X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Małgorzatka Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agania wrote:
    tak szybko? :O
    teraz przy tych sprzętach :P jak lekarz zrobi 3d lub 4d i dzidek się rozkroczy to już zobaczymy ;) ;) ja mam 20 Marca usg to genetyczne i też jest opcja włączenia na chwile 3d :D zobaczymy czy położna się postara ;) może też już będę wiedzieć :P

Kaśku, ola.321, dodinka lubią tę wiadomość

"Ręce , które kołyszą kołyskę rządzą światem"
    oar83e3krqgkccev.png
    "Każdy ma chwile że się po cichu modli..."
  • aagatkaa1984 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój juz córkę ma, tym bardziej, ze nasza 4latka to taka księżniczka, rano zawsze jest, mamo idę sie teraz umalować. ;) a syn ma dać równowagę. Coreczka zawsze będzie tatusiowa, tak to juz jest ułożone ;)

Kaśku, Magnosia, Małgorzatka lubią tę wiadomość

km5st5odymuuq2ts.png
  • Kaśku Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agania wrote:
    tak szybko? :O
    Agania potwierdzam :-) Patrząc na suwaczek Oli jeśli tylko dzidziuś będzie chciał współpracować i pokazać co ma między nóżkami to jak najbardziej :-)

Małgorzatka, ola.321 lubią tę wiadomość

8R8Zp1.png
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki :)

Widzę, że wywiązała się niezła dyskusja. Ja postawiłam na pozytywne myślenie i tego się trzymam.

Bree bardzo mocno Cię wspieram i życzę Ci wszystkiego co najlepsze na pewno kolejne zajście w ciążę będzie Twoim najszczęśliwszym dniem w życiu i taaaak do samego porodu -życzę Ci tego, przesyłam buziaki !

Ja niestety w pracy siedzę z gorączką nie wiem ile jej mam ale mam na pewno :/ wzięłam paracetamol ale za dużo to on mi nie pomógł.. mam nadzieje, że jutro wstanę już zdrowa.

Kaśku śliczne ciuszki ja też wczoraj nakupowałam :D i jeszcze bujaczek leżaczek dorwałam za 99zł :D

Kaśku, Małgorzatka, Bree, dodinka lubią tę wiadomość

l22nhdgeccid541p.png
  • Kaśku Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynusia wrote:
    Hej dziewczynki :)

Widzę, że wywiązała się niezła dyskusja. Ja postawiłam na pozytywne myślenie i tego się trzymam.

Bree bardzo mocno Cię wspieram i życzę Ci wszystkiego co najlepsze na pewno kolejne zajście w ciążę będzie Twoim najszczęśliwszym dniem w życiu i taaaak do samego porodu -życzę Ci tego, przesyłam buziaki !

Ja niestety w pracy siedzę z gorączką nie wiem ile jej mam ale mam na pewno :/ wzięłam paracetamol ale za dużo to on mi nie pomógł.. mam nadzieje, że jutro wstanę już zdrowa.

Kaśku śliczne ciuszki ja też wczoraj nakupowałam :D i jeszcze bujaczek leżaczek dorwałam za 99zł :D

Nynusia to do łóżka jak najszybciej!!
    A zakupami się koniecznie pochwal :-)

Małgorzatka lubi tę wiadomość

8R8Zp1.png
  • agania Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Małgorzatka wrote:
    teraz przy tych sprzętach :P jak lekarz zrobi 3d lub 4d i dzidek się rozkroczy to już zobaczymy ;) ;) ja mam 20 Marca usg to genetyczne i też jest opcja włączenia na chwile 3d :D zobaczymy czy położna się postara ;) może też już będę wiedzieć :P

Fajnie :) ja zawsze myślałam, że to później widać, koło 20 tygodnia :)

malgo86 lubi tę wiadomość

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • aagatkaa1984 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agania, bo lekarz na tym pierwszym usg nie musi zobaczyć.

km5st5odymuuq2ts.png
  • aanaa Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie się popłakałam w pracy. Ze śmiechu :)
    http://joemonster.org/art/31309/Jesli_zdecydujesz_sie_na_potomka_najpierw_przeczytaj_do_czego_jest_zdolna_kobieta_w_ciazy

Małgorzatka, ola.321, Kaśku lubią tę wiadomość

iv09hdge6yql001e.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U niektórych już w 12 tygodniu widać płeć ;)

agania, Małgorzatka, ola.321 lubią tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • Ursa Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaśku, po prostu boskie te ciuszki. Ja ledwo odeszłam od koszy w lidlu bo jeszcze końcówki pajacyków i dresików u nas zostały. Ale wiecie co sobie myślę? Za 6 dni, według belly najgorszy okres mija, i wtedy kupię sobie jedną słodką rzecz. Żebym mogła się nią cieszyć :D

Ola ja też mam przeczucie, że chłopiec. Ale nie jest jakieś bardzo wyraźne. Czasami zastanawiam się czy sama sobie nie wkręcam tego, i nie mówię tego na głos by moja mama i mąż, nie byli zawiedzeni jesli faktycznie nie urodzi się wymarzona córeczka.

Tak czy inaczej ja będę tak samo przeszczęśliwa jeśli będzie chłopiec i dziewczyna.

A czy znajdzie się wśród nas odważna, która nie będzie chciała znać płci?

ola.321, Małgorzatka, Kaśku lubią tę wiadomość

7v8rdqk33hu2gxwc.png
    Aniołek [*] 8.01.2013 (7,2 tc)
    Aniołek [*] 10.05.2013(7.4 tc)
  • agania Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok, już rozumiem ;) fajnie by było szybko się dowiedzieć, ale wszystko w swoim czasie.

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • ola.321 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam 19-go USG genetyczne i mam nadzieję że się dowiem :), ale faktycznie zależy czy bobas będzie chciał współpracować :D

aaa i zastanawiałam się czy będę chciała wiedzieć... ale chyba nie wyobrażam sobie nie wiedzieć :).
    sama jestem ciekawa czy któraś z Was chce mieć niespodziankę :).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2015, 13:57

Małgorzatka, Magnosia, Kaśku lubią tę wiadomość

l22ntv73ar096ms1.png
    dqprj44jdaytfglm.png

09.2013r (10tc)
    07.2014r (9tc)
  • Małgorzatka Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aanaa wrote:
    http://joemonster.org/art/31309/Jesli_zdecydujesz_sie_na_potomka_najpierw_przeczytaj_do_czego_jest_zdolna_kobieta_w_ciazy
    hahahaha padłam :D :D ale z naszym urlopem teraz w Marcu też tak wyszo że po kłótni z mężem zarezerwowałam bilety do Mamy na 27 Marca a mąż ma urlop od 1 Kwietnia no i poszedł do szefa jaka sprawa itd. a on tylko mu odpowiedział : Nigdy nie zadzieraj z kobietą w ciąży :D :D :D :D

ola.321, Magnosia, Kaśku, agnes175 lubią tę wiadomość

"Ręce , które kołyszą kołyskę rządzą światem"
    oar83e3krqgkccev.png
    "Każdy ma chwile że się po cichu modli..."
  • Magnosia Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aanaa wrote:

Anaa - dziękuję, uśmiałam się do łez :)

ola.321 lubi tę wiadomość

Szymon ❤ ur. 30.09.2015r. ❤
    Hania ❤ ur. 18.01. 2019r.❤

Św. Dominiku czuwaj nad moimi dziećmi.
  • aagatkaa1984 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się z moim kłócę ostatnio caly czas, ale on nie jest taki wyrozumiały. ;)

km5st5odymuuq2ts.png
  • Ursa Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aanaa wrote:

O matko to jest straszne po prostu... Popłakałam się przy wzmiance o tym, że robotnik sikający za barakiem zepsuł biedaczce apetyt na ziemię. No bezczelny! Jak on mógł :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2015, 14:08

Magnosia, aanaa, Małgorzatka, Kaśku lubią tę wiadomość

7v8rdqk33hu2gxwc.png
    Aniołek [*] 8.01.2013 (7,2 tc)
    Aniołek [*] 10.05.2013(7.4 tc)
  • aagatkaa1984 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na fb, jest fajny fanpage beka z mamusiek na forum...poezja ;)

km5st5odymuuq2ts.png
  • meeegi1771 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój też marzy o córce ,może dlatego ,że sam nie był łatwym synem :D ha ha Ja po cichu marzę o Felku :)

agania, Małgorzatka, Kaśku lubią tę wiadomość

Aniołek 11 tc ciąży 29.11.2013. [*]
    4.12.2014 6 tydz. Cp
    2nn3yx8debyd73bt.png
  • agania Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aanaa wrote:

Hahaha :D siedziałam i śmiałam się do komputera jak idiotka jakaś, teraz w pracy już całkiem pomyślą, że coś ze mną nie tak :D

aanaa, Małgorzatka, Rzodkiewka lubią tę wiadomość

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • Bree Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kobietki ja narazie sie zmywam do swojego swiata... jeszcze raz wszystkim dziekuje za kazde cieple slowo, zycze Wam wszystkiego najlepszego, czyli zdrowia i spokoju... jak cos u mnie sie zmieni to wpadne i napisze... tych ktore zdolowalam - przepraszam, nie mialam tego na celu jednak mam swiadomosc ze przez moje wpisy moglyscie sie zle czuc... narazie nie bede tu wpadac... jesli ktos chcialby cos do mnie napisac to prosze o wyslanie wiadomosci...

Buziaki :* <3

polkosia, paula1, Kaśku lubią tę wiadomość

Aniołek "M" 02.03.2015 (8 tc)

preg.png
‹‹ 320 321 322 323 324 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ