Październikowe Szczęścia 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Lookinblueeyes ja tam przeczytałam od początku do końca
Trzymam kciuki za szybką diagnozę
Mam nadzieję, że szybciutko tu do nas wrócisz ze swoim fasolkiem
lookinblueeyes, Małgorzatka, Bree lubią tę wiadomość
-
Lookinblueeyes zostac z nami! mam nadzieje ze szybko wrocisz do nas z dobrymi wiesciami
mocno w to wierze
dziewczyny trzymam kciuki za wasze dzisiejsze wizyty
chyba musze sie wziasc za jakies porzadki skoro juz siedze w domujakos sie zebrac nie moge :p
co robicie na obiadek drogie panie?Małgorzatka, Bree lubią tę wiadomość
-
Kochane moje, byłam dzisiaj u lekarza. Pokazywałam usg i odbierałam wyniki badań (morfologię i krew). Lekarz powiedział, że są wzorcowe i ciąża też dobrze rokuje. Mam wprawdzie do ok. 16 tygodnia brać Duphaston i odpoczywać dalej na L4, ale zwolnienie akurat mi odpowiada. Nie wyobrażam sobie teraz wracać do szkolnego gwaru, zwłaszcza, że różnie się ostatnio czuję.
Dziewczyny, pytałam o ten test PAPP-a i lekarz powiedział, że dobrze byłoby go zrobić. Nie ze względu na wiek, ale mój prowadzący ogólnie zaleca go wszystkim ciężarnym pacjentkom. Myślałam, aby wykonać to badanie u zaufanego lekarza, który ma w pakiecie usg w 11-13 tyg. i test PAPP-a, ale cena mnie trochę przeraziła (550 zł.) Niby wiem, że to dla dobra maluszka i w sumie nie żałuję tych pieniędzy, ale jakby pomyśleć... to tyle kasy! A Wy robicie te testy? Lekarz mi dziś mówił, że idealnie byłoby zrobić to badanie w czasie od 11 tyg. 6 dnia do 12 tyg. 6 dnia.Małgorzatka, Bree lubią tę wiadomość
-
Zobaczcie, co znalazłam:
Zgodnie z zaleceniami Fetal Medicine Foundation oraz Polskiego Towarzystwa Ginekologicznego test PAPP-A powinien być wykonywany wraz z badaniem USG, w okresie 11-14 tygodni ciąży u każdej ciężarnej, u której wykonuje się badanie USG.Małgorzatka, Kaśku, Bree lubią tę wiadomość
-
Ja też robię tylko USG chociaż mam cały czas targają mną myśli, czy dobrze robie:/ Chociaż z drugiej strony wiem, że test pappa to tylko statystyka, wylicza się prawdopodobieństwo, wiem też, że doświadczony lekarz może zauważyć nieprawidłowości podczas samego usg. Tak więc zostanę przy swojej decyzji. Zawsze w razie co można zrobić to po genetycznym jak będzie coś nie tak, przynajmniej w moim przypadku bo genetyczne mam w 11t2d więc do 14t jeszcze będzie dużo czasu.
Bree lubi tę wiadomość
-
Hej dziewczyny. Wpadałam tylko na chwilkę powiedzieć, że byłam dziś na wizycie i wszystko jest super. Dzidzia rośnie jak na drożdżach i Usg wyznaczyło mi termin na 25-09-2015 ale ja zostaję z Wami, cały czas sercem i duszą jestem z Wami. Trzymam kciuki za pozostałe dziewczyny- buziaki ;*
aanaa, agania, Amerie, FreshMm, Nynusia, meeegi1771, paula1, Ursa, Małgorzatka, nat_alia, Kaśku, Bree lubią tę wiadomość
-
Rzodkiewko, bardzo się cieszę, że zostajesz
U mnie na prenatalnym lekarz powiedział, że jeśli chcę, to mogę podejść do recepcji i poprosić o pobranie krwi - wiec miałam czas podjąć decyzję nawet w ostatniej chwili.
Jednak zostałam przy usg, skoro widziałam ruchliwego, ładnego bobaska, a przezierność karkowa pokazała, że o zespole Downa mogę zapomnieć - to samo usg całkowicie mnie ucieszyło.
Ważne dla mnie, że jest możliwość podjęcia decyzji jeszcze po usg świeżo.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2015, 14:58
Rzodkiewka, Małgorzatka, Bree lubią tę wiadomość
-
Kasia ja nie robię, robię tylko USG chyba, że na USG wyjdzie coś nie tak to wtedy zrobię dalsze badania.
I nie chodzi o kaske bo na dzidzia można wydać ale o niepotrzebny stres itp.
Rzodkiewka gratulacje
Ewalika ja dziś planuję jakiś barszczyk z jajeczkiem a drugiego dania nie robie zrobie kolacje ale co na ta kolacje to jeszcze nie wiem ?
Rzodkiewka, Małgorzatka, Bree lubią tę wiadomość
-
Ja tez tylko USG zrobilam nic wiecej. Przeziornosc karkowa bylo 0.8 wiec tez raczej zespolu downa nie bedzie
Ja na obiad zjadlam krupnik tesciowa zrobiła i nie moglam sobie odmowic zjedzenia u nich ona dobrze wie ze uwielbiam krupnikna 2 danie jak maz wroci robie ziemniaczki udka z kurczaka z piekarnika i salatka z pomidorow i celubi zalane smietana
Rzodkiewka ciesze sie ze wszystko dobrze :*
Czekamy na reszte informacji od dziewczynRzodkiewka, FreshMm, meeegi1771, Małgorzatka, dodinka, ola.321, ola.321, Bree lubią tę wiadomość