X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • aniacicha Autorytet

Wysłany: 12 marca 2015, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo a ja nie komentuje tego wszystkiego ! Mi na tym forum jest dobrze :)
    I jak każda kobieta mam gorsze i lepsze dni jak komuś nie pasuje to niech nie czyta :) OOo tyle !!!

Małgorzatka, meeegi1771, Kaśku, Bree lubią tę wiadomość

201510287051.png
  • aagatkaa1984 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2015, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ursa dokladnie jakby poronieniem można bylo sie zarazić, ale niech mają swoje forum, tylko na dobre informację.
    Co do wózka, to ja z czystym sumieniem polecam wożę emmaljunga, jest niesamowity, lekki, dużo gondola, rewelacja

Ewalika, Ursa, Małgorzatka, meeegi1771, Kaśku, Kasia82, Bree lubią tę wiadomość

km5st5odymuuq2ts.png
  • soraya Autorytet

Wysłany: 12 marca 2015, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam,
    Bree dzisiaj czuję się odrobinkę lepiej. Mąż kupił mi syrop Prenalen (smak porażający) mieszanina czosnku i malin.
    Dziś nie mam już temperatury i katar się zmniejszył. Za to kaszlę, w nocy obudziłam się na siku z bólem w okolicy płuc taki paląco-piekący. Mam nadzieję, że na tym już poprzestanie ta infekcja.

Małgorzatka, Bree lubią tę wiadomość

ex2bio4pqp2v2j0d.png
    f2wlx1hpuaamvhk2.png
  • Ewalika Autorytet

Wysłany: 12 marca 2015, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziękuje dziewczyny mieszkam na wsi że tak powiem heh chociaż mój mąż gdyby zobaczył że tak pisze to by się obraził :D on uważa że mieszkamy w dzielnicy miasta ;) więc chyba faktycznie zdecyduje się na te pompowane.. tylko tak sie zastanawiam jak przebije opone to co muszę jechać do wulkanizatora z nią? :D moze śmieszne pytania zadaję wybaczcie :D

Małgorzatka, Ursa, Bree lubią tę wiadomość

relgrl68722yz04m.png
  • nat_alia Autorytet

Wysłany: 12 marca 2015, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny nie wiem o kim ani o jakim watku mowice ale w weekend bede musiala z ciekawości przeszukac fora... chyba że jakaś podpowiedź ? ciekawość jest ogromna :)

mi jest tu dobrze... jak coś mi nie odpowiada to to ignoruje... ale trzeba się wspierać... nie wazne czy to złe dni czy dobre... ważne że jestesmy w tym razem :*

ola.321, Bree lubią tę wiadomość

faa5c06194854123428158bb63edca04.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
    SYN :)
  • Bunia86 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2015, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wróciłam właśnie. Lekarka nie zobaczyła serduszka :(

ojxeej28a64grrny.png

* Starania od stycznia 2014 * 5 Anioków w niebie
    *Listopad 2018 - laparoskopia - udrożnione oba jajowody
    *PAI-1 G4 homo,On: OligoAsthenoTeratozoospermia, Mofrologia 0%, Fragmentacja 48,15%, ROS 3,26
  • paula1 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2015, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Małgorzatka wrote:
    Hej muszę coś napisać bo wiem że nie powinnam i generalnie przecież to jakieś głupie forum ... Ale poczytałam kilka wątków z czystej ciekawości i fajnie się czyta że tutaj na Październikowych jest tak smętnie i ciężko bo do dupy się czyta że kolejna mama straciła swojego maluszka i tym podobne także pozdrawiam was dziewczyny serdecznie . Rozumiem że z każdego wątku będziecie odchodzić gdzie ktoś poroni no gratuluje naprawdę same siebie przytłaczacie . Proponuję wyłączyć internet i wylogować się ze wszystkich urządzeń , bo nigdzie kolorowo nie jest a następnym razem jak wam będzie smutno to bardzo was proszę nie wchodźcie tutaj i nie piszcie do innych trzymajcie za mnie kciuki !
    EDIT:
    Wróciłam do początku naszego wątku i te dziewczyny które teraz tak piszą najwięcej narzekały jak tu przyszły co chwila było że coś boli albo nie boli i takie tam a teraz świetnie wykorzystują to by pisać gdzie indziej że tutaj jest narzekadło :) Gratuluję :) :)
    Małgosia to samo przeczytałam jakiś czas temu w innym wątku, jaki to nasz temat marudny, że tyle aniołków i też się zastanawiałam czy nie napisac czegoś. Podobnie jak Ty wróciłam do wcześniejszych stron...ale odpuściłam.
    Dobrze ze to napisałaś.
    Ja Was polubiłam, wchodzę codziennie, mimo, że nie zawsze piszę, ale nie zamierzam zmieniać tematu tylko dlatego, że ktoś traci maleństwo. Po to jesteśmy, żeby się wspierać...
    Bunia przykro mi Kochana :( a masz następną wizytę, może idź jeszcze do innego lekarza?

Ja chyba się zdecyduję na wózek z pompowanymi kołami, bo też mieszkam na obrzeżach miasta :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2015, 20:22

Ursa, Małgorzatka, ola.321, Bree lubią tę wiadomość

Nasza księżniczka Zuzia już jest z nami od 15.09. :)
  • aagatkaa1984 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2015, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bunia, a słyszałaś wczesniej? Może jakos owulacja sie przesunęła i jeszcze będzie bić

Bree lubi tę wiadomość

km5st5odymuuq2ts.png
  • Ursa Autorytet

Wysłany: 12 marca 2015, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bunia86 wrote:

OMG! Bunia! I co teraz? Idziesz na jakąś inną konsultację?

Bree lubi tę wiadomość

7v8rdqk33hu2gxwc.png
    Aniołek [*] 8.01.2013 (7,2 tc)
    Aniołek [*] 10.05.2013(7.4 tc)
  • Małgorzatka Autorytet

Wysłany: 12 marca 2015, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bunia86 wrote:
    bunia koniecznie powtórz usg nie wiem jutro gdzie kolwiek :-(

Bree lubi tę wiadomość

"Ręce , które kołyszą kołyskę rządzą światem"
    oar83e3krqgkccev.png
    "Każdy ma chwile że się po cichu modli..."
  • Ewalika Autorytet

Wysłany: 12 marca 2015, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bunia86 wrote:
    Bunia nie martw sie pewnie twoja ciaza jest mlodsza moze mialas pozniej owulacje i jest jeszcze za wczesnie..albo sprzet kiepski! kiedy masz kolejna wizyte? :*

Bree lubi tę wiadomość

relgrl68722yz04m.png
  • Kaśku Autorytet

Wysłany: 12 marca 2015, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bunia ja tez jestem za konsultacją z innym lekarzem!! koniecznie!!!

Sprzęt ma duże znaczenie...

Bree lubi tę wiadomość

8R8Zp1.png
  • Bunia86 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2015, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    2 tyg temu byłam na wizycie i biło serduszko. Wiek ciąży zgada sie z tym z okresu - różnica jakieś 1-2 dni. Ale lekarka szukała i szukała, włączyła doplera i też nic :( dostałam skierowanie do szpitala ale powiedziała zeby jeszcze to gdzieś skonsultować. Także w poniedziałek pójdziemy jeszcze gdzieś na inne USG.

CRL oznaczone na 17,2 mm, i widać że duże już dzieciątko, że urosło.

Bree lubi tę wiadomość

ojxeej28a64grrny.png

* Starania od stycznia 2014 * 5 Anioków w niebie
    *Listopad 2018 - laparoskopia - udrożnione oba jajowody
    *PAI-1 G4 homo,On: OligoAsthenoTeratozoospermia, Mofrologia 0%, Fragmentacja 48,15%, ROS 3,26
  • Maxymiliana Przyjaciółka

Wysłany: 12 marca 2015, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bunia powtórz USG koniecznie! może jakiś słaby sprzęt? albo za wcześnie? ja jak byłam pierwszy raz nie było widać nawet zarodka a 6 dni później już serduszko słychać było. Spokojnie ;)

Bree lubi tę wiadomość

ex2bx1hpt83cubqi.png
  • lojkalojka Autorytet

Wysłany: 12 marca 2015, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bunia86 wrote:
    2 tyg temu byłam na wizycie i biło serduszko. Wiek ciąży zgada sie z tym z okresu - różnica jakieś 1-2 dni. Ale lekarka szukała i szukała, włączyła doplera i też nic :( dostałam skierowanie do szpitala ale powiedziała zeby jeszcze to gdzieś skonsultować. Także w poniedziałek pójdziemy jeszcze gdzieś na inne USG.

Bunia dobrze, ze idzesz to skonsultowac i dobrze , ze dzidzia urosla .To dobry znak . Trzymaj sie kochana i mysl pozytywnie <3

Bree lubi tę wiadomość

Szczesliwa mama dziewiecioletniej Cariny i malego Leonka <3
    [*] 6tc 07.01.2015
    relgwn15o8cdzpyz.png
  • Małgorzatka Autorytet

Wysłany: 12 marca 2015, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bunia86 wrote:

To tym bardziej ale jak pojedziesz do szpitala żeby się nie męczyć przez weekend to tam też Ci zrobią usg na pewno żeby potwierdzić diagnozę lub ją zmienić . Jeśli dzieciątko urosło a ja w tym samym tyg miałam 16 mm to nie może tak być no . Może coś nie tak miała z aparatem :-/ kochana modlę się za Was i tak mocno zaciskam kciuki że musi być to pomyłka!

Bree lubi tę wiadomość

"Ręce , które kołyszą kołyskę rządzą światem"
    oar83e3krqgkccev.png
    "Każdy ma chwile że się po cichu modli..."

Wysłany: 12 marca 2015, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    może to wina sprzętu w takim razie...

Bree lubi tę wiadomość

ex2bx1hpt83cubqi.png
  • aagatkaa1984 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2015, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bunia pojedz na IP gdzie sie katować przez weekend

Ursa, Bree lubią tę wiadomość

km5st5odymuuq2ts.png
  • Ursa Autorytet

Wysłany: 12 marca 2015, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bunia dzidziuś faktycznie urósł! To musi byc dobry znak! Trzymam kciuki!

Agatka dobrze mówi, Buniu. Nie ma sensu się katowac tyle dni.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2015, 20:32

Bree lubi tę wiadomość

7v8rdqk33hu2gxwc.png
    Aniołek [*] 8.01.2013 (7,2 tc)
    Aniołek [*] 10.05.2013(7.4 tc)

Wysłany: 12 marca 2015, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bunia86 ja też mocno zaciskam kciuki żeby ta diagnoza się nie potwierdziła...jak dzieciątko urosło to dobry znak, trzymaj się kochana!

Bree lubi tę wiadomość

ex2bx1hpt83cubqi.png
‹‹ 424 425 426 427 428 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ