Październikowe Szczęścia 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
aanaa wrote:Za mną chodzi kebab. Na zimno
Mąż mi nie pozwala, myślę jak tu zjeść w tajemnicy przed nim
Nie będzie łatwo bo razem wracamy z pracy, ale coś wymyślę
ale mój mąz podjechał wieczorkiem i zjedliśmy pysznego kebaba:D
Bunia86, Bree lubią tę wiadomość
-
Witam się z rana
Ursa - to bardzo ciekawe z tymi jajkami... ja od jakiegoś czasu wybierałam te "zdrowsze" a tu jednak widzisz nie do końca. Chodzi im pewnie tylko o komfort zwierzątek.
Ja sobie wszelkie rady cenię, wolę wiedzieć co można czego nie. Później zawsze mogę świadomie decydować
.
Powodzenia na wizytach!!aanaa, Bunia86, Bree lubią tę wiadomość
-
Ursa wrote:Bzdury. Antybiotyki są zabronione w technologi zwierzęcej. Można za to beknąc i to poważnie.
Poza tym czy ja tu mówię o alkoholu, nie zgadzam sie z toba odnośnie jedzenia. Ja wychowalam sie u babci na wsi, rodzice mojego męża maja Male gospodsrstwo i ja widzę roznice pomiędzy jedzeniem eko, od jedzenia chemicznego, które ty uważasz za zdrowsze.
Przykład moja córka bardzo lubi truskawki, wiec miesiac temu kupiłam je te hiszpańskie. Rzygala jak kot, dziecko w zyciu takich bólów nie miało. Teraz pomyśl, truskawki z krzaka jak je zerwiesz, to max ile ci poleżą dzień, dwa? A te z hiszpani jaką drogę przejechały, ile juz w sklepie są i to tak naturalnie?Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2015, 09:46
Bree lubi tę wiadomość
-
U mnie w mieście ciężko o kebaba który jest z super składników. W większości mięso kręci się nie wiadomo jak długo, to samo surówki. Ale ja się poświęcę, i zjem takiego mniej pycha, ale z miejsca gdzie wiem że dużo ludzi kupuje, więc i składniki muszą często dokładać. Tylko kiedy...
Bree lubi tę wiadomość
-
Hej mamuśki! Widzę, że wciąż problemy jedzeniowe:-) Ja wczoraj omal nie pojechałam do szpitala, tak mnie potwornie bolała macica, na ketonalu już jadę. Dziś znów odczuwam ten okropny ból. ;/
Bree lubi tę wiadomość
Aniołek † 11.09.2010 (6tc), Aniołek †28.02.2015 (8t4d), Aniołek †14.03.2016 (6tc) i jeszcze 6 Aniołków... -
Agatka możesz mnie słuchac albo nie. Mówię z perspektywy zootechnika, osoby która pracowała rok w fermie wielkotowarowej. Specjalistą jestem od krów co nie zmienia sytuacji, że na tym też się troszkę znam
Powtórzę jeszcze raz: jajką nie pochodzace z chowu klatkowego są o wiele gorsze pod względem mikrobiologicznym. I dokładnie takie same pod względem jakości białkaNie mam zamiaru się z nikim przepychac w tym temacie. To są fakty.
-
szczesliwa_mamusia21 wrote:Hej mamusie
Za pare godzi wizyta u lekarza , bardzo sie ciesze , że akurat dzisiaj w moje urodziny zobacze sie z malenstwem ! Buziaki dla was milego dnia :*
Wszystkiego najlepszegoi udanej wizyty
Ursa, Bree, szczesliwa_mamusia21 lubią tę wiadomość
* Starania od stycznia 2014 * 5 Anioków w niebie
*Listopad 2018 - laparoskopia - udrożnione oba jajowody
*PAI-1 G4 homo,On: OligoAsthenoTeratozoospermia, Mofrologia 0%, Fragmentacja 48,15%, ROS 3,26 -
Ursa, błagam od kiedy chemia jest zdrowsza od natury. Jako zootechnik nie gadaj takich rzeczy. Gotowalas kiedys rosol z kury z wolnego wybiegu, a z kury z tej twojej klatki? Takiego syfu jaki sie zbiera podczas gotowania na kurze z hodowli, w zyciu nie widziałam.
Ursa jakbyś sie tu wczesniej nie wyowiadala, uznalabym, ze jesteś podstawiona i pracujesz dla jakieś firmy spozywczejBree lubi tę wiadomość
-
agania wrote:Dobrze, że ja mam jajka od teściowej, która trzyma kury i wiem co daje im do jedzenia
Duże gospodarstwo mają Twoi teściowie? My mamy 19 kurek i 7 kaczek.
Ola dokładnie w tych akcjach chodzi o dobrobyt zwierząt i na prawdę dużo zdziałąy. Niestety kurze nie dużo potrzeba by znosiła jajka i przyrastała i wielu przedsiębiorców to strasznie wykorzystywało.Bree lubi tę wiadomość
-
aagatka - spokojnie
, Ursa nie powiedziała że jedzenie chemiczne uważa za zdrowsze
. Wypowiedziała się o jajkach i to co mówi ma sens, a zapewne z racji wykształcenia zna się na tym
.
No i jak dla mnie też jest nie do pomyślenia żeby faszerować zwierzątka antybiotykami, ale pewnie tak jak mówisz może się tak zdarzać- niestety.
Bree lubi tę wiadomość
-
Agania no to też nie takie małe jak na własne potrzeby. U nas we wsi są dwie krowy i całą wieś wyposażają w mleko
A z naszego stadka 3 rodziny jeszcze z jajek korzystają.
agania, Bree lubią tę wiadomość
-
Marta28 wrote:Cześć dziewczyny
Świętujecie dzisiaj "dzień teściowej" ?
Hahahha nie ma mowy! Moja to arczenik w miodowej polewie. Najgorszy rodzaj człowieka
Bree, Marta28, aanaa, Bunia86, meeegi1771, Kasia82 lubią tę wiadomość