X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Małgorzatka Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem :P Wróciłam do domu dopiero o 14:00 dajcie spokój 4 godziny męczyć babę w ciąży :) Tak dużo gadała położna że mój mózg nie nadążał z przetwarzaniem danych serio :P :P Do tego wróciłam i trzeba było zrobić obiad i posprzątać ... Teraz leże i odpoczywam bo czuję się mega zmęczona :)

Co do spania mam tak samo jeszcze jak mąz się chce przytulić to od razu dostaje "kopa" nie ma szans na jakiekolwiek przytulanie :P duszno źle nie wygodnie ;) I również jestem za kupnem rogala ;) potem nawet dla dzidzi to fajne do podtrzymywania jak uczy się siedzieć itd. ;)

Oluś powiem Ci tak jak weszliśmy na usg dziecię spało więc sobie pomierzył wszystko . Potem koleś zaczął się wkurzać że malec taki leniwy to ponaciskał mi brzuch żeby go obudzić . Dziecię się obraziło z początku i wypięło tyłkiem przekręcając się na bok-dosłownie , miałam mega ubaw :D :D przynajmniej kręgosłup pooglądaliśmy itd. ;) Potem się rozruszał to już machał wszystkim i paluchy pchał do buzi ;) Generalnie gdy zszedł na nóżki to między nimi była mała coś a'la "kuleczka" i zapytałam czy to może być siusiak . Powiedział mi że tak ale to takie 60% więc nie chce obiecywać :) :) :) dowiemy się na połówkowym 14.05 :) :) :) Śmiał się że zrobi wszystko żeby mu zajrzeć między nogi :D

ola.321, FreshMm, dodinka, Kaśku lubią tę wiadomość

"Ręce , które kołyszą kołyskę rządzą światem"
    oar83e3krqgkccev.png
    "Każdy ma chwile że się po cichu modli..."
  • Asieńka_86 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny myslicie ze szklanka soku, kanapka i kilkq krakersow na caly dzien wystarczy? Nie jestem w stanie nic wiecej wcianac bo ciagle mam odruch wymuotny i sama sline wypluwam.

Nasze kochane szczęście :)f2wli09kw6x0pxt3.png
  • Małgorzatka Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asieńka_86 wrote:
    Dziewczyny myslicie ze szklanka soku, kanapka i kilkq krakersow na caly dzien wystarczy? Nie jestem w stanie nic wiecej wcianac bo ciagle mam odruch wymuotny i sama sline wypluwam.
    Asia powinnaś wypić przynajmniej 1,5 litra na cały dzień ...

oar83e3krqgkccev.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2015, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez nie daje rady wypić dziennie 1,5l

• Asieńka_86 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja mama spyta na sorze czy powinnam przyjechac, dobrze ze pracuje w szpitalu to chociaz jej powiedza co i jak

• ss Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia moja gin mówiła ze najwazniejsze zeby pic, jedzenie nie jest takie konieczne.

f2wl3e5evgpro1oz.png

nzjd9jcg6dvkhdf7.png
  • ss Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale z piciem tez mam problem:/

Buffy lubi tę wiadomość

f2wl3e5evgpro1oz.png

nzjd9jcg6dvkhdf7.png
  • Małgorzatka Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Buffy wrote:
    Ja tez nie daje rady wypić dziennie 1,5l
    ale nie wymiotujesz a Asia się męczy i już na 100% wyszło by w badaniu że jest odwodniona a to o zakwaszenie organizmu chodzi ... dlatego lepiej się napoić nie mówię że to musi być co do ml 1,5 litra ale chociaż te 4 szklanki przez cały dzień to nie dużo ... Wliczając w to tak samo np. zupę ;)

Buffy lubi tę wiadomość

oar83e3krqgkccev.png
  • Małgorzatka Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pijmy dla dzidzioli ja nie cierpię wody :) ale często idę do garnka i chociaż zupę samą albo soki itd. :) wyciskam pomarańcze itd. :) lubię takie coś woda do popijania tabletek czasami jakąś owocową wypiję :)

Ursa lubi tę wiadomość

oar83e3krqgkccev.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2015, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staram się pić dużo więcej niż przed ciążą choć ciężko bo ja mało zawsze piłam :) ale trzeba

Małgorzatka lubi tę wiadomość

• Ewalika Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny sprobujcie aviomarin jest bez recepty mnie pomaga wiec moze i wam ulzy.
    Mnie juz malo co meczy ale i tak nie wypijam na pewno 1.5l wody nie lubie nie gazowanej czystej wody soki tez nie bardzo mi wchodza wiec juz nie wiem co mam pic.. przed ciaza pilam duzo coli teraz prawie wcale i nie wiem co mam pic ;)
    Malgorzatko super wiesci ciesze sie :)
    Katarzyna co u Ciebie?

relgrl68722yz04m.png
  • Asieńka_86 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama na sorze doqiedziala sie, ze jestem dorosla i chyba wiem ze musze pic i tyle. Dostala czopki torecan i mam nadzieje ze pomoga, bo jak widac na izbe nie mam co jechac. Taki kraj.

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2015, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ten nfz to śmieszny twór, służba zdrowa traktuje pacjentów jak zło konieczne, ale jak pójdziesz prywatnie to nagle jesteś księżniczką ;) To po co płacić składki....

• Asieńka_86 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A panstwo niby prorodzinne a kobiety w ciazy jak smiecie...

• Arielka Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jeeej my z mężem też byśmy chcieli córeczkę :D Mąż już mówi że to będzie jego księżniczka- już widzę jak ją rozpieści :D Ja też mam we wtorek usg ale wg ostatniego usg będę w 10w5d więc płci na pewno nie będzie widać. Tak naprawdę na razie modlę się, żeby dzidziuś żył i wszystko było z nim w porządku.

Małgorzatka, Nynusia lubią tę wiadomość

p19u9jcg6txrbtcl.png

atdc6iye6tcg50ab.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2015, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie, zero szacunku do pacjenta. Ja sama przed ciążą uważałam, że ciąża to nie choroba i kobiety w ciąży często przesadzają, ale sama teraz wiem, że owszem nie jest to choroba, ale bywa ciężko z samopoczuciem. A lekarze sami sobie wybrali taki zawód a narzekają... Mało która profesja ma teraz dobrze tak na dobrą sprawę...

• aniacicha Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    widzę że jest nas troszkę na wtorkowe wizyty :)
    mam nadzieję że będą same dobre wieści u nas wszystkich :)

Małgorzatka, BATTINKA lubią tę wiadomość

201510287051.png
  • Katarzyna87 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zdaje relację: zostaję dzisiaj na ip. Cały czas krwawię. Serce bije, widziałam rączki i nóżki. Fasola fika i moje plamienia ma gdzieś.
    Wg usg szpitalnego 9+5.

lauda., Małgorzatka, Bunia86, Amerie, FreshMm, ola.321, EwelKa wielka, nat_alia, aniacicha, Ursa, Kaśku lubią tę wiadomość

ex2bg7rf9gca70kb.png
    f2wljw4z5xlc2pyj.png
  • Mo_niczka Koleżanka

Wysłany: 20 marca 2015, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Buffy wrote:
    Ten nfz to śmieszny twór, służba zdrowa traktuje pacjentów jak zło konieczne, ale jak pójdziesz prywatnie to nagle jesteś księżniczką ;) To po co płacić składki....

Ja póki co nie mogę narzekać na NFZ a przynajmniej na opiekę w IZCMP w Łodzi. Odkąd jestem w ciąży byłam raz na prywatnej wizycie i dwa razy w szpitalu, gdzie zrobili mi wszelkie badania bez mrugnięcia okiem. Byli uprzejmi i pomocni, nawet jak za drugim razem spytałam Pani Dr czym powinnam się martwić a czym nie, bo to moja pierwsza ciąża i nie wiem co jest normalne a na co zwrócić uwagę (za drugim razem byłam bo miałam krwawienie) to mi powiedziała, że jeśli coś mnie niepokoi to od razu skontaktować się z ginekologiem lub przyjeżdżać do szpitala. Zapisałam się do przychodni ginekologicznej w IZCMP i tam byłam dwóch wizytach, gdzie też zostałam przebadana wzdłuż i wszerz z uśmiechem na twarzy. Zarówno położne jaki pani ginekolog są pomocne. Wizyty trwały po około 20 minut, jak dla mnie wystarczająco, dostałam odpowiedzi na pytania które zadałam i odwiedziłam się sporo ponadto. Za każdym razem pani gin. pyta się jak się czuję i czy chcę zwolnienie, póki co nie brałam co ją trochę chyba dziwi. Dostałam skierowanie na usg, na które idę w środę. Z umawianiem się na kolejne wizyty też nie mam problemu. Mam nadzieję, że opinie nie zmienię do końca ciąży, ale zobaczymy.
    Jedyną różnicę jaką poczułam i zobaczyłam między IZCMP a prywatnie wizyta to sprzęt. W klinice jak leżałam pierwszy raz to kobitka od usg spytała się " czy pan dr zdiagnozował ciążę..." bo miała problem ze znalezieniem maleństwa, dlatego też usg prenatalne i połówkowe chcę wykonać w Diason.

km5st5odhm9cjfa0.png
  • Kasia82 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BATTINKA wrote:
    Majlena ty mnie nawet nie strasz ze chłopak będzie:(
    Ja chce córkę...slodycze też jem ale nie aż tak...
    Się zobaczy.

Battinka, ja przy córce jadłam słone, kwaśne i słodkie. Teraz też mam niesprecyzowane smaki. :)

Małgorzatka, BATTINKA lubią tę wiadomość

w5wq8ribpvtivstd.png
‹‹ 489 490 491 492 493 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ