, Kuba i tak zostawi swoje zabawki i mi pomoże we wszystkim, w robieniu siku też :)

7u22vfxm8uw9m621.png
    Kubuś <3
    relgx1hphmsxnoqh.png

Aniołek [*] 10 tc
  • villemo_gbm Autorytet

Wysłany: 5 października 2016, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotka ja juz nie pamietam jak to jest robic siku w samotnosci haha

stokrotka25, polkosia lubią tę wiadomość

event.png
  • StyczniowaNadzieja Autorytet

Wysłany: 5 października 2016, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny :)

Jestem spokojniejsza bo dzis zrobiłam test i krecha ewidentnie ciemniejsza. Wczoraj miałam jednorazowe plamienie ale juz czysto więc też ok (tak samo miałam w pierwszej ciazy) No i już zaliczyłam spotkanie z porcelaną z rana :/ Ogólnie objawów ciazowych u mnie juz od groma i wszystko podobnie bardzo jak we wcześniejszej ciazy.

Zakręcona pytałaś czy maż wie... Tak bo my testujemy zawsze razem :) Ucieszył sie bardzo chociaż on był nastawiony na to że pewnie uda sie dopiero gdzieś koło nowego roku :) Ale bardzo sie cieszymy ze Ktosiek mieszka w moim brzuszku :)

Stokrotka na dzień dzisiejszy zlobek to dla mnie wybawienie bo juz zaczyna dokuczać mi sennosć ale myślę ze z niego zrezygnujemy gdy skończe pierwszy trymestr no chyba ze okoliczności będą inne

caur359.png
    3ro1ov5.png
  • stokrotka25 Autorytet

Wysłany: 5 października 2016, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Styczniowa wierzę, ja miałam masakryczne mdłości i zmęczenie, a teraz się boję, bo nie mam ich wcale, a to dopiero 10 tydzień...:/
    Wizyta dopiero 17.10 i chyba osiwieję z nerwów do tego czasu....

7u22vfxm8uw9m621.png
    Kubuś <3
    relgx1hphmsxnoqh.png

Aniołek [*] 10 tc
  • villemo_gbm Autorytet

Wysłany: 5 października 2016, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nie miałam mdłości taki typ ze mnie i tylko silnie na zapachy reagowalam.

event.png
  • stokrotka25 Autorytet

Wysłany: 6 października 2016, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    villemo tylko ja w tej ciąży miałam gdzieś od 6 do 8 tygodnia a teraz nic, oby to taka miła ciąża była :)

7u22vfxm8uw9m621.png
    Kubuś <3
    relgx1hphmsxnoqh.png

Aniołek [*] 10 tc
  • StyczniowaNadzieja Autorytet

Wysłany: 7 października 2016, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    villemo i jak u Ciebie sytuacja? Kiedy masz tego gina? Moze to jednak ciaża?

stokrotka na pewno wszystko jest ok. Maleństwo w brzuszku Cie oszczędza bo wie że musisz biegać za starszakiem.

Dziewczyny już widzę w małym wpływ złobka! Robił tylko po dwa kroczki samodzielnie i to od czasu do czasu tylko a w pierwszym dniu żłobka po powrocie do domu łaził już cały czas i od poniedziałku jest to juz jego główny sposób przemieszczania. Napatrzył sie chyba na inne dzieci :D Aaaaa i całkiem nieźle znosimy żłobek (najgorzej tata :D)

caur359.png
    3ro1ov5.png
  • villemo_gbm Autorytet

Wysłany: 7 października 2016, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Styczniowa dzueki ze pytasz normalny okres mam gina mam w przyszlym tygodniu w czwartek moze to jskies zapalnenie albo cus.

My dziś byłyśmy na godzinkę w żłobku z Mają a w poniedziałek idzie już sama na 3-4 H mamusia już przeżywa :(.

event.png
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 7 października 2016, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Obiecałam fotkę z sesji mam kp, to wstawiam :D

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/ec7bde1045df.jpg

stokrotka25, madu, polkosia lubią tę wiadomość

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
‹‹ 3176 3177 3178 3179 3180 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ