X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Ursa Autorytet

Wysłany: 19 marca 2015, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lookinblueeyes ja tam przeczytałam od początku do końca :) Trzymam kciuki za szybką diagnozę :) Mam nadzieję, że szybciutko tu do nas wrócisz ze swoim fasolkiem :)

lookinblueeyes, Małgorzatka, Bree lubią tę wiadomość

7v8rdqk33hu2gxwc.png
    Aniołek [*] 8.01.2013 (7,2 tc)
    Aniołek [*] 10.05.2013(7.4 tc)
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 19 marca 2015, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lookinblueeyes ja także przeczytałam :)

Bardzo się cieszymy, że zostajesz z Nami :) Powodzenia Ci życzę żeby fasolinka wróciła do Ciebie jak najszybciej :*

l22nhdgeccid541p.png
  • agania Autorytet

Wysłany: 19 marca 2015, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lookinblueeyes - ja też przeczytałam :) trzymam kciuki, aby szybko fasolka do Ciebie wróciła :) :) :)

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • Ewalika Autorytet

Wysłany: 19 marca 2015, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lookinblueeyes zostac z nami! mam nadzieje ze szybko wrocisz do nas z dobrymi wiesciami :) mocno w to wierze :)
    dziewczyny trzymam kciuki za wasze dzisiejsze wizyty ;)
    chyba musze sie wziasc za jakies porzadki skoro juz siedze w domu ;) jakos sie zebrac nie moge :p
    co robicie na obiadek drogie panie?

Małgorzatka, Bree lubią tę wiadomość

relgrl68722yz04m.png
  • paula1 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2015, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty :-)
    Ja też dzisiaj od rana w pracy, nie mam na nic czasu. Zaraz wracam na rade na 15 i tak w kółko :-)

Nasza księżniczka Zuzia już jest z nami od 15.09. :)
  • Kasia82 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2015, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane moje, byłam dzisiaj u lekarza. Pokazywałam usg i odbierałam wyniki badań (morfologię i krew). Lekarz powiedział, że są wzorcowe i ciąża też dobrze rokuje. Mam wprawdzie do ok. 16 tygodnia brać Duphaston i odpoczywać dalej na L4, ale zwolnienie akurat mi odpowiada. Nie wyobrażam sobie teraz wracać do szkolnego gwaru, zwłaszcza, że różnie się ostatnio czuję.
    Dziewczyny, pytałam o ten test PAPP-a i lekarz powiedział, że dobrze byłoby go zrobić. Nie ze względu na wiek, ale mój prowadzący ogólnie zaleca go wszystkim ciężarnym pacjentkom. Myślałam, aby wykonać to badanie u zaufanego lekarza, który ma w pakiecie usg w 11-13 tyg. i test PAPP-a, ale cena mnie trochę przeraziła (550 zł.) Niby wiem, że to dla dobra maluszka i w sumie nie żałuję tych pieniędzy, ale jakby pomyśleć... to tyle kasy! A Wy robicie te testy? Lekarz mi dziś mówił, że idealnie byłoby zrobić to badanie w czasie od 11 tyg. 6 dnia do 12 tyg. 6 dnia.

w5wq8ribpvtivstd.png
  • Kasia82 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2015, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lookinblueeyes, trzymam kciuki, abyś jak najszybciej cieszyła się swoim maluszkiem i koniecznie musisz zostać tu z nami! ;)

w5wq8ribpvtivstd.png
  • Kasia82 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2015, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lookinblueeyes, trzymam kciuki, abyś jak najszybciej cieszyła się swoim maluszkiem i koniecznie musisz zostać tu z nami! ;)

Bree lubi tę wiadomość

w5wq8ribpvtivstd.png
  • FreshMm Autorytet

Wysłany: 19 marca 2015, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lookin cieszę się, że Cię tak objęli opieką lekarze :)

Kasia82, ja olewam pappa i nie robiłam, skoro u mnie w rodzinie nie ma osób z niepełnosprawnością jakąś. Samo usg mnie zadowoliło.

Iwr0p2.png

6JOCp1.png

• Kasia82 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2015, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zobaczcie, co znalazłam:

Zgodnie z zaleceniami Fetal Medicine Foundation oraz Polskiego Towarzystwa Ginekologicznego test PAPP-A powinien być wykonywany wraz z badaniem USG, w okresie 11-14 tygodni ciąży u każdej ciężarnej, u której wykonuje się badanie USG.

Małgorzatka, Kaśku, Bree lubią tę wiadomość

w5wq8ribpvtivstd.png
  • aanaa Autorytet

Wysłany: 19 marca 2015, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja robię samo USG, bez PAPPA. I nie chodzi o pieniądze a o zalecenie lekarza, ja mu ufam więc niech będzie wola jego :)

iv09hdge6yql001e.png
  • Amerie Autorytet

Wysłany: 19 marca 2015, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też robię tylko USG chociaż mam cały czas targają mną myśli, czy dobrze robie:/ Chociaż z drugiej strony wiem, że test pappa to tylko statystyka, wylicza się prawdopodobieństwo, wiem też, że doświadczony lekarz może zauważyć nieprawidłowości podczas samego usg. Tak więc zostanę przy swojej decyzji. Zawsze w razie co można zrobić to po genetycznym jak będzie coś nie tak, przynajmniej w moim przypadku bo genetyczne mam w 11t2d więc do 14t jeszcze będzie dużo czasu.

Bree lubi tę wiadomość

relgh371rrya3inl.png
  • Rzodkiewka Przyjaciółka

Wysłany: 19 marca 2015, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Wpadałam tylko na chwilkę powiedzieć, że byłam dziś na wizycie i wszystko jest super. Dzidzia rośnie jak na drożdżach i Usg wyznaczyło mi termin na 25-09-2015 ale ja zostaję z Wami, cały czas sercem i duszą jestem z Wami. Trzymam kciuki za pozostałe dziewczyny- buziaki ;*

aanaa, agania, Amerie, FreshMm, Nynusia, meeegi1771, paula1, Ursa, Małgorzatka, nat_alia, Kaśku, Bree lubią tę wiadomość

• Amerie Autorytet

Wysłany: 19 marca 2015, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rzodkiewka gratulacje:)

Rzodkiewka, Bree lubią tę wiadomość

relgh371rrya3inl.png
  • FreshMm Autorytet

Wysłany: 19 marca 2015, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rzodkiewko, bardzo się cieszę, że zostajesz :)

U mnie na prenatalnym lekarz powiedział, że jeśli chcę, to mogę podejść do recepcji i poprosić o pobranie krwi - wiec miałam czas podjąć decyzję nawet w ostatniej chwili.
    Jednak zostałam przy usg, skoro widziałam ruchliwego, ładnego bobaska, a przezierność karkowa pokazała, że o zespole Downa mogę zapomnieć - to samo usg całkowicie mnie ucieszyło.
    Ważne dla mnie, że jest możliwość podjęcia decyzji jeszcze po usg świeżo.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2015, 14:58

Rzodkiewka, Małgorzatka, Bree lubią tę wiadomość

Iwr0p2.png

6JOCp1.png

• Nynusia Autorytet

Wysłany: 19 marca 2015, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia ja nie robię, robię tylko USG chyba, że na USG wyjdzie coś nie tak to wtedy zrobię dalsze badania.
    I nie chodzi o kaske bo na dzidzia można wydać ale o niepotrzebny stres itp.

Rzodkiewka gratulacje ;)

Ewalika ja dziś planuję jakiś barszczyk z jajeczkiem a drugiego dania nie robie zrobie kolacje ale co na ta kolacje to jeszcze nie wiem ?

l22nhdgeccid541p.png
  • Rzodkiewka Przyjaciółka

Wysłany: 19 marca 2015, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny, kamień z serca mi spadł. Tak się bałam ale teraz już tylko wierzę, że będzie dobrze bo kiedyś w końcu musi być ;)

meeegi1771, Małgorzatka, Bree lubią tę wiadomość

• EwelKa wielka Autorytet

Wysłany: 19 marca 2015, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez robię tylko usg.

Rzodkiewka gratulacje :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2015, 15:11

f2w3skjoiqbhdjm7.png
  • Ewalika Autorytet

Wysłany: 19 marca 2015, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez tylko USG zrobilam nic wiecej. Przeziornosc karkowa bylo 0.8 wiec tez raczej zespolu downa nie bedzie :)
    Ja na obiad zjadlam krupnik tesciowa zrobiła i nie moglam sobie odmowic zjedzenia u nich ona dobrze wie ze uwielbiam krupnik ;) na 2 danie jak maz wroci robie ziemniaczki udka z kurczaka z piekarnika i salatka z pomidorow i celubi zalane smietana ;)
    Rzodkiewka ciesze sie ze wszystko dobrze :*
    Czekamy na reszte informacji od dziewczyn ;)

Rzodkiewka, FreshMm, meeegi1771, Małgorzatka, dodinka, ola.321, ola.321, Bree lubią tę wiadomość

relgrl68722yz04m.png
  • ss Autorytet

Wysłany: 19 marca 2015, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zazdroszcze wam apetytu i smaków...:/

Bree lubi tę wiadomość

f2wl3e5evgpro1oz.png

nzjd9jcg6dvkhdf7.png
‹‹ 478 479 480 481 482 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ