X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2015, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ursa, moje gratulacje! Bardzo sie ciesze z tych dobrych wiesci :) Jaki duzy dzidzius!

Ursa, Bree lubią tę wiadomość

• meeegi1771 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2015, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bree świetnie dobrane słowa :) :*

Bree lubi tę wiadomość

Aniołek 11 tc ciąży 29.11.2013. [*]
    4.12.2014 6 tydz. Cp
    2nn3yx8debyd73bt.png
  • Asieńka_86 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2015, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od kilku dni walcze z okropnymi mdlosciami, ktore zaczynaja sie popoludniu. Wszystko stoi mi w gardle, ochoty nie mam na nic.. Mam nadzieje ze w drugim trymestrze wszystko to przejdzie, bo juz schudlam 3 kg...

Bree lubi tę wiadomość

Nasze kochane szczęście :)f2wli09kw6x0pxt3.png
  • paula1 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2015, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bree, Mersiak i Bunia fajnie, że z nami jesteście :)
    Bree masz taką fajną energię w sobie...

Ursa jeszcze raz gratulacje, bobasek super :) ja jeszcze 7 dni do wizyty...

Byłam dzisiaj na pobraniu krwi na ten test PAPPA z bHCG i powiem Wam, że wygląda to inaczej niż myślałam. Spytałam kobitki kiedy będą wyniki, a ona że do piątku powinny być. No więc powiedziałam, że w takim razie zajrzę po nie w piątek, żeby nie mieć stresa do wtorku. A ona mi na to, że to i tak nic nie da. No i się dowiedziałam, że te wyniki, które przychodzą z krwi + wyniki badania z USG (mam we wtorek), wpisują w komputer, który oblicza prawdobodobieństwo chorób genetycznych i po ok. 15 min dostaje wynik. Czyli tak naprawdę w moim przypadku jedno bez drugiego nie ma sensu. Ale miło mnie panie zaskoczyły, bo miałam płacić 250 zł, a się okazało, że teraz mój gin zleca badanie PAPPA za 130 zł i tak mi policzyły :)
    Także teraz czekam do wtorku z niecierpliwością :)

Dzisiaj dla odmiany ja miałam spięcie z mężem, ale wygarnęłam wszystko co mnie bolało...czasem za dużo się nazbiera. Wkurza mnie, że mi nie powie od razu, że myśli inaczej niż ja, a później chodzi cały czas nafochany i nie wiadomo o co mu chodzi... przeleżał cały dzień, ja latałam z dzieciakiem jak głupia i jeszcze później wywody, że obiad nie taki. No mógł dupe podnieść i zrobić, a nie focha od wczoraj mieć i zjadł tylko zupę :) Albo żebym zaczęła się zachowywać jakbym miała rodzinę - i to mnie najbardziej zabolało - bo mu przeszkadza, że non stop na jakieś szkolenia jeżdżę, że mnie w domu nie ma. No pracując w szkole i robiąc awans inaczej się nie da, no ale on twierdzi, że ja się przy tym świetnie bawię. Na razie się nie odzywa, ale mam nadzieję, że trochę przemyśli...stwierdziłam, że nie mam zamiaru się denerwować, ubrałam się i poszliśmy z młodym na cmentarz do Mamci i później do babci. Sorki, ale musiałam się wygadać, bo aż mnie nosi...tak ciężko tym chłopom pewne rzeczy zrozumieć...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2015, 19:13

Bree, Ursa, Bunia86, Małgorzatka lubią tę wiadomość

Nasza księżniczka Zuzia już jest z nami od 15.09. :)
  • Katarzyna87 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2015, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynusia wrote:
    Jeee ale super :) Kasiu tak mi powiedzieli, że na Rodos będzie zimniej niż na Teneryfie ale sama nie wiem czy tak jest nie byłam ani tu ani tu. W zeszłym roku byłam na Fuertaventura pod koniec marca początkiem kwietnia i było gorąco, a rok wstecz na Majorce końcem maja i 3dni chodziłam w bluzie
    A może masz jakieś oferty ciekawe albo możesz coś zaproponować ??

Jest dużo ciekawych miejsc i hoteli. Zjechałam całe Rodos z Kosem, Kretę, Zakynthos z Kefalonią, Korfu. Na Thassos mnie jeszcze nie widzieli ;p

Jeżdżę służbowo, oglądać hotele :) Plusy pracy przy niskich zarobkach :)

Ursa piękny maluch, ale moja wybraźnia dzisiaj nie tenteges...czy mogę prosić o instrukcję gdzie jest nos ;p?

Bree, Nynusia lubią tę wiadomość

ex2bg7rf9gca70kb.png
    f2wljw4z5xlc2pyj.png
  • Bree Autorytet

Wysłany: 17 marca 2015, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mersiak ja trzymam kciuki jutro za Ciebie :)
    ...no a robic to mialam tylko mi sie jakos nie chce :D

Do wichrowych wzgorz to chcialam pojechac pofasolkowac ale obawiam sie ze by mnie wywialo przy obecnej pogodzie :D

Asienka_86 ja w 9 m-cu ciazy wazylam mniej niz przed ciaza a dzidzia miala 3500 i byla okazem zdrowia :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2015, 18:59

Bunia86 lubi tę wiadomość

Aniołek "M" 02.03.2015 (8 tc)

preg.png
  • Majlena Ekspertka

Wysłany: 17 marca 2015, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ursa przecudowna wiadomość :*:*:*:* ulga co? :)

mersiak kciuki za jutro :*

ja po wizycie, maleństwo fikało skakało po całym łożysku :) trochę podgoniło wzrostowo :) zdjęcia Wam dam w czwartek, będę miała 4d więc będzie czym się pochwalić bo teraz to takie niewyraźne :)

Paula bi my baby to mamy tylko w domu siedzieć, dzieci wychowywać i nic z życia nie mieć wrrrr...nawet do pracy nie wolno. eh, nie przejmuj się :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2015, 18:59

Katarzyna87, Bree, paula1, FreshMm, Bunia86, Nynusia, Kaśku, meeegi1771 lubią tę wiadomość

Synek 27.08.2010 <3
    Odeszłaś Nam Córeczko o całe życie za wcześnie ;(
    3jgx3e3kdf0fdjkh.png

• FreshMm Autorytet

Wysłany: 17 marca 2015, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry wieczór Kochane :)

Najpierw odpowiadając na pytanie Bree: do 30.marca mieszkam w Siemianowicach Śląskich, od 01.kwietnia będę mieszkać w Chorzowie :)
    Bree, Twoje posty są ciepłe jak wiosenne słońce :)
    Bree, Buniu, Mersiaczku i Inne Nasze Oczekujące na powrót dzidziusia, trzymam mocno za Was kciuki!

Edycia204, mi ginekolog mówił, by nie zwracać zbytnio uwagi na pomiary i rozmiary pęcherzyka. Jeśli wg Twojego lekarza jest ok, to tego bym się trzymała :)

Ursa, gratuluję, ale duże Dzieciątko <3 :D

Ja rano byłam u swojego gina po przedłużenie L4 i sprawdził co z krwiaczkiem - powiedział, ze "dużo, dużo lepiej". Zatem nie muszę już leżeć, mam tylko się oszczędzać i zmniejszył mi te horrendalne dawki leków :D I mnie uspokoił, bo widziałam Maleństwo, sporo urosło, żyje :D

Potem już ze spokojem pojechałam na PRENATALNE. Z przyszłym Tatusiem.
    Od wejścia do gabinetu powitał nas bardzo wyluzowany i przemiły gin o nazwisku Cnota ^^ Na pewno do niego wrócę na drugie prenatalne, wszystko nam tłumaczył i pytał, czy my mamy jakieś pytania. Żartował, dał nam dużo czasu na oglądanie.
    Tłumaczył, po co są te badania i co sprawdza - ja już wiedziałam, byłam zapoznana z lekturą, ale takie tłumaczenie bardzo dużo dało Tatusiowi :)
    CRL 4,5 cm - czyli tyle, ile się spodziewałam, więc Mały Gumiś rośnie książkowo :)
    NT 1,5 mm - gin powiedział, że ryzyko trisomii 21 jest u mnie tak małe, że mogę właściwie zapomnieć o zespole Downa.
    Kość nosowa jest :) Wszystkie części ciała, jakie lekarz sprawdzał, są i na swoim miejscu. Widzieliśmy żołądek i kręgosłup Maluszka.
    Maluszek machał rączkami (pomachał nam), obracał się, energicznie kopał nogami. Raz wyglądało to, jakby sprawdzał nóżkami podłoże, czy się nada do nadepnięcia.
    Dzidziuś się lekarzowi podobał, kilka razy mi gratulował i mówił, że ładny bobas, wszystko wygląda prawidłowo.
    Odsłuchaliśmy serducha i w dobrym humorze opuściliśmy gabinet.
    Tylko Tatuś dopytywał, kiedy będzie znana płeć, bo już by chciał znać - gin zażartował, że "po narodzinach". W sumie jest w tym ziarno prawdy, a dziś było za wcześnie na płeć ;)

Mamy filmik i dam Wam linka, tylko obecnie ten filmik od godziny ładuje się na youtube`a - nie wiem, ile to jeszcze potrwa, już ponad 50% :)
    Zdjęć nie wstawię póki co, bo nie mam skanera i kiepski aparat w telefonie.

paula1, aanaa, meeegi1771, Majlena, dodinka, ola.321, Małgorzatka, Bunia86, ~Rewianka~, Bree, Nynusia, Kaśku lubią tę wiadomość

Iwr0p2.png

6JOCp1.png

• FreshMm Autorytet

Wysłany: 17 marca 2015, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majlena, gratuluję :) <3

Bree lubi tę wiadomość

Iwr0p2.png

6JOCp1.png

• Asieńka_86 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2015, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi tak w gardle stalo ze w koncu wyszlo. Moze choc na chwilke bedzie mi lepiej po tym "oproznieniu przelyku"

Bree lubi tę wiadomość

• Muffinka1019 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2015, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ursa śliczny bobas :) FreshMm cieszę się że wszystko w porządku i czekam na Twój filmik :) A tutaj mój poobiedni brzucho z dzidzkiem:

a07f72da63bdd14bm.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2015, 19:21

dodinka, FreshMm, Bree, Kaśku, nat_alia lubią tę wiadomość

wnid9vvjodizjocx.png
  • aagatkaa1984 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2015, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny gratuluję dzieciaczków. Super

Bree lubi tę wiadomość

km5st5odymuuq2ts.png
  • Majlena Ekspertka

Wysłany: 17 marca 2015, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fresh super wiadomość!!!! to się nazywa porządnie zrobone badanie :) czekam zatem na załadowanie, chętnie popatrze <3

muffinka masz taki brzuszek jak ja...ledwo zaokrąglony :) aż dziw bo to moja trzecia ciąża to myślałam, że szybko wyskoczy ale jednak nie :) i śliczny piesio <3

Muffinka1019, Bree, Kaśku lubią tę wiadomość

Synek 27.08.2010 <3
    3jgx3e3kdf0fdjkh.png

• Majlena Ekspertka

Wysłany: 17 marca 2015, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fresh przypomnij, masz dzieci oprócz tego w brzuszku? :)

Bree lubi tę wiadomość

Synek 27.08.2010 <3
    3jgx3e3kdf0fdjkh.png

• Muffinka1019 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2015, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No mógłby być większy, ale i tak już się lekko zaokrąglił :) Ciekawe kiedy go wypcha do przodu ;p No a mój piesio to kocha aparat i kręci się przy każdym zdjęciu :)

Bree, meeegi1771 lubią tę wiadomość

wnid9vvjodizjocx.png
  • dodinka Autorytet

Wysłany: 17 marca 2015, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja muszę kupić kilka par spodni bo się nie mieszczę w żadne :P przymierzyłam kilka dni temu koszule i nie dopinam się w cyckach bo się mega powiększyły chyba czas na zakupy :)

Bree lubi tę wiadomość

3jvz3e5eovkng9e9.png

qb3c3e5emn8zmtdy.png
  • dodinka Autorytet

Wysłany: 17 marca 2015, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FreshMm czekam na fimik :)

Bree lubi tę wiadomość

3jvz3e5eovkng9e9.png

qb3c3e5emn8zmtdy.png
  • ola.321 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2015, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ursa, Fresh - to rewelacyjne wiadomości :):) super że wszystko jest ok!! :)
    ja dopiero wróciłam i pierwsze co to szukałam wiadomości od Was!!! :)

Bree, Mersiak, Bunia - bardzo się cieszę że jesteście z nami!! ściskam Was mocno i trzymam za Was kciuki.

Bree - skoro masz gęstą krew to koniecznie powinnaś zrobić badania na krzepliwość, może potrzebujesz brać acard lub heparynę na rozrzedzenie... to ważne więc może warto upewnić się :).

Ursa, Bree, Małgorzatka lubią tę wiadomość

l22ntv73ar096ms1.png
    dqprj44jdaytfglm.png

09.2013r (10tc)
    07.2014r (9tc)
  • FreshMm Autorytet

Wysłany: 17 marca 2015, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muffinka, no Ciebie też wypchnęło ^^

Majlena, nie mam jeszcze dzieci, tylko 1 Aniołka - dowiedziałam się, ze obumarł w 10 tc, a wielkością był 8tc.

Udało się wgrać, oto mój Gumiś ;)
    https://www.youtube.com/watch?v=rhZ07jQRzD8&feature=youtu.be

Muffinka1019, Bree, Małgorzatka, Kaśku, Katarzyna87, Natka88, nat_alia, dodinka lubią tę wiadomość

Iwr0p2.png

6JOCp1.png

• Asieńka_86 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2015, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane macie sposob na wymioty? Mam takie torsje ze nie wyrabiam a zoladek pusty.

Bree lubi tę wiadomość

‹‹ 463 464 465 466 467 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ