X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Natka88 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2015, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bunia, trzymam kciuki zeby byla to jednak pomylka!

U mnie w pierwszej ciąży tez bylo serducho, ciaza troszke mlodsza, do następnej wizyty plod urosl ksiazkowo, ale serduszko juz nie bilo :(

Domyslam sie, ze teraz na mnie naskoczycie, ale obrabiajac tak kogos na boku nie jestecie lepsze od tych, ktore szczerze napisaly tu, ze 'wola' inny watek, bo zle im z tym, ze ktoras poronila lub ze jest tu duzo smetow. Piszecie, ze mozna nie czytac/ignorowac/pominac 'niechciane' posty i jest dobrze. To same zrobcie to samo i nie komentujcie tego, ze ktos stworzył w tym celu inny watek.

Bree lubi tę wiadomość

Aniołek <3 29.10.2014 <3 10tc
    Marysia <3 25.09.2015, 3440g i 55cm szczęścia <3
    74didf9h1v4xctmm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2015, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny,ja juz nie daję rady...te nudności mnie wykańczają,jestem po prostu do niczego,nie mam energii ani do pracy ani do nauki,ani by w domu cos pozytecznego zrobic.
    czy wy tez tak macie/jak sobie z tym radzicie?

Bree lubi tę wiadomość

• EwelKa wielka Autorytet

Wysłany: 12 marca 2015, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś sie dowiedziałam, ze koleżanka ze studiów jest w 14. tyg i już była na prenatalnym usg i nawet zna płeć. Ale jej zazdroszczę :) oby szybko czas zleciał :) jutro idę na wizytę bo zmieniam lekarza. Zobaczę jak ten drugi mnie przebada. Tamten strasznie mnie zawiódł jak zbagatelizował moje TSH.

Bree lubi tę wiadomość

f2w3skjoiqbhdjm7.png
  • FreshMm Autorytet

Wysłany: 12 marca 2015, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdo, mi na nudności pomagało jedzenie pomidorów - soczyste, zdrowe, delikatne. Do dziś mi pomagają. Podobnie jabłka.

Mdłości nasilają się, gdy czujesz głód, dlatego mimo niechęci do jedzenia warto ją zwalczyć i po troszeczku jeść konkretne, pełnowartościowe rzeczy, np. konkretny obiad - jak żołądek się napełni, możesz się zaskoczyć, że poczujesz jednak ulgę.

Nie czułam też mdłości po deserkach owocowych w słoiczkach dla niemowląt, dlatego takie pochłaniałam...

Jednak tak na prawdę pełny spokój psychiczny poczułam dopiero, gdy mdłości przeszły praktycznie na stałe po jakiś 3-4 tygodniach mąk - a było to, jak zaczęłam 10 tydzień ciąży.

Ps. lekarz rodzinny da Ci L4 na mdłości, jeśli nie dajesz rady w pracy na przykład.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2015, 21:23

Magda*, Małgorzatka, Bree lubią tę wiadomość

Iwr0p2.png

6JOCp1.png

• agania Autorytet

Wysłany: 12 marca 2015, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bunia trzymam kciuki za to żeby lekarka się pomyliła, albo sprzęt zawiódł. Jak najszybciej idź sprawdź u innego lekarza!

Bree lubi tę wiadomość

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2015, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FreshMm wrote:
    Magdo, mi na nudności pomagało jedzenie pomidorów - soczyste, zdrowe, delikatne. Do dziś mi pomagają. Podobnie jabłka.

Mdłości nasilają się, gdy czujesz głód, dlatego mimo niechęci do jedzenia warto ją zwalczyć i po troszeczku jeść konkretne, pełnowartościowe rzeczy, np. konkretny obiad - jak żołądek się napełni, możesz się zaskoczyć, że poczujesz jednak ulgę.

Nie czułam też mdłości po deserkach owocowych w słoiczkach dla niemowląt, dlatego takie pochłaniałam...

Jednak tak na prawdę pełny spokój psychiczny poczułam dopiero, gdy mdłości przeszły praktycznie na stałe po jakiś 3-4 tygodniach mąk - a było to, jak zaczęłam 10 tydzień ciąży.

Ps. lekarz rodzinny da Ci L4 na mdłości, jeśli nie dajesz rady w pracy na przykład.
    dzieki FreshMm,pocieszające ze ci juz sie te mdłości skończyły,wiesz ja tez zauwazyłam ze podczas jedzenia czuję się lepiej,ale to takie trochę nienajlepsze rozwiązanie,bo ja juz przytyłam 2 kg i nawet nie wiem skąd.No po prostu nie mogę non stop jeść ;)
    No a druga sprawa to koncentracja ,nie jestem w stanie do niczego się zmusic,do wysiłku psychicznego...mam nadzieje ze to minie :)

Bree lubi tę wiadomość

• FreshMm Autorytet

Wysłany: 12 marca 2015, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Buniu, teraz doczytałam i trzymam kciuki, aby to była pomyłka. Może dzidzia sie dziwnie odwróciła. Różne były sytuacje, a skończyły się szczęśliwie. Twoje Dzieciątko fajnie urosło, więc warto sprawdzić faktycznie jak najszybciej w innym gabinecie.

ps. nawet gdzieś dziś czytałam, że u jednej dziewczyny lekarka nie znalazła serduszka, a jak ona wróciła do domu, to na dopplerze sama znalazła serduszko i wszystko skończyło się dobrze.

Trzymam mocno kciuki!

Małgorzatka, Bunia86, Bree lubią tę wiadomość

Iwr0p2.png

6JOCp1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2015, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    L4 nie wchodzi w rachubę w moim przypadku,pracuję jest kasa,nie pracuję -nie ma kasy ;)

Bree lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2015, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bunia,oby serduszko się znalazło <3

Bree lubi tę wiadomość

• FreshMm Autorytet

Wysłany: 12 marca 2015, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda, 2 kg to nie jest źle, w końcu w organizmie zbiera się więcej wody też. Obserwuj wagę później jak będzie szła, a lepiej czuć się dobrze i najadać wystarczająco. Ja mam teraz wilczy apetyt... chociaż u mnie Dzidziuś wszystko przerabia, bo za bardzo nie przytyłam, a jem więcej niż mój facet od jakiegoś czasu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2015, 21:33

Magda*, Bree lubią tę wiadomość

Iwr0p2.png

6JOCp1.png

• Małgorzatka Autorytet

Wysłany: 12 marca 2015, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka88 wrote:
    Bunia, trzymam kciuki zeby byla to jednak pomylka!

U mnie w pierwszej ciąży tez bylo serducho, ciaza troszke mlodsza, do następnej wizyty plod urosl ksiazkowo, ale serduszko juz nie bilo :(

Domyslam sie, ze teraz na mnie naskoczycie, ale obrabiajac tak kogos na boku nie jestecie lepsze od tych, ktore szczerze napisaly tu, ze 'wola' inny watek, bo zle im z tym, ze ktoras poronila lub ze jest tu duzo smetow. Piszecie, ze mozna nie czytac/ignorowac/pominac 'niechciane' posty i jest dobrze. To same zrobcie to samo i nie komentujcie tego, ze ktos stworzył w tym celu inny watek.
    Natka ale ja napisałam to do tych dziewczyn bo one tu zaglądają i same cały czas piszą że tu źle itd. nie ważne to ja to napisałam a nie reszta więc nie pisz ogólnie :) :)
    Mi chodzi głównie o to że One piszą n a innych wątkach ale tu rpzychodzą przed usg i proszą o trzymanie kciukow co jest nie fair więc sorry . Po czym po badaniu nawet tu nie zaglądną i nie napiszą co u nich a mnie np. to interesuje bo nie znam nikogo stąd osobiście ale za każdą z Was trzymam mocno kciuki i chciałabym wiedzieć czy wszystko u Was w porządku i to był główny powód dlaczego to napisałam ...
    Nie ważne nie sieje tzw gównoburzy na forum ale chciałabym żeby każdy był w stosunku do siebie okej nie chcesz pisać nie pisz ale nie wlecz na inny wątek że tu jest źle i w ogóle do dupy bo tak nie jest . Fakt złożyło się że dużo mam w krótkim czasie straciło dzieciątko ale czy to jest powód nie sądze . Powodem jest to że ktoś nie zgadza się ze zdaniem innej osoby bo od tego się zaczęła cała kłótnia ;) ;) :) Dużo kobiet dużo charakterów ;)

Kasia82, Magda*, Katarzyna87, Ursa, Kaśku, paula1, meeegi1771, Bree lubią tę wiadomość

"Ręce , które kołyszą kołyskę rządzą światem"
    oar83e3krqgkccev.png
    "Każdy ma chwile że się po cichu modli..."
  • Małgorzatka Autorytet

Wysłany: 12 marca 2015, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda* wrote:
    dziewczyny,ja juz nie daję rady...te nudności mnie wykańczają,jestem po prostu do niczego,nie mam energii ani do pracy ani do nauki,ani by w domu cos pozytecznego zrobic.
    Współczuje ja tak miałam ogolnie jestem na lekach więc pewnie to mi pomogło ale odrzuca mnie czasem od mocnych zapachów . Nie wiem co mogłabym Ci doradzić Słońce . Mi trochę pomagały paluszki i gorąca herbata .

Magda*, Bree lubią tę wiadomość

oar83e3krqgkccev.png
  • Małgorzatka Autorytet

Wysłany: 12 marca 2015, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przyszłam napisać wam dobranoc i spokojnej nocy Kochane :* :*
    Do jutra :*

Bunia myslę o Tobie i mocno wierzę że sytuacja się zmieni :* :* :* :*

meeegi1771, Bree lubią tę wiadomość

oar83e3krqgkccev.png
  • nat_alia Autorytet

Wysłany: 12 marca 2015, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tez zmykam spac
    dobranoc :*

Bree lubi tę wiadomość

faa5c06194854123428158bb63edca04.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
    SYN :)
  • Kasia82 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2015, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Małgorzatka, nie wiem, o które dziewczyny chodzi, ale nie zawracaj sobie nimi głowy. Może jeszcze nie dorosły emocjonalnie lub to takie typy, które lubią siać ferment. Olać! :) Ja to się dziwię takim. Mają chyba za dużo wolnego czasu i nie wiedzą jak go spożytkować.

Ursa, Kaśku, meeegi1771, Bree lubią tę wiadomość

w5wq8ribpvtivstd.png
  • Kasia82 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2015, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bunia, pędź jak najszybciej na nowe badanie. Jesteśmy z Tobą! Dzidziulek urósł, to musi być dobry znak! Jestem z Wami myślami. <3

Bree lubi tę wiadomość

w5wq8ribpvtivstd.png
  • Bunia86 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2015, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Dziewczyny, podtrzymujecie na duchu choć i tak myśli mam okropne w głowie.
    Jesteście Kochane, dziękuję :*

Lekarka poradziła badania genetyczne bo to 2 poronienie. Czy któraś z Was robiła takie badania?

Bree lubi tę wiadomość

ojxeej28a64grrny.png

* Starania od stycznia 2014 * 5 Anioków w niebie
    *Listopad 2018 - laparoskopia - udrożnione oba jajowody
    *PAI-1 G4 homo,On: OligoAsthenoTeratozoospermia, Mofrologia 0%, Fragmentacja 48,15%, ROS 3,26
  • Kasia82 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2015, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Buniu, ja nie miałam, więc nie pomogę. Kochana, trzymaj się dzielnie!
    Mam nadzieję, że to pomyłka. A miałaś jakieś niepokojące objawy?

Bree lubi tę wiadomość

w5wq8ribpvtivstd.png
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 12 marca 2015, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki fakt ja też miałam tu nie wchodzić jakiś czas ale nie ze względu na to ze tu ktoś marudzi czy jest smutno tylko ze względu na to ze po prostu chciałam odpocząć od moich głupich myśli które mi się nasuwają. Jednak tak się z Wami zzylam ze nie potrafie Was opuścić no i chyba zrozumiałam ze nie chce.
    Małgorzatka wiem co miałaś na myśli pisząc to co napisałaś i tez mi to trochę dało do myślenia.
    Dzisiejszych wizyt gratuluję;)
    Buniu kochana trzymaj się ! Na pewno serduszko bije i wszystko będzie dobrze! Trzymam za Was kciuki !

Kasia82, Kaśku, Bree lubią tę wiadomość

l22nhdgeccid541p.png
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 12 marca 2015, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda* wrote:
    Mnie się zaczęły dopiero nasilać staram się co godzinkę dwie coś jeść w bardzo małych ilościach i to mi trochę pomaga. Dziś zjadłam 3 suche bułki bo nic innego nie dałam rady

Bree lubi tę wiadomość

l22nhdgeccid541p.png
‹‹ 426 427 428 429 430 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ