X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 30 września 2016, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też nie chodziłam do przedszkola. Pamiętam, że brat chodził i strasznie płakał. Znam mnóstwo dzieci, które do przedszkola nie chodziły lub chodziły bardzo krótko i są tak samo dobrze rozwinięte i "zorientowane" jak te z przedszkola ;) Chyba nie ma reguły. Mi po przejściach dzieci bratowej i sąsiadki przedszkole kojarzy się średnio i na dziś to w ogóle bym nie wysłała moich dzieci, ale zobaczymy co będzie później ;)

Arielka, moja Klementynka też ma dni, że długo bawi się sama i wcale nie mam wyrzutów, bo następnego dnia bywa taką przylepą, że siku muszę robić z nią na kolanie :P Dlatego doceniam te chwile, kiedy zajmuje się sama sobą ;)

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • sama radość Ekspertka

Wysłany: 30 września 2016, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ogólnie z tym przedszkolem to jest tak ze zależy jakie potrzeby i charakter ma dziecko.moja córcia uwielbia zabawy z rowiesnikami ale jak w domu musi spędzić kilka dni i pobawić się sama to nie wyje ze chce do dzieci tylko sama świetnie organizuje sobie czas albo bawi się z Wojtkiem albo robi ze mną prace domowe. Prawie nigdy nie mówi ze w domy się nudzi. A są dzieci które potrzebują tak wielu atrakcji i bodźców ze wszystko jest lepsze niż dom. Ja byłam bardzo spokojna i do jakichś 13 lat trzymałam się mamy bardzo nawet nie jeździłam na kolonie ani wycieczki gdzie trzeba było nocować bo bardzo plakałam. I o dziwo wyrosła z tego nawet wyszłam za mąż i o rany robie takie rzeczy ze aż dwoje dzieci jest....sama się dziwię ze tak wyszłam na ludzi bez przedszkola i z takim trzymai się mamy

ewwiel lubi tę wiadomość

• StyczniowaNadzieja Autorytet

Wysłany: 1 października 2016, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sama radość nikt nie neguje Twojej decyzji, każde dziecko jest inne i ma inne potrzeby. Nie każdy też moze sobie pozwolić na zostanie w domu z dzieckiem i czasem przedszkole jest koniecznoscia. Moze akurat Wam trafiło się złe przedszkole ze zymi zasadami i podejściem. Ja też nie jestem pewna decyzji o żłobku i jeśli bedzie bunt, lament i płacz to trzeba będzie myslec nad innym rozwiazaniem.

Polkosia super ze udało się przetrwać kryzys, wiem jak bardzo Ci zależało na karmieniu Tysi i własnie dlatego pytałam czy wszystko idzie po Waszej myśli :)

polkosia lubi tę wiadomość

caur359.png
    3ro1ov5.png
  • ola.321 Autorytet

Wysłany: 1 października 2016, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stokrotka25 wrote:
    Ola no to trochę Was potrzymali :) Teraz tak jak mówisz musisz mieć siły dla obydwu szkrabów więc o nic się nie obwiniaj ani nie frustruj kobieto, bo nam tu łatwo mówić, a to Ty musisz sobie radzić:*:* także głowa do góry , nie strasz mnie tu baby bluesem :-)))
    a jak Ty się czujesz po cc? Jak rana? Możesz wszystko normalnie robić?

Stokrotka - już nie będę sztraszyła ;), ale te szalejące hormony są straszne ;). Dzięki za słowa otuchy :).
    Po cc czuję się bardzo dobrze. Tego samego dnia wieczorem sama się poruszałam i to całkiem sprawnie. Dziewczyny nie wierzyły że jestem po cc, a i lekarz na obchodzie się śmiał że chyba jakiś super chirurg mnie operował :). Doszłam do siebie dużo szybciej niż po poprzednim cc, nie było też problemów pod koniec ciąży czy w czasie ciąży z blizną. Działam na całego - staram się tylko Leosia nie dźwigać jeszcze za bardzo. Wiadomo że ból na początku jest i bez leków się nie obyło ale trzeba się szybko pionizować.

Polkosia - tak od poniedziałku jesteśmy w domku :).

Robiłam bilirubinę i jest na dobrym poziomie więc na szczęście nie musimy szukać doświetlania ufff :).
    Malutka na tą porę jest bardzo grzeczna i mam nadzieję że tak zostanie :).
    Pozdrawamy :)

villemo_gbm, stokrotka25, polkosia lubią tę wiadomość

l22ntv73ar096ms1.png
    dqprj44jdaytfglm.png

09.2013r (10tc)
    07.2014r (9tc)
  • dodinka Autorytet

Wysłany: 1 października 2016, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola super ze malutka grzeczna ja mam nadzieje ze moj drugi maluch bedzie bardzo grzeczny i ze kolek nie bedzie mial.

ola.321 lubi tę wiadomość

3jvz3e5eovkng9e9.png

qb3c3e5emn8zmtdy.png
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 2 października 2016, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tylko wpadłam powiedzieć, że Tadek skończył dzisiaj rok! Dziewczyny, ja nadal nie mogę uwierzyć, że rok temu on przyszedł na świat! To już ROK!!!

Sprzed kilku dni:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/929f5192dfba.jpg

dodinka, Natka88, agaton, madu, villemo_gbm, ewwiel, lojkalojka, polkosia, Blondik, soraya, FreshMm lubią tę wiadomość

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • dodinka Autorytet

Wysłany: 2 października 2016, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zakocona wrote:
    ja tylko wpadłam powiedzieć, że Tadek skończył dzisiaj rok! Dziewczyny, ja nadal nie mogę uwierzyć, że rok temu on przyszedł na świat! To już ROK!!!

Sto lat dla Tadka :-D
    Sprzed kilku dni:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/929f5192dfba.jpg

3jvz3e5eovkng9e9.png

qb3c3e5emn8zmtdy.png
  • aanaa Autorytet

Wysłany: 2 października 2016, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkiego najlepszego przystojniaku :-*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 października 2016, 21:39

iv09hdge6yql001e.png

Wysłany: 3 października 2016, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W dniu w którym mój pierworodny idzie pierwszy dzień do żłobka zobaczyłam druga kreskę na teście ciazowym!!! Aaaa.....

Arielka, agaton, stokrotka25, aanaa, dodinka, villemo_gbm, ewwiel, Natka88, lojkalojka, polkosia, Little Frog, soraya, FreshMm lubią tę wiadomość

caur359.png
    3ro1ov5.png
  • agaton Autorytet

Wysłany: 3 października 2016, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Styczniowa no wreszcie sie udalo :) ale super,bardzo się cieszę :) i powodzenia dla Szczepana w żłobku,daj znac jak bylo :)
    Sto lat dla Tadka! Ale się zmienił, jakie ma fajne blond włosy :)

zakocona lubi tę wiadomość

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 3 października 2016, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    StyczniowA gratulacje . :*

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • aanaa Autorytet

Wysłany: 3 października 2016, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Styczniowa gratulacje i oczywiście spokojnej ciąży :-*

iv09hdge6yql001e.png
  • ola.321 Autorytet

Wysłany: 3 października 2016, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakocona - wszystkiego naj dla Tadka :* :)

Styczniowa - GRATULACJE!!!! bardzo się cieszę że się udało!! :)

A u mnie maluchy śpią więc mam chwilkę dla siebie ;).

Dodinka - no na tą porę malutka jest idealna - M się śmieje że jeszcze nie słyszał jej płaczu :)-ona tylko czasem postękuje np. jak kupkę chce zrobić :).
    Oby tak dalej bo jutro M już wyjeżdża i zostaję sama :/. Wieczorami będzie do mnie przyjeżdżała mama na noc a od rana będę z nimi sama :).
    Więcej zachodu jest teraz z Leosiem ale mam nadzieję że ogarnę sytuację jakoś :).
    Aaa i Leoś też miał straszne kolki, straszne! mam nadzieję że malutką to ominie...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2016, 12:51

villemo_gbm lubi tę wiadomość

l22ntv73ar096ms1.png
    dqprj44jdaytfglm.png

09.2013r (10tc)
    07.2014r (9tc)
  • ola.321 Autorytet

Wysłany: 3 października 2016, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane e-Ciocie przedstawiam Wam Natalkę :)
    Zdjęcie usunę za niedługo więc mam nadzieję że dacie radę wejść wcześniej na Belly :)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/b772f5dfef30.jpg

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/68f925e654fe.jpg

EDIT: nie wiem dlaczego jest do góry nogami :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2016, 12:28

ZakręconaOna, madu, stokrotka25, aanaa, dodinka, zakocona, villemo_gbm, agaton, Natka88, lojkalojka, polkosia, Little Frog, Blondik, FreshMm, Maximmum lubią tę wiadomość

l22ntv73ar096ms1.png
    dqprj44jdaytfglm.png

09.2013r (10tc)
    07.2014r (9tc)

Wysłany: 3 października 2016, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny! Strasznie się cieszę i boję jednocześnie. Łzy szczęścia dzis polały sie przy testowaniu :D

Mały już wybrany ze złobka. Pierwszy dzień ok, bawił sie ładnie, cos tam popłakiwał ale nie duzo, obiadek ładnie zjadł a jak mnie zobaczył to tylko uśmiechną się i przytulił wiec obyło się bez płaczu i histerii itp. Z tym żłobkiem to też teraz mam dylemat... pewnie do pracy nie wróce, ale myśle ze do grudnia mały pochodzi do złobka a później chyba jednak zostawie go w domu ale to wszystko jeszcze będzie zależało od mojego samopoczucia i sytuacji.

Dziewczyny trzymajcie kciuki zeby wszystko bylo dobrze. Pierwsza wizyta juz 20.10 :)

Ola cudowna kruszynka!!!

dodinka, agaton lubią tę wiadomość

caur359.png
    3ro1ov5.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 3 października 2016, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olu ale mała jest śliczna a to czarne spojrzenie mmmm ;)
    StyczniowA kciuki mocne . Jak mąż zareagował ?
    Właśnie wszystko zależy od samopoczucia ;)

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • madu Autorytet

Wysłany: 3 października 2016, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola gratuluję pieknej córeczki!!!
    Zakocona, wszystkiego najlepszego dla Tadka!:)

No i Styczniowa! Gratulacje i kciuki wielkie:)

zakocona lubi tę wiadomość

21.10.2015 Leon <3
  • aanaa Autorytet

Wysłany: 3 października 2016, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola, Natalka jest piękna!

iv09hdge6yql001e.png
  • dodinka Autorytet

Wysłany: 3 października 2016, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ola.321 wrote:
    Kochane e-Ciocie przedstawiam Wam Natalkę :)
    Zdjęcie usunę za niedługo więc mam nadzieję że dacie radę wejść wcześniej na Belly :)

Ola sliczniutka :-)
    Ja juz koncze wychodzenie z Kubusiem sama na zakupy i spacery nie daje juz rady szczegolnie wtedy kiedy nie chce w wozku jezdzic i musze go niesc a potem taszczyc na 4 pietro
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/b772f5dfef30.jpg

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/68f925e654fe.jpg

EDIT: nie wiem dlaczego jest do góry nogami :P

3jvz3e5eovkng9e9.png

qb3c3e5emn8zmtdy.png
  • dodinka Autorytet

Wysłany: 3 października 2016, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Styczniowa gratulacje :-)

Natka88 lubi tę wiadomość

3jvz3e5eovkng9e9.png

qb3c3e5emn8zmtdy.png
‹‹ 3175 3176 3177 3178 3179 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ