X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Małgorzatka Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ursa wrote:
    No to Ola musi jeszcze dodac swoje foto to suwaczka bo jej dzidziuś podobny do mojego. Też tak pięknie pozował :D

Mnie czasem denerwuje, że ten suwaczek taki wielki się zrobił, przez to foto.

Mocno trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty. Na pewno wszystko będzie dobrze :) A oczekującym polecam pooglądac łóżeczka. Ja teraz tak sobie marzę o takiej elektrycznej kołysce :) Włączasz i sama buja maluszka. No i wygląda ślicznie :)
    Mnie się też ta 10 podoba ;) ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2015, 14:55

Bree, Ursa lubią tę wiadomość

"Ręce , które kołyszą kołyskę rządzą światem"
    oar83e3krqgkccev.png
    "Każdy ma chwile że się po cichu modli..."
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2015, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć wszystkim :)

Gratuluję zafasolkowanym i trzymam kciuki za oczekujące na fasolkę :)

Mam pytanie, bo jako że tu często piszecie, że macie odrzut od mięsa - są między wami jakieś kobietki, które tego nie obserwują? :)

Z moich objawów to bolące (ale mniej niż po owulce) piersi, drażliwe sutki, zmęczenie (ale nie jakieś wielkie) i czasem pobolewanie brzucha. Żadnych mdłości czy wrażliwości na zapachy.
    Z takich dziwnych sytuacji to ostatnio obudziłam się w nocy bo miałam wrażenie, że mi brzuch rozrywa od środka a okazało się, że jak spałam na plecach a mój luby wtulił się to niefortunnie położył rękę na moim podbrzuszu :) jak ją zdjęłam to ból zaczał przechodzić. Dziwne :p

Na czwartek mam wizytę u gina, choć u mnie to bardzo wczesny etap dlatego nie spodziewam się zobaczyć maluszka. A w środę robię badania i mam nadzieję, że będzie wszystko dobrze.

Przeczytałam wasze wpisy o poronieniach i innych problemach ciąży i złapał mnie lekki stresik. Mam nadzieję, że jak już zleci mi ten pierwszy trymestr to potem będzie lepiej.

• agania Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam ochotę na naleśniki z bitą śmietaną, jagodami i truskawkami :D strasznie ciągnie mnie na słodkie i na owoce.

tomania2806 lubi tę wiadomość

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • aanaa Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie nie odrzuca od mięska. Zawsze byłam mięsożerna i teraz tylko czasem mam zgagę po smażonym, np mielonym.A może to od smalcu? Spróbuję na oleju następnym razem :)

iv09hdge6yql001e.png
  • polkosia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agania, będzie dziewczyna :P

agania lubi tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • Arielka Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Buffy nie sugeruj się historiami innych bo ile kobiet tyle historii. Na pewno będzie dobrze a objawy masz typowe jak na tydzień ciąży w któym jesteś łącznie z bólem podbrzusza:)

Ursa, polkosia lubią tę wiadomość

p19u9jcg6txrbtcl.png

atdc6iye6tcg50ab.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2015, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie na początku odrzucało od słodyczy właśnie :) A teraz wsuwam różne batoniki i takie tam ;p
    Choć kiedyś lubiłam jogurty, teraz nie mam na nie wogóle ochoty.

• Ursa Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Buffy na wstręt do czegokolwiek jeszcze może przyjsc dla Ciebie czas :) Na Twoim etapie w ogóle nie miałam, żadnych objawów poza tym, że ser rumuński mi śmierdział, popłakałam się na audycji "zagadkowa niedziela" i pojawiły się dwie kreski na teście. Piersi zaczeły mnie bolec dopiero koło 6 tygodnia, mdłości tak samo. Dodatkowo od dnia spodziewanej miesiaczki miałam bóle jak podczas @ (troszkę słabsze).

A teraz mam wstęt do zapachu smażenia mięsa albo pieczenia ale już mięsko normalnie jem ze 2 tygodnie :)

Bree lubi tę wiadomość

7v8rdqk33hu2gxwc.png
    Aniołek [*] 8.01.2013 (7,2 tc)
    Aniołek [*] 10.05.2013(7.4 tc)
  • agania Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polkosia wrote:
    Agania, będzie dziewczyna :P

Zobaczymy ;) mąż by się ucieszył :)

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2015, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za porady :)

Ja za to mam przeczucie, że będzie chłopiec ;p

Ursa lubi tę wiadomość

• aanaa Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w sobotę wzięłam jak zwykle do obiadu ogórka kiszonego. Jak ugryzłam to o mało nie wyplułam, tak mnie wykrzywiło, jakbym wypiła szklankę soku z cytryny. A dwa dni wcześniej jadłam i nie było problemu. Aż dałam mojemu do spróbowania, ale uznał że smakuje jak zwykle. Szybko się te smaki zmieniają :)

Bree lubi tę wiadomość

iv09hdge6yql001e.png
  • Arielka Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to by sie wszystko zgadzało :D ja za to też od początku czuje, że to dziewczę a żre słodycze tonami więc może się sprawdzi:D

Ursa, polkosia, agania lubią tę wiadomość

p19u9jcg6txrbtcl.png

atdc6iye6tcg50ab.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2015, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może :D
    Co prawda po cichu liczę na dziewczynkę, ale kobieca intuicja podpowiada chłopca ;p

Czytałam, że naukowcy badają określanie płci na podstawie ilości stężenia hcG, jeśli przyrost jest szybki to dziewczynka a jeśli wolniejszy to chłopiec ;p
    U mnie test ciążowy wyszedł pozytywny 9 dni po owulce więc kto wie ;)

• ola.321 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ursa - no właśnie miałam ochotę dodać zdjęcie do suwaczka ale ostatecznie nie dodałam :), zgadzał mi się suwaczek z tygodniem u gin i zostawiłam :)

a ja mięsko przez cały czas mogłam jeść i jem do tej pory, wcześniej słodyczy mi się nie chciało ale teraz to już czasem mam ochotę na coś słodkiego :). Bywało też że kapustę kiszoną jadłam ze słoika... ;)
    No i od dawna zawsze mam owoce pod ręką, jabłka, mandarynki i pomarańcze :)

Ursa lubi tę wiadomość

l22ntv73ar096ms1.png
    dqprj44jdaytfglm.png

09.2013r (10tc)
    07.2014r (9tc)
  • mała.mi Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie zupełnie odrzuciło od mięsa. Na surowe w ogóle nie mogę spojrzeć, na myśl o smażeniu zaraz mi się podnosi i tak samo jak miałabym zjeść mięso. Chyba w ciąży na wegetarianizm przejdę :-P Tylko owoce mi "wchodzą" bez konsekwencji. A tak to mam jadłowstręt do wszystkiego, szczególnie do tego mięsa, bez którego wcześniej nie mogłam się obejść. Ale to tak od kilku dni, razem z mdłościami przyszło, a wcześniej tylko piersi były wrażliwe...

sv6zcOJ.jpgsv6zp1.png
    3WMBhGc.jpg3WMBp1.png
  • Ursa Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Buffy jeśli masz rację to u mnie na bank nie dziewczynka :P 12-14dpo wyszła mi słaba druga kreska :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2015, 15:29

7v8rdqk33hu2gxwc.png
    Aniołek [*] 8.01.2013 (7,2 tc)
    Aniołek [*] 10.05.2013(7.4 tc)
  • szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie tez jakos od miesa odrzuca , a owoce moge jesc kilogramami !
    Choc dzis mialam ochote na tort czekoladowy takze roznie to bywa :)

Zobaczymy co nam sie w tych brzuszkach pojawi hehe :)

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • aagatkaa1984 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O to w takim razie dziewczyna u mnie w 10dpo ;)
    A ja mam straszna ochotę na tatara.
    A ja zjadłam teraz olbrzymi obiad i lecę do drugiej pracy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2015, 15:30

km5st5odymuuq2ts.png
  • melenaxoxox Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agania wrote:
    Ja mam ochotę na naleśniki z bitą śmietaną, jagodami i truskawkami :D strasznie ciągnie mnie na słodkie i na owoce.

mnie tez wlasnie! kurcze smaka mi kochana narobilas :D

agania lubi tę wiadomość

l22nqps6zs1m82ws.png
  • Katarzyna87 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam smaki na produkty mączne: makarony, pierogi, kluski (ooo taaaak!)
    Mięso zaczęło mnie odrzucać jeszcze przed ciążą, więc chyba jako objaw nie za bardzo ;p

Przełożyłam mojego ginka na 18:40, bo bym się nie wyrobiła, czyli zaczynam odliczanie od początku ;D

Jeszcze 2h 44 min :)

agania lubi tę wiadomość

ex2bg7rf9gca70kb.png
    f2wljw4z5xlc2pyj.png
‹‹ 322 323 324 325 326 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ