X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • aagatkaa1984 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ursa, jak ja ci zazdroszczę juz tego 11 tygodnia

Ursa, Bree lubią tę wiadomość

km5st5odymuuq2ts.png
  • Małgorzatka Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aagatkaa1984 wrote:
    Ursa, jak ja ci zazdroszczę juz tego 11 tygodnia
    Agatka zleci :) Już Ci bije 6 i 4 dzień a dopiero co się tu wpisałaś z 4 czy 5 ;) ;) jak już dobijemy do 2 trymestru to się dobrze nie obrócimy a będziemy rodzić wszystkie :D tak miałam przynajmniej poprzednio :P

Kaśku, Bree lubią tę wiadomość

"Ręce , które kołyszą kołyskę rządzą światem"
    oar83e3krqgkccev.png
    "Każdy ma chwile że się po cichu modli..."
  • Małgorzatka Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra najadłam się i idę popracować wracam niebawem :) :) Ola będę kukać czy foto i opis jest ;) ;) buźka Dziewczyny <3

Bree lubi tę wiadomość

"Ręce , które kołyszą kołyskę rządzą światem"
    oar83e3krqgkccev.png
    "Każdy ma chwile że się po cichu modli..."
  • Katarzyna87 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chciałam mieć mdłości...już nie chcę ;/ Co innego mdłości w domu, a co innego w pracy - do tego w pracy z Klientem ;/

Zmierzyłam sobie dzisiaj temperaturę, bo czuję że coś mnie zbiera a tam 36,83...ciężki dzień mnie czeka.

Małgorzatka, Bree lubią tę wiadomość

ex2bg7rf9gca70kb.png
    f2wljw4z5xlc2pyj.png
  • aniacicha Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Małgorzatka świetna ta huśtawka :))
    Wy też tak macie może kobiety ból brzucha jak na okres
    Ja dziś w nocy musiałam po nospe sięgnąć bo z takim bólem się obudziłam
    I teraz tez mam takie momęty

201510287051.png
  • aniacicha Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarzyna87 ja dziś też poczułam co to mdłości i już nie chce mieć masakra myślałam rano że oszaleje blee

201510287051.png
  • Katarzyna87 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki Wy wszechwiedzące :)

Powiedzcie mi czy któraś miała coś takiego. Wiadomo krwawiłam, teraz nawet plamienie ustało, ale mam takie brązowe kuleczki śluzu jak się podcieram.
    Czy któraś tak miała?

Bree lubi tę wiadomość

ex2bg7rf9gca70kb.png
    f2wljw4z5xlc2pyj.png
  • aagatkaa1984 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarzynka, to wygląda na jakas infekcje, grudkowaty śluz nie jest dobry

Bree lubi tę wiadomość

km5st5odymuuq2ts.png
  • Amerie Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aagatkaa1984 wrote:
    Mnie tez bola mięśnie ud, ja choruje na toczeń i mnie troche martwi, czy to nie jakis maly nawrót bo kolana tez mnie bolą

Agatka wybacz, że pytam, ale bierzesz jakieś leki na swoją chorobę, czy po prostu masz ją w remisji?

Bree lubi tę wiadomość

relgh371rrya3inl.png
  • Katarzyna87 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aagatkaa1984 wrote:
    Katarzynka, to wygląda na jakas infekcje, grudkowaty śluz nie jest dobry

Gin nic nie zauważył w sobotę. Nic mnie nie swędzi, nie boli (po za podbrzuszem). Nie biorę żadnych leków dowcipnych (jakoby to miały być resztki).

To jest typowy śluz "infekcyjny", bo taki też miałam. Hmm cóż spytam się gin jak będę szła na kolejną wizytę.

Dziękuję za odpowiedź :*

Bree lubi tę wiadomość

ex2bg7rf9gca70kb.png
    f2wljw4z5xlc2pyj.png
  • aagatkaa1984 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amerie nie biorę, bo jest w remisji. Martwi mnie to bo bol jest strazzznie upierdliwy, natomiast nie mam typowych objawów zaostrzenia choroby. Chyba od środy pójdę na urlop, bo nie wyrabiam

Bree lubi tę wiadomość

km5st5odymuuq2ts.png
  • aagatkaa1984 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarzynka a kiedy masz wizytę? Nie musi swędzieć, ani piec

Bree lubi tę wiadomość

km5st5odymuuq2ts.png
  • Katarzyna87 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chcę iść w środę albo w czwartek.
    Sam śluz jest przeźroczysty, tylko są w nim te kuleczki ;/

Może to "stara" krew po krwawieniu?

Bree lubi tę wiadomość

ex2bg7rf9gca70kb.png
    f2wljw4z5xlc2pyj.png
  • malgo86 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja już po badaniach krwi+mocz, myślałam że się :x w autobusie. Najgorzej mnie wzieło w poczekalni tam to dopiero miałam skurcze żołądka. Trochę mam kucie w pachwinie, ale mam nadzieję że to chwilowe. Mam wymioty, jak dzidzia się domaga jedzenia, niestety musiałam być nadczo. Była spora kolejka do czekania i sporo kobiet w zaawansowanej ciąży. 3 fiolki krwi pobrane, aż mam dużego siniaka. Moczu sporo też nie było, ale mam nadzieję że starczy. Trochę sie boje o te wyniki, a najbardziej moczu i tsh.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2015, 11:44

Kasia82, Małgorzatka, Bree lubią tę wiadomość

Natalka <3 już jest na świecie
    36rv4zp.png
  • Kaśku Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny! Ależ się z rana rozpisałyście :-)

Ola trzymam cały czas kciuki i czekam na wieści i zdjęcie :-)

Ja też mam śluz który wygląda jak infekcyjny ... .Byłam u lekarza w sobotę ale wtedy nic się nie działo a już w niedzielę wieczorem qrcze na wkładce widzę że nie jest dobrze no i wracam dziś do lekarza spowrotem :-( niech ratuje.

Z pozytywów ależ pięknie słonko dziś świeci. Idę zaraz na spacerek :-D
    nie wiem jak wy ale ja od razu mam powera. Nawet wstałam dziś o 8:30 a ostatnio dla mnie to środek nocy... i zrobiłam sobie pyszne śniadanko (gruby naleśnik z dżemem jagodowym od mamy i mango, polane jogurtem naturalnym i posypane sezamem - mniam). Rano mdłości nie miałam więc mogłam sobie pozwolić na szaleństwo :-P

ola.321, Bree, Bunia86 lubią tę wiadomość

8R8Zp1.png
  • ola.321 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki jestem!!!!! :):)

Dzidziuś ma 4,43cm taki już duży :):), ostatnio machał rączkami a dziś sobie grzecznie spał :).
    dziękuję Wam za trzymanie kciuków!!! :*:*

Dziś też moja gin założyła mi kartę ciąży!! łzy mi poleciały bo to moja pierwsza karta ciąży :) cieszę się ogromnie :).

A co do wyliczeń to wg USG mam dziś 11t1d :).

Kaśku, magdaa, Katarzyna87, Małgorzatka, Magda*, aniacicha, Kasia82, Bree, Ursa, Magnosia, paula1, dodinka, lojkalojka, aghnies, Bunia86, meeegi1771 lubią tę wiadomość

l22ntv73ar096ms1.png
    dqprj44jdaytfglm.png

09.2013r (10tc)
    07.2014r (9tc)
  • Kaśku Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malgo86 wrote:
    A ja już po badaniach krwi+mocz, myślałam że się :x w autobusie. Najgorzej mnie wzieło w poczekalni tam to dopiero miałam skurcze żołądka. Trochę mam kucie w pachwinie, ale mam nadzieję że to chwilowe. Mam wymioty, jak dzidzia się domaga jedzenia, niestety musiałam być nadczo. Była spora kolejka do czekania i sporo kobiet w zaawansowanej ciąży. 3 fiolki krwi pobrane, aż mam dużego siniaka. Moczu sporo też nie było, ale mam nadzieję że starczy. Trochę sie boje o te wyniki, a najbardziej moczu i tsh.

Malgo ja ma taki sposób że mam w torbie kanapkę i obowiązkowo banana. Jak mdłości są w normie to kanapkę wcinam zaraz po wyjściu z lab. Jak już muli to banan. Z tym że ja nei wymiotuje mnie tylko muli - czuję się wtedy jak bym straszną grypę miała albo kaca potwornego.
    A siniak podobno robi się jak źle uciskamy miejsce po wkuciu (oczywiście wyjąwszy przypadki kiedy pielęgniarka się źle wkuła). Nie można zginać łokcia i trzeba dociskać to miejsce po wkuciu. Odkąd wytłumaczyła i pokazała mi jedna pielęgniarka jak to robić to już nie miałam siniaków :-)

8R8Zp1.png
  • Kaśku Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ola.321 wrote:
    Dziewczynki jestem!!!!! :):)

Dzidziuś ma 4,43cm taki już duży :):), ostatnio machał rączkami a dziś sobie grzecznie spał :).
    dziękuję Wam za trzymanie kciuków!!! :*:*

Dziś też moja gin założyła mi kartę ciąży!! łzy mi poleciały bo to moja pierwsza karta ciąży :) cieszę się ogromnie :).

A co do wyliczeń to wg USG mam dziś 11t1d :).

Ale super!! Gratuluję!!
    Naprawdę duży już ten twój dzidziolek :-D

ola.321, Magda*, Bree lubią tę wiadomość

8R8Zp1.png
  • Katarzyna87 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4,43 cm, jaki wielkolud :D

Ola gonimy Cię cały czas ;D w sobotę mój fasol miał 11mm, więc jeszcze 4x tyle i też będzie miał 4,43 ;D

Kaśku, ola.321, Bree lubią tę wiadomość

ex2bg7rf9gca70kb.png
    f2wljw4z5xlc2pyj.png
  • Asieńka_86 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola super, naprawde duzy ten babasek ja juz sie nie moge doczekac mijego usg za tydzien

ola.321, Bree lubią tę wiadomość

Nasze kochane szczęście :)f2wli09kw6x0pxt3.png
‹‹ 393 394 395 396 397 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ