Październikowe Szczęścia 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Nynusia wrote:Dziewczyny czy to możliwe, że badanie na HIV kosztuje 300zł ???!! :o
Kaśku ja także o tym słyszałam, a nawet mnie mówili, żeby siknąć troszkę do kibelka a resztę do kubeczka bo po całej nocy i wiadomo śnie (pot i inne bakterie itp) bo mogą wyniki wyjść oszukane.
Ewalika współczuję mnie dopadają takie krótkie bóle ale w dzień jakby mi ktoś prosto igłę wbił na moment dosłownie i niby gin stwierdził, że to normalne.
Mnie chyba coś zaszkodziło z wczorajszej kolacji mega źle się czuję...
A dzisiaj piąteki błogie lenistwo przez 2 dni
Wiecie jestem pewna że badanie na HIV można zrobić za darmo. No 300 zł to przesada trochę. Wrzuć w google darmowe badania HIV + nazwa miejscowości i na pewno coś znajdziesz.
Co do badania moczu Nynusia i wiedziałaś o tym tamponie? Bo ja pierwsze usłyszałam.
Mnie od środy tak coś kuło i ciągnęło po prawej stronie brzucha. Nie mogłam być w jednej pozycji dłużej niż kilka minut...w nocy umęczyłam się strasznie ale dziś na szczęście przeszło
Bree lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny ja już jestem w domu:)Krwiaka na usg nie ma. Groszek rośnie ma 24 mm:) Z usg 9t1d więc jest wszystko ok:)Kamień spadł mi z serca:)
Kaśku, Ewalika, Małgorzatka, ola.321, Ursa, nat_alia, magdaa, Mo_niczka, Magnosia, agania, aghnies, meeegi1771, Katarzyna87, paula1, dodinka, miska2503, Bree lubią tę wiadomość
-
Nynusia wrote:Dziewczyny jeden temat!
Potrzebuję opinii osób postronnych więc pisze to tu
Co byście zrobiły na moim miejscu...
Jak już wcześniej pisałam mój tata zmarł 2 lata temu.
Moja mama spotyka się z "kolegą" i chciałaby żebysmy go zaprosili na ślub.
Ślub ma być skromny bo cywilny i przyjęcie parogodzinne dla najbliższych dosłownie, toczę z nią wojnę od wczoraj bo ona uważa, że ona by chciała żeby on był i że mam to zrobić dla niej.
Ja uważam, że nikt nie powinien zajmować miejsca na moim ślubie obok mojej mamy jeśli mojego taty już nie ma...
Wspomnę jeszcze, że on po prostu mi nie przypadł do gustu i może też w jakiś sposób jestem uprzedzona przez to, że mojego tatę baaardzo kocham.
Co byście zrobiły na moim miejscu???nie mogę Ci doradzić odmów lub też zaproś . Sama powinnaś to rozważyć . Generalnie weź pod uwagę że to że stanie obok twojej mamy na Waszym Ślubie nie znaczy że zastępuje Twojego Tatę . Bo jego nikt nigdy nie zastąpi .
Kaśku, magdaa, Bree lubią tę wiadomość
-
Kasku Nynusia uspokoilyscie mnie ze tez miewalyscie takie bole.. widocznie to normalne :* jestesmy na podobnym etapie ciazy
Nynusia ja wiem ze to bedzie dla Ciebie trudne zeby ten Pan byl na slubie on nigdy nie zastapi Ci taty.. chyba nie o to chodzi twojej mamie.. na pewno byloby jej przykro gdyby musiala przyjsc sama.. to twoja decyzja.. bedzie dobrze nie martw sie..
i chyba dzisiaj masz urodziny prawda? Dobrze pamietam? Wszystkiego Najlepszego i powodzenia na wizycie zeby dzidzia dala Ci wspanialy prezent :*
Edit: to nie Nynusia ma dzisiaj urodziny tylko Fatim cos mi sie pomylilowiec Fatim jesli zajrzysz na nasze forum to wszystkiego najlepszego :*
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2015, 11:05
Kaśku, Bree lubią tę wiadomość
-
Amerie wrote:Dziewczyny ja już jestem w domu:)Krwiaka na usg nie ma. Groszek rośnie ma 24 mm:) Z usg 9t1d więc jest wszystko ok:)Kamień spadł mi z serca:)
Amerie, Bree lubią tę wiadomość
-
Amerie! Wspaniałe wieści
Natalia trzymam mocno kciuki za wizytęNa pewno wszystko będzie dobrze.
Życzę wszystkim miłego dniaJa znowu dzisiaj wstałam z niesmakiem w ustach do tego całą noc bolały mnie piersi
Już myślałam, że mi odpuściło
A tu proszę
Ależ mam ochotę na frytki! Po prostu aż mnie ślinianki kłują jak sobie pomyślę. Najgorsze, że już wczoraj pozwoliłam sobie na gyrosa (zjadłam całego!!!) z frytkami więc chyba dzisiaj dla równowagi powinnam dzisiaj zjeśc coś chociaż odrobinę zdrowego. No i taka jestem z tego tytułu nieszczęśliwa
Amerie, Bree lubią tę wiadomość
-
Ehh dziewczyny...ale ona go zna zaledwie 2-3miesiące to jest dla mnie nie do przeskoczenia...ale macie racje... zaproszę go dla jej szczęścia.
Dziękuję bardzo mi pomogłyście :***
Kaśku o tamponie nie słyszłam powiem szczerze.
Ewalika ja mam urodzinki 6 kwietnia a na wizycie byłam w środę
Amerie baaaaardzo się cieszę, że wszystko ok :*
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2015, 10:59
Amerie, Kaśku, Bree lubią tę wiadomość
-
Nynusia wrote:Kaśku o tamponie nie słyszłam powiem szczerze.
No właśnie a to mnie najbardziej zaskoczyło... Ale oboje lekarze tłumaczyli że bez tamponu śluz z pochwy dostaje się do moczu i zakłamuje wyniki badań...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2015, 11:17
Bree lubi tę wiadomość
-
Kaśku ja to w ogóle jestem zacofana, gin mi powiedział, że mam kupować tylko pojemniki na mocz w sterylnie zapakowanych woreczkach :o haha nie wiedziałam, że coś takiego istnieje zawsze szłam do apteki brałam pojemnik na mocz i już!
A to niespodzianka, że powinno się używać tylko takich bo inne mogły się odkręcić pobrudzić itp...Bree lubi tę wiadomość
-
Nynusia wrote:Kaśku ja to w ogóle jestem zacofana, gin mi powiedział, że mam kupować tylko pojemniki na mocz w sterylnie zapakowanych woreczkach :o haha nie wiedziałam, że coś takiego istnieje zawsze szłam do apteki brałam pojemnik na mocz i już!
A to niespodzianka, że powinno się używać tylko takich bo inne mogły się odkręcić pobrudzić itp...
Nynusia ale wierz mi i tak trzeba uważać. Te specjalne, sterylne i zapakowane też mogą płatać figle... ja jak ja ale mój M to juz coś o tym wieMusiał prać torbę i suszyć dokumenty heheh .. ale jak się żony nei słucha to wiadomo ..
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2015, 11:22
Nynusia, Bree lubią tę wiadomość
-
Tylko i wyłącznie kupujemy jalowe pojemniki, inne należy wyparzać przed użyciem. Przed oddanie moczu, trzeba się umyć, siknac do kibelka i dopiero do kubeczka. Bialko w moczu pojawia sie również, jezeli mocz długo stoi. Trzeba powtórzyć badanie. Ja w pierwszej ciąży, jak caly czas miałam infekcje, tez bialko bylo
Bree lubi tę wiadomość
-
Ja pojemniki dostaję i one są zapakowane. U mnie wyszły w badaniu leukocyty znacznie ponad normę i dlatego lekarze kazali mi powtórzyć badanie z użyciem tamponu i już leukocytów nie było. A odstęp między badaniami to było jakieś dwa albo trzy dni.
Bree lubi tę wiadomość