X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Kaśku Autorytet

Wysłany: 13 marca 2015, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynusia wrote:
    Dziewczyny czy to możliwe, że badanie na HIV kosztuje 300zł ???!! :o

Kaśku ja także o tym słyszałam, a nawet mnie mówili, żeby siknąć troszkę do kibelka a resztę do kubeczka bo po całej nocy i wiadomo śnie (pot i inne bakterie itp) bo mogą wyniki wyjść oszukane.

Ewalika współczuję mnie dopadają takie krótkie bóle ale w dzień jakby mi ktoś prosto igłę wbił na moment dosłownie i niby gin stwierdził, że to normalne.

Mnie chyba coś zaszkodziło z wczorajszej kolacji mega źle się czuję...

A dzisiaj piątek <3 i błogie lenistwo przez 2 dni

Wiecie jestem pewna że badanie na HIV można zrobić za darmo. No 300 zł to przesada trochę. Wrzuć w google darmowe badania HIV + nazwa miejscowości i na pewno coś znajdziesz.

Co do badania moczu Nynusia i wiedziałaś o tym tamponie? Bo ja pierwsze usłyszałam.

Mnie od środy tak coś kuło i ciągnęło po prawej stronie brzucha. Nie mogłam być w jednej pozycji dłużej niż kilka minut...w nocy umęczyłam się strasznie ale dziś na szczęście przeszło

Bree lubi tę wiadomość

8R8Zp1.png
  • Amerie Autorytet

Wysłany: 13 marca 2015, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja już jestem w domu:)Krwiaka na usg nie ma. Groszek rośnie ma 24 mm:) Z usg 9t1d więc jest wszystko ok:)Kamień spadł mi z serca:)

Kaśku, Ewalika, Małgorzatka, ola.321, Ursa, nat_alia, magdaa, Mo_niczka, Magnosia, agania, aghnies, meeegi1771, Katarzyna87, paula1, dodinka, miska2503, Bree lubią tę wiadomość

relgh371rrya3inl.png
  • Małgorzatka Autorytet

Wysłany: 13 marca 2015, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynusia wrote:
    Dziewczyny jeden temat!

Potrzebuję opinii osób postronnych więc pisze to tu
    Co byście zrobiły na moim miejscu...

Jak już wcześniej pisałam mój tata zmarł 2 lata temu.
    Moja mama spotyka się z "kolegą" i chciałaby żebysmy go zaprosili na ślub.
    Ślub ma być skromny bo cywilny i przyjęcie parogodzinne dla najbliższych dosłownie, toczę z nią wojnę od wczoraj bo ona uważa, że ona by chciała żeby on był i że mam to zrobić dla niej.
    Ja uważam, że nikt nie powinien zajmować miejsca na moim ślubie obok mojej mamy jeśli mojego taty już nie ma...
    Wspomnę jeszcze, że on po prostu mi nie przypadł do gustu i może też w jakiś sposób jestem uprzedzona przez to, że mojego tatę baaardzo kocham.
    Co byście zrobiły na moim miejscu???
    Nynusia ciężki temat . Rozumiem Cię doskonale że Taty nikt nie zastąpi , ale powinnaś też wziąć pod uwagę szczęście Twojej Mamy . Jej z pewnością też łatwo nie jest i może odczuwać ból że odrzucasz to że się z kimś związała . Może umów się z nią gdzieś na "kawę" usiądźcie i porozmawiajcie . Powiedz jej spokojnie o swoich odczuciach że jest Ci ciężko i czego się boisz . Kłótnia nic nie wskuracie a wasze stosunki powinny być na pierwszym miejscu . Nigdy nie pozwólcie by ktokolwiek was poróżnił :-) nie mogę Ci doradzić odmów lub też zaproś . Sama powinnaś to rozważyć . Generalnie weź pod uwagę że to że stanie obok twojej mamy na Waszym Ślubie nie znaczy że zastępuje Twojego Tatę . Bo jego nikt nigdy nie zastąpi .

Kaśku, magdaa, Bree lubią tę wiadomość

"Ręce , które kołyszą kołyskę rządzą światem"
    oar83e3krqgkccev.png
    "Każdy ma chwile że się po cichu modli..."
  • Kaśku Autorytet

Wysłany: 13 marca 2015, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynusia co do ślubu zgadzam się z dziewcznymi jeśli to ważne dla Twojej mamy a z tego co piszesz tak właśnie jest - to zaprosiłabym ją z osobą towarzyszącą.

magdaa, Bree lubią tę wiadomość

8R8Zp1.png
  • Ewalika Autorytet

Wysłany: 13 marca 2015, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasku Nynusia uspokoilyscie mnie ze tez miewalyscie takie bole.. widocznie to normalne :* jestesmy na podobnym etapie ciazy :)
    Nynusia ja wiem ze to bedzie dla Ciebie trudne zeby ten Pan byl na slubie on nigdy nie zastapi Ci taty.. chyba nie o to chodzi twojej mamie.. na pewno byloby jej przykro gdyby musiala przyjsc sama.. to twoja decyzja.. bedzie dobrze nie martw sie..
    i chyba dzisiaj masz urodziny prawda? Dobrze pamietam? Wszystkiego Najlepszego i powodzenia na wizycie zeby dzidzia dala Ci wspanialy prezent :*
    Edit: to nie Nynusia ma dzisiaj urodziny tylko Fatim cos mi sie pomylilo :) wiec Fatim jesli zajrzysz na nasze forum to wszystkiego najlepszego :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2015, 11:05

Kaśku, Bree lubią tę wiadomość

relgrl68722yz04m.png
  • Ewalika Autorytet

Wysłany: 13 marca 2015, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amerie wrote:
    Dziewczyny ja już jestem w domu:)Krwiaka na usg nie ma. Groszek rośnie ma 24 mm:) Z usg 9t1d więc jest wszystko ok:)Kamień spadł mi z serca:)
    Amerie to super wiadomosc :) bardzo sie ciesze!! :*

Amerie, Bree lubią tę wiadomość

relgrl68722yz04m.png
  • Kaśku Autorytet

Wysłany: 13 marca 2015, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amerie wrote:

Amerie gratulacje!! Ale super wiadomość :-D

8R8Zp1.png
  • Małgorzatka Autorytet

Wysłany: 13 marca 2015, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amerie wrote:
    Super <3

"Ręce , które kołyszą kołyskę rządzą światem"
    oar83e3krqgkccev.png
    "Każdy ma chwile że się po cichu modli..."
  • Ursa Autorytet

Wysłany: 13 marca 2015, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amerie! Wspaniałe wieści :D

Natalia trzymam mocno kciuki za wizytę :D Na pewno wszystko będzie dobrze.

Życzę wszystkim miłego dnia :) Ja znowu dzisiaj wstałam z niesmakiem w ustach do tego całą noc bolały mnie piersi :P Już myślałam, że mi odpuściło :P A tu proszę :P

Ależ mam ochotę na frytki! Po prostu aż mnie ślinianki kłują jak sobie pomyślę. Najgorsze, że już wczoraj pozwoliłam sobie na gyrosa (zjadłam całego!!!) z frytkami więc chyba dzisiaj dla równowagi powinnam dzisiaj zjeśc coś chociaż odrobinę zdrowego. No i taka jestem z tego tytułu nieszczęśliwa :D :P

7v8rdqk33hu2gxwc.png
    Aniołek [*] 8.01.2013 (7,2 tc)
    Aniołek [*] 10.05.2013(7.4 tc)
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 13 marca 2015, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ehh dziewczyny...ale ona go zna zaledwie 2-3miesiące to jest dla mnie nie do przeskoczenia...ale macie racje... zaproszę go dla jej szczęścia.
    Dziękuję bardzo mi pomogłyście :***

Kaśku o tamponie nie słyszłam powiem szczerze.

Ewalika ja mam urodzinki 6 kwietnia a na wizycie byłam w środę :)

Amerie baaaaardzo się cieszę, że wszystko ok :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2015, 10:59

Amerie, Kaśku, Bree lubią tę wiadomość

l22nhdgeccid541p.png
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 13 marca 2015, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewalika mnie czasem tak zaboli, że nie wiem jak się nazywam a z dzidzią wszystko w jak najlepszym porządku i u Ciebie też tak będzie zobaczysz :)

Bree lubi tę wiadomość

l22nhdgeccid541p.png
  • Ewalika Autorytet

Wysłany: 13 marca 2015, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to Nynusia wybacz chyba sie pomylilam ;) juz mi lepiej mam nadzieje ze to tak jednorazowo bylo dziekuje za wsparcie :)

Bree lubi tę wiadomość

relgrl68722yz04m.png
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 13 marca 2015, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha Ewalika jeszcze odnośnie tych bóli kłuje mnie zawsze jak się kladę spać i mogę spać tylko na wznak

Bree lubi tę wiadomość

l22nhdgeccid541p.png
  • Ewalika Autorytet

Wysłany: 13 marca 2015, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynusia wrote:
    Aha Ewalika jeszcze odnośnie tych bóli kłuje mnie zawsze jak się kladę spać i mogę spać tylko na wznak
    No wlasnie ja tez moglam spac tylko na wznak i z nogami podkurczonymi.. dziwne to bylo dla mnie..

Bree lubi tę wiadomość

relgrl68722yz04m.png
  • Kaśku Autorytet

Wysłany: 13 marca 2015, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynusia wrote:
    Kaśku o tamponie nie słyszłam powiem szczerze.

No właśnie a to mnie najbardziej zaskoczyło... Ale oboje lekarze tłumaczyli że bez tamponu śluz z pochwy dostaje się do moczu i zakłamuje wyniki badań...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2015, 11:17

Bree lubi tę wiadomość

8R8Zp1.png
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 13 marca 2015, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaśku ja to w ogóle jestem zacofana, gin mi powiedział, że mam kupować tylko pojemniki na mocz w sterylnie zapakowanych woreczkach :o haha nie wiedziałam, że coś takiego istnieje zawsze szłam do apteki brałam pojemnik na mocz i już!
    A to niespodzianka, że powinno się używać tylko takich bo inne mogły się odkręcić pobrudzić itp...

Bree lubi tę wiadomość

l22nhdgeccid541p.png
  • Kaśku Autorytet

Wysłany: 13 marca 2015, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynusia wrote:
    Kaśku ja to w ogóle jestem zacofana, gin mi powiedział, że mam kupować tylko pojemniki na mocz w sterylnie zapakowanych woreczkach :o haha nie wiedziałam, że coś takiego istnieje zawsze szłam do apteki brałam pojemnik na mocz i już!
    A to niespodzianka, że powinno się używać tylko takich bo inne mogły się odkręcić pobrudzić itp...

Nynusia ale wierz mi i tak trzeba uważać. Te specjalne, sterylne i zapakowane też mogą płatać figle... ja jak ja ale mój M to juz coś o tym wie :-P Musiał prać torbę i suszyć dokumenty heheh .. ale jak się żony nei słucha to wiadomo .. ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2015, 11:22

Nynusia, Bree lubią tę wiadomość

8R8Zp1.png
  • aagatkaa1984 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2015, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko i wyłącznie kupujemy jalowe pojemniki, inne należy wyparzać przed użyciem. Przed oddanie moczu, trzeba się umyć, siknac do kibelka i dopiero do kubeczka. Bialko w moczu pojawia sie również, jezeli mocz długo stoi. Trzeba powtórzyć badanie. Ja w pierwszej ciąży, jak caly czas miałam infekcje, tez bialko bylo

Bree lubi tę wiadomość

km5st5odymuuq2ts.png
  • Kaśku Autorytet

Wysłany: 13 marca 2015, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pojemniki dostaję i one są zapakowane. U mnie wyszły w badaniu leukocyty znacznie ponad normę i dlatego lekarze kazali mi powtórzyć badanie z użyciem tamponu i już leukocytów nie było. A odstęp między badaniami to było jakieś dwa albo trzy dni.

Bree lubi tę wiadomość

8R8Zp1.png
  • Katarzyna87 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2015, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynusia próbują Cię oszukać. Ja za HIV płaciłam ok. 35 zł w diagnostyce.

W przychodni NFZ za PŁATNE badanie chcieli 40 zł.

Bree lubi tę wiadomość

ex2bg7rf9gca70kb.png
    f2wljw4z5xlc2pyj.png
‹‹ 429 430 431 432 433 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ