Październikowe Szczęścia 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Rozumiem, włąśnie sprawdziłam że taki test prenat.podwójny kosztuje 90zł.
Z kolei usg genetyczne w I trymestrze w mojej klinice kosztuje 150zł.
Nie pamiętam już która z dziewczyn wspominała o 550zł - czego dotyczy ta cena?Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2015, 20:39
Bree lubi tę wiadomość
-
Jeszcze dopiszę, że Pani dr wyznaczyła mi termin na 26 wrzesień!
trochę jestem zdziwiona bo ja na podstawie owu i ost @ wyliczyłam na 3 październik lub 30 wrzesień a tu taka niespodzianka.
Zastanawiałam się też nad tym PAPPA ze względu na mój wiek 32 lata, młoda już nie jestem ale moja gin nic mi o tym nie mówiła więc nie zrobiłam. No i teraz tak myślę sobie że nie wiem już sama. Ryzyko wg badania USG jest niskie.
AAAA i wiem że to jeszcze za wcześnie ale Pani Dr powiedziała że jeżeli na tą porę ma obstawiać płeć to na 70% dziewczynka, bo wyrostek który mają dzieci na tym etapie u chłopców raczej stoi a u dziewczynek leży i jej się wydawało że leżał
. A ja cały czas podświadomie czuję że będzie chłopiec
.
Małgorzatka jutro Ty!!Ursa, mihito, meeegi1771, Kaśku, Bree lubią tę wiadomość
-
Ola ja właśnie teraz nad tym testem dumam również w związku z wiekiem
- bo mi pod koniec roku 35 stuknie
Nie mam czasu siedzieć na necie i czytać tych wszystkich rzeczy o ciąży, dobrze że chociaż tutaj mam na bieżąco i zbiorczo podawane informacjeWiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2015, 20:49
ola.321, Bree lubią tę wiadomość
-
jeeeeeju same dobre wieści!!! cieszę się przeogromnie
miło że myślałyście o mnieja późno wróciłam. zresztą jeszcze miałam wizytę u lekarza prywatnego.
Z dzidzią wszystko dobrze, termin mi wyszedł na 4 październik i tej daty mój lekarz będzie się trzymał i jeśli dotrwam do końca to cc będę miała gdzieś 21/22 września.
Maleństwo mniejsze od Waszych, ale ja miałam długie cykle, 4,8cmtroszkę się zawiodłam bo na NFZ nie było 3/4d
no ale za późno się dowiedziałam, że trzeba za to płacić. Na połówkowe z pewnością zapłacę. Nawet test z krwi miałam czego się nie spodziewałam, no ale niech jest. jutro jak mi się uda to wrzucę zdjęcie do suwaczka.
któraś pytała o dwóch lekarzy, tak ja chodzę, mam dwie karty ciąży. Ten z nfz nie wie a ten prywatny wie o tym z nfzUrsa, Muffinka1019, ola.321, EwelKa wielka, dodinka, Kaśku, Bree lubią tę wiadomość
-
Ola ja sobie myślę, że jeśli Cię to nie uspokoiło to możesz sobie zrobic ten PAPPA
Mnie USG w zupełności wystarczyło, ściągnęło mi mega ciężar z barków
Małgorzatka spij dobrze. Zaciskam jutro kciuki za Ciebie i Twojego maluszka!
Majlena uf! Cieszę się, ze i u Ciebie wszystko dobrzeWiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2015, 20:52
-
Majlena, super wieści, maleństwo nadrobi, z resztą teraz to różnice między naszymi pociechami będą coraz większe
Ja już też wyczekuję USG, mam w środę, dłuży się... a jak się dłuży to coraz więcej się myśli. To teraz dziewczyny kiedy macie kolejne USG? Bo tutaj kolejne będzie w 20 tygodniu czyli gdzieś w majuola.321, Nynusia, Bree lubią tę wiadomość
-
Majlena - no to już wszystkie w komplecie jesteśmy po wizytach
Ursa - USG mnie uspokoiło i to bardzo, ale jakoś tak jeszcze o tej krwi pomyślałam... Zrobię tak, że napiszę maila do mojej gin z tym co wyszło i poczekam co ona mi powie
jeszcze raz dziękuję Wam za wparcie i za to że czekałyście tu na mnie :*:*Nynusia, Bree lubią tę wiadomość
-
Hej, gratuluję wszystkim udanych wizyt
Aguś, Olu - mojej szwagierce w 13tc gin na prenatalnym powiedział, ze na 70% dziewczynka i się sprawdziło, ciekawe, jak będzie u Was
Ursa, to teraz przyszły Tatuś się uspokoi, że Wasz maluszek ruchliwy dzisiaj
Majlena, mam podobny termin poroduMój maluszek miał 4,5 cm we wtorek.
Móż żołądek stał się studnią bez dna... dziś zjadłam 6 posiłków (w tym 2 obiady) i nadal coś tam zmieszczę, masakraCzy na dalszym etapie ciąży będę pochłaniać jeszcze więcej...?
-
to moje trzecie dziecko, więc już też inaczej reaguje na wszelkie informacje, wiem, że dzieci są różne i różnie się rozwijają, także absolutnie się tym nie stresuję
u mnie strach bardziej idzie w kierunku wczesnego porodu, komplikacji ciąży, komplikacji porodu. Nie stresują mnie żadne zapalenia, grzybice, bo po prostu wiem, że to się zdarza i nie oznacza nic złego
chorowałam również w każdej z ciąż, brałam antybiotyki, miałam gorączki wysokie i też było ok. Także wszystkie mamusie spokojnie :* :*
Nynusia, Bree lubią tę wiadomość
-
Nynusia, bo córkę urodziłam przez cc i nie minie 2 lata między jednym porodem a drugim. Synka urodziłam naturalnie.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2015, 21:07
Nynusia, Bree lubią tę wiadomość
-
Muffinka1019 wrote:Majlena, super wieści, maleństwo nadrobi, z resztą teraz to różnice między naszymi pociechami będą coraz większe
Ja już też wyczekuję USG, mam w środę, dłuży się... a jak się dłuży to coraz więcej się myśli. To teraz dziewczyny kiedy macie kolejne USG? Bo tutaj kolejne będzie w 20 tygodniu czyli gdzieś w majuMuffinka1019, Bree lubią tę wiadomość
-
Ja następną wizytę mam 14 kwietnia
Właśnie posłuchaliśmy sobie z mężem bicia serduszka naszego maleństwaPowiem Wam, że zanim znalazłam chyba z 5 minut szukałam (po drodze bardzo wyraźnie łapiąc swój puls w różnych miejscach). Nie spodziewałam się znaleźć dzidziusia tak nisko! Niezapomniane uczucie i tylko teraz muszę się zmusić by nie podsłuchiwać go zbyt często
Chyba nie usnę z tego wrażenia
Nynusia, ola.321, meeegi1771, Majlena, dodinka, Kaśku, Bree lubią tę wiadomość