X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • FreshMm Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tuśku,
    ten tydzień wspaniale się zaczął, ale nie zawsze było lekko. Przez 2-3 tygodnie też ciągłe mdłości sprawiały, że nic nie miałam sił i ochoty robić. Potem trochę przeszło, chociaż nadal źle znoszę jazdę samochodem czy autobusem. Będzie dobrze :)
    Zaglądaj do nas tak dla poprawy humoru.
    Wychodząc z domu bierz kanapkę lub coś do przegryzienia co nie powoduje mdłości u Ciebie i małą butelkę wody mineralnej - jedzenie zmniejsza mdłości. Wyskocz gdzieś blisko do parku lub do najbliższego sklepu z ciuszkami dla dzieci, kup coś maleństwu, by poprawić sobie humor.
    Kup gazetki o ciąży, leż sobie i czytaj dla relaksu.
    To takie moje sposoby, które mi pomagają :)

Małgorzatka, Kaśku, Bree lubią tę wiadomość

Iwr0p2.png

6JOCp1.png

• Ursa Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aagatkaa1984 wrote:
    Dolinka no nie tak za darmo, bo placisz abonament;)

Albo płaci go firma. U nas tak jest.

dodinka, Bree lubią tę wiadomość

7v8rdqk33hu2gxwc.png
    Aniołek [*] 8.01.2013 (7,2 tc)
    Aniołek [*] 10.05.2013(7.4 tc)
  • FreshMm Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dodinka wrote:
    Jejku aż tyle się płaci dobrze że ja mam pakiet w lux med i wszystkie badania mam za darmo :)

Dodinko, u mnei Luxmed nie robi badań prenatalnych, nie mają tego w ogóle dostępnego, trzeba było iść prywatnie mimo, ze mam Luxmed i chodzę do gina w Luxmedzie. Dopytaj więc jak to tam wygląda w Twoim mieście, chyba że już Ci potwierdzili, że mają prenatalne :)

Małgorzatka, Bree lubią tę wiadomość

Iwr0p2.png

6JOCp1.png

• dodinka Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aagatkaa1984 wrote:
    Dolinka no nie tak za darmo, bo placisz abonament;)

Ale co to jest 30zł miesięcznie całe nic w tym mam wszystkie badania, wizyty i usg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2015, 09:22

Małgorzatka, Kasia82, Bree lubią tę wiadomość

3jvz3e5eovkng9e9.png

qb3c3e5emn8zmtdy.png
  • dodinka Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FreshMm wrote:
    Dodinko, u mnei Luxmed nie robi badań prenatalnych, nie mają tego w ogóle dostępnego, trzeba było iść prywatnie mimo, ze mam Luxmed i chodzę do gina w Luxmedzie. Dopytaj więc jak to tam wygląda w Twoim mieście, chyba że już Ci potwierdzili, że mają prenatalne :)

U mnie za darmo pytałam nawet lekarz po skierowanie kazał mi przyjść przed umówieniem się na usg

3jvz3e5eovkng9e9.png

qb3c3e5emn8zmtdy.png
  • dodinka Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ursa wrote:
    Albo płaci go firma. U nas tak jest.

No właśnie do mojego pakietu dopłaca firma

3jvz3e5eovkng9e9.png

qb3c3e5emn8zmtdy.png
  • FreshMm Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dodinka wrote:
    U mnie za darmo pytałam nawet lekarz po skierowanie kazał mi przyjść przed umówieniem się na usg

No to superowo, lepiej macie :)

dodinka, Małgorzatka, Bree lubią tę wiadomość

Iwr0p2.png

6JOCp1.png

• dodinka Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FreshMm wrote:
    No to superowo, lepiej macie :)

Nawet ostatnio koleżanka z pracy robiła usg i częściowo 3/4d jej zrobił też za darmo bo my mamy wykupiony pakiet poszerzony ciążowy

Ursa, FreshMm, Małgorzatka, Kaśku, Bree lubią tę wiadomość

3jvz3e5eovkng9e9.png

qb3c3e5emn8zmtdy.png
  • agania Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ursa wrote:
    A ja ustawiłam sobie suwaczek i kalendarz spowrotem na liczenie od dnia ostatniej miesiączki. Bo teraz to już w ogóle nie wiedziałabym jak to liczyc bo dzieciaczek nadgonił bardzo. Jest wręcz dwa dni większy, jesli można to tak nazwac :) I u mnie pokazuje 32%. Jeszcze dzisiaj i jutro i... zaczynam II trymestr :)

Ale super... II trymestr... marzę już o nim :) chociaż najpierw marzę o wizycie wtorkowej i żeby wszystko było dobrze... i było serduszko.

Ursa, Małgorzatka, Bree lubią tę wiadomość

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • agania Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Buffy wrote:
    Wiecie co u mnie chyba nic dobrego się nie dzieje... Piersi nie bolą już, są miękksze (a były znaczniej nabrzmiałe), nie mam kłucia czy ciągnięcia w podbrzuszu, dziś rano nie obudziłam się na siku (jak codziennie wcześniej), a co najgorsze jak od początku ciąży nie mogłam spać na brzuchu bo mnie pobolewało tak dziś obudziłam się na brzuchu :( W dodatku mam przeczucie, że na jutrzejszej wizycie lekarz tylko potwierdzi to co wynika z objawów :(

Jeśli Cię to pocieszy to moje piersi na początku bolały bardzo i były ciężkie, teraz są wrażliwe na dotyk, leciutko nabrzmiałe, ale się powiększyły. I też od kilku nocy nie budzę się na siku, ale staram się na długo przed nocą nic nie pić. Zwróć uwagę czy Ty pijesz na noc.

Bree lubi tę wiadomość

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • dodinka Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ursa wrote:
    A ja ustawiłam sobie suwaczek i kalendarz spowrotem na liczenie od dnia ostatniej miesiączki. Bo teraz to już w ogóle nie wiedziałabym jak to liczyc bo dzieciaczek nadgonił bardzo. Jest wręcz dwa dni większy, jesli można to tak nazwac :) I u mnie pokazuje 32%. Jeszcze dzisiaj i jutro i... zaczynam II trymestr :)

Ale fajnie ja dopiero 26% kiedy ten II trymestr

Bree lubi tę wiadomość

3jvz3e5eovkng9e9.png

qb3c3e5emn8zmtdy.png
  • ola.321 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej Dziewczyny :)

witam się z rana, no i zdecydowanie muszę sobie zorganizować jakieś zajęcie żeby nie myśleć tylko o jutrzejszej wizycie :/.

Ja mam tak, że jak już trochę czasu upłynie od ostatniej wizyty to zaczynam sobie jakieś małe wkrętki robić czy oby wszystko ok :/, więc to chyba normalne. Każda z nas prędzej czy później ma jakieś dziwne myśli ale miejmy nadzieję że wszystko jest jak ma być czyli dobrze :).

Ja też mam pakiet darmowy w pracy ale niestety prenatalnego badania w nim nie mam. Umówiłam sobie wizytę z centrum USG gdzie tylko robią prenatalne.

Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty, chyba jedną na tą porę mamy na dziś o której czytałam :).

Ursa, Małgorzatka, Kaśku, Bree lubią tę wiadomość

l22ntv73ar096ms1.png
    dqprj44jdaytfglm.png

09.2013r (10tc)
    07.2014r (9tc)
  • agania Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ola.321 - Mam nadzieję, że to właśnie tylko takie wkrętki, bo minęło mi ponad 2 tygodnie od wizyty i zaczynam schizować. Oby mnie kolejna wizyta uspokoiła.

Dziewczyny myślicie, że to ważne żeby powiedzieć lekarzowi o przebytej operacji kręgosłupa (wszczepione implanty), o wadzie wzorku -3,25 i o tym, że miałam wywoływaną owulację clostilbegytem? Na pierwszej wizycie z podekscytowania nic mu nie powiedziała, bo o wszystkim zapomniałam.

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • aanaa Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiedz koniecznie, ja przed wizytą spisuję co mam do lekarza. Myślałam, że będzie patrzył na mnie jak na głupią, a chyba się cieszył że byłam rzeczowa i nie zabierałam mu czasu mówiąc "yyyyyyyyyyyyyyyyyy, coś jeszcze od pana chciałam" :) Dzięki temu, tak się wszytskiego wywiedziałam na ostatniej wizycie, że na kolejną nie mam na razie żadnych pytań :)

Małgorzatka, Kaśku, Bree lubią tę wiadomość

iv09hdge6yql001e.png
  • Ursa Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dodinka wrote:
    Ale fajnie ja dopiero 26% kiedy ten II trymestr

Teraz już poleci jak z bicza strzelił. U mnie przynajmniej tak było... najgorzej się dłużyło do tej wizyty w 9 tygodniu a potem do teraz to nawet nie wiem kiedy zleciało :)

Ola ja mam identycznie jeśli chodzi o wkręcanie sobie im bliżej do wizyty. Będę mocno trzymała za Was- Ciebie i Twojego Dzidziusia- kciuki w czwartek :D

ola.321, dodinka, Małgorzatka, Kaśku, Bree lubią tę wiadomość

7v8rdqk33hu2gxwc.png
    Aniołek [*] 8.01.2013 (7,2 tc)
    Aniołek [*] 10.05.2013(7.4 tc)
  • agania Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aanaa wrote:
    Powiedz koniecznie, ja przed wizytą spisuję co mam do lekarza. Myślałam, że będzie patrzył na mnie jak na głupią, a chyba się cieszył że byłam rzeczowa i nie zabierałam mu czasu mówiąc "yyyyyyyyyyyyyyyyyy, coś jeszcze od pana chciałam" :) Dzięki temu, tak się wszytskiego wywiedziałam na ostatniej wizycie, że na kolejną nie mam na razie żadnych pytań :)

Chyba też to sobie zapiszę i mu powiem, lepiej powiedzieć za dużo niż za mało... :)

Małgorzatka lubi tę wiadomość

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • ola.321 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ursa - nie dziękuję żeby nie zapeszać :) jutro chyba oszaleję :):)

agania - to z pewnością te wkrętki tylko :) i lekarzowi możesz o wszystkim powiedzieć, więc dla własnej spokojnej głowy ja bym powiedziała :).

A ja mam dziś 12t3d wg ostatniej wizyty i marzę już o II trymestrze :), ale jeszcze kilka dni :).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2015, 09:59

l22ntv73ar096ms1.png
    dqprj44jdaytfglm.png

09.2013r (10tc)
    07.2014r (9tc)
  • Majlena Ekspertka

Wysłany: 18 marca 2015, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nynusia bardzo ładny brzusio!

kciuki za wizyty :*

każda sobie wkręca bo każda się martwi, to normalne :)

Ursa, Nynusia, Bree lubią tę wiadomość

Synek 27.08.2010 <3
    Odeszłaś Nam Córeczko o całe życie za wcześnie ;(
    3jgx3e3kdf0fdjkh.png

• agania Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coś mnie kłuje to chyba jest dobrze ;) ;) ;) CHYBA... bo co jeśli to coś złego?

I tak w kółko! Boże, jestem okrooooooopna!

Bree lubi tę wiadomość

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • FreshMm Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agania wrote:
    Dziewczyny myślicie, że to ważne żeby powiedzieć lekarzowi o przebytej operacji kręgosłupa (wszczepione implanty), o wadzie wzorku -3,25 i o tym, że miałam wywoływaną owulację clostilbegytem? Na pierwszej wizycie z podekscytowania nic mu nie powiedziała, bo o wszystkim zapomniałam.

Myślę, że to ważne, szczególnie o tej operacji... bo jak wiadomo w 3. trymestrze nasze kręgosłupy będą bardo obciążone i podczas porodu też to może być istotne. Chociaż nie znam się na implantach :)

Bree lubi tę wiadomość

Iwr0p2.png

6JOCp1.png

‹‹ 468 469 470 471 472 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ