Październikowe Szczęścia 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Tak, żurawinka suszona jest bardzo dobra na pęcherz. Ja kupiłam ją sobie jakiś czas temu i podjadam kilka w ciągu dnia
.
Mi zaczęły się nowe dolegliwości - zawroty głowy. Od 2-3 dni przy gwałtowniejszym ruchu głową kręci strasznie ale przeczytałam na pantering że powiększa się system krążenia i może tak się zdarzyć. W nocy jak wstaję do WC (a wstaję 3-5razy) to chodzę po ścianach
.
Poza tym tak czekam na kolejne informacje z wizyt i nie widzę.
Bree, Magnosia lubią tę wiadomość
-
Nareszcie w domu!!!!!
aanaa, ola.321, Bree, Kaśku, paula1, Katarzyna87, Kasia82, Ursa, Magnosia, jacusianka, Mo_niczka, Bunia86, miska2503, Nynusia, tomania2806, magdaa lubią tę wiadomość
Aniołek † 11.09.2010 (6tc), Aniołek †28.02.2015 (8t4d), Aniołek †14.03.2016 (6tc) i jeszcze 6 Aniołków... -
Mersiak super, że już w domciu jesteś
Gratulacje udanych wizyt
Ja też dzisiaj byłam na wizycie nie planowanej, ale coś mnie od rana kłuło i zadzwoniłam, a że na 14.20 było wolne miejsce to pojechałam. A dwa, że chciałam się upewnić, że wszystko jest ok przed badaniami genetycznymi. No więc dzidzia ma 3,5 cm, serduszko bije 171 razy/min, są rączki, nóżki i coś jest między nóżkami, ale lekarz powiedział, że jeszcze za wcześnie, żeby na 100 % powiedzieć, że to chłopiec, bo u dziewczynek wargi sromowe są na początku powiększone i też może być tak widać. Maluch najpierw spał, a później jak się rozbrykał to ciężko było go zmierzyć, gin mi podłożył poduszkę, ale jeszcze musiałam tyłek wyżej unieść, żeby wszystko zobaczyłZa dwa tyg idę z mężem i może będzie lepiej już widać.
Możecie sobie na zdjęciu zobaczyć - maleństwo trochę się zawstydziło i przykryło rączkami
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/775bda72fe41.jpg
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/0b008dd5ab2f.jpgola.321, Kaśku, Katarzyna87, Bree, Kasia82, aniacicha, Marta28, Beeblu, Magnosia, mała.mi, Małgorzatka, ~Rewianka~, agania, aghnies, Bunia86, miska2503, nat_alia, magdaa, FreshMm, dodinka lubią tę wiadomość
Nasza księżniczka Zuzia już jest z nami od 15.09. -
Bree wrote:po co sie robi w ciazy badanie moczu? Pytam bo chcialabym wiedzec,
gdyz mieszkam w UK i tu o wszystko trzeba walczyc, moze tez powinnam sobie zrobic badanie moczu przed kolejnymi staraniami?
Kaśku o ktorej masz wizyte? bede trzymac za Ciebie kciuki :*
Właśnie wróciłam z wizyty ale ona była tak zwykła bez usg. No i niestety stan zapalny i kolejna porcja leków. Lekarz mnei pochwalił za czujność i powiedział że to sam początek iżebym się nie martwiła. Ależ ja tego paskudztwa nie lubię .. a tak długo miałam z tym spokój a odkąd jestem w ciąży już drugi raz
DObra koniec marudzenia ..wyleczymy...uzupełnimy pałeczki kawasu żeby nas broniły i będzie dobrze.
Bree badanie moczu się robi bo w ciąży łatwiej o zapalenie pęcherza (już nie pamiętam dokładnie z czego to wynika czy z tego że jest naciskany przez macicę?) często takie zakażenia są bezobjawowe a w badaniu moczu wyjdą. Lekarz coś mi jeszcze tłumaczył coś o cukrzycy i zatruciu ciążowym że to też wyjdzie w badaniu moczu.
Pasazerka - ja swojego zabieram. Wiem że chce ale boi sięwięc jeśli tylko mąż może to go zabieram. Ostatnio stwierdził że same plamki na monitorze były ale widziałam że fakt że serduszko bije zrobił na nim wrażenie
Bree lubi tę wiadomość
-
ola.321 wrote:Tak, żurawinka suszona jest bardzo dobra na pęcherz. Ja kupiłam ją sobie jakiś czas temu i podjadam kilka w ciągu dnia
.
Mi zaczęły się nowe dolegliwości - zawroty głowy. Od 2-3 dni przy gwałtowniejszym ruchu głową kręci strasznie ale przeczytałam na pantering że powiększa się system krążenia i może tak się zdarzyć. W nocy jak wstaję do WC (a wstaję 3-5razy) to chodzę po ścianach
.
Poza tym tak czekam na kolejne informacje z wizyt i nie widzę.
Ja zawroty głowy mam gdzieś od tygodnia muszę wszystko powoli spokojnie robić bo już z 3 razy bym glebe zaliczyłaola.321, Bree lubią tę wiadomość
-
Asieńka_86 wrote:Kasku a co mozesz brac na ten pecherz?
Ja tylko odpowiadałam Bree na pytanie po co badanie moczu. Mój pęcherz ma się dobrze.
Ja mam infekcję pochwy niestety... dotałam jakieś globulki z nystatyną.
Dodam jeszcze tylko że cały czas mamy zakaz serduszkowania z M, siedzę w domku, dbam i uważam na siebie, a to paskudztwo i tak się przyplątało. Lekarz powiedziął że niestety winna jest obniżona odporoność. Mam pić kefir oprócz tych globulek i tabletek z pałeczkami kwasu mlekowego.Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2015, 16:53
Bree lubi tę wiadomość
-
Paula1 o boziu jaka cudna fasolka, niesamowite
teraz jeszcze bardziej chce miec swoja jak widze takie fotki
Kaśku dzieki za info, ja sie dopytuje wszystkich o wszystko bo wiesz jak jest w UK...
zdrowiej kochana szybciutkote infekcje pochwy w ciazy to jakas zmora normalnie
na szczescie nie jest grozna dla fasolki, przynajmniej tak lekarze mowia u nas...
rany nie jestem w ciazy a chodze dzisiaj zaspana jak jakis zombie
Kaśku, paula1, Kasia82 lubią tę wiadomość