X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Kasia82 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ursa wrote:
    Majlena, obie poprzednie moje ciąże były podtrzymywane duphastonem. Podziękuję za taką pomoc :P A mojej gin ufam :) W końcu doprowadziła do tego, że jestem na takim etapie ciąży :)

Aanaa to facet. Jemu trzeba jak "chłop krowie na rowie". Prosto i wyraźnie :D Ja 13 mam w tym tygodniu okłamaną :P Bo we wtorek zmieniłam z 12t1d na 12t4d bo się okazało, że mój bobas nie tylko nadgonił OM ale jeszcze przegonił. Dałam spokój z przestawianiem suwaczka co wizytę i po prostu ustawiłam go według OM :)

Amerie trzymam kciuki, żeby wszystko sie uspokoiło.

Ursa, nie pomógł Ci Duphaston? Ja brałam w poprzedniej ciąży i u mnie się sprawdził, więc biorę i teraz. Tylko dość drogie to cholerstwo, wydaję stówę w miesiącu, ale czego się nie robi... Lekarz powiedział, że będę musiała go brać mniej więcej do 16 tygodnia.

Ursa lubi tę wiadomość

w5wq8ribpvtivstd.png
  • Kasia82 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mersiak wrote:
    Hej dziewczyny, byłam u ginekologa na badaniach po.. przedstawię Wam jeszcze raz całą moją historię...

26 stycznia dowiedziałam się o ciąży, testy beta wzrastające. 1 lutego trafiam do ginekologa z krwawieniem, wszystko jest ok, pęcherzyk rośnie, dostaję luteinę dopochwowo. Po drodze 2 wizyty, serce bije, dzidzia się rozwija, tylko pęcherzyk nie chce rosnąć (ciąża 8 tydzień, pęcherzyk 6) i umiejscowiony w górnym rogu macicy. Ale jest nadzieja, rośnie. Pomiędzy jakieś plamienia, ale gin twierdzi że mogą się zdarzać. 28 lutego ląduję w szpitalu z krwawieniem, USG brak echa serca. Rano powtórka, diagnoza potwierdzona. Otrzymałam leki na wywołanie, przez cały dzień urodziłam moje maleństwo, ale stwierdzili że trzeba doczyścić. 2 marca mam zabieg, wypuścili mnie po kilku godzinach do domu z zaleceniem oszczędnego tryby życia. 6 marca trafiam na oddział innego szpitala (najbliższego) z okropnymi bólami brzucha. Kładą mnie na ginekologi septycznej. Robią szereg badań, mówią że ostre zapalenie przydatków. Cóż.. Podali antybiotyki, nawodnili i w 4 dobie wypuścili do domu przepisując antybiotyk i zalecenie skontaktowania się z ginekologiem. A i dodali, że na razie nie będą robić zabiegu. Myślę "chyba się pomylili, przecież ja po zabiegu jestem", do tego opierdziel dlaczego przyjechałam do nich a nie do szpitala, gdzie miałam zabieg!?! No ale ok. Na wizycie czego się dowiedziałam? Że źle mnie oczyścili, został centymetrowy fragment w miejscu, gdzie była ciąża i co? I do tego fakt, że mam macicę dwurożną. Ja się pytam dlaczego dopiero teraz? Od ponad 10 lat chodzę do ginekologa i co? Nikt nie widział wcześniej tego?!?!? Jestem bardzo poirytowana. Ech, ale mam nadzieję że mimo wszystko uda się. Czy ktoś z Was ma podobne wady macicy?

Ojej, Mersiak. Współczuję, że tyle przeżyć masz za sobą. :( A na żadnym usg nie wyszła Ci macica dwurożna? Bo pewnie przed ciążą też jakieś usg miałaś?

w5wq8ribpvtivstd.png
  • Kasia82 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ursa wrote:
    No ja niestety nic na to nie zrobię. Po duphastonie poroniłam obie moje ciąże. Dopochwowo nie mogę brac przez drożdżycę. No nic... przychodzi mi w takim razie modlic się by nic sie nie stało dziecku przez ten miesiąc stosowania doustnie. Nie wiem co zrobię jeśli stracę ciążę znowu :(

Dopiero teraz doczytałam, bo lecę po kolei. Nie stracisz dzidziulka, kochana! To już drugi trymestr. Zobaczysz, że tym razem donosisz ciążę. Przytulam Cię mocno i wysyłam dobre myśli! :-*

Ursa lubi tę wiadomość

w5wq8ribpvtivstd.png
  • Ursa Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia82 trudno oceniac wpływ duphastonu na moją pierwszą ciążę bo dostałam go dopiero w szpitalu a najprawdopodobniej już wtedy moja ciąża była martwa. Ale przy drugiej nie pomógł a brałam od 4 tygodnia ciąży. Dlatego tak się pewnie trzyma ta moja gin tej luteiny. Ale nie wiem jak to będzie z tą podjęzykową :( W życiu nie miałam takich mdłości... Mam nadzieję, że się przyzwyczaję. Staram się zabic ten smak cheetosami o smaku pizzy :P

No wiadomo, że to nie chodzi o kasę :) Ludzie nie takie pieniądze są w stanie wydac być zostać rodzicami :) Chociaż muszę przyznać, że ze zniżką dla kobiet w ciąży bez bólu kupowało sie luteinę. Ja na początku nie mogłam uwierzyć, w to co Magister do mnie mówiła. Dwa razy musiałam się upewnic, że na pewno 8 zł za dwa opakowania :P

Ja nie znalazłam tej płytki i oglądanie zacmiena okazało sie niemożliwe. Spojrzenie w okularach nie bylo najszczęśliwszym pomysłem ;) Ale mąż mówił, ze porobił zdjęcia więc chociaż na fotkach sobie popodziwiam :)

Kasia82 lubi tę wiadomość

7v8rdqk33hu2gxwc.png
    Aniołek [*] 8.01.2013 (7,2 tc)
    Aniołek [*] 10.05.2013(7.4 tc)
  • Kasia82 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasiulka87 wrote:
    hej kobietki :)
    Mersiak- współczuję Ci strasznie. Ja ostatnio coraz częściej spotykam się z niekompetencją ludzi i coraz bardziej mnie to irytuje… Tyle dobrego, że już wiesz. Z tego co ja wiem, to przy takich wadach macicy trudniej o prawidłową implantację, ale nie znaczy to że jest niemożliwa i wiele kobiet zachodzi w prawidłową ciążę.

Może poszukaj jakiegoś lekarza z polecenia który zajmuje się takimi rzeczami?

Gratuluję wszystkim po USG prenatalnym- to chyba prawdziwa ulga wiedzieć, że wszystko ok :) Ja już nie mogę się doczekać, ale moje dopiero 15 kwietnia będzie.

Agusia86 wiem przez co przechodzisz. Ja dziś mam powtórkę z rozrywki, wszystko co wypiję i zjem zwracam :( Piję właśnie orsalit po kolejnym rzygu :/ Wiesz mi to nawodnienie pomogło na jeden dzień, ale zawsze był to jeden dzień bez wymiotów, zjadłam coś i wypiłam, czułam się świetnie, odpoczęłam- więc może jednak rozważ?

Małgorzatka- powodzenia!!!

Kasiulka, mamy taki sam termin, a na prenatalne też wybieram się 15 kwietnia. :)

w5wq8ribpvtivstd.png
  • FreshMm Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ursa, jako że w II i III trymestrze łożysko produkuje sobie progesteron i choćby z tego powodu ilość poronień drastycznie spada - to przecież łożysko pomoże uzupełnić progesteron i będzie dobrze :)

Ursa lubi tę wiadomość

Iwr0p2.png

6JOCp1.png

• aniacicha Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ursa wrote:
    No ja niestety nic na to nie zrobię. Po duphastonie poroniłam obie moje ciąże. Dopochwowo nie mogę brac przez drożdżycę. No nic... przychodzi mi w takim razie modlic się by nic sie nie stało dziecku przez ten miesiąc stosowania doustnie. Nie wiem co zrobię jeśli stracę ciążę znowu :(

ja biorę luteinę 2*1 i duphaston też tylko że 3*2
    z tym że nie wiem czy teraz mi nie zmniejszy tych leków bo na ostatniej wizycie coś mówiła że ciągle nie mogę być na lekach
    biorę jeszcze zastrzyki fraxiparine i już mam dość tych zastrzyków :(
    mam dwa wielkie sińce na brzuchu gdzie jak się dotknę to boli :/
    mam nadzieję że to ostatnie już moje
    w sumie mój brzuch już jest tak skuty że szok od września 2014 kuty:/
    z jakąś tam małą przerwą

wszystko będzie dobrze musisz być dobrej myśli skoro lekarz ci zlecił to chyba wie co robi

201510287051.png
  • Ursa Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniacicha ja mam brac luteinę do 30 tygodnia a dawkę ma mi zmniejszyc w 17.
    FreshMm wrote:
    Ursa, jako że w II i III trymestrze łożysko produkuje sobie progesteron i choćby z tego powodu ilość poronień drastycznie spada - to przecież łożysko pomoże uzupełnić progesteron i będzie dobrze :)

Pewnie masz rację :) Niby wiem ale pomaga mi jak mi to ktoś powtórzy... setki razy :D

7v8rdqk33hu2gxwc.png
  • aanaa Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uważaj, bo zaraz Ci wyślę setki wiadomości o treści "będzie dobrze" :)

Ursa lubi tę wiadomość

iv09hdge6yql001e.png
  • paula1 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam mocno kciuki za dzisiejsze wizyty :-)
    Zaczął mi się dzisiaj 12 tydzień :-)
    Coś mnie brzuch pobolewa cały czas i mam taki mocno ciemnozolty śluz, niby to nie plamienie ale tak inaczej niż zwykle. Nie mam pojęcia od czego to może być. We wtorek mam wizyte i juz się doczekać nie mogę :-)
    Miłego dnia i czekam na dobre wieści ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2015, 12:24

Ursa lubi tę wiadomość

Nasza księżniczka Zuzia już jest z nami od 15.09. :)
  • Ursa Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula a zapach ma ten śluz?

7v8rdqk33hu2gxwc.png
  • Małgorzatka Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja wciąż u położnej :O heh ale dzidziuś zdrowy ma nie całe 6 cm :-) nt 1.2 mm . Machał wszystkim czym mógł :-P <3 moje miłości według usg 12 tydzień 1 dzień termin 1 październik nic się nie zmienia ;-) w

aanaa, lojkalojka, Ursa, FreshMm, nat_alia, ola.321, ola.321, Majlena, ~Rewianka~, meeegi1771, EwelKa wielka, Nynusia, paula1, dodinka, Kaśku lubią tę wiadomość

"Ręce , które kołyszą kołyskę rządzą światem"
    oar83e3krqgkccev.png
    "Każdy ma chwile że się po cichu modli..."
  • aanaa Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Małgorzatka, strasznie się cieszę :) aż wyjęłam linijkę zobaczyć sobie 6 cm :) duży dzidziol :)

Małgorzatka lubi tę wiadomość

iv09hdge6yql001e.png
  • Ursa Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super! Cieszę się, że napisałaś! Strasznie długo to trwa u Was. CO ta położna jeszcze CI tam robi?

Małgorzatka, aanaa lubią tę wiadomość

7v8rdqk33hu2gxwc.png
  • FreshMm Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cieszę się Małgorzatka :D potem będę czekać na zdjęcia :)

Iwr0p2.png

6JOCp1.png

• Małgorzatka Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przez pierwsze półtorej godziny gadała jak się czuje i takie tam o porodzie już mi mówiła . Jakie badania mnie czekają i takie tam . Potem około 20 minut byliśmy na usg bardzo długo ale cieszę się :-D a teraz czekam na pobranie krwi i oddanie moczu . I niestety test pappa jest obowiązkowy tutaj :-/ wiec muszę go zrobić i już mi mówiła że. Jak wyjdzie coś nie tak to robią amniopunkcję na którą i tak bym się nie zgodziła ;-) kurde już 2.5 godziny tu kwitnę masakra :-D

oar83e3krqgkccev.png
  • Małgorzatka Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję wam bardzo <3

oar83e3krqgkccev.png
  • ola.321 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Małgorzatka - no pięknie :) super że wszystko ok!!! :):)

l22ntv73ar096ms1.png
    dqprj44jdaytfglm.png

09.2013r (10tc)
    07.2014r (9tc)
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ursa BĘDZIE WSZYSTKO DOBRZE :* :* !!!!!!! <3 <3

Mnie gin dał Lutkę bo stwierdził, że jest lepsza od Dupka więc nie wnikałam.
    Co lekarz to inaczej.

Ja już 1,5tygodnia bez wspomagaczy i jest ok :)

Natalia ja też chciałam urlop ale...no właśnie zawsze jest jakieś ale, jak się ma sierotę stażystkę w biurze, która nawet siebie nie kuma... :/
    Dziś jestem zła na szefa, lepiej dla niego żeby tu dziś nie przyjeżdżał bo może sobie posłuchać mojego lamentu...
    A moje biuro to tak jakby moje dziecko więc nie chciałabym walnąć wszystkiego i iść na L4 bo wiem, że nie będę miała do czego wracać potem...

Ursa ja płaciłam ostatnim razem 6zł a dokładnie 5,90 za 2 opakowania :D

Małgorzatko masz dużego bobaska super!! <3 gratuluję ;*

Ursa lubi tę wiadomość

l22nhdgeccid541p.png
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mersiak pomyśl sobie, że dobrze, że jakiś lekarz wziął Cię pod swoje skrzydła i zdiagnozował tą macicę teraz może być tylko lepiej :*

Na początku postów któraś z dziewczyn pisała o tej macicy dwurożnej ale nie pamiętam nic konkretnie...

Wytrwałości kochana i powodzenia :*

l22nhdgeccid541p.png
‹‹ 485 486 487 488 489 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ