X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Kasia82 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2015, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja w końcu dostałam dziś kartę ciąży. Długo na nią czekałam. Może to głupie, ale jestem teraz spokojniejsza. :)

Ursa, nat_alia, meeegi1771, ola.321, Kaśku, Bree lubią tę wiadomość

w5wq8ribpvtivstd.png
  • Muffinka1019 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2015, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Mamuśki ;)
    Po pysznym obiadku witam się z Wami.
    Rzodkiewka gratuluję dobrych wieści! To Twój maluszek już duży musi być :) Ile ma cm? :)
    Czekam na dobre wieści od pozostałych dziewczyn z wizytą USG :)

Rzodkiewka, ola.321, Bree lubią tę wiadomość

wnid9vvjodizjocx.png
  • Amerie Autorytet

Wysłany: 19 marca 2015, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanie: Czy są na forum dziewczyny, które chodzą do jednego gina na nfz a do drugiego prywatnie? Chodzi mi o to, czy mają dwie karty ciąży, czy mówią o tym, że chodzą i tu i tu? Ja chodzę prywatnie, a chciałabym iść też na nfz m.in. po to, aby dostawać skierowania na badania.

Bree lubi tę wiadomość

relgh371rrya3inl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2015, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amerie masz prawo jak najbardziej chodzić do tylu lekarzy ile masz ochotę;-)

Bree lubi tę wiadomość

• Małgorzatka Autorytet

Wysłany: 19 marca 2015, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguś super bardzo się cieszę :) :) Twój dzidziuś jak Ursy sobie grzecznie pozuje :P :)

Olaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa :) :) :)

Aguś26, ola.321, Bree lubią tę wiadomość

"Ręce , które kołyszą kołyskę rządzą światem"
    oar83e3krqgkccev.png
    "Każdy ma chwile że się po cichu modli..."
  • Aguś26 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2015, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Małgorzatka wrote:
    Aguś super bardzo się cieszę :) :) Twój dzidziuś jak Ursy sobie grzecznie pozuje :P :)

Olaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa :) :) :)
    Fajnie nozke widać bo trzyma tak zgieta ;-) zdjęć nie pokaże bo ja internetuje z tel Iza bardzo mi to nie wychodzi

Małgorzatka, meeegi1771, Bree lubią tę wiadomość

w4sqyx8dteqxq3vc.png
  • Aguś26 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2015, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A przez tyd dzidzia urosla 2cm ;-) chociaz te terminy porodu strasznie misie różnią dzidzia rośnie różnym tempem

Małgorzatka, FreshMm, meeegi1771, Bree lubią tę wiadomość

w4sqyx8dteqxq3vc.png
  • Małgorzatka Autorytet

Wysłany: 19 marca 2015, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    normalka :) :) :) wierzę ja już za nie długo idę spać niech leci nocka i jutro o 8:20 wychodzę z domu :):) :) Najgorsze że najpierw muszę isc do gp na 8:40 bo mi przysłali list że w związku z wynikami krwi prosimy o wizytę u lekarza więc nie wiem co mi tam wyszło i na 9:40 badanie :) Ale że to będzie łącznie z całą wizytą u położnej więc dam wam znać pewnie koło południa także od razu przepraszam ;) ;)

meeegi1771, Bree lubią tę wiadomość

oar83e3krqgkccev.png
  • Małgorzatka Autorytet

Wysłany: 19 marca 2015, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguś26 wrote:
    A przez tyd dzidzia urosla 2cm ;-) chociaz te terminy porodu strasznie misie różnią dzidzia rośnie różnym tempem
    dużo :) :) bardzo się cieszę :)

Bree lubi tę wiadomość

oar83e3krqgkccev.png
  • Rzodkiewka Przyjaciółka

Wysłany: 19 marca 2015, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muffinka1019 wrote:
    Hej Mamuśki ;)
    Po pysznym obiadku witam się z Wami.
    Rzodkiewka gratuluję dobrych wieści! To Twój maluszek już duży musi być :) Ile ma cm? :)
    Czekam na dobre wieści od pozostałych dziewczyn z wizytą USG :)

Moja dzidzia ma od główki do pupy 6 cm + lekarz doliczył jeszcze 2 cm nóżki, także mogę śmiało powiedzieć, że noszę w brzuchu już całe 8 cm szczęścia ;)

Muffinka1019, Aguś26, nat_alia, FreshMm, meeegi1771, dodinka, agania, Bree lubią tę wiadomość

• Asieńka_86 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2015, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia ja na zwolnienie isc nie moge bo juz mam sajfon ze tydxoen jestem z powodu zapalenoa oskrzeli.
    Wymioty sa o tyle straszne, ze nie moge jesc i puc i sama zolcia wymiotyje, co bardzp boli. Jak tak dalej pojdzue to bede mysiala jechac na kroplowke.

Bree lubi tę wiadomość

Nasze kochane szczęście :)f2wli09kw6x0pxt3.png
  • Małgorzatka Autorytet

Wysłany: 19 marca 2015, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asieńka_86 wrote:
    Kasia ja na zwolnienie isc nie moge bo juz mam sajfon ze tydxoen jestem z powodu zapalenoa oskrzeli.
    Wymioty sa o tyle straszne, ze nie moge jesc i puc i sama zolcia wymiotyje, co bardzp boli. Jak tak dalej pojdzue to bede mysiala jechac na kroplowke.
    no to faktycznie Cię wzięło :/ koniecznie bo musisz się nawodnić

Bree lubi tę wiadomość

oar83e3krqgkccev.png
  • Ursa Autorytet

Wysłany: 19 marca 2015, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Małgorzatka wrote:

A mój dzisiaj na trampolinie skakał albo nie wiem.. matkę kopał za brak obiadu o tej nieludzkiej 15 godzinie?

W każdym razie nie miałam Snikersa ani zimnej wody ale miałam cukierki malinowe z witaminą C :) Zjadłam dwa na poczekalni :)

I ostatnio podziwialiśmy go z profilu a dzisiaj pokazywał się en face :) Cała mamusia :)

Aguś ja dzisiaj pytałam dlaczego mi wyszło teraz, że dzidziuś jest o dwa dni starszy licząc od OM a przecież wiemy dokładnie, że owulacja mi się przesunęła i to dośc znacznie :) No i ona potwierdziła, że dzieci czesto rosną skokami zwłaszcza w II trymestrze. Powiedziała, też by w najbliższych miesiącach nie porównywac wielkości dziecka z innymi i z miarami podręcznikowymi bo bardzo dzieci się różnią a wyniki podawane w podręcznikach i tabelach są wnioskowane ze średniej a nie statystycznie :)

Olaaaaa!

Małgorzatka, Rzodkiewka, ola.321, meeegi1771, Bree lubią tę wiadomość

7v8rdqk33hu2gxwc.png
    Aniołek [*] 8.01.2013 (7,2 tc)
    Aniołek [*] 10.05.2013(7.4 tc)
  • Ursa Autorytet

Wysłany: 19 marca 2015, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asieńka wiesz ja myślę, że powinnaś już pomyślec o tej kroplówce. Wiesz kobietom czasem bardzo pomaga i wymioty troche odpuszczają. W pierwszej ciąży leżałam z dziewczyną, która miała takie problemy jak ty. Zostawili ją na kilka dni na obserwacji i dostawała kroplówki. Po dwóch dniach wymioty sie skończyły a 3ciego dnia nawet ze smakiem jadła owoce, które mąż jej przyniósł :)

Małgorzatka, Bree lubią tę wiadomość

7v8rdqk33hu2gxwc.png
  • Małgorzatka Autorytet

Wysłany: 19 marca 2015, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ursa wrote:
    A mój dzisiaj na trampolinie skakał albo nie wiem.. matkę kopał za brak obiadu o tej nieludzkiej 15 godzinie?

W każdym razie nie miałam Snikersa ani zimnej wody ale miałam cukierki malinowe z witaminą C :) Zjadłam dwa na poczekalni :)

I ostatnio podziwialiśmy go z profilu a dzisiaj pokazywał się en face :) Cała mamusia :)

Aguś ja dzisiaj pytałam dlaczego mi wyszło teraz, że dzidziuś jest o dwa dni starszy licząc od OM a przecież wiemy dokładnie, że owulacja mi się przesunęła i to dośc znacznie :) No i ona potwierdziła, że dzieci czesto rosną skokami zwłaszcza w II trymestrze. Powiedziała, też by w najbliższych miesiącach nie porównywac wielkości dziecka z innymi i z miarami podręcznikowymi bo bardzo dzieci się różnią a wyniki podawane w podręcznikach i tabelach są wnioskowane ze średniej a nie statystycznie :)

Olaaaaa!

haha upominał się na bank chłopak :D
    Obiady na 15 i koniec :D :D

Ursa, Rzodkiewka, Bree lubią tę wiadomość

oar83e3krqgkccev.png
  • ola.321 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2015, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć Dziewczynki!!! :)

piszę z lekkim opóźnieniem bo strasznie dług mi zeszło :)

Więc tak:
    dzidziuś ma już 6,2cm
    kość nosowa - obecna
    NT - 1,2
    FHR - 165
    Wszystkie narządy widoczne, stópki i rączki też :)

Maluszek tak łobuzował że myślałam że nie wyjdę już z wizyty :), Pani dr nie mogła sobie z nim poradzić, ale na szczęście po wielu próbach się udało :).

Mogę już chyba odetchnąć z ulgą... :)

Dziękuję Wam za trzymanie kciuków!!!! :*
    to był bardzo stresujący dzień... :)

Ursa, Małgorzatka, Rzodkiewka, Aguś26, Nynusia, Majlena, nat_alia, FreshMm, ~Rewianka~, paula1, meeegi1771, dodinka, agania, Kaśku, Bree lubią tę wiadomość

l22ntv73ar096ms1.png
    dqprj44jdaytfglm.png

09.2013r (10tc)
    07.2014r (9tc)
  • Ursa Autorytet

Wysłany: 19 marca 2015, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uf! Świetne wieści, Ola! Tak sie cieszę :D

ola.321, Bree lubią tę wiadomość

7v8rdqk33hu2gxwc.png
  • Małgorzatka Autorytet

Wysłany: 19 marca 2015, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola normalnie usychałam :D tak się cieszę super :) :) :)

oar83e3krqgkccev.png
  • mihito Koleżanka

Wysłany: 19 marca 2015, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asieńka współczuję Ci tych dolegliwości i życzę, żeby Cię już opuściły!
    Jeśli będą się utrzymywać to nawet nie myśl o powrocie do pracy... to będzie dopiero masakra, nie wyobrażam sobie, żebyś mogła w takim stanie normalnie pracować.

Gratulacje dla wszystkich mam już po wizycie!!!

Powiedzcie o co chodzi z tym testem PAPPa, czy lekarz może takie badanie zlecić np. ze względu na wiek? Bo rozumiem, że obowiązkowe jest tylko USG genetyczne, a test PAPPa dobrowolny?
    W sobotę na wizycie pewnie zapytam o to lekarza, ale wolałabym już co nieco wiedzieć :)

• Rzodkiewka Przyjaciółka

Wysłany: 19 marca 2015, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ;) Super, same dobre wiadomości dzisiaj, aż się japka mi cieszy biedronka.gif

ola.321, Małgorzatka, agania, Bree lubią tę wiadomość

‹‹ 480 481 482 483 484 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ