X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 30 września 2016, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też nie chodziłam do przedszkola. Pamiętam, że brat chodził i strasznie płakał. Znam mnóstwo dzieci, które do przedszkola nie chodziły lub chodziły bardzo krótko i są tak samo dobrze rozwinięte i "zorientowane" jak te z przedszkola ;) Chyba nie ma reguły. Mi po przejściach dzieci bratowej i sąsiadki przedszkole kojarzy się średnio i na dziś to w ogóle bym nie wysłała moich dzieci, ale zobaczymy co będzie później ;)

Arielka, moja Klementynka też ma dni, że długo bawi się sama i wcale nie mam wyrzutów, bo następnego dnia bywa taką przylepą, że siku muszę robić z nią na kolanie :P Dlatego doceniam te chwile, kiedy zajmuje się sama sobą ;)

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • sama radość Ekspertka

Wysłany: 30 września 2016, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ogólnie z tym przedszkolem to jest tak ze zależy jakie potrzeby i charakter ma dziecko.moja córcia uwielbia zabawy z rowiesnikami ale jak w domu musi spędzić kilka dni i pobawić się sama to nie wyje ze chce do dzieci tylko sama świetnie organizuje sobie czas albo bawi się z Wojtkiem albo robi ze mną prace domowe. Prawie nigdy nie mówi ze w domy się nudzi. A są dzieci które potrzebują tak wielu atrakcji i bodźców ze wszystko jest lepsze niż dom. Ja byłam bardzo spokojna i do jakichś 13 lat trzymałam się mamy bardzo nawet nie jeździłam na kolonie ani wycieczki gdzie trzeba było nocować bo bardzo plakałam. I o dziwo wyrosła z tego nawet wyszłam za mąż i o rany robie takie rzeczy ze aż dwoje dzieci jest....sama się dziwię ze tak wyszłam na ludzi bez przedszkola i z takim trzymai się mamy

ewwiel lubi tę wiadomość

• StyczniowaNadzieja Autorytet

Wysłany: 1 października 2016, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sama radość nikt nie neguje Twojej decyzji, każde dziecko jest inne i ma inne potrzeby. Nie każdy też moze sobie pozwolić na zostanie w domu z dzieckiem i czasem przedszkole jest koniecznoscia. Moze akurat Wam trafiło się złe przedszkole ze zymi zasadami i podejściem. Ja też nie jestem pewna decyzji o żłobku i jeśli bedzie bunt, lament i płacz to trzeba będzie myslec nad innym rozwiazaniem.

Polkosia super ze udało się przetrwać kryzys, wiem jak bardzo Ci zależało na karmieniu Tysi i własnie dlatego pytałam czy wszystko idzie po Waszej myśli :)

polkosia lubi tę wiadomość

caur359.png
    3ro1ov5.png
  • ola.321 Autorytet

Wysłany: 1 października 2016, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stokrotka25 wrote:
    Ola no to trochę Was potrzymali :) Teraz tak jak mówisz musisz mieć siły dla obydwu szkrabów więc o nic się nie obwiniaj ani nie frustruj kobieto, bo nam tu łatwo mówić, a to Ty musisz sobie radzić:*:* także głowa do góry , nie strasz mnie tu baby bluesem :-)))
    a jak Ty się czujesz po cc? Jak rana? Możesz wszystko normalnie robić?

Stokrotka - już nie będę sztraszyła ;), ale te szalejące hormony są straszne ;). Dzięki za słowa otuchy :).
    Po cc czuję się bardzo dobrze. Tego samego dnia wieczorem sama się poruszałam i to całkiem sprawnie. Dziewczyny nie wierzyły że jestem po cc, a i lekarz na obchodzie się śmiał że chyba jakiś super chirurg mnie operował :). Doszłam do siebie dużo szybciej niż po poprzednim cc, nie było też problemów pod koniec ciąży czy w czasie ciąży z blizną. Działam na całego - staram się tylko Leosia nie dźwigać jeszcze za bardzo. Wiadomo że ból na początku jest i bez leków się nie obyło ale trzeba się szybko pionizować.

Polkosia - tak od poniedziałku jesteśmy w domku :).

Robiłam bilirubinę i jest na dobrym poziomie więc na szczęście nie musimy szukać doświetlania ufff :).
    Malutka na tą porę jest bardzo grzeczna i mam nadzieję że tak zostanie :).
    Pozdrawamy :)

villemo_gbm, stokrotka25, polkosia lubią tę wiadomość

l22ntv73ar096ms1.png
    dqprj44jdaytfglm.png

09.2013r (10tc)
    07.2014r (9tc)
  • dodinka Autorytet

Wysłany: 1 października 2016, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola super ze malutka grzeczna ja mam nadzieje ze moj drugi maluch bedzie bardzo grzeczny i ze kolek nie bedzie mial.

ola.321 lubi tę wiadomość

3jvz3e5eovkng9e9.png

qb3c3e5emn8zmtdy.png
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 2 października 2016, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tylko wpadłam powiedzieć, że Tadek skończył dzisiaj rok! Dziewczyny, ja nadal nie mogę uwierzyć, że rok temu on przyszedł na świat! To już ROK!!!

Sprzed kilku dni:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/929f5192dfba.jpg

dodinka, Natka88, agaton, madu, villemo_gbm, ewwiel, lojkalojka, polkosia, Blondik, soraya, FreshMm lubią tę wiadomość

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • dodinka Autorytet

Wysłany: 2 października 2016, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zakocona wrote:
    ja tylko wpadłam powiedzieć, że Tadek skończył dzisiaj rok! Dziewczyny, ja nadal nie mogę uwierzyć, że rok temu on przyszedł na świat! To już ROK!!!

Sto lat dla Tadka :-D
    Sprzed kilku dni:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/929f5192dfba.jpg

3jvz3e5eovkng9e9.png

qb3c3e5emn8zmtdy.png
  • aanaa Autorytet

Wysłany: 2 października 2016, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkiego najlepszego przystojniaku :-*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 października 2016, 21:39

iv09hdge6yql001e.png

Wysłany: 3 października 2016, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W dniu w którym mój pierworodny idzie pierwszy dzień do żłobka zobaczyłam druga kreskę na teście ciazowym!!! Aaaa.....

Arielka, agaton, stokrotka25, aanaa, dodinka, villemo_gbm, ewwiel, Natka88, lojkalojka, polkosia, Little Frog, soraya, FreshMm lubią tę wiadomość

caur359.png
    3ro1ov5.png
  • agaton Autorytet

Wysłany: 3 października 2016, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Styczniowa no wreszcie sie udalo :) ale super,bardzo się cieszę :) i powodzenia dla Szczepana w żłobku,daj znac jak bylo :)
    Sto lat dla Tadka! Ale się zmienił, jakie ma fajne blond włosy :)

zakocona lubi tę wiadomość

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 3 października 2016, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    StyczniowA gratulacje . :*

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • aanaa Autorytet

Wysłany: 3 października 2016, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Styczniowa gratulacje i oczywiście spokojnej ciąży :-*

iv09hdge6yql001e.png
  • ola.321 Autorytet

Wysłany: 3 października 2016, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakocona - wszystkiego naj dla Tadka :* :)

Styczniowa - GRATULACJE!!!! bardzo się cieszę że się udało!! :)

A u mnie maluchy śpią więc mam chwilkę dla siebie ;).

Dodinka - no na tą porę malutka jest idealna - M się śmieje że jeszcze nie słyszał jej płaczu :)-ona tylko czasem postękuje np. jak kupkę chce zrobić :).
    Oby tak dalej bo jutro M już wyjeżdża i zostaję sama :/. Wieczorami będzie do mnie przyjeżdżała mama na noc a od rana będę z nimi sama :).
    Więcej zachodu jest teraz z Leosiem ale mam nadzieję że ogarnę sytuację jakoś :).
    Aaa i Leoś też miał straszne kolki, straszne! mam nadzieję że malutką to ominie...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2016, 12:51

villemo_gbm lubi tę wiadomość

l22ntv73ar096ms1.png
    dqprj44jdaytfglm.png

09.2013r (10tc)
    07.2014r (9tc)
  • ola.321 Autorytet

Wysłany: 3 października 2016, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane e-Ciocie przedstawiam Wam Natalkę :)
    Zdjęcie usunę za niedługo więc mam nadzieję że dacie radę wejść wcześniej na Belly :)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/b772f5dfef30.jpg

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/68f925e654fe.jpg

EDIT: nie wiem dlaczego jest do góry nogami :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2016, 12:28

ZakręconaOna, madu, stokrotka25, aanaa, dodinka, zakocona, villemo_gbm, agaton, Natka88, lojkalojka, polkosia, Little Frog, Blondik, FreshMm, Maximmum lubią tę wiadomość

l22ntv73ar096ms1.png
    dqprj44jdaytfglm.png

09.2013r (10tc)
    07.2014r (9tc)

Wysłany: 3 października 2016, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny! Strasznie się cieszę i boję jednocześnie. Łzy szczęścia dzis polały sie przy testowaniu :D

Mały już wybrany ze złobka. Pierwszy dzień ok, bawił sie ładnie, cos tam popłakiwał ale nie duzo, obiadek ładnie zjadł a jak mnie zobaczył to tylko uśmiechną się i przytulił wiec obyło się bez płaczu i histerii itp. Z tym żłobkiem to też teraz mam dylemat... pewnie do pracy nie wróce, ale myśle ze do grudnia mały pochodzi do złobka a później chyba jednak zostawie go w domu ale to wszystko jeszcze będzie zależało od mojego samopoczucia i sytuacji.

Dziewczyny trzymajcie kciuki zeby wszystko bylo dobrze. Pierwsza wizyta juz 20.10 :)

Ola cudowna kruszynka!!!

dodinka, agaton lubią tę wiadomość

caur359.png
    3ro1ov5.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 3 października 2016, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olu ale mała jest śliczna a to czarne spojrzenie mmmm ;)
    StyczniowA kciuki mocne . Jak mąż zareagował ?
    Właśnie wszystko zależy od samopoczucia ;)

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • madu Autorytet

Wysłany: 3 października 2016, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola gratuluję pieknej córeczki!!!
    Zakocona, wszystkiego najlepszego dla Tadka!:)

No i Styczniowa! Gratulacje i kciuki wielkie:)

zakocona lubi tę wiadomość

21.10.2015 Leon <3
  • aanaa Autorytet

Wysłany: 3 października 2016, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola, Natalka jest piękna!

iv09hdge6yql001e.png
  • dodinka Autorytet

Wysłany: 3 października 2016, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ola.321 wrote:
    Kochane e-Ciocie przedstawiam Wam Natalkę :)
    Zdjęcie usunę za niedługo więc mam nadzieję że dacie radę wejść wcześniej na Belly :)

Ola sliczniutka :-)
    Ja juz koncze wychodzenie z Kubusiem sama na zakupy i spacery nie daje juz rady szczegolnie wtedy kiedy nie chce w wozku jezdzic i musze go niesc a potem taszczyc na 4 pietro
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/b772f5dfef30.jpg

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/68f925e654fe.jpg

EDIT: nie wiem dlaczego jest do góry nogami :P

3jvz3e5eovkng9e9.png

qb3c3e5emn8zmtdy.png
  • dodinka Autorytet

Wysłany: 3 października 2016, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Styczniowa gratulacje :-)

Natka88 lubi tę wiadomość

3jvz3e5eovkng9e9.png

qb3c3e5emn8zmtdy.png
‹‹ 3175 3176 3177 3178 3179 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ