X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Majlena Ekspertka

Wysłany: 20 marca 2015, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Małgorzatka aleeeeeż się cieszę :*:*:*
    ej tak patrze wszystkie Wasze 6 cm, może moje mniejsze bo...córeczka :P :P a tak serio to wiem, że to indywidualna sprawa ;)

ja mam połówkowe zapisane 21 maja...chyba umrę z ciekawości do tego czasu.

Nynusia lubi tę wiadomość

Synek 27.08.2010 <3
    Odeszłaś Nam Córeczko o całe życie za wcześnie ;(
    3jgx3e3kdf0fdjkh.png

• malgo86 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wróciłam właśnie z badań. Mam bardzo źle wyniki tsh, zbyt małe 0, 017.dostałam skierowanie do poradni endokrynologicznej na nfz, a opinię lekarza mam przynieść za 2 tygodnie pozostaje mi tylko wizyta prywatnam Krew i mocz za to dobre. miałam 1 raz badanie na fotelu Niestety mam straszne bbóle w środku po badaniu. dziewczyny jakby ktos mnie kuł gwozdziem do tego mam dziwny śluz. Myślałam, że się popłacze z bòlu jak leżałam na fotelu rozpychała mnie na siłę. Teraz mam straszny tam ból rozpychania i pieczenia. Za 2 tygodnie mam badania przezornosci karkowej. Jechac na ip z takim bòlem po badaniu? A na pytanie o wymioty miałam odpieiedz " chyba wie na co się pani decydowała" . Żadnego usg nie mialam robionego. Za to zostal duży ból krocza. Dowiedzialam się, że dzidzia się dobrze rozwija. Sory że bez składu piszę, ale telepia mną emocje. Do tego z telefonu

aniacicha lubi tę wiadomość

Natalka <3 już jest na świecie
    36rv4zp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2015, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Małgo co za lekarz.... ja pierdykam skąd tacy się urywają :/
    Byłaś na nfz czy prywatnie?

• Majlena Ekspertka

Wysłany: 20 marca 2015, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malgo ja się nie znam na tych wartościciach ale wiem, że koleżanki miały albo nadczynność albo niedoczynność i po prostu dostały leki, chodziły na kontrole do endokrynologa i wszystko było dobrze :* a co do bólu to szczerze nie wiem co ci doradzić. po badaniu może wystąpić plamienie, ale żeby aż tak badać żeby rwało z bólu :/

Synek 27.08.2010 <3
    3jgx3e3kdf0fdjkh.png

• Majlena Ekspertka

Wysłany: 20 marca 2015, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przy porodzie lekarze i położne wygniotą człowieka tak że eh ale teraz powinni być delikatniejsi :/

Synek 27.08.2010 <3
    3jgx3e3kdf0fdjkh.png

• EwelKa wielka Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Małgorzatka, gratulacje. Niech rośnie zdrowo nadal :)

f2w3skjoiqbhdjm7.png
  • malgo86 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W poniedziałek będę dzwonić po gabinetach i szukać endokrynologa prywatnie. Do ginekolog chodzę na nfz, dostałam badania na glukoze i cos jeszcze. Teraz najważniejsze podnieść tsh do dobrego poziomu.

Natalka <3 już jest na świecie
    36rv4zp.png
  • FreshMm Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Małgo, coś okropnego, jak zostałaś potraktowana... jedyne, co mogę doradzić, to zmienić lekarza. Ech, to przykre, że czasem nas tak traktują te konowały...

Iwr0p2.png

6JOCp1.png

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam za to niedoczynność tarczycy, niedużą ale jednak, dostałam leki i jest ok.
    Ja nie wiem czy lekarze na nfz specjalnie są tacy niemili bo nie prywatnie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2015, 13:39

• Ursa Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malgo to jakiś rzeźnik ten Gin :( Ja wielokrotnie byłam badana i na NFZ, i w szpitalach i na wizytach prywatnie. I nigdy nic mnie po badaniu nie bolało :(

Majlena ale piękny ten Twój dzidziuś w suwaczku :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2015, 13:44

7v8rdqk33hu2gxwc.png
    Aniołek [*] 8.01.2013 (7,2 tc)
    Aniołek [*] 10.05.2013(7.4 tc)
  • Małgorzatka Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malgo współczuję ci dzisiejszej wizyty :-/ co za lekarz :-/

"Ręce , które kołyszą kołyskę rządzą światem"
    oar83e3krqgkccev.png
    "Każdy ma chwile że się po cichu modli..."
  • FreshMm Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ps. jakiś czas temu ktoś tu pisał o pesto na obiad, także postanowiłam je zrobić pierwszy raz w życiu - pesto zielone z kurczakiem i oczywiście makaronem :) Nigdy jeszcze tego nie jadłam.
    Pesto gotowe kupione w Biedronce. Patrzę na przepisy w necie i w niektórych jest, że potrzeba śmietany, a w niektórych nie ma nic o śmietanie. Co o tym myślicie, mogę zrobić wg przepisu bez śmietany i też będzie dobre?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2015, 13:42

Iwr0p2.png

6JOCp1.png

• Małgorzatka Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O to moje dziecię i jego 2 cm noga haha <3 7a75da12.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2015, 13:47

aanaa, Buffy, ~Rewianka~, FreshMm, Blondik, agania, meeegi1771, Kasia82, ola.321, paula1, aniacicha, Nynusia, nat_alia, Bunia86, WiedźmaMaKota, EwelKa wielka, magdaa, dodinka, Muffinka1019, Kaśku lubią tę wiadomość

oar83e3krqgkccev.png
  • BATTINKA Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malgo nie przejmuj się bólem ja ostatnio nawę w trakcie badania mówiłam ze mnie boli to dr powiedzial ze boli bo jest ukrwione i tyle.bolalo mnie do wieczora.w poprzedniej ciąży tego nie miałam a teraz za to mam i nic nie poradzisz.
    Myślę ze nie masz co się zamartwiać będzie ok :)

Małgorzatka lubi tę wiadomość

3i49tgf6plfmlliy.png
  • Ursa Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Małgorzatka przepiękny Bobasek <3 Jak będzie dziewczyna to na pewno zgrabna :)

7v8rdqk33hu2gxwc.png
  • Małgorzatka Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ursa wrote:
    Małgorzatka przepiękny Bobasek <3 Jak będzie dziewczyna to na pewno zgrabna :)
    Ci to chłopak :-D hehe :-P

agania, Kaśku lubią tę wiadomość

oar83e3krqgkccev.png
  • BATTINKA Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FreshMm wrote:
    Ps. jakiś czas temu ktoś tu pisał o pesto na obiad, także postanowiłam je zrobić pierwszy raz w życiu - pesto zielone z kurczakiem i oczywiście makaronem :) Nigdy jeszcze tego nie jadłam.
    Pesto gotowe kupione w Biedronce. Patrzę na przepisy w necie i w niektórych jest, że potrzeba śmietany, a w niektórych nie ma nic o śmietanie. Co o tym myślicie, mogę zrobić wg przepisu bez śmietany i też będzie dobre?

Pierwsze słyszę o smietanie.mieszkałam osobiście we Wloszech i pesto mieszalo się z pokrojonym pomidorkiem w kostkę i czosnkiem do tego oliwa musiało się przeżreć w lodowce i dopiero na makaron się nakladalo .ot tak to zawsze robię i jest pyszne.
    Tylko teraz nie mogę patrzeć na pomidory...ble

Ursa, EwelKa wielka lubią tę wiadomość

3i49tgf6plfmlliy.png
  • Ursa Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Małgorzatka wrote:
    Ci to chłopak :-D hehe :-P

Tfu, tfu, tfu :D Tak mi się wypsnęło :D Oczywiście, że chłopak :) Koszykarz :D

Battinka a ja kocham pomidory <3 I pomarańcze :) I na tym by sie skończyła moja lista namiętności do zdrowych rzeczy :P Potem jest gyros z frytkami lub szorma ze Sfinksa (obowiązkowo też z frytkami :P), herbata earl grey z cytryną i miodem, pepsi i, jak się dzisiaj okazało cheetosy o smaku pizzy. I zastanawiam się dlaczego nie może mi się chcec jak normalnej kobiecie w ciąży sałaty albo zupy ogórkowej albo łososia? :P

Małgorzatka, nat_alia, Kaśku lubią tę wiadomość

7v8rdqk33hu2gxwc.png
  • FreshMm Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli śmietana odpada, to super :) Na szczęście mam pomidory :)

Iwr0p2.png

6JOCp1.png

• Majlena Ekspertka

Wysłany: 20 marca 2015, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ursa bo zakazane smakuje najbardziej :P ja też super zdrowo się nie odżywiam. zresztą gdybym miała jeść sałatki to bym ważyła już całkiem z 40kg :P

zastanawiam się nad poduszką do spania dla kobiet w ciąży, chciałam kupić już z córką, ale jakoś kasy mi zawsze szkoda było, bo gadam aaaa stówa a to tylko na pare miesięcy, ale pamiętam jak się męczyłam z pozycją do spania więc chyba teraz kupię.

Ursa, Małgorzatka, Kaśku lubią tę wiadomość

Synek 27.08.2010 <3
    3jgx3e3kdf0fdjkh.png

‹‹ 486 487 488 489 490 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ