Październikowe Szczęścia 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Mam pytanie: Czy są na forum dziewczyny, które chodzą do jednego gina na nfz a do drugiego prywatnie? Chodzi mi o to, czy mają dwie karty ciąży, czy mówią o tym, że chodzą i tu i tu? Ja chodzę prywatnie, a chciałabym iść też na nfz m.in. po to, aby dostawać skierowania na badania.
Bree lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Małgorzatka wrote:Aguś super bardzo się cieszę
Twój dzidziuś jak Ursy sobie grzecznie pozuje
Olaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaazdjęć nie pokaże bo ja internetuje z tel Iza bardzo mi to nie wychodzi
Małgorzatka, meeegi1771, Bree lubią tę wiadomość
-
normalka
wierzę ja już za nie długo idę spać niech leci nocka i jutro o 8:20 wychodzę z domu
Najgorsze że najpierw muszę isc do gp na 8:40 bo mi przysłali list że w związku z wynikami krwi prosimy o wizytę u lekarza więc nie wiem co mi tam wyszło i na 9:40 badanie
Ale że to będzie łącznie z całą wizytą u położnej więc dam wam znać pewnie koło południa także od razu przepraszam
meeegi1771, Bree lubią tę wiadomość
-
Aguś26 wrote:A przez tyd dzidzia urosla 2cm
chociaz te terminy porodu strasznie misie różnią dzidzia rośnie różnym tempem
bardzo się cieszę
Bree lubi tę wiadomość
-
Muffinka1019 wrote:Hej Mamuśki
Po pysznym obiadku witam się z Wami.
Rzodkiewka gratuluję dobrych wieści! To Twój maluszek już duży musi byćIle ma cm?
Czekam na dobre wieści od pozostałych dziewczyn z wizytą USG
Moja dzidzia ma od główki do pupy 6 cm + lekarz doliczył jeszcze 2 cm nóżki, także mogę śmiało powiedzieć, że noszę w brzuchu już całe 8 cm szczęściaMuffinka1019, Aguś26, nat_alia, FreshMm, meeegi1771, dodinka, agania, Bree lubią tę wiadomość
-
Kasia ja na zwolnienie isc nie moge bo juz mam sajfon ze tydxoen jestem z powodu zapalenoa oskrzeli.
Wymioty sa o tyle straszne, ze nie moge jesc i puc i sama zolcia wymiotyje, co bardzp boli. Jak tak dalej pojdzue to bede mysiala jechac na kroplowke.Bree lubi tę wiadomość
-
Asieńka_86 wrote:Kasia ja na zwolnienie isc nie moge bo juz mam sajfon ze tydxoen jestem z powodu zapalenoa oskrzeli.
Wymioty sa o tyle straszne, ze nie moge jesc i puc i sama zolcia wymiotyje, co bardzp boli. Jak tak dalej pojdzue to bede mysiala jechac na kroplowke.koniecznie bo musisz się nawodnić
Bree lubi tę wiadomość
-
Małgorzatka wrote:Aguś super bardzo się cieszę
Twój dzidziuś jak Ursy sobie grzecznie pozuje
A mój dzisiaj na trampolinie skakał albo nie wiem.. matkę kopał za brak obiadu o tej nieludzkiej 15 godzinie?
W każdym razie nie miałam Snikersa ani zimnej wody ale miałam cukierki malinowe z witaminą CZjadłam dwa na poczekalni
I ostatnio podziwialiśmy go z profilu a dzisiaj pokazywał się en faceCała mamusia
Aguś ja dzisiaj pytałam dlaczego mi wyszło teraz, że dzidziuś jest o dwa dni starszy licząc od OM a przecież wiemy dokładnie, że owulacja mi się przesunęła i to dośc znacznieNo i ona potwierdziła, że dzieci czesto rosną skokami zwłaszcza w II trymestrze. Powiedziała, też by w najbliższych miesiącach nie porównywac wielkości dziecka z innymi i z miarami podręcznikowymi bo bardzo dzieci się różnią a wyniki podawane w podręcznikach i tabelach są wnioskowane ze średniej a nie statystycznie
Olaaaaa!
Małgorzatka, Rzodkiewka, ola.321, meeegi1771, Bree lubią tę wiadomość
-
Asieńka wiesz ja myślę, że powinnaś już pomyślec o tej kroplówce. Wiesz kobietom czasem bardzo pomaga i wymioty troche odpuszczają. W pierwszej ciąży leżałam z dziewczyną, która miała takie problemy jak ty. Zostawili ją na kilka dni na obserwacji i dostawała kroplówki. Po dwóch dniach wymioty sie skończyły a 3ciego dnia nawet ze smakiem jadła owoce, które mąż jej przyniósł
Małgorzatka, Bree lubią tę wiadomość
-
Ursa wrote:A mój dzisiaj na trampolinie skakał albo nie wiem.. matkę kopał za brak obiadu o tej nieludzkiej 15 godzinie?
W każdym razie nie miałam Snikersa ani zimnej wody ale miałam cukierki malinowe z witaminą CZjadłam dwa na poczekalni
I ostatnio podziwialiśmy go z profilu a dzisiaj pokazywał się en faceCała mamusia
Aguś ja dzisiaj pytałam dlaczego mi wyszło teraz, że dzidziuś jest o dwa dni starszy licząc od OM a przecież wiemy dokładnie, że owulacja mi się przesunęła i to dośc znacznieNo i ona potwierdziła, że dzieci czesto rosną skokami zwłaszcza w II trymestrze. Powiedziała, też by w najbliższych miesiącach nie porównywac wielkości dziecka z innymi i z miarami podręcznikowymi bo bardzo dzieci się różnią a wyniki podawane w podręcznikach i tabelach są wnioskowane ze średniej a nie statystycznie
Olaaaaa!
haha upominał się na bank chłopak
Obiady na 15 i koniecUrsa, Rzodkiewka, Bree lubią tę wiadomość
-
cześć Dziewczynki!!!
piszę z lekkim opóźnieniem bo strasznie dług mi zeszło
Więc tak:
dzidziuś ma już 6,2cm
kość nosowa - obecna
NT - 1,2
FHR - 165
Wszystkie narządy widoczne, stópki i rączki też
Maluszek tak łobuzował że myślałam że nie wyjdę już z wizyty, Pani dr nie mogła sobie z nim poradzić, ale na szczęście po wielu próbach się udało
.
Mogę już chyba odetchnąć z ulgą...
Dziękuję Wam za trzymanie kciuków!!!! :*
to był bardzo stresujący dzień...Ursa, Małgorzatka, Rzodkiewka, Aguś26, Nynusia, Majlena, nat_alia, FreshMm, ~Rewianka~, paula1, meeegi1771, dodinka, agania, Kaśku, Bree lubią tę wiadomość
-
Asieńka współczuję Ci tych dolegliwości i życzę, żeby Cię już opuściły!
Jeśli będą się utrzymywać to nawet nie myśl o powrocie do pracy... to będzie dopiero masakra, nie wyobrażam sobie, żebyś mogła w takim stanie normalnie pracować.
Gratulacje dla wszystkich mam już po wizycie!!!
Powiedzcie o co chodzi z tym testem PAPPa, czy lekarz może takie badanie zlecić np. ze względu na wiek? Bo rozumiem, że obowiązkowe jest tylko USG genetyczne, a test PAPPa dobrowolny?
W sobotę na wizycie pewnie zapytam o to lekarza, ale wolałabym już co nieco wiedziećola.321, Bree lubią tę wiadomość