X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Bree Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj facet jest hardcorem w takim razie :D no ale on robi rzeczy przy ktorych inni mdleja na sama mysl ;)

Kasia82 lubi tę wiadomość

Aniołek "M" 02.03.2015 (8 tc)

preg.png
  • Magnosia Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, trochę zmienię temat. Chyba mam infekcję dróg moczowych, bo co chwilę chodzę siku, no i bolał mnie już ze dwa razy brzuch tuż po wysikaniu. Taki dziwny, dość mocny ale krótki ból. Miałyście tak może? Nic mnie nie piecze.

Idę zaraz zrobić sobie wodę z cytryną, a w środę robię badanie krwi i moczu oraz idę do lekarza, to się wszystko wyjaśni.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2015, 13:35

Bree lubi tę wiadomość

Szymon ❤ ur. 30.09.2015r. ❤
    Hania ❤ ur. 18.01. 2019r.❤

Św. Dominiku czuwaj nad moimi dziećmi.
  • Kasia82 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pasazerka wrote:
    aniacicha! zazdroszczę!!! mój od samego początku powiedział, że przy porodzie nie będzie bo zemdleje i tyle z niego będzie pożytku! :D dziwne wyobrażenie na temat porodu ma większość facetów... myślą, że kobieta dostaje skurczy i w ciągu 5 minut drze się w niebogłosy i poród trwa 3 sekundy... to mu dopiekłam cytując pewną książkę, że poproszę jakiegoś Artura, który przypadkowo wszedł do sali porodowej szukając stołówki w szpitalu :) ale...
    na razie o tym nie myślę. Na razie trzeba przetrwać ciężki okres. Inne myślenie będzie w połowie. Zawsze to już jakaś pewność, że wszystko będzie dobrze...

Może jeszcze mu się zmieni? Mój mąż był przy pierwszym porodzie i bardzo pomagał. Skakał na piłce i opowiadał mi dowcipy, a gdy malutka się już urodziła, upominał się, że on ma przeciąć pępowinę. ;) Później wszystkim znajomym polecał taki poród, a teraz chce być przy kolejnym. Może więc nie taki diabeł straszny jak go malują? ;)

Bree lubi tę wiadomość

w5wq8ribpvtivstd.png
  • Majlena Ekspertka

Wysłany: 9 marca 2015, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magnosia to raczej zapalenie pęchrzea a właściwie jego początek, póki się nie rozwinęło leć po urofuraginum :)

Bree, Magnosia lubią tę wiadomość

Synek 27.08.2010 <3
    Odeszłaś Nam Córeczko o całe życie za wcześnie ;(
    3jgx3e3kdf0fdjkh.png

• Kasia82 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pasazerka wrote:
    własnie mój jest taki wrażliwiec....
    no nie mogę totalnie tego zrozumieć! :) i to u mężczyzny... rozumiem, że ktoś może nie lubić, brzydzić się, nie móc patrzeć... ale mdleć? mężczyzna? :) pytałam mojego czy gdyby mi kurde palca ucięło, to co by zrobił? :) zemdlałby czy ratował mojego palca :)

takie to delikatne nasienie ;)

To świadczy tylko o tym, że my, kobiety, jesteśmy bardziej wytrzymałe. Gdyby faceci mieli rodzić, to chyba by umarli ze strachu i bólu. ;)

Bree lubi tę wiadomość

w5wq8ribpvtivstd.png
  • Kasia82 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magnosia wrote:
    Dziewczyny, trochę zmienię temat. Chyba mam infekcję dróg moczowych, bo co chwilę chodzę siku, no i bolał mnie już ze dwa razy brzuch tuż po wysikaniu. Taki dziwny, dość mocny ale krótki ból. Miałyście tak może? Nic mnie nie piecze.

Idę zaraz zrobić sobie wodę z cytryną, a w środę robię badanie krwi i moczu oraz idę do lekarza, to się wszystko wyjaśni.

Miałam tak na samym początku ciąży i brałam wtedy Neofuraginę. Jakbym wiedziała, że się udało, to wzięłabym coś innego, ale to był sam początek, tuż po owulacji, więc mam nadzieję, że leki nie zaszkodziły maluszkowi. Pędź do lekarza i apteki, może łagodniejsze środki Ci pomogą.

w5wq8ribpvtivstd.png
  • Kasia82 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W pierwszym trymestrze ciąży nie można brać furaginy w żadnej postaci, czytałam ulotki - ani Urofuraginum nie można brać, ani Neofuraginy. Ja brałam, bo nie wiedziałam jeszcze, że jestem w ciąży.

w5wq8ribpvtivstd.png
  • Majlena Ekspertka

Wysłany: 9 marca 2015, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja brałam urofuraginę ale w późniejszym etapie ciąży więc nie wiem czy to ma znaczenie. niestety wielu rzeczy nie można brać w 1 trymestrze...

Kasia82, Bree, Magnosia lubią tę wiadomość

Synek 27.08.2010 <3
    3jgx3e3kdf0fdjkh.png

• Majlena Ekspertka

Wysłany: 9 marca 2015, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no doszło to do mnie za chwilę że wiek ciąży może mieć znaczenie :P

Synek 27.08.2010 <3
    3jgx3e3kdf0fdjkh.png

• Kasia82 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majlena wrote:
    ja brałam urofuraginę ale w późniejszym etapie ciąży więc nie wiem czy to ma znaczenie. niestety wielu rzeczy nie można brać w 1 trymestrze...

Zgadza się. To co możemy w drugim i trzecim trymestrze, bardzo często jest zabronione w pierwszym. Nie ma co się dziwić, w końcu wtedy kształtują się wszystkie ważne narządy.
    Do tej pory pamiętam, jak biłam się z myślami przy poprzedniej ciąży, gdy dostałam antybiotyk. Na dodatek nie mogłam go nigdzie dostać, a zamienniki miały nieco inny skład. W końcu go nie wzięłam, bo się bałam i jakoś w końcu mi przeszło. Teraz nie wiem, co bym zrobiła w takiej sytuacji. To był koniec II trymestru lub początek III.

w5wq8ribpvtivstd.png
  • Katarzyna87 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    urosept chyba jest ziołowy i można brać :)

ex2bg7rf9gca70kb.png
    f2wljw4z5xlc2pyj.png
  • Asieńka_86 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj maz byl przy dwoch pirodach i przecinal pepowine. A na wodok krwi tez mdleje a tam dzielnie sie trzymal i mnie bardzo wspieral. Nie wyobrazam sobie nie miec go przy sobie przy nastepnym porodzie. A na usg nigdy ze mna nie byl ale teraz bardzo chce isc ale mysle ze na prenatalne go zabiore.

Bree lubi tę wiadomość

Nasze kochane szczęście :)f2wli09kw6x0pxt3.png
  • aagatkaa1984 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy wam tez sie chce tak spać, ze aż wam ocz łzawią, nie wyrabiam i jeszcze ten bol nogi, mdłości...koszmar

Bree lubi tę wiadomość

km5st5odymuuq2ts.png
  • AsiaPoli Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej,moj chodzil na wszystkie usg,brzuszne i dowcipne i do porodu tez idziemy razem,wszystkie zastrzyki podczas stymulacji tez on mi robil,wiec sie o zadne "mdlenie" ;) nie boje,a dla mnie to bedzie duze wspacie.ja wracam do pracy we srode po ponad miesiacu..sie niechce ale wszystko ze mna ok,czuje sie dobrze,a na zwolnieniu,mniejsza kasa,wiec musze,obiecali mi mniej obowiazkow,zobaczymy.Wczoraj bylam z cora na spotkaniu "preparation for birth" prawie 3 godziny,obchod calego odzdzialu polozniczego i dokladny opis calego porodu,i normalnego i cc i w wodzie i z powiklaniami,naprawde bylam pod wrazeniem,pozytywnym oczywiscie,a porodowka jest cudna w porownaniu ze malym szpitalikiemw gdzie rodzilam 20 lat temu w PL.ja dostalam odpowiedzi na niektore kwestie i pytania a cora sie juz teraz strasznie boi ,zostalo jej 5 tyg do porodu i wszystko juz "jest takie realne",hehe.w tygodniu wieczorem idziemy jeszcze na jedna klase,o karmieniu piersia i ogolnie wsparcie matki dla corki :mom2mom" moze byc ciekawie,ona wogole chce mnie tez przy porodzie,oprocz swojego faceta,ale sie jeszcze nie zdecydowalam,niewie czy dam rade patrzec jak ona cierpi i czy to bedzie dla mojej ciazy bezpieczne-taki stres,chociaz chcialabym jej pomoc jak tylko umiem.pozdrowionka i duzo slonka ( u mnie szaro i ponuro i ma byc tak caly tydzien :( )

Kasia82, Bree, Magnosia, Kaśku, Bunia86 lubią tę wiadomość

3s4kwbr.png
    04u9k61.png
    Aniołek-17/10/2016 11tc-serduszko przestalo bic 8tc
  • Majlena Ekspertka

Wysłany: 9 marca 2015, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mama i córa w ciąży?o jaaa :) szkoda, że nie na tym samym etapie :)

Kasia82, Bree lubią tę wiadomość

Synek 27.08.2010 <3
    3jgx3e3kdf0fdjkh.png

• pasazerka Przyjaciółka

Wysłany: 9 marca 2015, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aagatkaa1984 ja ratuję się kawą. gdyby nie kawa, nic w ciągu dnia bym nie zrobiła.

Magnosia, nie wiem czy w ciąży można ale mi - "recydywistce" kamieni nerkowych i zapaleń pęcherza, najbardziej pomagało mi oprócz Urofuraginum i witaminy C picie soku żurawinowego... Podobne uczucie jak na ból i pieczenie gardła jedzenie miodu. Sok najlepiej żeby był prawdziwy, nie ze sklepu spożywczego jakiś sokopodobny. Jeśli ktoś nie posiada takiego dobrodziejstwa, warto poszukać w sklepach ze zdrową żywnością. Ale najważniejsze - dowiedzieć się czy można stosować w ciąży.

f2w3yx8dlrt8yio0.png
  • Magnosia Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję kochane za odpowiedzi :)
    Na razie piję więcej wody z cytryną, potem wyślę męża do apteki.
    Oby do środy.

Buziak

Bree lubi tę wiadomość

• Bree Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AsiaPoli, czytam i ukladam sobie to w glowie, u mnie ten scenariusz bylby tez calkiem prawdopodobny bo moja corka w tym roku konczy 22 lata tyle ze nie jest w ciazy...doswiadczenie musi byc niesamowite :)

Ale jak pomysle o tym porodzie to nie wiem czy dalabym rade byc z corka gdybym sama byla w ciazy, raczej chyba niebardzo :P

AsiaPoli, Amerie lubią tę wiadomość

Aniołek "M" 02.03.2015 (8 tc)

preg.png
  • Magnosia Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pasezerka ten sok to pewnie dobry pomysł, dopytam gin. w środę ;)

AsiaPoli, Bree lubią tę wiadomość

• AsiaPoli Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magnosia wrote:
    Pasezerka ten sok to pewnie dobry pomysł, dopytam gin. w środę ;)
    jesli nie sok to jedzenie suszonych zurawin tez pomaga i napewno mozna je jesc i pic w ciazy,polecam

3s4kwbr.png
    04u9k61.png
    Aniołek-17/10/2016 11tc-serduszko przestalo bic 8tc
‹‹ 395 396 397 398 399 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ