X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • meeegi1771 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2015, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sny to i Ja Mam jakieś głupie :/

Bree lubi tę wiadomość

Aniołek 11 tc ciąży 29.11.2013. [*]
    4.12.2014 6 tydz. Cp
    2nn3yx8debyd73bt.png
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 13 marca 2015, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    meeegi1771 wrote:
    Kupiłam sobie sok własnej roboty z zurawinki lykam witC, wiec myślę ,że będzie ok :) właśnie ,a ten urosept jaka dawkę bierzesz ?
    natalia zazdrocha! Ja Mam jutro I juz nie mogę się doczekać jak narazie trzymam kciuki za Ciebie i dzieciątko :)
    W ogóle to zmniejszyłam sobie dawkę nospy miałam 4×2 biorę 3×2 dobrze się czuje nie plamie dzięki Bogu, jutro zapytam lekarza jak się zaopatruje na Moja samowolke :D

Mnie kazał 3x2 troche duzo

Bree lubi tę wiadomość

l22nhdgeccid541p.png
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 13 marca 2015, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aagatkaa1984 wrote:
    Nynusia, to troche nie feree, ze w innym wątku piszesz o nas, ze u nas tak smętnie, czy to nasza wina, ze serduszka dzieci przestają bić? Jezeli chce sie odpocząć od forum, ja ttak miałam po poronieniu.pl, to nie idzie sie gdzies i nie piszę, ze tu jest smętnie, tylko przeczekuję sie ten czas.
    A mi sie dzis snila matura i ze nic nie umiałam...istny koszmar

Ja nie napisałam nigdzie, że smętnie tutaj tylko, że chyba będę musiała odpocząć bo mimo że nie jestem pesymistką źle na mnie działają takie wiadomości (w sensie, że mi smutno i boję się żeby z moją dzidzią było wszystko ok)tak więc nie wciskaj mi słów których nie napisałam. Przejmuje się każdą z Was i tak jak napisałam wczoraj wieczorem miałam dać sobie spokój na jakiś czas jednak się tak z Wami zzyłam, że nie potrafię tu nie wchodzić i nie przeżywać razem z Wami

Bree lubi tę wiadomość

l22nhdgeccid541p.png
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 13 marca 2015, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asieńka_86 wrote:
    Najbardziej boje sie o dzidziolka bo brzuch mnie juz tak boli od wymiotow, kasxlu i goraczki, ze zaczynam fiksowac. Nie chce lykac tyle apapu wiwc caly czas robie oklady ale one zbijaja temperature na chwilevi znowu rosnie, a to niebezpueczne dla dziecka.

A może spróbuj paracetamol i wywar z czosnku ?? mnie to bardzo szybko pomogło

Bree lubi tę wiadomość

l22nhdgeccid541p.png
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 13 marca 2015, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do snów to u mnie właśnie jest tak, że jak coś przeżywam albo coś się dzieje w okół mnie to potem to mi się śni w roli głównej ze mną.

Bree lubi tę wiadomość

l22nhdgeccid541p.png
  • Małgorzatka Autorytet

Wysłany: 13 marca 2015, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asieńka_86 wrote:
    Najbardziej boje sie o dzidziolka bo brzuch mnie juz tak boli od wymiotow, kasxlu i goraczki, ze zaczynam fiksowac. Nie chce lykac tyle apapu wiwc caly czas robie oklady ale one zbijaja temperature na chwilevi znowu rosnie, a to niebezpueczne dla dziecka.
    Dlatego lepiej weź apap . 4 tabletki dziennie nie zaszkodzą a lepiej zbijać . Jedź do tego lekarza bo jak takie masz objawy i antybiotyk zwymiotowałaś to lepiej nawet jak by Cię położył w szpitalu i dożylnie . Kurde Asiu trzymaj się dzielnie a na ból brzucha magnez weź . Przy tych silnych wymiotach też tak miałam że bunio bolał .

Bree lubi tę wiadomość

"Ręce , które kołyszą kołyskę rządzą światem"
    oar83e3krqgkccev.png
    "Każdy ma chwile że się po cichu modli..."
  • Małgorzatka Autorytet

Wysłany: 13 marca 2015, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane poczytam później teraz zbieram dzieciaki do szkoły :-* buziaki i miłego poranku :-*

Bree lubi tę wiadomość

"Ręce , które kołyszą kołyskę rządzą światem"
    oar83e3krqgkccev.png
    "Każdy ma chwile że się po cichu modli..."
  • aagatkaa1984 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2015, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny maja racje, jedz do szpitala, spokojnie 3-4apapy mze brać, mnie bola stawy i mój reumatolog powiedzal, żeby brać stale.

Bree lubi tę wiadomość

km5st5odymuuq2ts.png
  • ola.321 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2015, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się Dziewczynki z rana :)

Nynusia - fajnie że jesteś :) no i fajnie że za nami tęskniłaś :):)

badającym się dziś życzę powodzenia!!! :):)

Asieńka - ranyy a domowe sposoby stosujesz na tą chorobę straszną?? zdrówka życzę!!

sny to ja często mam jakieś dziwne :/, w nocy też spać często nie mogę :) - ale jestem na L4 i mogę w dzień nadrobić jeżeli jest taka potrzeba :D

miłego dnia :)

Bree lubi tę wiadomość

l22ntv73ar096ms1.png
    dqprj44jdaytfglm.png

09.2013r (10tc)
    07.2014r (9tc)
  • Kaśku Autorytet

Wysłany: 13 marca 2015, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczyny :-P
    Miłego 13-go piątku wam i sobie też życzę :-P

A co do leukocytóœ w moczu tez mi wyszły w pierwszym badaniu i jeszcze coś. I po tym badaniu dwóch lekarzy mi kazało powtórzyć badanie ale próbkę pobrać w taki sposób: pierwszy mocz rano, najpierw sie podmyć i uwaga założyć tampon (!) a potem środkowy mocz do kubeczka... od tamtej pory mocz wychodzi super żadnch leukocytów erytrocytóœ czy biłaka.
    No dobra ostatnio trochę bakterii ale te żurawinką załatwię.

Bree lubi tę wiadomość

8R8Zp1.png
  • Kaśku Autorytet

Wysłany: 13 marca 2015, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nata_lia zazdroszę dzisiejszej wizyty ... j amuszę czekać jeszcze całe 10 dni. Oczywiście będę trzymać kciuki :-)

Asieńka to rzecywiście do lekarza lepiej. Dużo zdrówka życzę i buziaki ślę.

nat_alia, Nynusia, Bree lubią tę wiadomość

8R8Zp1.png
  • agania Autorytet

Wysłany: 13 marca 2015, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asieńka_86 wrote:

Bierz apap, możesz tez brać paracetamol, według mnie paracetamol jest lepszy. Lepiej od razu taką gorączkę zbijać lekami, spokojnie możesz brać 4 dziennie. Kup sobie ma wzmocnienie prenalen syrop.

Bree lubi tę wiadomość

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • agania Autorytet

Wysłany: 13 marca 2015, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj rano idę sobie do pracy i nagle tak mnie zmuliło, że myślałam, że zwymiotuje w parku za ławką :D na szczęście przezwyciężyłam to ;)
    Dziwne, bo ogólnie nie mam mdłości, no od czasu do czasu zrobi mi się niedobrze, ale kiedyś musiał być ten pierwszy POWAŻNY raz.

Bree lubi tę wiadomość

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • Ewalika Autorytet

Wysłany: 13 marca 2015, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry dziewczyny :* trzymam kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty :)
    Ja jestem po ciezkiej nocy strasznie mnie bolal brzuch.. wieczorem nagle zabolalo mnie cale podbrzusze krotko ale dosc mocno od razu wzielam nospe i magnez i polozylam sie spac niestety nie moglam zasnac :(
    No nic teraz tez wzielam magnez moze przejdzie.. czekam z niecierpliwoscia na srode na wizyte.
    milego dnia wam zycze :*

Bree lubi tę wiadomość

relgrl68722yz04m.png
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 13 marca 2015, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy to możliwe, że badanie na HIV kosztuje 300zł ???!! :o

Kaśku ja także o tym słyszałam, a nawet mnie mówili, żeby siknąć troszkę do kibelka a resztę do kubeczka bo po całej nocy i wiadomo śnie (pot i inne bakterie itp) bo mogą wyniki wyjść oszukane.

Ewalika współczuję mnie dopadają takie krótkie bóle ale w dzień jakby mi ktoś prosto igłę wbił na moment dosłownie i niby gin stwierdził, że to normalne.

Mnie chyba coś zaszkodziło z wczorajszej kolacji mega źle się czuję...

A dzisiaj piątek <3 i błogie lenistwo przez 2 dni

Bree lubi tę wiadomość

l22nhdgeccid541p.png
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 13 marca 2015, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jeden temat!

Potrzebuję opinii osób postronnych więc pisze to tu
    Co byście zrobiły na moim miejscu...

Jak już wcześniej pisałam mój tata zmarł 2 lata temu.
    Moja mama spotyka się z "kolegą" i chciałaby żebysmy go zaprosili na ślub.
    Ślub ma być skromny bo cywilny i przyjęcie parogodzinne dla najbliższych dosłownie, toczę z nią wojnę od wczoraj bo ona uważa, że ona by chciała żeby on był i że mam to zrobić dla niej.
    Ja uważam, że nikt nie powinien zajmować miejsca na moim ślubie obok mojej mamy jeśli mojego taty już nie ma...
    Wspomnę jeszcze, że on po prostu mi nie przypadł do gustu i może też w jakiś sposób jestem uprzedzona przez to, że mojego tatę baaardzo kocham.
    Co byście zrobiły na moim miejscu???

Bree lubi tę wiadomość

l22nhdgeccid541p.png
  • aanaa Autorytet

Wysłany: 13 marca 2015, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynusia, niestety badanie HIV kosztuje ok 250-300 zl. Nie masz możliwości zrobić tego badania na nfz?
    Co do ślubu to ja bym chyba zaprosiła mamę z os. tow.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2015, 10:17

Bree lubi tę wiadomość

iv09hdge6yql001e.png
  • aagatkaa1984 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2015, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynusia, twoja mama ma prawo ułożyć sobie życie. Pomyśl w taki sposób, ze twoja mama dzieki temu mężczyźnie odzyskała radość zycia, bo pewnie bardzo cierpiała. Wyobraź sobie taką sytuację, ze twoja mama nie lubi twojego narzeczonego i nie zaprasza go na ważna uroczystość, jakbyś się czuła?

magdaa, Buffy, Bree lubią tę wiadomość

km5st5odymuuq2ts.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2015, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynusia Twoja mama ma prawo ułożyć jeszcze sobie życie. To nie oznacza że zapomina o Twoim tacie. Ty układasz swoje życie i zakładasz rodzinę i ona też nie chce być sama. Tym bardziej jeśli jej na tym zależy by on był tzn że jest dla niej bliską osobą i powinnaś to uszanować. Napewno Ty też byś nie chciała by Twoja mama ingerowała w Twoje wybory i decyzje.
    Ślub czy kameralny czy huczny to ważne wydarzenie w życiu pary młodej i nie zepsuj tego:-)

Bree lubi tę wiadomość

• nat_alia Autorytet

Wysłany: 13 marca 2015, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynusia wrote:
    Dziewczyny jeden temat!

Potrzebuję opinii osób postronnych więc pisze to tu
    Co byście zrobiły na moim miejscu...

Jak już wcześniej pisałam mój tata zmarł 2 lata temu.
    Moja mama spotyka się z "kolegą" i chciałaby żebysmy go zaprosili na ślub.
    Ślub ma być skromny bo cywilny i przyjęcie parogodzinne dla najbliższych dosłownie, toczę z nią wojnę od wczoraj bo ona uważa, że ona by chciała żeby on był i że mam to zrobić dla niej.
    Ja uważam, że nikt nie powinien zajmować miejsca na moim ślubie obok mojej mamy jeśli mojego taty już nie ma...
    Wspomnę jeszcze, że on po prostu mi nie przypadł do gustu i może też w jakiś sposób jestem uprzedzona przez to, że mojego tatę baaardzo kocham.
    Co byście zrobiły na moim miejscu???
    Nynusia.. musisz popatrzeć na to z innej strony.... Twoja Mama odnalazła znowu szczęście, na które na pewno zasługuje... to ona z nim przebywa nie Ty i to ona musi go tolerować nie Ty, ale skoro ona bardzo go lubi/kocha to nie powinnaś mieć przeciwskazań to tego żeby z nim przyszła... na pewno pamięta Twojego ojca i nigdy o nim nie zapomni... DAJ IM SZANSĘ!

magdaa, Bree lubią tę wiadomość

faa5c06194854123428158bb63edca04.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
    SYN :)
‹‹ 428 429 430 431 432 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ