X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Ursa Autorytet

Wysłany: 19 marca 2015, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lookinblueeyes ja tam przeczytałam od początku do końca :) Trzymam kciuki za szybką diagnozę :) Mam nadzieję, że szybciutko tu do nas wrócisz ze swoim fasolkiem :)

lookinblueeyes, Małgorzatka, Bree lubią tę wiadomość

7v8rdqk33hu2gxwc.png
    Aniołek [*] 8.01.2013 (7,2 tc)
    Aniołek [*] 10.05.2013(7.4 tc)
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 19 marca 2015, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lookinblueeyes ja także przeczytałam :)

Bardzo się cieszymy, że zostajesz z Nami :) Powodzenia Ci życzę żeby fasolinka wróciła do Ciebie jak najszybciej :*

l22nhdgeccid541p.png
  • agania Autorytet

Wysłany: 19 marca 2015, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lookinblueeyes - ja też przeczytałam :) trzymam kciuki, aby szybko fasolka do Ciebie wróciła :) :) :)

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • Ewalika Autorytet

Wysłany: 19 marca 2015, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lookinblueeyes zostac z nami! mam nadzieje ze szybko wrocisz do nas z dobrymi wiesciami :) mocno w to wierze :)
    dziewczyny trzymam kciuki za wasze dzisiejsze wizyty ;)
    chyba musze sie wziasc za jakies porzadki skoro juz siedze w domu ;) jakos sie zebrac nie moge :p
    co robicie na obiadek drogie panie?

Małgorzatka, Bree lubią tę wiadomość

relgrl68722yz04m.png
  • paula1 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2015, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty :-)
    Ja też dzisiaj od rana w pracy, nie mam na nic czasu. Zaraz wracam na rade na 15 i tak w kółko :-)

Nasza księżniczka Zuzia już jest z nami od 15.09. :)
  • Kasia82 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2015, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane moje, byłam dzisiaj u lekarza. Pokazywałam usg i odbierałam wyniki badań (morfologię i krew). Lekarz powiedział, że są wzorcowe i ciąża też dobrze rokuje. Mam wprawdzie do ok. 16 tygodnia brać Duphaston i odpoczywać dalej na L4, ale zwolnienie akurat mi odpowiada. Nie wyobrażam sobie teraz wracać do szkolnego gwaru, zwłaszcza, że różnie się ostatnio czuję.
    Dziewczyny, pytałam o ten test PAPP-a i lekarz powiedział, że dobrze byłoby go zrobić. Nie ze względu na wiek, ale mój prowadzący ogólnie zaleca go wszystkim ciężarnym pacjentkom. Myślałam, aby wykonać to badanie u zaufanego lekarza, który ma w pakiecie usg w 11-13 tyg. i test PAPP-a, ale cena mnie trochę przeraziła (550 zł.) Niby wiem, że to dla dobra maluszka i w sumie nie żałuję tych pieniędzy, ale jakby pomyśleć... to tyle kasy! A Wy robicie te testy? Lekarz mi dziś mówił, że idealnie byłoby zrobić to badanie w czasie od 11 tyg. 6 dnia do 12 tyg. 6 dnia.

w5wq8ribpvtivstd.png
  • Kasia82 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2015, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lookinblueeyes, trzymam kciuki, abyś jak najszybciej cieszyła się swoim maluszkiem i koniecznie musisz zostać tu z nami! ;)

w5wq8ribpvtivstd.png
  • Kasia82 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2015, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lookinblueeyes, trzymam kciuki, abyś jak najszybciej cieszyła się swoim maluszkiem i koniecznie musisz zostać tu z nami! ;)

Bree lubi tę wiadomość

w5wq8ribpvtivstd.png
  • FreshMm Autorytet

Wysłany: 19 marca 2015, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lookin cieszę się, że Cię tak objęli opieką lekarze :)

Kasia82, ja olewam pappa i nie robiłam, skoro u mnie w rodzinie nie ma osób z niepełnosprawnością jakąś. Samo usg mnie zadowoliło.

Iwr0p2.png

6JOCp1.png

• Kasia82 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2015, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zobaczcie, co znalazłam:

Zgodnie z zaleceniami Fetal Medicine Foundation oraz Polskiego Towarzystwa Ginekologicznego test PAPP-A powinien być wykonywany wraz z badaniem USG, w okresie 11-14 tygodni ciąży u każdej ciężarnej, u której wykonuje się badanie USG.

Małgorzatka, Kaśku, Bree lubią tę wiadomość

w5wq8ribpvtivstd.png
  • aanaa Autorytet

Wysłany: 19 marca 2015, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja robię samo USG, bez PAPPA. I nie chodzi o pieniądze a o zalecenie lekarza, ja mu ufam więc niech będzie wola jego :)

iv09hdge6yql001e.png
  • Amerie Autorytet

Wysłany: 19 marca 2015, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też robię tylko USG chociaż mam cały czas targają mną myśli, czy dobrze robie:/ Chociaż z drugiej strony wiem, że test pappa to tylko statystyka, wylicza się prawdopodobieństwo, wiem też, że doświadczony lekarz może zauważyć nieprawidłowości podczas samego usg. Tak więc zostanę przy swojej decyzji. Zawsze w razie co można zrobić to po genetycznym jak będzie coś nie tak, przynajmniej w moim przypadku bo genetyczne mam w 11t2d więc do 14t jeszcze będzie dużo czasu.

Bree lubi tę wiadomość

relgh371rrya3inl.png
  • Rzodkiewka Przyjaciółka

Wysłany: 19 marca 2015, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Wpadałam tylko na chwilkę powiedzieć, że byłam dziś na wizycie i wszystko jest super. Dzidzia rośnie jak na drożdżach i Usg wyznaczyło mi termin na 25-09-2015 ale ja zostaję z Wami, cały czas sercem i duszą jestem z Wami. Trzymam kciuki za pozostałe dziewczyny- buziaki ;*

aanaa, agania, Amerie, FreshMm, Nynusia, meeegi1771, paula1, Ursa, Małgorzatka, nat_alia, Kaśku, Bree lubią tę wiadomość

• Amerie Autorytet

Wysłany: 19 marca 2015, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rzodkiewka gratulacje:)

Rzodkiewka, Bree lubią tę wiadomość

relgh371rrya3inl.png
  • FreshMm Autorytet

Wysłany: 19 marca 2015, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rzodkiewko, bardzo się cieszę, że zostajesz :)

U mnie na prenatalnym lekarz powiedział, że jeśli chcę, to mogę podejść do recepcji i poprosić o pobranie krwi - wiec miałam czas podjąć decyzję nawet w ostatniej chwili.
    Jednak zostałam przy usg, skoro widziałam ruchliwego, ładnego bobaska, a przezierność karkowa pokazała, że o zespole Downa mogę zapomnieć - to samo usg całkowicie mnie ucieszyło.
    Ważne dla mnie, że jest możliwość podjęcia decyzji jeszcze po usg świeżo.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2015, 14:58

Rzodkiewka, Małgorzatka, Bree lubią tę wiadomość

Iwr0p2.png

6JOCp1.png

• Nynusia Autorytet

Wysłany: 19 marca 2015, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia ja nie robię, robię tylko USG chyba, że na USG wyjdzie coś nie tak to wtedy zrobię dalsze badania.
    I nie chodzi o kaske bo na dzidzia można wydać ale o niepotrzebny stres itp.

Rzodkiewka gratulacje ;)

Ewalika ja dziś planuję jakiś barszczyk z jajeczkiem a drugiego dania nie robie zrobie kolacje ale co na ta kolacje to jeszcze nie wiem ?

l22nhdgeccid541p.png
  • Rzodkiewka Przyjaciółka

Wysłany: 19 marca 2015, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny, kamień z serca mi spadł. Tak się bałam ale teraz już tylko wierzę, że będzie dobrze bo kiedyś w końcu musi być ;)

meeegi1771, Małgorzatka, Bree lubią tę wiadomość

• EwelKa wielka Autorytet

Wysłany: 19 marca 2015, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez robię tylko usg.

Rzodkiewka gratulacje :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2015, 15:11

f2w3skjoiqbhdjm7.png
  • Ewalika Autorytet

Wysłany: 19 marca 2015, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez tylko USG zrobilam nic wiecej. Przeziornosc karkowa bylo 0.8 wiec tez raczej zespolu downa nie bedzie :)
    Ja na obiad zjadlam krupnik tesciowa zrobiła i nie moglam sobie odmowic zjedzenia u nich ona dobrze wie ze uwielbiam krupnik ;) na 2 danie jak maz wroci robie ziemniaczki udka z kurczaka z piekarnika i salatka z pomidorow i celubi zalane smietana ;)
    Rzodkiewka ciesze sie ze wszystko dobrze :*
    Czekamy na reszte informacji od dziewczyn ;)

Rzodkiewka, FreshMm, meeegi1771, Małgorzatka, dodinka, ola.321, ola.321, Bree lubią tę wiadomość

relgrl68722yz04m.png
  • ss Autorytet

Wysłany: 19 marca 2015, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zazdroszcze wam apetytu i smaków...:/

Bree lubi tę wiadomość

f2wl3e5evgpro1oz.png

nzjd9jcg6dvkhdf7.png
‹‹ 478 479 480 481 482 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ