X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Kasia82 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynusia wrote:
    To jest już Nas 6 :D

Dziewuszki, jeszcze ja marzę o córce i moja dziewięciolatka też pragnie mieć siostrę.

Małgorzatka, BATTINKA lubią tę wiadomość

w5wq8ribpvtivstd.png
  • Kasia82 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BATTINKA wrote:
    No jesli chodzi o sny to tez mi się snia takie głupoty ze glowa mala...a powiedzcie czy wy dziewczyny przesypiacie całą noc? Bo ja się budzę ok 3 w nocy i juz nie śpię niewiem czy to normalne nie mam tak codziennie ale bardzo często.

Ja przesypiam, nawet mi się siusiu nie chce w nocy, ale chyba śpię czujnie, bo czuję jak się co jakiś czas przekręcam z boku na bok.

w5wq8ribpvtivstd.png
  • Kasia82 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarzyna87 wrote:
    Zdaje relację: zostaję dzisiaj na ip. Cały czas krwawię. Serce bije, widziałam rączki i nóżki. Fasola fika i moje plamienia ma gdzieś.
    Wg usg szpitalnego 9+5.

Trzymaj się, kochana. Najważniejsze, że jesteś pod dobrą opieką, a dzidzia ma się dobrze. Może musisz troszkę poleżeć pod obserwacją. Kciukaski za Was trzymam. Musi być dobrze! :-*

Małgorzatka, ola.321, Katarzyna87 lubią tę wiadomość

w5wq8ribpvtivstd.png
  • WiedźmaMaKota Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiu cieszę się, że wszystko z Tobą i Fasolą dobrze!

Małgorzatko ale Cię wymęczyli ;) która to była wizyta u położnej? Ja 31. mam drugą ale w sumie pierwszą taką konkretną. bo tamta to była taka dziwna, zapytała tylko kiedy była ostatnia miesiączka dała pojemniczki na siuśki i wpisała mnie w kartotekę.

Ja dzisiaj zaraz po obiedzie zwróciłam wszystko ;/ a mój Kochany zrobił i tak mi było głupio, że on tak rzadko gotuje a ja to zwracam, teraz jem niepewnie suchy chleb i popijam miętówką... ale chyba dzisiaj to nie koniec rzygania :(

Małgorzatka lubi tę wiadomość

Robimy drugiego Dziedzica ;)
    3i496iye8v37prd8.png
  • Majlena Ekspertka

Wysłany: 20 marca 2015, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katarzyna grunt, że z z dzidzią wszystko dobrze :* leż, wypoczywaj i pozwól zadbać o siebie lekarzom. Mam nadzieję, że szybko krwawienia przejdą.

Małgorzatka pięknaaaa dzidzia <3 i najważniejsze że zdrowa :*:*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2015, 19:44

Synek 27.08.2010 <3
    Odeszłaś Nam Córeczko o całe życie za wcześnie ;(
    3jgx3e3kdf0fdjkh.png

Wysłany: 20 marca 2015, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku jakie te dzidziole już wielkie ;) Jakie ładne :) Ja też chcę takie ładne zdjęcie do suwaczka :D

3i496iye8v37prd8.png
  • Aguś26 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ss wrote:
    Ja glukoze mialam badana w 6 tyg i wyszla 100 i musialam robic krzywa cukrowa i wtedy sie pije ta glukoze dopiero.
    a co do snów to mi też śnią się jakieś dziwadla:/
    A jak wyszła ci krzywa? Bo ja na czczo miałam glukoza 95 i zostałam wysłana na krzywa. Krzywa na czczo wyszla 100 pi godz 184 a po dwóch 135... zostałam odeslana do poradni diabetologicznej dla kobiet Ewa ciazy... właściwie cukier po 2 godz w normie ale rano na czczo za wysoki

w4sqyx8dteqxq3vc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2015, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewalika wrote:
    Mnie juz malo co meczy ale i tak nie wypijam na pewno 1.5l wody nie lubie nie gazowanej czystej wody soki tez nie bardzo mi wchodza wiec juz nie wiem co mam pic.. przed ciaza pilam duzo coli teraz prawie wcale i nie wiem co mam pic ;)
    Malgorzatko super wiesci ciesze sie :)
    Katarzyna co u Ciebie?

Sprobojcie wody typu muszynianka/muszyna/staropolanka. To sa wody mineralne i maja sporo wapnia i magnezu (ktory wielu lekarzy kaze suplementowac w ciazy). Wod typu naleczowianka/ zywiec troche nie warto kupowac, bo prawie nic nie maja w sobie, ale co kto lubi :)
    Te wody mineralne maja fajny ostrzejszy smak, sa lekko gazowane, a z sokiem z cytryny sa pyszne! :D

Jezeli chodzi o cole, to mama mojej chrzesniaczki pila przez cala ciaze i okres karmienia TYLKO cole. Mowi nawet, ze sie uzaleznila, ale nie wiem, czy to mozliwe (w koncu sa tam liscie koki:P). W kazdym razie mala urodzila sie zdrowa jak rybka i raczej jej cola nie zaszkodzila :), wiec mysle, ze w rozsadnych ilosciach mozna spokojnie ;)

• Małgorzatka Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiedźma to szykuj się czeka Cię to samo ;) To jest taka wizyta w szpitalu także trochę posiedzisz ale nie było źle ;) ;) Tutaj mają naprawdę dobre aparaty usg także na pewno będziesz miała podobne zdjęcie ;) :) A to było moje 3 spotkanie z położną (tylko ze względu na moje przejścia - normalnie byłoby pierwsze)

Asia :) ja myslę że lekarz tak powiedział bo mama pytała jakbyś pojechała to na pewno by Ci pomogli ale najważniejsze że dostałaś Torecan ;) to naprawdę dobry lek i powinien zatrzymać wymioty :)

"Ręce , które kołyszą kołyskę rządzą światem"
    oar83e3krqgkccev.png
    "Każdy ma chwile że się po cichu modli..."
  • Aguś26 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Te wasze zdjecia z usg są takie wyrazne a w moich to trzeba się dopatrywać dzieciątka A te z prenatalnego za 250zł to jeszcze mniej wyraźne nuż od mojej gin

w4sqyx8dteqxq3vc.png
  • Kasia82 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie po Waszych wpisach naszło na słone. :) Dobrze, że mąż był akurat na zakupach. Kupił Crunchipsy solone, orzeszki i dla odmiany lody. :)

w5wq8ribpvtivstd.png

Wysłany: 20 marca 2015, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Małgorztko ale ja do przychodni mam przyjść i z tego co pamiętam to też mi położna ostatnio mówiła, że na tej wizycie 31. się umówimy na usg, więc może będę miała ten czas rozbity na 2 razy? :D

3i496iye8v37prd8.png
  • Małgorzatka Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WiedźmaMaKota wrote:
    Małgorztko ale ja do przychodni mam przyjść i z tego co pamiętam to też mi położna ostatnio mówiła, że na tej wizycie 31. się umówimy na usg, więc może będę miała ten czas rozbity na 2 razy? :D
    możliwe ja teraz miałam wszystko w jednym więc może dlatego tyle to trwało :) :)

oar83e3krqgkccev.png
  • Ursa Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarzyna to wspaniałe wieści, że z dzidziusiem wszystko ok. Leżenie w szpitalu to nic przyjemnego ale z drugiej strony masz pewność, że jeśli coś by się działo od razu zareagują. Trzymam kciuki za Was i za szybki powrót do domciu :)

Nie wiem czy dobrze zauważyłam ale coś nam Agatka się nie odzywa cały dzień. Mam nadzieję, że u niej też wszystko ok... Tak się bała tego tygodnia.

Katarzyna87 lubi tę wiadomość

7v8rdqk33hu2gxwc.png
    Aniołek [*] 8.01.2013 (7,2 tc)
    Aniołek [*] 10.05.2013(7.4 tc)
  • Małgorzatka Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarzyna najważniejsze że dzidzia ma się dobrze! Ma tak zostać :-) a Ty leż ile będzie trzeba . My tu wszystkie trzymamy kciuki <3

ola.321, Katarzyna87 lubią tę wiadomość

oar83e3krqgkccev.png
  • szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny , dluuuuuuuugo nie pisalam , ale wszystko codziennie czytam na biezaco !
    Nie mam teraz na nic sily , jeszcze 2 tygodnie bez mojego faceta i caly czas mam dola i nic mi sie nie chce ... wszytsko do kituu !

Ciesze sie z waszych wizyt , z pieknych maluszkow !
    Co do plci to ja czekam na chlopaka , oczywiscie byle zdrowe ale chlopak sie marzy !
    Buziaki dziewczyny jestem z wami <3

ola.321, EwelKa wielka, Małgorzatka, Ursa, Kaśku lubią tę wiadomość

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • ss Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agus ja mialam 84 170 127 i jest ok, a u ciebie widac ze trzustka pracuje bo zbija cukier wiec ciekawe czemu cie odeslano...

f2wl3e5evgpro1oz.png

nzjd9jcg6dvkhdf7.png
  • FreshMm Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asieńka_86 wrote:
    Dziewczyny myslicie ze szklanka soku, kanapka i kilkq krakersow na caly dzien wystarczy? Nie jestem w stanie nic wiecej wcianac bo ciagle mam odruch wymuotny i sama sline wypluwam.

Asieńko... jak tak malutko jesz, to tylko pogarsza sprawę, bo pusty żołądek to najlepszy przyjaciel do rozwoju mdłości :( Te w czasie największych mdłości trudno mi było cokolwiek zjeść, sam widok jedzenia sprawiał, że było mi niedobrze - ale któregoś dnia byłam u teściowej, nawciskała mi jedzonka i poczułam ulgę... wtedy zrozumiałam, że pełny żołądek to mój wybawiciel od mdłości. Dlatego radzę Ci z całego serca jechać na kroplówkę, aby Cię podreperowali, może przejść się do lekarza po jakieś leki, by mdłości zmalały i byś nabrała ochoty do jedzenia. Takie jest moje zdanie :*

Ps. dopiero doczytałam, ze nie chcą Cię na sorze :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2015, 20:42

Ursa lubi tę wiadomość

Iwr0p2.png

6JOCp1.png

• ss Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To chyba zalezy bo ja jak pojem to mam dopiero massakre.najlepiej jak jem na raty po doslownie troszeczke, ale w sumie i tak tego nie jest duzo

f2wl3e5evgpro1oz.png

nzjd9jcg6dvkhdf7.png
  • FreshMm Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Małgorzatko, ale Cię wymaglowali ;)
    Katarzyna87, trzymaj się ciepło i wracaj szybko do domu :)

Małgorzatka, Katarzyna87 lubią tę wiadomość

Iwr0p2.png

6JOCp1.png

‹‹ 490 491 492 493 494 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ