Październikowe Szczęścia 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnypasazerka wrote:Rewianka... też mi się tak wydawało... a z usg wychodzi 8t2d. I poród na 19.10
U mnie podobnieTydzien temu (7tyg 3 dni) na usg wyszlo 7 tyg, czyli 3 dni mniej, ale to mi sie zgadza, bo owulacje mialam dopiero w 16 dniu cyklu
Bree lubi tę wiadomość
-
A ja się dokładnie dowiem jutro bo w końcu idę do innego mam nadzieję normalnego lekarza. Poprzednia gin nawet nie zmierzyła dzidziusia. W ogól mnie nie zbadała. Ja mam torbiele na lewym jajniku i mam nadzieję że teraz lekarz na to spojrzy.
Bree lubi tę wiadomość
* Starania od stycznia 2014 * 5 Anioków w niebie
*Listopad 2018 - laparoskopia - udrożnione oba jajowody
*PAI-1 G4 homo,On: OligoAsthenoTeratozoospermia, Mofrologia 0%, Fragmentacja 48,15%, ROS 3,26 -
dziewczyny odebralam wyniki
teraz musze czekac na wizyte do piatku... byle szybko zleciało..
te które wyszły poza normą:
hemoglobina 11,5 ( 12-16)
hematokryt 32,5 ( 37-47 )
eozynofile 0,06 ( 0,1-0,5 ) tys/ul
eozynofile 0,8 ( 1-5 ) %
żelazo 197,8 ( 33-193 )
reszty nie rozumie więc musze czekac
ale ogólnie chyba nie jest najgorzej
Bree lubi tę wiadomość
-
A w ogóle to mój M chce jutro wejść ze mną na USG. Nie wiem czy zapytać lekarkę na badaniu czy partner może wejść, czy poczekać do prenatalnych i wtedy zobaczymy razem..
Bree lubi tę wiadomość
* Starania od stycznia 2014 * 5 Anioków w niebie
*Listopad 2018 - laparoskopia - udrożnione oba jajowody
*PAI-1 G4 homo,On: OligoAsthenoTeratozoospermia, Mofrologia 0%, Fragmentacja 48,15%, ROS 3,26 -
Aguś26 wrote:Dziewczyny ale u mnie już nie taki początek bo 11 tyd a bóle nadal ssą... boję się...
bóle? tzn? jeśli jest to ciągnięcie, lekkie kłucie, to chyba nie jest źle, ponieważ macica się rozszerza. Mój lekarz mówi, że martwić się tylko silnym, nagłym, intensywnym kłuciem, zielonym lub czerwonym plamieniem. Mnie zmartwiło kłucie raz. Od razu umówiłam się do lekarza, gdyż takie kłucie aż zapierało mi dech w piersiach. Co się okazało, bolała mnie blizna po usunięciu torbieli z jajowodu wielkości 6x5 cm. Lekarz powiedział, że będzie mnie bolało w tym miejscu, gdyż macica się rozszerza i ciągnie w tym miejscu, gdzie jest zgrubienie... teraz na szczęście przynajmniej wiem, jaki to ból i co to jest... ale nie ma co, trzeba iść do lekarza z każdą "boleścią" która nas niepokoi.Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2015, 19:07
Bree lubi tę wiadomość
-
A ja się cieszę, ze kłuje i boli, bo to znaczy, ze macica sie rozciąga. Jam maleństwu przestalo bic serduszko, to wlasnie nic takiego nie czułam, tylko taki ciężar w brzuchu. A ja juz wracam do domu, jutro mam dwa dni wolnego wiec mam nadzieje bole nog juz calkowicie dadzą spokój. Jak skora swędzi w ciąży, to nie można ignorować, na bolące lydki, magnez. A jak dziewczyny po usg, bo chyba miałyśmy dwie mamuski na usg dzisiaj?
Bree lubi tę wiadomość
-
pasazerka ja dopiero 8t0d muszę ten suwaczek zmienić
termin na 21 październik
ja takie bóle okresowe miałam, przeszły ok. 10 dni temu i na razie już nie czuję, czasem czuje tylko tą torbiel na jajniku, szczególnie jak się kochamy...z tego powodu nie robimy tego za często (na nieszczęście dla mojego partnera) teraz czasem czuję takie napięcie w dole brzucha ale nie można nazwać tego bólem...Bree lubi tę wiadomość
-
aagatkaa1984 wrote:A ja się cieszę, ze kłuje i boli, bo to znaczy, ze macica sie rozciąga. Jam maleństwu przestalo bic serduszko, to wlasnie nic takiego nie czułam, tylko taki ciężar w brzuchu. A ja juz wracam do domu, jutro mam dwa dni wolnego wiec mam nadzieje bole nog juz calkowicie dadzą spokój. Jak skora swędzi w ciąży, to nie można ignorować, na bolące lydki, magnez. A jak dziewczyny po usg, bo chyba miałyśmy dwie mamuski na usg dzisiaj?
Bree lubi tę wiadomość
-
Aguś26 wrote:Dziewczyny ale u mnie już nie taki początek bo 11 tyd a bóle nadal ssą... boję się...
myślę że za bardzo się nakręciłaś że coś jest nie tak, wizytę masz w piątek - jeżeli nie jesteś w stanie wytrzymać idź wcześniej. Nie ma powodu do takiego stresu bo chyba na ten moment to on jest dla Ciebie największym zagrożeniem. Życzę spokoju i pozytywnych myśli.
i prawda - czekamy na nasze dwie badające sięKaśku, Bree lubią tę wiadomość
-
Nakrecilam się bo dziwne że od siedzenia ból może się nasilac a jak się podłoże to wszystko jest dobrze dziwne żeby w 11 tygodniu aż tak coś na pęcherz naciskalo ze daje mega dyskomfort niestety u mnie nie ma możliwości przełożenia wizyty a to czekanie jest najgorsze
Bree lubi tę wiadomość
-
Aguś, nie będę tłumaczyć dalej, bo widzę, ze się nakręcasz. Nie byl to nacisk na pęcherz, to normalne, ze taki nacisk w ciąży jest.
Poza tym twoje dziecko ma 6 cm jak nie więcej, to musi chyba uciskać, zrobić miejsce. Wierz mi, ze obumarcie plodu nie boli, a bol poronny, jest bólem nie do zniesienia, który nie mija po polozeniuWiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2015, 19:40
Bree lubi tę wiadomość
-
Ja też dziś byłam u lekarza, trochę mi ulżyło... Najważniejsze, że serduszko bije, a krwiak się wchłania. I co mnie zdziwiło, nie mam żadnej infekcji dróg moczowych - przedwczoraj miałam ewidentnie objawy
Ale ja sobie wszystko potrafię znaleźć!
Tak w ogóle to zawsze miałam skłonność do przeróżnych infekcji. Odkąd jem Provag jest dużo lepiej. A dziś moja gin. poleciła mi Lacibios Feminę...
Aguś taki ucisk na pęcherz może być od powiększającej się macicy, tak mi się wydaje... Też mam czasem takie odczucie.
ola.321, Małgorzatka, Bunia86, Kaśku, Bree lubią tę wiadomość
Szymon ❤ ur. 30.09.2015r. ❤
Hania ❤ ur. 18.01. 2019r.❤
Św. Dominiku czuwaj nad moimi dziećmi. -
ola.321 wrote:ok to polecam
https://parenting.pl/portal/11-tydzien-ciazy
szczególnie dalszy punkt "objawy ciąży w 11 tyg".Bree lubi tę wiadomość