X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • agaton Autorytet

Wysłany: 26 września 2016, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny,chwile mnie nie bylo a tu takie newsy :)
    Ola,gratulacje córci!!! I dużo sily dla ciebie :*
    Stokrotka, Arielka, gratulacje ciąży:) coraz więcej mamusiek w ciąży, super! Wszystko się na pewno ulozy i Stokrotka życzę ci,żeby kolejny poród byl dużo dużo łatwiejszy :*
    Zakocona,gratulacje zaręczyn!
    Zakręcona,oby krwawienia ustaly i wszystko wrocilo do normy! A jak się czujesz?slaba jestes? Ja to szczerze mówią sie boje tych tabletek anty, tzn ja nigdy żadnej nie wzięłam, ale balabym sie,ze rozreguluje sobie tym układ hormonalny. Ale doświadczenia w tym temacie nie mam, wiec nie wiem do konca jak to jest, ale mam pare koleżankę co biorą od dawna tabsy i albo maja pco albo endometrioze,jakies torbiele na jajnikach,zrosty na jajowodach i inne cuda i jakos wierzyć mi sie nie chce,ze tabsy nie maja nic do tego...

Ola,ja tez bym olala laktator i jak piszesz, albo Natala zalapie, albo nie i to tez nie koniec świata :) oczywiście życzę ci z całego serca,żeby zalapala :*

stokrotka25, villemo_gbm lubią tę wiadomość

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
  • agaton Autorytet

Wysłany: 26 września 2016, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie do ciąży daleko jeszcze raczej. Ostatnio Hela miała trzydniowke i wtedy cycus byl co chwile i potem urlop i na urlopie tez cyc co chwile,bo nie mialam jak jej przygotowywac jedzenia,a mleko zawsze podgrzane czekali :P pod koniec jeszcze zgubiliśmy butelkę do wody i dodatkowo pila z cyca co chwile hehe,bo nie chciałam kupowac nowej tam, bo mam w domu, ratowalismy sie zwykla butelka z dziubkiem :)
    Zazdro dla wszystkich zaciszonych i slijcie wiruski,moze w końcu zalapie :)

stokrotka25, villemo_gbm lubią tę wiadomość

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 26 września 2016, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata Ja pco miałam przed ciążą i tabsy miały pomoc podobno w tym ale się nie zdecydowałam drugi raz bo raz bralam na pco pół roku i nie pomogło nic w lepszym zajściu itp .
    W połowie jakoś w 10 dniu byłam okropnie słaba , ledwo na nogach się trzymałam , mroczki ciągle przed oczami. Teraz przeszło, dzis byłam jednak na tym treningu i był ostry naprawdę a ja czulam się fantastycznie . Nie udało nam się do lekarza dostac dziś wiec rano D o 8 po pracy mnie umówić i Ja po treningu pójdę ... zobaczymy co mi pwoierziala. 21 dzien okresu się zaczyna lada chwila , porazka ... fakt mniej juz leci ale leci coś

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • StyczniowaNadzieja Autorytet

Wysłany: 27 września 2016, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaton już sie zastanawiałam gdzie Ty sie podziewasz :)

Zakrecona powiem tak: dobrze że się nic nie stało na tym treningu, ze nie dostałaś żadnego krwotoku bo narobiłabyś biedy i sobie i tej trenerce. Ja rozumiem ze długo czekałaś i było Ci szkoda odpuścić ale jednak myślę ze zdrowie najważniejsze. Mam nadzieje ze lekarz dziś coś poradzi na te Twoje krwawienia.

villemo_gbm lubi tę wiadomość

caur359.png
    3ro1ov5.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 27 września 2016, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    StyczniowA najważniejsze Ja wiem o tym i uwierz , że zawsze dbam o zdrowie jak tylko mogę tym bardziej teraz jak jestem Mamą ale Ja zapłaciłam bardzo dużo pieniędzy za to spotkanie , to nie kwestia 100 zł czy 200 zł wiec szkoda mi było naprawdę a czulam się bardzo dobrze więc zaryzykowalam . Znam swoje granice możliwości wiem kiedy mogę sobie pozwolić na coś a kiedy nie . Wczoraj wiedziałam że mogę i nie żałuję. Ale tak wiem o czym piszesz , mogło się stać inaczej ...

O ile uda mi się dostać do lekarza , narazie dzwonimy od 10 minut i klapa ... powtórka z wczoraj , D nie mógł pójść do przychodni ... jak się nie dodzwonimy to z rana jutro kolejna próba ... Mój GP jest do dupy taki ze szok , kiedyś 3 tygodnie na wizytę próbowałam się z małym umówić

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • stokrotka25 Autorytet

Wysłany: 27 września 2016, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakręcona oby Ci już przeszło to krwawienie....

Agaton a gdzie Wy na tych wakacjach byliście, bo juz zapomniałam?:)
    I jak ogólnie się udało?

Ja byłam dziś na badaniach takich ogólnych, zobaczymy co wyjdzie, wizyta dopiero za 3 tygodnie :/ a ja się stresuję ...:)

7u22vfxm8uw9m621.png
    Kubuś <3
    relgx1hphmsxnoqh.png

Aniołek [*] 10 tc
  • stokrotka25 Autorytet

Wysłany: 27 września 2016, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola no to trochę Was potrzymali :) Teraz tak jak mówisz musisz mieć siły dla obydwu szkrabów więc o nic się nie obwiniaj ani nie frustruj kobieto, bo nam tu łatwo mówić, a to Ty musisz sobie radzić:*:* także głowa do góry , nie strasz mnie tu baby bluesem :-)))
    a jak Ty się czujesz po cc? Jak rana? Możesz wszystko normalnie robić?

7u22vfxm8uw9m621.png
    Kubuś <3
    relgx1hphmsxnoqh.png

Aniołek [*] 10 tc
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 27 września 2016, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaton, witam w klubie cyckoholików. Tadek ma katar i chyba jakiś skok rozwojowy (próbuje chodzić), więc generalnie tylko cyc i cyc, na rękach ciągle albo wycie. Dziś nie śpię od 5 z krótką pół h drzemką od tamtej pory (a do 5 od 24 - 4 karmienia :/).. Roboty od cholery, że nie wiem za co się zabrać. Na szczęście choć nasze mieszkanie ogarnięte.
    Nie wróżę sobie owu jakkolwiek niedługo..

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • WiedźmaMaKota Autorytet

Wysłany: 27 września 2016, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej laski ;)
    Agaton dobrze Cię widzieć znowu :*
    Stokrotka będzie dobrze nie stresuje kochana :*
    Ola dobrze, że już w domu, oby szybko Baby blues poszedł sobie :*

A ja dziś byłam z Hanką na spacerku za rączkę, puscilabymja żeby szła sama ale były kalurze więc nie chciałam, żeby się w któraś przewróciła :) ale miała frajde ;)

agaton, stokrotka25 lubią tę wiadomość

Robimy drugiego Dziedzica ;)
    3i496iye8v37prd8.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 27 września 2016, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotka przechodzi juz , słabsze jest dużo ... co nie zmienia faktu no , że jednak jeszcze jest ale i tak pójdę dk lekarza .

Wiedzma stowka dla mojego Hanulka

WiedźmaMaKota lubi tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • villemo_gbm Autorytet

Wysłany: 28 września 2016, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakręcona i co lekarz powiedział?

event.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 28 września 2016, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Villemo dzięki , że pytasz . Właśnie od niego wróciłam bo dopiero po 3 dniach udało mi się umówić na wizytę .
    Powiedział tylko tyle ... jak sie.powtórzy proszę przyjść bo nie możemy nic zrobić .
    Pieprzona służba zdrowia w Anglii ...

de7e166350.png

b2727090e5.png

Wysłany: 28 września 2016, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to sie Zakręcona za wiele nie dowiedziałaś... szkoda słów

caur359.png
    3ro1ov5.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 28 września 2016, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam w swojej sprawie całe pięć minut , włącznie z tym ze jestem mega przeziebiona z goraczka od 2 dni ... bólem gardła i katarem duszacym. Paracetamol oczywiście bierz Pani i czekaj aż się poprawi...

de7e166350.png

b2727090e5.png

Wysłany: 28 września 2016, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakręcona na przeziębienie polecam czosnek z miodem i mlekiem :) Stawia na nogi raz dwa! A jak mały? Lepiej cos?

caur359.png
    3ro1ov5.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 28 września 2016, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mały lepiej z tym ze nie ma już gardła czerwonego za to doszedł mu kaszel a katar jest taki sam czyli mega duży i ciężki .
    Kochana Ja wiem wiem , pije syrop z cebuli , syrop z czosnku miodu cytryny i wody mały tez to pije , to mleko musze wypić a się boje smaku haha

de7e166350.png

b2727090e5.png

Wysłany: 28 września 2016, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mleko z miodem i czosnkiem wcale nie jest takie złe. Na początku też tak myślałam ale jak spróbowałam to mi bardzo posmakowało (fakt było to w ciąży, ale później też piłam bez większych problemów) ;)
    Wracajcie szybko do zdrowia!!!

caur359.png
    3ro1ov5.png
  • villemo_gbm Autorytet

Wysłany: 28 września 2016, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Styczniowa a jakie sa proporcje tego mleka miodu i czosnku ?

event.png

Wysłany: 28 września 2016, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na kubek mleka dawalam duzy zabek czosnku i chyba lyzeczke taka spora miodu, ale jakis konkretnych proporcji nie ma. Niektorzy dodaja jeszcze maslo do tego ale jak dla mnie to juz za duzo ;)

caur359.png
    3ro1ov5.png

Wysłany: 28 września 2016, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaaa i czosnek normalnie przez praske a mleko delikatnie tylko podgrzane

caur359.png
    3ro1ov5.png
‹‹ 3173 3174 3175 3176 3177 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ