Październikowe Szczęścia 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Polkosia ja przez całą ciążę poza kwasem foliowym nic a nic nie brałam. Nie miałam żadnych straszaków. Skurcze zaczęły się w niedzielę, a we wtorek urodziłam (3 dni przed terminem). Nie wiem na ile pomogła Ci moja odpowiedź, ale odpisuję
Swoją drogą jak tak wracam myślami do ciąży i porodu, to uświadamiam sobie, że tak wiele umyka mojej pamięci.
A ja tu tak dawno nie zaglądałam. No może od czasu do czasu otworzyłam i przeczytałam kilka ostatnich postów, ale nic więcej...polkosia lubi tę wiadomość
-
Polkosia staram sie nie brac nospy codziennie ale czasami musze bo brzuch taki twardy i bolacy ze musze i dziala. Teraz doszedl mega bol miednicy ispojenia makabra. Brzuch mam jeszcze wiekszy niz z Kuba bo poriwnywalam i dlatego mnie tak rozwala i boli.
-
Polkosia ja w ciąży brałam tylko magne b6 no i dupka do 19 tygodniu i ale brzuch od początku mi twardnial w 32 tygodniu tak że szyjka mocno poszła z długości ale nospy nie brałam ani razu. Jak przyszło co do czego to urodziłam po terminie o to przez cc. Najlepszy na skurcze jest odpoczynek.
polkosia lubi tę wiadomość
21.10.2015 Leon -
Dodinka faktycznie brzuszek spory jak na ten tydzień, u nas ok Maja tydzień już jest zdrowa a katar mieliśmy od początku września. Idę nam czwórki i trójki jest masakra.
Wiesz Rybka instnkt matki jest bardzo ważny jeżeli Ci podpowiada że jest coś nie tak to tak jest, ja bym się go słuchała. Zawsze polecam na swoim instynkce.
Maja dalej ryczy rano jak ja zostawiam w żłobku ale to na takiej zasadzie nie podoba mi się ze mnie mamo zostawiasz, jak tylko stracę się jej z oczu to wtedy przestaje płakać bawi się z dziećmi, rządzi, zobaczymy ile będzie płakać rano boli mnie serducho jak ja zostawiam.
dodinka, Dobrawa lubią tę wiadomość
-
Dodinka, wow! Mi za to już trochę opadł, może wrzucę jakieś foto jak uda mi się zrobić. Ale figurę masz nienaganną, chyba nic nie przytyłaś?!
Agatka, a masz puste tabelki czy jeszcze nic?dodinka lubi tę wiadomość
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
Dzięki, dziewczyny, za podzielenie się doświadczeniem, bo czasem czuję się jak w pierwszej ciąży Ale na razie jakoś te boleśniejsze skurcze ustąpiły, na szczęście. Spina mnie dość mocno, ale nie boli aż tak, raczej dyskomfort. Staram się odpoczywać, ale to nie jest takie proste...
dodinka lubi tę wiadomość
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
polkosia wrote:Dodinka, wow! Mi za to już trochę opadł, może wrzucę jakieś foto jak uda mi się zrobić. Ale figurę masz nienaganną, chyba nic nie przytyłaś?!
A dziekuje uda mam duzo wieksze i przytylam juz 16kgWiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2016, 09:44
-
Dodinka faktycznie brzusiu spory Ale Ty i polkosia mozecie się pocieszać ze już coraz bliżej
U mnie brzuch już też widać, tydzień temu widziałam mnie ciotka a później pytała mamy czy coś jest na rzeczy więc juz raczej nie ukryje ciązy, a chciałam poczekać z tą nowiną do następnej wizyty.
Villemo a nie masz możliwosci zeby spróbować żeby ktoś inny małą odprowadził do żłobka. Często jak odprowadza mama to jest bunt na takiej zasadzie jak Ty opisujesz. U nas odprowadza tata i jest super, mały nie zmieni butów i juz biegnie do sali No tylko u nas znów w nocy kaszel ale zwalam to na zęby i suche powietrze bo nic poza tym się nie dziejedodinka lubi tę wiadomość
-
No to przypuszczam że też będę miała duży bębenek Tym bardziej że w pierwszej ciązy był ogromny. Mam tylko nadzieje ze teraz nie przytyje tych 25kg
U mnie lekka infekcja, wróciłam od rodzinnego z pierwszym zwolnieniem (urlop sobie poczeka na wykorzystanie) -
Jeju Dziewczyny w końcu mogę coś napisać ale czytam Was żeby nie było .
Dziewczyny z brzuszkami powiem Wam tyle, że wiem co czujecie i nie zazdroszczę . Też teraz brzuch miałam większy niż poprzednio i inny - bardziej piłkowaty. Miałam pomoc mamy w najgorszym ostatnim trymestrze i dzięki niej przetrwałam drugą ciążę w miarę ok.
Dodinka - brzusio faktycznie duży heh .
Ja jeszcze nie wróciłam do wagi bo zostały mi ze 3-4 kg.
Przytyłam w tej ciąży 14 ale nie ważyłam się ze 2 tyg więc może coś zleciało .
To 2 razy więcej jak w pierwszej. Mam nadzieję że szybko zrzucę.
Odnośnie wózka - przepraszam że dopiero teraz - koła przednie nie są pompowane jednak. Ja widzę różnicę w prowadzeniu na chodniku bo we wcześniejszym wszystkie miałam pompowane. Jest natomiast na tyle sprytny że i tak bym go wybrała.
U mnie malutka jest bardzo grzeczna (odpukać) , L za to daje popalić. Teraz na dodatek mi się przeziębił i byliśmy u lekarza. Chyba wychodzą kolejne zęby. Mam tylko nadzieję że nie zarazi malutkiej i szybko wyzdrowieje.
Fatim - gratulacje , a jak Oliwka? my Leosia mamy tylko obserwować ale nic się nie dzieje na szczęście.
Agaton a jak u Ciebie sytuacja, owu wróciła czy dalej nic?
Aaaa i kiedyś była mowa o dodaniu danych kolejnych bobasów na pierwszą stronę jak coś mogę podać jeżeli się decydujemy .
Ślemy buziaki i pozdrawiamy!
dodinka, Dobrawa, Fatim lubią tę wiadomość
-
Zakochałam się idę sobie dziś po moją gwiazdę do żłobka a ona sobie w wozeczku leżała ją podeszłam do barierki a tam czworo maluchów i w pewnym momencie troje rączki do mnie wyciąga no i co zrobić wziąść wszystkie do domu i tak słodko się usmiechaly ech ☺
Dobrawa lubi tę wiadomość