X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • nat_alia Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny napiszcie proszę jak wyglądało to badanie i jak długo trwało...

Bree lubi tę wiadomość

faa5c06194854123428158bb63edca04.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
    SYN :)
  • Ursa Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nat_alia wrote:
    dziewczyny napiszcie proszę jak wyglądało to badanie i jak długo trwało...

U mnie już przez brzuszek to USG robili. W gabinecie siedzieliśmy około dwudziestu paru minut a to było tylko USG (bez wizyty na której by tłumaczył).

Najpierw zdjęcie całego dzidziusia. Potem przybliżenie na sam profil główki i szyjkę- żeby zmierzyć przezierność (u mnie łapał trzy ujęcia w pierwszym ujęciu 0,1cm, w drugim 0,14cm i w trzecim 0,14 cm). Potem badał serduszko: czy są dwa wypływy, czy są dwa wpływy krwi, zmierzył tętno (ja słyszałam pierwszy raz moje serdunio), potem jeszcze jakieś dwa badania na dopplerze robił z których wnioskował czy zastawki dobrze pracują. Potem obejrzał cewę nerwową i kręgosłup. Czy wykształcone są dwie półkule w mózgu. Czy klatka piersiowa ma regularny kształt (czy można ją wpisać w okrąg). Sprawdzał czy kończyny są symetryczne. I to chyba tyle... na bieżąco krótko komentował co widzi na usg np. jeśli mierzył przezierność to mówił ile wyszła i że jest ok, jak badał serce to też komentował wynik badania. Potem zapisał sprawozdanie z USG i kazał się zgłosic do dr. prowadzącej ciążę.

Dzień dobry dziewczyny :D Teraz to ja jestem cwaniak i specjalista :P Bo mam już to za sobą :D Ale trzymam za Was kochane kciuki... będziemy się mądrzyc wszystkie niedługo :D

U mnie piękna pogoda i... mdłości :P Ale dziś sie nie dam obiecałam sobie, że doprowadzę szafki w kuchni do normalnego stanu. Bo od poczatku ciąży tylko po łebkach się sprząta i już fronty wygladają jak po jakiejś wojnie... nie wspomnę co sie dzieje wewnatrz :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2015, 08:24

nat_alia, FreshMm, Nynusia, EwelKa wielka, Małgorzatka, Kaśku, Bree, paula1 lubią tę wiadomość

7v8rdqk33hu2gxwc.png
    Aniołek [*] 8.01.2013 (7,2 tc)
    Aniołek [*] 10.05.2013(7.4 tc)
  • Asieńka_86 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam i ja. Dzisiaj jak to z rana lepiej sie czuje, wczoraj udalo mi sie zasnac po tych wymiotach, wiec juz dlugo sie nie meczylam

Małgorzatka, Bree lubią tę wiadomość

Nasze kochane szczęście :)f2wli09kw6x0pxt3.png
  • aanaa Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ursa, a ile płaciłaś? Bo czytałam, że takie badanie to koszt ok. 250 zł. tylko nie wiem czy mam doliczyć cenę wizyty prywatnej? Chociaż za tyle czasu oglądania dzieciaczka zapłacę każde pieniądze :) no i za dobre wieści. Za inne nie płacę :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2015, 08:36

Małgorzatka, Kaśku, Bree lubią tę wiadomość

iv09hdge6yql001e.png
  • nat_alia Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Ursa za opis :)

Ursa, Bree lubią tę wiadomość

faa5c06194854123428158bb63edca04.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
    SYN :)
  • Ursa Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aanaa wrote:
    Ursa, a ile płaciłaś?

Nic. Mamy pakiet partnerski opłacany przez Przemka firmę. Dlatego zgłosiliśmy sie do najlepszego specjalisty w naszej okolicy. On ma certyfikat na badania prenatalne USG z UK więc tak sobie zaszaleliśmy ;)

7v8rdqk33hu2gxwc.png
  • Asieńka_86 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaciskam mocno kciuki za dzisiejsze wizyty

Nasze kochane szczęście :)f2wli09kw6x0pxt3.png
  • FreshMm Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie badanie wyglądało tak samo jak u Ursy, po usg gin pytał, czy mamy jeszcze jakieś pytania :) Pamiętam jeszcze, że lekarz pokazał żołądek dziecka - ciemniejszą plamę w brzuchu. Ja płaciłam 250 zł + 20 zł za film, czyli cały rachunek to 270 zł. Cena obejmowała samo usg, nic więcej nie brali za wizytę.
    Nawet myślałam, że zapłacę 50 zł więcej za usg 4d, a jednak nie :)

Iwr0p2.png

6JOCp1.png

• Ursa Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No u mnie właśnie nie pokazywał gdzie co jest. Tylko mówił że jest widoczne albo, że jest w normie. O żołądku też mówił, mam też to zapisane.

7v8rdqk33hu2gxwc.png
  • meeegi1771 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jak pytałam swojego lekarza to tez powiedział 300zl całe badanie USG 4d i w tym wizyta :):) ale Ja też każde pieniądze jestem gotowa zapłacić :D oby choć na chwilę podejrzeć tak Mojego dzidka Kochanego :)

Aniołek 11 tc ciąży 29.11.2013. [*]
    4.12.2014 6 tydz. Cp
    2nn3yx8debyd73bt.png
  • agania Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :)
    Jakiś spory czas temu pisałyście, że u Was 20% ciąży, to i ja Wam napiszę, że u mnie dzisiaj stuknęło 20% :)

Ursa, super te zdjęcia z chłopcem i dziewczynką, ja tam nie widzę różnic :D jak lekarze to rozróżniają, to ja nie mam pojęcia :O :O :O

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2015, 08:58

Ursa, Małgorzatka, Katarzyna87, Bree, paula1 lubią tę wiadomość

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • aanaa Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja widzę różnicę właśnie w dziurkach :) może powinnam była zostać ginekologiem i zarabiać krocie? Cholera :)

Ursa, agania, Nynusia, Małgorzatka, Kaśku, Bree lubią tę wiadomość

iv09hdge6yql001e.png
  • Ursa Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja ustawiłam sobie suwaczek i kalendarz spowrotem na liczenie od dnia ostatniej miesiączki. Bo teraz to już w ogóle nie wiedziałabym jak to liczyc bo dzieciaczek nadgonił bardzo. Jest wręcz dwa dni większy, jesli można to tak nazwac :) I u mnie pokazuje 32%. Jeszcze dzisiaj i jutro i... zaczynam II trymestr :)

agania, EwelKa wielka, Małgorzatka, Kaśku, Bree lubią tę wiadomość

7v8rdqk33hu2gxwc.png
  • Ursa Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aanaa wrote:
    a ja widzę różnicę właśnie w dziurkach :) może powinnam była zostać ginekologiem i zarabiać krocie? Cholera :)

Haha :) No widzisz, to teraz już wiesz, że się minęłaś z powołaniem :)

aanaa, Małgorzatka, Bree lubią tę wiadomość

7v8rdqk33hu2gxwc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2015, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co u mnie chyba nic dobrego się nie dzieje... Piersi nie bolą już, są miękksze (a były znaczniej nabrzmiałe), nie mam kłucia czy ciągnięcia w podbrzuszu, dziś rano nie obudziłam się na siku (jak codziennie wcześniej), a co najgorsze jak od początku ciąży nie mogłam spać na brzuchu bo mnie pobolewało tak dziś obudziłam się na brzuchu :( W dodatku mam przeczucie, że na jutrzejszej wizycie lekarz tylko potwierdzi to co wynika z objawów :(

• dodinka Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FreshMm wrote:
    Muffinka, no Ciebie też wypchnęło ^^

Majlena, nie mam jeszcze dzieci, tylko 1 Aniołka - dowiedziałam się, ze obumarł w 10 tc, a wielkością był 8tc.

Udało się wgrać, oto mój Gumiś ;)
    https://www.youtube.com/watch?v=rhZ07jQRzD8&feature=youtu.be

Cudny dzidziuś też chyba poproszę o płytkę :)

3jvz3e5eovkng9e9.png

qb3c3e5emn8zmtdy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2015, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, to badanie jeszcze przede mna, troche sie boje, ale wszystko musi byc dobrze;) czytam sobie wasze posty i to takie fajne, jestescie takie radosne... a ja jak tylko zaczely meczyc mnie mdlosci to jestem jak zabi, ciagle zmeczona, nic mi sie nie chce, i widze ze siadam psychicznie. Wczoraj wieczorem moj biedny maz juz nie wiedzial co ze mna zrobic bo plakalam jak glupia. Wszyscy oczekuja ode mnie nie wiadomo czego. Jestem na zwolnieniu lekarskim poniewaz nie mialam mozliwosci chodzic do pracy, moja praca jest bardzo stresujaca i wymagajaca, wiec siedze w domu bedzie prawie miesiac... ale najgorszy jest brak energi, no w domu sprzatam jakis obiad zrobie i tyle, na zewnatrz nie chce mi sie wychodzic, nawet mam stresa jak mam isc, bo jak zrobi mi sie nie dobrze to co... nie umiem poradzic sobie sama ze soba... powiedzcie dziewczyny, czy to normalne, czy to minie, a moze ktoras z was tez tak ma....

Bree lubi tę wiadomość

• dodinka Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aanaa wrote:
    Ursa, a ile płaciłaś? Bo czytałam, że takie badanie to koszt ok. 250 zł. tylko nie wiem czy mam doliczyć cenę wizyty prywatnej? Chociaż za tyle czasu oglądania dzieciaczka zapłacę każde pieniądze :) no i za dobre wieści. Za inne nie płacę :D

Jejku aż tyle się płaci dobrze że ja mam pakiet w lux med i wszystkie badania mam za darmo :)

3jvz3e5eovkng9e9.png

qb3c3e5emn8zmtdy.png
  • aagatkaa1984 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dolinka no nie tak za darmo, bo placisz abonament;)

km5st5odymuuq2ts.png
  • Ursa Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Buffy no co ty! Nawet tak nie myśl. Mnie czasem nawet kilka dni piersi nie bolą wcale, podbrzusze też. A mój dzidziuś jest duży i najwyraźniej zdrowy!

Tuśka też miałam taki okres zniechęcenia, prawie depresji jakiejś. To tylko te hormony, kolejny objaw ciąży :) Minie szybko zobaczysz :)

Idź sobie na spacerek, weź ze sobą jednorazówki w razie gdyby zrobiło CI się źle, wodę mineralną i krakersy :)

Małgorzatka, Kaśku, Bree lubią tę wiadomość

7v8rdqk33hu2gxwc.png
‹‹ 467 468 469 470 471 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ