X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Majlena Ekspertka

Wysłany: 20 marca 2015, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Małgorzatka aleeeeeż się cieszę :*:*:*
    ej tak patrze wszystkie Wasze 6 cm, może moje mniejsze bo...córeczka :P :P a tak serio to wiem, że to indywidualna sprawa ;)

ja mam połówkowe zapisane 21 maja...chyba umrę z ciekawości do tego czasu.

Nynusia lubi tę wiadomość

Synek 27.08.2010 <3
    Odeszłaś Nam Córeczko o całe życie za wcześnie ;(
    3jgx3e3kdf0fdjkh.png

• malgo86 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wróciłam właśnie z badań. Mam bardzo źle wyniki tsh, zbyt małe 0, 017.dostałam skierowanie do poradni endokrynologicznej na nfz, a opinię lekarza mam przynieść za 2 tygodnie pozostaje mi tylko wizyta prywatnam Krew i mocz za to dobre. miałam 1 raz badanie na fotelu Niestety mam straszne bbóle w środku po badaniu. dziewczyny jakby ktos mnie kuł gwozdziem do tego mam dziwny śluz. Myślałam, że się popłacze z bòlu jak leżałam na fotelu rozpychała mnie na siłę. Teraz mam straszny tam ból rozpychania i pieczenia. Za 2 tygodnie mam badania przezornosci karkowej. Jechac na ip z takim bòlem po badaniu? A na pytanie o wymioty miałam odpieiedz " chyba wie na co się pani decydowała" . Żadnego usg nie mialam robionego. Za to zostal duży ból krocza. Dowiedzialam się, że dzidzia się dobrze rozwija. Sory że bez składu piszę, ale telepia mną emocje. Do tego z telefonu

aniacicha lubi tę wiadomość

Natalka <3 już jest na świecie
    36rv4zp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2015, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Małgo co za lekarz.... ja pierdykam skąd tacy się urywają :/
    Byłaś na nfz czy prywatnie?

• Majlena Ekspertka

Wysłany: 20 marca 2015, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malgo ja się nie znam na tych wartościciach ale wiem, że koleżanki miały albo nadczynność albo niedoczynność i po prostu dostały leki, chodziły na kontrole do endokrynologa i wszystko było dobrze :* a co do bólu to szczerze nie wiem co ci doradzić. po badaniu może wystąpić plamienie, ale żeby aż tak badać żeby rwało z bólu :/

Synek 27.08.2010 <3
    3jgx3e3kdf0fdjkh.png

• Majlena Ekspertka

Wysłany: 20 marca 2015, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przy porodzie lekarze i położne wygniotą człowieka tak że eh ale teraz powinni być delikatniejsi :/

Synek 27.08.2010 <3
    3jgx3e3kdf0fdjkh.png

• EwelKa wielka Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Małgorzatka, gratulacje. Niech rośnie zdrowo nadal :)

f2w3skjoiqbhdjm7.png
  • malgo86 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W poniedziałek będę dzwonić po gabinetach i szukać endokrynologa prywatnie. Do ginekolog chodzę na nfz, dostałam badania na glukoze i cos jeszcze. Teraz najważniejsze podnieść tsh do dobrego poziomu.

Natalka <3 już jest na świecie
    36rv4zp.png
  • FreshMm Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Małgo, coś okropnego, jak zostałaś potraktowana... jedyne, co mogę doradzić, to zmienić lekarza. Ech, to przykre, że czasem nas tak traktują te konowały...

Iwr0p2.png

6JOCp1.png

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam za to niedoczynność tarczycy, niedużą ale jednak, dostałam leki i jest ok.
    Ja nie wiem czy lekarze na nfz specjalnie są tacy niemili bo nie prywatnie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2015, 13:39

• Ursa Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malgo to jakiś rzeźnik ten Gin :( Ja wielokrotnie byłam badana i na NFZ, i w szpitalach i na wizytach prywatnie. I nigdy nic mnie po badaniu nie bolało :(

Majlena ale piękny ten Twój dzidziuś w suwaczku :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2015, 13:44

7v8rdqk33hu2gxwc.png
    Aniołek [*] 8.01.2013 (7,2 tc)
    Aniołek [*] 10.05.2013(7.4 tc)
  • Małgorzatka Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malgo współczuję ci dzisiejszej wizyty :-/ co za lekarz :-/

"Ręce , które kołyszą kołyskę rządzą światem"
    oar83e3krqgkccev.png
    "Każdy ma chwile że się po cichu modli..."
  • FreshMm Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ps. jakiś czas temu ktoś tu pisał o pesto na obiad, także postanowiłam je zrobić pierwszy raz w życiu - pesto zielone z kurczakiem i oczywiście makaronem :) Nigdy jeszcze tego nie jadłam.
    Pesto gotowe kupione w Biedronce. Patrzę na przepisy w necie i w niektórych jest, że potrzeba śmietany, a w niektórych nie ma nic o śmietanie. Co o tym myślicie, mogę zrobić wg przepisu bez śmietany i też będzie dobre?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2015, 13:42

Iwr0p2.png

6JOCp1.png

• Małgorzatka Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O to moje dziecię i jego 2 cm noga haha <3 7a75da12.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2015, 13:47

aanaa, Buffy, ~Rewianka~, FreshMm, Blondik, agania, meeegi1771, Kasia82, ola.321, paula1, aniacicha, Nynusia, nat_alia, Bunia86, WiedźmaMaKota, EwelKa wielka, magdaa, dodinka, Muffinka1019, Kaśku lubią tę wiadomość

oar83e3krqgkccev.png
  • BATTINKA Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malgo nie przejmuj się bólem ja ostatnio nawę w trakcie badania mówiłam ze mnie boli to dr powiedzial ze boli bo jest ukrwione i tyle.bolalo mnie do wieczora.w poprzedniej ciąży tego nie miałam a teraz za to mam i nic nie poradzisz.
    Myślę ze nie masz co się zamartwiać będzie ok :)

Małgorzatka lubi tę wiadomość

3i49tgf6plfmlliy.png
  • Ursa Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Małgorzatka przepiękny Bobasek <3 Jak będzie dziewczyna to na pewno zgrabna :)

7v8rdqk33hu2gxwc.png
  • Małgorzatka Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ursa wrote:
    Małgorzatka przepiękny Bobasek <3 Jak będzie dziewczyna to na pewno zgrabna :)
    Ci to chłopak :-D hehe :-P

agania, Kaśku lubią tę wiadomość

oar83e3krqgkccev.png
  • BATTINKA Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FreshMm wrote:
    Ps. jakiś czas temu ktoś tu pisał o pesto na obiad, także postanowiłam je zrobić pierwszy raz w życiu - pesto zielone z kurczakiem i oczywiście makaronem :) Nigdy jeszcze tego nie jadłam.
    Pesto gotowe kupione w Biedronce. Patrzę na przepisy w necie i w niektórych jest, że potrzeba śmietany, a w niektórych nie ma nic o śmietanie. Co o tym myślicie, mogę zrobić wg przepisu bez śmietany i też będzie dobre?

Pierwsze słyszę o smietanie.mieszkałam osobiście we Wloszech i pesto mieszalo się z pokrojonym pomidorkiem w kostkę i czosnkiem do tego oliwa musiało się przeżreć w lodowce i dopiero na makaron się nakladalo .ot tak to zawsze robię i jest pyszne.
    Tylko teraz nie mogę patrzeć na pomidory...ble

Ursa, EwelKa wielka lubią tę wiadomość

3i49tgf6plfmlliy.png
  • Ursa Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Małgorzatka wrote:
    Ci to chłopak :-D hehe :-P

Tfu, tfu, tfu :D Tak mi się wypsnęło :D Oczywiście, że chłopak :) Koszykarz :D

Battinka a ja kocham pomidory <3 I pomarańcze :) I na tym by sie skończyła moja lista namiętności do zdrowych rzeczy :P Potem jest gyros z frytkami lub szorma ze Sfinksa (obowiązkowo też z frytkami :P), herbata earl grey z cytryną i miodem, pepsi i, jak się dzisiaj okazało cheetosy o smaku pizzy. I zastanawiam się dlaczego nie może mi się chcec jak normalnej kobiecie w ciąży sałaty albo zupy ogórkowej albo łososia? :P

Małgorzatka, nat_alia, Kaśku lubią tę wiadomość

7v8rdqk33hu2gxwc.png
  • FreshMm Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli śmietana odpada, to super :) Na szczęście mam pomidory :)

Iwr0p2.png

6JOCp1.png

• Majlena Ekspertka

Wysłany: 20 marca 2015, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ursa bo zakazane smakuje najbardziej :P ja też super zdrowo się nie odżywiam. zresztą gdybym miała jeść sałatki to bym ważyła już całkiem z 40kg :P

zastanawiam się nad poduszką do spania dla kobiet w ciąży, chciałam kupić już z córką, ale jakoś kasy mi zawsze szkoda było, bo gadam aaaa stówa a to tylko na pare miesięcy, ale pamiętam jak się męczyłam z pozycją do spania więc chyba teraz kupię.

Ursa, Małgorzatka, Kaśku lubią tę wiadomość

Synek 27.08.2010 <3
    3jgx3e3kdf0fdjkh.png

‹‹ 486 487 488 489 490 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ