X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • dodinka Autorytet

Wysłany: 7 października 2016, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj maluch dzisiaj roczek konczy kurcze ale zlecialo :-)

stokrotka25, zakocona lubią tę wiadomość

3jvz3e5eovkng9e9.png

qb3c3e5emn8zmtdy.png
  • stokrotka25 Autorytet

Wysłany: 7 października 2016, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dodinka wszystkiego dobrego dla Kubusia, niech będzie grzecznym braciszkiem:)
    My świętujemy w niedziele, a impreze rozłożylam na 2 dni bo nie pomieszcze wszystkich w mieszkaniu...:)

dodinka lubi tę wiadomość

7u22vfxm8uw9m621.png
    Kubuś <3
    relgx1hphmsxnoqh.png

Aniołek [*] 10 tc
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 7 października 2016, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dodinka wszystkiego najlepszego

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • StyczniowaNadzieja Autorytet

Wysłany: 8 października 2016, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Villemo bedzie dobrze w żłobku. U mas cały tydzień bez większych problemów, niestety w piątek był kryzys i panie mówiły ze mały cały czas siedział im na rekach ale nie wiem czy to nie był też troche taki jego dzien bo w domu tez był marudny (idą mu czwórki). Zobaczymy w tym tygodniu jak będzie, ale jakby płakał to pewnie pęknę i odpuszcze...

Pamiętaj najlepsze są szybkie i krótkie rozstania! Wchodziś do sali przekazujesz pani i odwracasz sie na pięcie, wtedy nie ma płaczu!

Zakocona sporo Was było na sesji, wszyscy uśmiechnięci :D

Dodinka spóźnione Sto Lat dla solenizanta :)

dodinka, FreshMm lubią tę wiadomość

caur359.png
    3ro1ov5.png
  • villemo_gbm Autorytet

Wysłany: 9 października 2016, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Styczniowa ja strasznie przeżywam ten żłobek tak mi strasznie smutno ze już prawie minął ten rok i musimy się rozstać :(, koleżanka w pracy w ciąży i muszę wrócić no masakra mówię Wam, źle mi z tym :(.

event.png
  • soraya Autorytet

Wysłany: 9 października 2016, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczyny. Dawno nie zaglądalam ale mnie jakos tak przyciągnęło. Styczniowa gratulacje, Olu piękna Natalka, zakocona Tadzio super blondas. Mam dużo do nadrabiania ale tyle mi sie w oczy na szybko rzucilo. Dodinka juz po polowie ciazy ale ten czas leci :)
    Moja Natalia w środę skonczyla roczek. Mala lobuziara z niej. Jeszcze nie chodzi za to wspina sie na wszystko co stanie jej na drodze lacznie z regalem. Pozdrawiam was cieplo.

ex2bio4pqp2v2j0d.png
    f2wlx1hpuaamvhk2.png
  • villemo_gbm Autorytet

Wysłany: 10 października 2016, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam, małe sprawozdanie Maja była w żłobku od 8 do 11 pierwszy raz samą mnie mało serce nie pękło jak ja zostawiłam, teraz najlepsze zaplakala tylko raz przy obiedzie bo inne dziecko zaczęło piszczec i się przestraszył zjadła wszystko i Panie stwierdzily ze bardzo pogodne i wesołe dziecko z niej, zeszło mi ciśnienie zobaczymy jak będzie dalej.

Ola co u Ciebie jak malutka mam nadzieję ze u Ciebie bejbi blues zszedl i jesteś mega szczęśliwa.

Jak reszta ciężarnych wszystko ok?

Jak minął weekend bo mnie w stresie zlobkowym.

event.png
  • agaton Autorytet

Wysłany: 10 października 2016, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Villemo, dobrze, że Maja dała radę w żłobku. Ja też bym świrowała na pewno, ja nigdy nie zostawiłam jej pod czyjąś opieką dłuzej niż na kilka godzin (i to była moja mama lub teściowa) i też jakos sobie nie wyobrażam oddania jej do żłobka, ale kto wie, może by to dobrze zniosła ;) Później będziesz ją na dłużej zostawiać, czy tylko na kilka godzin?
    Jak tam twoje samopoczucie i domniamana menopauza? :*

villemo_gbm lubi tę wiadomość

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png

Wysłany: 10 października 2016, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej!

U nas niestety kryzys żłobkowy... Poniedziałek był piękny, wtorek ok, środa i czwartek bardzo fajnie, w piątek było już źle a dziś masakra!!! Czuję ze nasza przygoda ze żlobkiem bardzo szybko dobiegnie końca... tym bardziej ze mam świadomosć ze to tylko max do końca roku więc chyba oszczędze sobie i małemu stresów, no chyba ze nastąpi przełom... W ogóle wszystko nam żłobek rozregulował: była już jedna drzemka, teraz panie usypiają Szczepana koło 10 śpi godzinke i później w domu cieżko mu usnąć chociaż zmęczony. Musze tez dopytać jak go usypiają bo coś czuję ze robią to w wózku i przez to usypianie w łóźeczku trwa teraz masakrycznie długo... Mam dzisiaj kryzys... Villemo ma nadzieje ze u Was będzie tylko dobrze i bardzo dobrze!

Moje samopoczucie raczej ok, zaczyna mi dokuczać sennosc i mdłości ale nie narzekam. Nie moge doczekać sie pierwszej wizyty

caur359.png
    3ro1ov5.png
  • villemo_gbm Autorytet

Wysłany: 10 października 2016, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Styczniowa no ja nie mam wyjścia listopad powrót do pracy więc będę musiała kryzysy przetrwać, aaaa pediatra mi powiedziała ze jest u dzieci kryzys drugiego tygodnia więc u Was jest teraz u nas w przyszłym tygodniu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2016, 15:46

event.png
  • villemo_gbm Autorytet

Wysłany: 10 października 2016, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaton od listopada już będzie młodą na cały dzień zostawic bo ja do pracy wracam więc same wiecie. Koleżanka w ciąży i ucieka na l4 od stycznia, w czwartek idę do giną i zapytam o te plamienia przed okresem.

event.png
  • FreshMm Autorytet

Wysłany: 10 października 2016, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vilemo, na prawdę będzie super ze żłobkiem, zobaczysz :) Mój Arturo po miesiącu chodzenia do żłobka nawet nie ogląda się za mamą, idzie chętnie jak do siebie. Już na widok dzieci w szatni jest szczęśliwy. Teraz to nawet, gdybym miała siedzieć w domu, nie chciałabym go pozbawiać przyjemności chodzenia do żłobka.

A też zanim poszedł do żłobka martwiłam się, przeżywałam, nawet płakałam nocami zamiast spać - niepotrzebnie :)

villemo_gbm lubi tę wiadomość

Iwr0p2.png

6JOCp1.png

• FreshMm Autorytet

Wysłany: 10 października 2016, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    StyczniowaNadzieja wrote:
    Hej!

U nas niestety kryzys żłobkowy... Poniedziałek był piękny, wtorek ok, środa i czwartek bardzo fajnie, w piątek było już źle a dziś masakra!!! Czuję ze nasza przygoda ze żlobkiem bardzo szybko dobiegnie końca... tym bardziej ze mam świadomosć ze to tylko max do końca roku więc chyba oszczędze sobie i małemu stresów, no chyba ze nastąpi przełom... W ogóle wszystko nam żłobek rozregulował: była już jedna drzemka, teraz panie usypiają Szczepana koło 10 śpi godzinke i później w domu cieżko mu usnąć chociaż zmęczony. Musze tez dopytać jak go usypiają bo coś czuję ze robią to w wózku i przez to usypianie w łóźeczku trwa teraz masakrycznie długo... Mam dzisiaj kryzys... Villemo ma nadzieje ze u Was będzie tylko dobrze i bardzo dobrze!

Moje samopoczucie raczej ok, zaczyna mi dokuczać sennosc i mdłości ale nie narzekam. Nie moge doczekać sie pierwszej wizyty

Masz pewność, że maks do końca roku? Powiem Ci, że gdybym zaszła w ciążę i była na L4, nie rezygnowałabym ze żłobka... bo kobieta w ciąży, czasem może iść do szpitala (oby nie, no ale wiadomo...), czasami może fatalnie się czuć i co wtedy z dzieckiem.
    Nie poddawajcie się zbyt szybko ;)
    A na ile godzin chodzi? Bo mój jak chodził na 2 h, to nie umiał się zaadaptować - dopiero, jak chodził już na 6h, to się szybko zaadaptował.

Iwr0p2.png

6JOCp1.png

Wysłany: 10 października 2016, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FreshMm wrote:
    Masz pewność, że maks do końca roku? Powiem Ci, że gdybym zaszła w ciążę i była na L4, nie rezygnowałabym ze żłobka... bo kobieta w ciąży, czasem może iść do szpitala (oby nie, no ale wiadomo...), czasami może fatalnie się czuć i co wtedy z dzieckiem.
    Nie poddawajcie się zbyt szybko ;)
    A na ile godzin chodzi? Bo mój jak chodził na 2 h, to nie umiał się zaadaptować - dopiero, jak chodził już na 6h, to się szybko zaadaptował.

Pewności nigdy nie ma, wszystko się jeszcze okaze w praniu. Ale w razie takich sytuacji jak piszesz ma nam kto pomóc (mój tato i teściowa siedzą w domu). Początkowo oni mieli zajmować się małym a żłobek miał być dopiero na wiosne no ale ja się uparłam (chyba niepotrzebnie)

Na razie mały zostaje od 8 do około 11.30 i myśle ze ten tydzień tak bedzie chodził a później zobaczymy. Mam nadzieje ze to tylko chwilowy kryzys

FreshMm lubi tę wiadomość

caur359.png
    3ro1ov5.png

Wysłany: 10 października 2016, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FreshMm sto lat dla Artura!!!

FreshMm lubi tę wiadomość

caur359.png
    3ro1ov5.png
  • FreshMm Autorytet

Wysłany: 10 października 2016, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję za życzenia

Iwr0p2.png

6JOCp1.png

• aanaa Autorytet

Wysłany: 10 października 2016, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Soraya, sto lat dla Natalki :-*
    Moja zaczęła biegać. Ale że nie patrzy pod nogi, to ciągle ląduje na ziemi ;)dobrze, że umie upadać :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2016, 20:53

soraya lubi tę wiadomość

iv09hdge6yql001e.png
  • aanaa Autorytet

Wysłany: 10 października 2016, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arturku, najlepszego :-*

iv09hdge6yql001e.png
  • sama radość Ekspertka

Wysłany: 10 października 2016, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajnie ze jednak dzieciaki chcą wam zostawac w żłobku. Ja to mam takie przlepy ze tylko dom i mama. Ale też się nie wkręcam z tego powodu.dzieci do wszystkiego dorastaja.ja odpuscilam starszej przedszkole i nie żałuję . Akurat mam taką sytuację finansową ze mogę byc w domu. Ale cieszę się że nie muszę zrywac wojtunia żeby zaprowadzić rano gosię. To samo z odbiorem nie musze go zrywać z drzemki żeby po nią lecieć. Dla mnie to było tylko rozwalenie rytmu dnia dzieci. Moja mała ma prawie non stop towarzystwo dzieci. Chodzę z nią na tańce, spotyka się z rówieśnikami. Ja to wogole mam takie szczęście ze jak chciałam na probe posłac ja do żłobka jak miała 1,5 roku i poszłam do pediatry po zaświadczenie to mnie opitolila na czym świat stoi. Powiedziała ze 2 latek potrzebuje mamy która mu poczyta a nie rówieśników którzy zabierają mu zabawki bo w tym wieku dzieci i tak nie bawią się jeszcze razem. I miała rację. Dla mnie żłobek i przedszkole są konieczne wtedy gdy oboje rodzice pracują i nie ma kto zaopiekować się dziećmi. Mając wybór ja jednak wybiorę czas z dziećmi pomimo że z 2 w domu czasem można zwariować. Widzę po starszej córci ze w przeciwieństwie do jej przedszkolnych rówieśników nie umie Pyskowac pokazywać języka wyrywać innym zabawek. Nie moczy się w łóżku nie ma koszmarow i dla mniej w tej chwili najważniejsze nie choruje. Wiem ze życie czasem nie daje nam wyboru i trzeba dziecko wcześnie wypuścić z domy dlatego doskonale was rozumiem. Ja jednAK o ile przedszkole jeszcze może być o tyle żłobek to zło konieczne. Roczniak naprawdę nie czuje potrzeby wyjścia z domu i atrakcji wszelkich wokół niego.

polkosia lubi tę wiadomość

• villemo_gbm Autorytet

Wysłany: 10 października 2016, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Freszmama jesteś lekiem na moje rany powiedz jak u Ciebie to wyglądało od początku kiedy były kryzysy itp.

event.png
‹‹ 3177 3178 3179 3180 3181 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ