X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • agaton Autorytet

Wysłany: 26 września 2016, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny,chwile mnie nie bylo a tu takie newsy :)
    Ola,gratulacje córci!!! I dużo sily dla ciebie :*
    Stokrotka, Arielka, gratulacje ciąży:) coraz więcej mamusiek w ciąży, super! Wszystko się na pewno ulozy i Stokrotka życzę ci,żeby kolejny poród byl dużo dużo łatwiejszy :*
    Zakocona,gratulacje zaręczyn!
    Zakręcona,oby krwawienia ustaly i wszystko wrocilo do normy! A jak się czujesz?slaba jestes? Ja to szczerze mówią sie boje tych tabletek anty, tzn ja nigdy żadnej nie wzięłam, ale balabym sie,ze rozreguluje sobie tym układ hormonalny. Ale doświadczenia w tym temacie nie mam, wiec nie wiem do konca jak to jest, ale mam pare koleżankę co biorą od dawna tabsy i albo maja pco albo endometrioze,jakies torbiele na jajnikach,zrosty na jajowodach i inne cuda i jakos wierzyć mi sie nie chce,ze tabsy nie maja nic do tego...

Ola,ja tez bym olala laktator i jak piszesz, albo Natala zalapie, albo nie i to tez nie koniec świata :) oczywiście życzę ci z całego serca,żeby zalapala :*

stokrotka25, villemo_gbm lubią tę wiadomość

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
  • agaton Autorytet

Wysłany: 26 września 2016, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie do ciąży daleko jeszcze raczej. Ostatnio Hela miała trzydniowke i wtedy cycus byl co chwile i potem urlop i na urlopie tez cyc co chwile,bo nie mialam jak jej przygotowywac jedzenia,a mleko zawsze podgrzane czekali :P pod koniec jeszcze zgubiliśmy butelkę do wody i dodatkowo pila z cyca co chwile hehe,bo nie chciałam kupowac nowej tam, bo mam w domu, ratowalismy sie zwykla butelka z dziubkiem :)
    Zazdro dla wszystkich zaciszonych i slijcie wiruski,moze w końcu zalapie :)

stokrotka25, villemo_gbm lubią tę wiadomość

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 26 września 2016, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata Ja pco miałam przed ciążą i tabsy miały pomoc podobno w tym ale się nie zdecydowałam drugi raz bo raz bralam na pco pół roku i nie pomogło nic w lepszym zajściu itp .
    W połowie jakoś w 10 dniu byłam okropnie słaba , ledwo na nogach się trzymałam , mroczki ciągle przed oczami. Teraz przeszło, dzis byłam jednak na tym treningu i był ostry naprawdę a ja czulam się fantastycznie . Nie udało nam się do lekarza dostac dziś wiec rano D o 8 po pracy mnie umówić i Ja po treningu pójdę ... zobaczymy co mi pwoierziala. 21 dzien okresu się zaczyna lada chwila , porazka ... fakt mniej juz leci ale leci coś

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • StyczniowaNadzieja Autorytet

Wysłany: 27 września 2016, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaton już sie zastanawiałam gdzie Ty sie podziewasz :)

Zakrecona powiem tak: dobrze że się nic nie stało na tym treningu, ze nie dostałaś żadnego krwotoku bo narobiłabyś biedy i sobie i tej trenerce. Ja rozumiem ze długo czekałaś i było Ci szkoda odpuścić ale jednak myślę ze zdrowie najważniejsze. Mam nadzieje ze lekarz dziś coś poradzi na te Twoje krwawienia.

villemo_gbm lubi tę wiadomość

caur359.png
    3ro1ov5.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 27 września 2016, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    StyczniowA najważniejsze Ja wiem o tym i uwierz , że zawsze dbam o zdrowie jak tylko mogę tym bardziej teraz jak jestem Mamą ale Ja zapłaciłam bardzo dużo pieniędzy za to spotkanie , to nie kwestia 100 zł czy 200 zł wiec szkoda mi było naprawdę a czulam się bardzo dobrze więc zaryzykowalam . Znam swoje granice możliwości wiem kiedy mogę sobie pozwolić na coś a kiedy nie . Wczoraj wiedziałam że mogę i nie żałuję. Ale tak wiem o czym piszesz , mogło się stać inaczej ...

O ile uda mi się dostać do lekarza , narazie dzwonimy od 10 minut i klapa ... powtórka z wczoraj , D nie mógł pójść do przychodni ... jak się nie dodzwonimy to z rana jutro kolejna próba ... Mój GP jest do dupy taki ze szok , kiedyś 3 tygodnie na wizytę próbowałam się z małym umówić

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • stokrotka25 Autorytet

Wysłany: 27 września 2016, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakręcona oby Ci już przeszło to krwawienie....

Agaton a gdzie Wy na tych wakacjach byliście, bo juz zapomniałam?:)
    I jak ogólnie się udało?

Ja byłam dziś na badaniach takich ogólnych, zobaczymy co wyjdzie, wizyta dopiero za 3 tygodnie :/ a ja się stresuję ...:)

7u22vfxm8uw9m621.png
    Kubuś <3
    relgx1hphmsxnoqh.png

Aniołek [*] 10 tc
  • stokrotka25 Autorytet

Wysłany: 27 września 2016, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola no to trochę Was potrzymali :) Teraz tak jak mówisz musisz mieć siły dla obydwu szkrabów więc o nic się nie obwiniaj ani nie frustruj kobieto, bo nam tu łatwo mówić, a to Ty musisz sobie radzić:*:* także głowa do góry , nie strasz mnie tu baby bluesem :-)))
    a jak Ty się czujesz po cc? Jak rana? Możesz wszystko normalnie robić?

7u22vfxm8uw9m621.png
    Kubuś <3
    relgx1hphmsxnoqh.png

Aniołek [*] 10 tc
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 27 września 2016, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaton, witam w klubie cyckoholików. Tadek ma katar i chyba jakiś skok rozwojowy (próbuje chodzić), więc generalnie tylko cyc i cyc, na rękach ciągle albo wycie. Dziś nie śpię od 5 z krótką pół h drzemką od tamtej pory (a do 5 od 24 - 4 karmienia :/).. Roboty od cholery, że nie wiem za co się zabrać. Na szczęście choć nasze mieszkanie ogarnięte.
    Nie wróżę sobie owu jakkolwiek niedługo..

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • WiedźmaMaKota Autorytet

Wysłany: 27 września 2016, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej laski ;)
    Agaton dobrze Cię widzieć znowu :*
    Stokrotka będzie dobrze nie stresuje kochana :*
    Ola dobrze, że już w domu, oby szybko Baby blues poszedł sobie :*

A ja dziś byłam z Hanką na spacerku za rączkę, puscilabymja żeby szła sama ale były kalurze więc nie chciałam, żeby się w któraś przewróciła :) ale miała frajde ;)

agaton, stokrotka25 lubią tę wiadomość

Robimy drugiego Dziedzica ;)
    3i496iye8v37prd8.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 27 września 2016, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotka przechodzi juz , słabsze jest dużo ... co nie zmienia faktu no , że jednak jeszcze jest ale i tak pójdę dk lekarza .

Wiedzma stowka dla mojego Hanulka

WiedźmaMaKota lubi tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • villemo_gbm Autorytet

Wysłany: 28 września 2016, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakręcona i co lekarz powiedział?

event.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 28 września 2016, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Villemo dzięki , że pytasz . Właśnie od niego wróciłam bo dopiero po 3 dniach udało mi się umówić na wizytę .
    Powiedział tylko tyle ... jak sie.powtórzy proszę przyjść bo nie możemy nic zrobić .
    Pieprzona służba zdrowia w Anglii ...

de7e166350.png

b2727090e5.png

Wysłany: 28 września 2016, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to sie Zakręcona za wiele nie dowiedziałaś... szkoda słów

caur359.png
    3ro1ov5.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 28 września 2016, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam w swojej sprawie całe pięć minut , włącznie z tym ze jestem mega przeziebiona z goraczka od 2 dni ... bólem gardła i katarem duszacym. Paracetamol oczywiście bierz Pani i czekaj aż się poprawi...

de7e166350.png

b2727090e5.png

Wysłany: 28 września 2016, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakręcona na przeziębienie polecam czosnek z miodem i mlekiem :) Stawia na nogi raz dwa! A jak mały? Lepiej cos?

caur359.png
    3ro1ov5.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 28 września 2016, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mały lepiej z tym ze nie ma już gardła czerwonego za to doszedł mu kaszel a katar jest taki sam czyli mega duży i ciężki .
    Kochana Ja wiem wiem , pije syrop z cebuli , syrop z czosnku miodu cytryny i wody mały tez to pije , to mleko musze wypić a się boje smaku haha

de7e166350.png

b2727090e5.png

Wysłany: 28 września 2016, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mleko z miodem i czosnkiem wcale nie jest takie złe. Na początku też tak myślałam ale jak spróbowałam to mi bardzo posmakowało (fakt było to w ciąży, ale później też piłam bez większych problemów) ;)
    Wracajcie szybko do zdrowia!!!

caur359.png
    3ro1ov5.png
  • villemo_gbm Autorytet

Wysłany: 28 września 2016, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Styczniowa a jakie sa proporcje tego mleka miodu i czosnku ?

event.png

Wysłany: 28 września 2016, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na kubek mleka dawalam duzy zabek czosnku i chyba lyzeczke taka spora miodu, ale jakis konkretnych proporcji nie ma. Niektorzy dodaja jeszcze maslo do tego ale jak dla mnie to juz za duzo ;)

caur359.png
    3ro1ov5.png

Wysłany: 28 września 2016, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaaa i czosnek normalnie przez praske a mleko delikatnie tylko podgrzane

caur359.png
    3ro1ov5.png
‹‹ 3173 3174 3175 3176 3177 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nie pozwól, by decydował przypadek – świadomie zaplanuj swoje rodzicielstwo

Planowanie rodziny to proces, który wymaga nie tylko przygotowania emocjonalnego, ale również kompleksowego podejścia zdrowotnego. Współczesna medycyna oferuje narzędzia, które pozwalają przyszłym rodzicom świadomie zadbać o zdrowie swojego potomstwa. W tym kontekście niezwykle istotne jest zrozumienie roli genetyki i docenienie możliwości wczesnego wykrywania ryzyka chorób dziedzicznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ