X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Kasia82 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja go zapytałam czy w tym stanie mogę pracować. Pytał gdzie pracuję i jak usłyszał, że uczę w szkole, to powiedział, że tym bardziej muszę odpocząć. Może zapytaj go wprost o zwolnienie.

Bree lubi tę wiadomość

w5wq8ribpvtivstd.png
  • Małgorzatka Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cisza bo każdy coś robi :-P Ja skończyłam dopiero smażyć naleśniki dla moich dzieci . Wymagania co raz większe .
    Ale podczas smażenia pogadałam sobie z 4 latka jak będzie wyglądać "wyciąganie " dzidziusia . Zuzia mnie poinformowała że lekarz będzie mi przecinał brzuch i krew będzie leciała i tak mi go wyciągną także ubaw miałam . Dziecięca wyobraźnia . Próbowałam jej tłumaczyć że dzidziusia mamusia urodzi no ale nie dało rady nóż i koniec haha ;-) oby nie tak sobie w głowie myślałam :-D ale jest ciekawa bardzo wszystko ja interesuje ona już by chciała bawić się z nim i karmić itd :-D dzień w dzień to samo pytanie mamo a jest juz dzidziuś w domu i codziennie ten sam zawód nie kochanie dzidziuś musi wciąż rosnąc :-D Hehe ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2015, 17:55

Arielka, Bree, Muffinka1019, Bunia86, Katarzyna87 lubią tę wiadomość

"Ręce , które kołyszą kołyskę rządzą światem"
    oar83e3krqgkccev.png
    "Każdy ma chwile że się po cichu modli..."
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 marca 2015, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie za to głowa pęka :/

Bree lubi tę wiadomość

• Arielka Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia82 wrote:
    Ja go zapytałam czy w tym stanie mogę pracować. Pytał gdzie pracuję i jak usłyszał, że uczę w szkole, to powiedział, że tym bardziej muszę odpocząć. Może zapytaj go wprost o zwolnienie.

Zapytam pewnie, ale boje sie że odmówi:( Ciężki żywot ciężarnej :D

Bree, Kasia82 lubią tę wiadomość

p19u9jcg6txrbtcl.png

atdc6iye6tcg50ab.png
  • Ursa Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Małgorzatka to mi przypomniałaś co sama jako dziecko uważałam na ten temat :D Ja zawsze byłam bardzo logiczna, dla mnie na każde pytanie musiała być odpowiedź. Jak jej nie dostawałam to sama obmyślałam :P

No więc według małej Uli kobieta rodziła przez pępek :P No bo jeśli nie to po co wo ogóle nam pępek i w dodatku w środku jakiś taki zawiązany :P

Bree, Małgorzatka, Katarzyna87, Bunia86 lubią tę wiadomość

7v8rdqk33hu2gxwc.png
    Aniołek [*] 8.01.2013 (7,2 tc)
    Aniołek [*] 10.05.2013(7.4 tc)
  • Małgorzatka Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe dokładnie Zuzka ma to samo :-D w bajkę o bocianach nigdy nie uwierzyła także wiesz :-D

Bunia86, Bree, Ursa, Kaśku lubią tę wiadomość

oar83e3krqgkccev.png
  • szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Małgorzatka to zabawnie masz , super !
    No ja wlasnie sie szykuje na przyjecie urodzinowe , takze zajrze poznym wieczorem albo jutro , kazdej zycze dzis milego piatku , spokojnego , bez zadnych boli i zlych objawow , odpoczywajcie kobitki ! :*

Małgorzatka, ola.321, Bunia86, Bree, Ursa lubią tę wiadomość

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • Małgorzatka Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szczesliwa_mamusia21 wrote:
    Małgorzatka to zabawnie masz , super !
    No ja wlasnie sie szykuje na przyjecie urodzinowe , takze zajrze poznym wieczorem albo jutro , kazdej zycze dzis milego piatku , spokojnego , bez zadnych boli i zlych objawow , odpoczywajcie kobitki ! :*
    Udanej imprezki ;-) relaksuj się :-) też bym gdzieś poszła ale obecnie wyglądam jak zmora hehe i nie chcę straszyć :-D :-D

Bunia86, Bree, Kasia82 lubią tę wiadomość

oar83e3krqgkccev.png
  • Arielka Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi sie nigdzie nie chce chodzić bo od razu każdy się pyta czemu nie piję i muszę coś ściemniać że leki biorę czy coś :D

Bunia86, Bree, Kasia82, meeegi1771 lubią tę wiadomość

p19u9jcg6txrbtcl.png

atdc6iye6tcg50ab.png
  • Muffinka1019 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam!
    W końcu weekend, można odetchnąć ;)
    Mój żołądek wariuje, ciężko mi coś zjeść, a jak nie jem to tak samo źle...
    Mam nadzieję, że u Was wszystko ok, widzę, że cały czas nas przybywa z czego bardzo się cieszę :)
    Ja wczoraj byłam na urodzinach u koleżanki w lokalu zrobionym na Styl latynoski/kubański, grali na bębnach i gitarze, śpiewali latynoskie hity.
    Ja akurat jestem miłośniczką Salsy, lubię tańczyć i słuchać.
    Jakie plany na weekend?

Bunia86, Małgorzatka, Bree lubią tę wiadomość

wnid9vvjodizjocx.png
  • ola.321 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aagatkaa - ja z lekami mogę konkurować ;) :D

Gratuluję również udanych wizyt!!! super Dziewczyny!!! :)

I faktycznie cicho dziś :) bałam się że przez parę godzin nie nadrobię a tu proszę, kilka minut i już :).
    Za mną chodzą pierogi ruskie, ale muszę się obejść ze smakiem bo ich nie mam ;).

Małgorzatka, Bree lubią tę wiadomość

l22ntv73ar096ms1.png
    dqprj44jdaytfglm.png

09.2013r (10tc)
    07.2014r (9tc)
  • mała.mi Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczynki :-)
    A ja mam mały problem ze zwolnieniem. Pracuję w szkole i powiedziałam już Dyrektorowi o ciąży, ale powiedziałam też, że chciałabym jak najdłużej pracować. Wczoraj jednak bardzo źle się w pracy czułam, wieczorem bolał mnie brzuch i dzisiaj też niewiele lepiej. Zadzwoniłam do lekarki i mam przyjść we wtorek po L4. Zależy mi na tej pracy i strasznie mi głupio, bo nie wiem jak teraz rozmawiać z dyrektorem. No i dzieciaków "moich szkolnych" mi szkoda :-/

Bree lubi tę wiadomość

sv6zcOJ.jpgsv6zp1.png
    3WMBhGc.jpg3WMBp1.png
  • Katarzyna87 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie chrześniaczka uświadomiła, że ona nie chce mieć dzieci bo rodzenie bardzo boli, a ona - uwaga - na taki ból nie jest przygotowana! ;p

Bree, Buffy, Ursa, Małgorzatka, Arielka, Bunia86, Nynusia, meeegi1771, Kaśku lubią tę wiadomość

ex2bg7rf9gca70kb.png
    f2wljw4z5xlc2pyj.png
  • Małgorzatka Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarzyna87 wrote:
    Mnie chrześniaczka uświadomiła, że ona nie chce mieć dzieci bo rodzenie bardzo boli, a ona - uwaga - na taki ból nie jest przygotowana! ;p

A każda z nas jest hehe co za bzdura :-D obudzi się jak juz będzie musiała sztucznie owulację wywoływać . Zamiast się cieszyć że jeszcze może ;-)ale niektórzy nie zdają sobie sprawy że dziecka "nie zrobi się " na pstryknięcie palców też mam takie koleżanki jedna ma 37 lat i wciąż nie jest gotowa na zmienianie pieluch ;-) (cytuje jej słowa)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2015, 18:21

Bree lubi tę wiadomość

oar83e3krqgkccev.png
  • Małgorzatka Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muffinka1019 wrote:
    Witam!
    W końcu weekend, można odetchnąć ;)
    Mój żołądek wariuje, ciężko mi coś zjeść, a jak nie jem to tak samo źle...
    Mam nadzieję, że u Was wszystko ok, widzę, że cały czas nas przybywa z czego bardzo się cieszę :)
    Ja wczoraj byłam na urodzinach u koleżanki w lokalu zrobionym na Styl latynoski/kubański, grali na bębnach i gitarze, śpiewali latynoskie hity.
    Ja akurat jestem miłośniczką Salsy, lubię tańczyć i słuchać.
    Jakie plany na weekend?
    Już nie długo ;-) oby ale wiem co czujesz ;-)
    Fajna imprezka nigdy nie byłam na takich klimatach ;-)

oar83e3krqgkccev.png
  • Małgorzatka Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Małgorzatka wrote:
    A każda z nas jest hehe co za bzdura :-D obudzi się jak juz będzie musiała sztucznie owulację wywoływać . Zamiast się cieszyć że jeszcze może ;-)ale niektórzy nie zdają sobie sprawy że dziecka "nie zrobi się " na pstryknięcie palców też mam takie koleżanki jedna ma 37 lat i wciąż nie jest gotowa na zmienianie pieluch ;-) (cytuje jej słowa)
    Haha teraz przeczytałam że 6 lat kurka :-D

Bree, Nynusia, Katarzyna87 lubią tę wiadomość

oar83e3krqgkccev.png
  • Małgorzatka Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za daleko dałaś to uwaga myślałam że starsza bo tak jak pisałam ja mam kilka takich koleżanek co mają po 30 i nie chcą za żadne skarby dziecka .

Bree lubi tę wiadomość

oar83e3krqgkccev.png
  • Małgorzatka Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieci są cudowne pod względem nie których zdań można się uśmiać

Bree, Bunia86 lubią tę wiadomość

oar83e3krqgkccev.png
  • Kasia82 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arielka wrote:
    Zapytam pewnie, ale boje sie że odmówi:( Ciężki żywot ciężarnej :D

Kochana, nie bój się. Ciężarnej się nie odmawia. :) Ja miałam podobnie w poprzedniej ciąży, przez pierwsze trzy miesiące byłam na zwolnieniu z powodu zagrożenia, a gdy ono minęło,lekarz chciał mnie wysłać do pracy. Jednak moja szefowa już zatrudniła kogoś na zastępstwo i stwierdziła, że dla dobra mojego i moich uczniów nie powinnam już wracać. Bała się, że raz bedę w pracy, raz na zwolnieniu. Lekarz kręcił nosem, ale wystawiał zwolnienia. Teraz już wolałabym nie wracać, bo za dobrze znam swoje nerwy i rzeczywistość szkolną. Mam cichą nadzieję, że do czerwca będę mogła zostać w domu. Na lipiec i sierpień zwolnienia brać nie muszę, bo to wakacje.

A Ty moja drga suę nie obawiaj. Jak będziesz się kiepsko czuła, masz prawo do odpoczynku w tym stanie.

Bree, Arielka lubią tę wiadomość

w5wq8ribpvtivstd.png
  • Magnosia Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy to możliwe, aby w 9 tygodniu mieć już brzuszek ciążowy??? Bo mi się zrobił już taki śmieszny bębenek, a chyba to jednak to, bo jestem raczej szczupła... No nie wiem, to bardzo wcześnie przecież. Jak jest u Was? :) <3

Bree, Kasia82 lubią tę wiadomość

Szymon ❤ ur. 30.09.2015r. ❤
    Hania ❤ ur. 18.01. 2019r.❤

Św. Dominiku czuwaj nad moimi dziećmi.
‹‹ 376 377 378 379 380 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ