X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Asieńka_86 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty i ciesze sie z wczorajszych dobrych wiesci.
    Mnie kroplowka poki co oninela bo udalo mi sie wypic troche soku, ktory pozostal wvbrzuszku i poszlam spac. Dzis jak zwylke z rana lepiej, byle nie wrocilo pozniej.

Bree lubi tę wiadomość

Nasze kochane szczęście :)f2wli09kw6x0pxt3.png
  • Ursa Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majlena wrote:
    ursa a nie możesz poprosić o tą dopochwową? zresztą ta podjęzykowa jest słabsza niż ta druga.

Miałam dopochwową cały czas ale dostałam teraz drożdżycy i trzeba było zmienic. Dawkę progesteronu mam tą samą, wcześniej brałam 2x100 teraz biorę 4x50 więc nie powinno byc dużo słabiej :) Wchłanianie przez śluzówki jest bardzo intensywne bez wzgledu na miejsce :)

Bree lubi tę wiadomość

7v8rdqk33hu2gxwc.png
    Aniołek [*] 8.01.2013 (7,2 tc)
    Aniołek [*] 10.05.2013(7.4 tc)
  • aanaa Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ursa, możesz sprawdzić co znaczy serduszko w pierwszym dniu 13 tyg? nie kupię premium przed usg genetycznym. Nie chcę zapeszyć :)

Ursa, Bree lubią tę wiadomość

iv09hdge6yql001e.png
  • Ursa Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aanaa :) "Podziel się wiadomością o ciąży ze znajomymi" :) Jaka śliczna 12 u Ciebie w suwaczku :)

Bree lubi tę wiadomość

7v8rdqk33hu2gxwc.png
  • Majlena Ekspertka

Wysłany: 20 marca 2015, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ursa mi już wielu lekarzy mówiło oraz znajomym, że to najsłabsza i najgorzej wchłanialna z lutein, no ale wiadomo, że co lekarz to opinia :) a myślałaś o duphastonie? jest droższy o wiele, ale połykasz i zapominasz, miałam już każdy z tych.

Bree lubi tę wiadomość

Synek 27.08.2010 <3
    Odeszłaś Nam Córeczko o całe życie za wcześnie ;(
    3jgx3e3kdf0fdjkh.png

• aanaa Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki :) No właśnie czekam i czekam aż ktoś mnie wreszcie w pracy zapyta o ciąże, bo co ja mam, transparent wywiesić? :) Nie wiem jak powiedzieć, koledze z pokoju daję sygnały typu, że nie może mi czegoś odmówić bo go myszy zjedzą a ten ciołek nie łapie :D

Ursa, nie tak śliczna moja 12 jak Twoja 13 :D gratuluję II trymestru ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2015, 08:20

Bree lubi tę wiadomość

iv09hdge6yql001e.png
  • Amerie Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też niestety znowu plamie i czuję, że dzisiaj wyląduje w szpitalu:( Idę się wykąpać, umyć głowę, jak nie przejdzie do popołudnia to pojadę.

relgh371rrya3inl.png
  • Majlena Ekspertka

Wysłany: 20 marca 2015, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amerie a ty coś łykasz?

Bree lubi tę wiadomość

Synek 27.08.2010 <3
    Odeszłaś Nam Córeczko o całe życie za wcześnie ;(
    3jgx3e3kdf0fdjkh.png

• Amerie Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    luteine dopochwową 2x100 i magnez 3x1

Bree lubi tę wiadomość

relgh371rrya3inl.png
  • Ursa Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majlena, obie poprzednie moje ciąże były podtrzymywane duphastonem. Podziękuję za taką pomoc :P A mojej gin ufam :) W końcu doprowadziła do tego, że jestem na takim etapie ciąży :)

Aanaa to facet. Jemu trzeba jak "chłop krowie na rowie". Prosto i wyraźnie :D Ja 13 mam w tym tygodniu okłamaną :P Bo we wtorek zmieniłam z 12t1d na 12t4d bo się okazało, że mój bobas nie tylko nadgonił OM ale jeszcze przegonił. Dałam spokój z przestawianiem suwaczka co wizytę i po prostu ustawiłam go według OM :)

Amerie trzymam kciuki, żeby wszystko sie uspokoiło.

Amerie, Amerie, Bree lubią tę wiadomość

7v8rdqk33hu2gxwc.png
  • mersiak Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, byłam u ginekologa na badaniach po.. przedstawię Wam jeszcze raz całą moją historię...

26 stycznia dowiedziałam się o ciąży, testy beta wzrastające. 1 lutego trafiam do ginekologa z krwawieniem, wszystko jest ok, pęcherzyk rośnie, dostaję luteinę dopochwowo. Po drodze 2 wizyty, serce bije, dzidzia się rozwija, tylko pęcherzyk nie chce rosnąć (ciąża 8 tydzień, pęcherzyk 6) i umiejscowiony w górnym rogu macicy. Ale jest nadzieja, rośnie. Pomiędzy jakieś plamienia, ale gin twierdzi że mogą się zdarzać. 28 lutego ląduję w szpitalu z krwawieniem, USG brak echa serca. Rano powtórka, diagnoza potwierdzona. Otrzymałam leki na wywołanie, przez cały dzień urodziłam moje maleństwo, ale stwierdzili że trzeba doczyścić. 2 marca mam zabieg, wypuścili mnie po kilku godzinach do domu z zaleceniem oszczędnego tryby życia. 6 marca trafiam na oddział innego szpitala (najbliższego) z okropnymi bólami brzucha. Kładą mnie na ginekologi septycznej. Robią szereg badań, mówią że ostre zapalenie przydatków. Cóż.. Podali antybiotyki, nawodnili i w 4 dobie wypuścili do domu przepisując antybiotyk i zalecenie skontaktowania się z ginekologiem. A i dodali, że na razie nie będą robić zabiegu. Myślę "chyba się pomylili, przecież ja po zabiegu jestem", do tego opierdziel dlaczego przyjechałam do nich a nie do szpitala, gdzie miałam zabieg!?! No ale ok. Na wizycie czego się dowiedziałam? Że źle mnie oczyścili, został centymetrowy fragment w miejscu, gdzie była ciąża i co? I do tego fakt, że mam macicę dwurożną. Ja się pytam dlaczego dopiero teraz? Od ponad 10 lat chodzę do ginekologa i co? Nikt nie widział wcześniej tego?!?!? Jestem bardzo poirytowana. Ech, ale mam nadzieję że mimo wszystko uda się. Czy ktoś z Was ma podobne wady macicy?

Bree lubi tę wiadomość

3jgxskjo0p8dsc51.png
    Aniołek † 11.09.2010 (6tc), Aniołek †28.02.2015 (8t4d), Aniołek †14.03.2016 (6tc) i jeszcze 6 Aniołków...
  • aniacicha Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam was kobietki z rana :)
    Trzy mam mocno kciuki za dzisiejsze wizyty :)
    A co do tej luteiny to popiera zdanie Majleny bo ja też brałam pod język fakt okropna jest ale dr zmieniła mi teraz po transferze na dopochwowa bo mówiła że tamta jest słabsza wiec co lekarz to co innego powiada

Bree lubi tę wiadomość

201510287051.png
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki dziś piąteczek <3 wyczekiwany przeze mnie dzień tygodnia <3

Ursa u mnie w okolicy jeden detektor za 100zł a na allegro ten sam nowy za 149 więc kicha :/ Gratuluję kochana II trymestru też czekam na niego z utęsknieniem :)

WiedźmaMaKota mnie zaczyna wszystko śmierdzieć ale na razie jest to do zniesienia :)

Katarzyna87 trzymam kciuki za Was na pewno wszystko będzie dobrze. Daj znać jak dziś :*

Malgo86 powodzenia na wizycie :*
    Małgorzatka za Ciebie też trzymam kciukasy :*

Bree lubi tę wiadomość

l22nhdgeccid541p.png
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amerie za Was także trzymam kciuki oby plamienie ustało :*

Amerie, Bree lubią tę wiadomość

l22nhdgeccid541p.png
  • Ursa Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aniacicha wrote:
    A co do tej luteiny to popiera zdanie Majleny bo ja też brałam pod język fakt okropna jest ale dr zmieniła mi teraz po transferze na dopochwowa bo mówiła że tamta jest słabsza wiec co lekarz to co innego powiada

No ja niestety nic na to nie zrobię. Po duphastonie poroniłam obie moje ciąże. Dopochwowo nie mogę brac przez drożdżycę. No nic... przychodzi mi w takim razie modlic się by nic sie nie stało dziecku przez ten miesiąc stosowania doustnie. Nie wiem co zrobię jeśli stracę ciążę znowu :(

Bree lubi tę wiadomość

7v8rdqk33hu2gxwc.png
  • Amerie Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za wsparcie...siedzę i ryczę bo już normalnie psychicznie nie daje rady. W poniedziałek byłam u lekarza, w środe pojawiło się plamienie, a raczej są to upławy brązowe bo wkładkę mam czystą. No i dzisiaj to samo. Dziwne to trochę, że w pon żadnych zmian na usg a potem ta brązowa maź. Nie wiem już o co chodzi:/

Bree lubi tę wiadomość

relgh371rrya3inl.png
  • aanaa Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amerie, mi na brązowe plamienia pomogło zwiększenie dawki progesteronu, skontaktuj się z lekarzem zanim pojedziesz na ip.
    Ursa, u Ciebie może być już tylko dobrze :)

iv09hdge6yql001e.png
  • Amerie Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam zamiar do niego zadzwonić koło 11, ale z tego co wiem, to on jest zwolennikiem wizyt w szpitalu:/ Ostatnio mi powiedział, że dobrze zrobiłam, że pojechałam, bo nawet jakby on by był dostępny to nic innego by mi nie doradził.

relgh371rrya3inl.png
  • Amerie Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarzyna daj znać co u Ciebie?!

relgh371rrya3inl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2015, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mersiak moja siostra ma macicę dwurożną.
    Czytałam, że kobiety z taką wadą rodzą dzieci. Dlatego nie martw się, myślę, że przy dobrym ginekologu się uda. Nie wiem skąd jesteś, ale u mnie w Krakowie jest specjalista w zakresie wad macicy, ja miałam podejrzenie przegrody od dwóch ginekologów - wysłali mnie do niego właśnie na sprawdzenie i on po zbadaniu mnie dokładnie stwierdził, że macica czysta. Także też nie sugeruj się opinią jednego ginekologa bo może oni pomylili się w diagnozie i wcale dwurożnej nie masz.

‹‹ 483 484 485 486 487 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Pokój dziecka - 7 inspiracji na kreatywną aranżację

Urządzanie pokoju dziecka to jedno z najprzyjemniejszych, ale i wymagających zadań dla rodziców. Chcemy, aby przestrzeń była nie tylko bezpieczna i funkcjonalna, ale też sprzyjała rozwojowi wyobraźni, kreatywności oraz dawała dziecku poczucie komfortu i radości. Jeśli szukasz pomysłów na aranżację, które łączą estetykę z praktycznością, świetnie trafiłeś! Warto sięgnąć po sprawdzone i inspirujące rozwiązania, które sprawdzą się dla maluchów, przedszkolaków i starszych dzieci. W tym artykule znajdziesz 7 konkretnych, sprawdzonych propozycji, które odmienią każdy pokój.

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ