X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Katarzyna87 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, nie ma co patrzeć i porównywać rozmiarów dzieci. Jedne są większe inne mniejsze. Tak jak my - ja mam 165cm, a jestem pewna, że znadzie się tu przyszła mamuśka z 152cm jak i 180cm wzrostu.

Parenting też podaje własne normy. Do tego każde usg pokazuje inaczej (szpitalne, którym mi robiono badanie ma zawsze +4 dni do usg mojej gin). Niby tylko 4 dni, ale widzę, że niektóre z Was się o to martwią.

Dzieciaki jeszcze urosną :) Relaks ;D Nie szukajmy same problemów jak ich nie ma.

aanaa, Kaśku, Ursa, EwelKa wielka, Nynusia, meeegi1771 lubią tę wiadomość

ex2bg7rf9gca70kb.png
    f2wljw4z5xlc2pyj.png
  • FreshMm Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Wam :)

Gratuluję udanych wczorajszych wizyt ;*

Od wczoraj wieczora czuję lekkie pobolewania na wysokości spojenia łonowego. Pewnie Dzidziuś uciska, ostatnio rósł mi brzuch bardziej na dole ;)

Iwr0p2.png

6JOCp1.png

• Majlena Ekspertka

Wysłany: 25 marca 2015, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kolejny dzień z pięknymi wiadomościami, oby dziś było równie pięknie :) trzymam kciuki za wizyty :*

u nas dziś ładna pogoda...wiosna idzie cudownieeee <3 zimo nie wracaj nigdy!!! :D

aanaa lubi tę wiadomość

Synek 27.08.2010 <3
    Odeszłaś Nam Córeczko o całe życie za wcześnie ;(
    3jgx3e3kdf0fdjkh.png

• agania Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczynki :)

trzymam kciuki za wizytujące :)

też jestem tego zdania, że każda z nas jest innego wzrostu i tak samo nasi partnerowie/mężowie, więc każde dziecko będzie inne. Jedne się rodzą i mają 60 cm a inne 50 cm! Nie doszukujmy się na siłę problemów, bo zwariujemy :) jak lekarz mówi, że jest dobrze, to tak jest :)

Ursa lubi tę wiadomość

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • FreshMm Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ajajaj, jeszcze 20 dni do kolejnej wizyty, jak ja to przeżyję :D

Iwr0p2.png

6JOCp1.png

• Asieńka_86 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokladnie dziewczyny nie swirujmy, dzidzie rosna i to najwazniejsze. Nie kazda z nas urodzi 4,5 brzdaca i nie każdy bedzie mial 59 cm, moje poprzednie dzieciatka mialy 2,800 kg i 53 cm a drugie 3,600 kg i 59, a teraz to mniejszy chlopak jest jeden z wyzszych w klasie, wiec spokojnie, niech rosna w swoim tempie.

agania lubi tę wiadomość

Nasze kochane szczęście :)f2wli09kw6x0pxt3.png
  • Majlena Ekspertka

Wysłany: 25 marca 2015, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no....wierzcie mi, lepiej naturalnie urodzić mniejsze :P :P :P

Synek 27.08.2010 <3
    Odeszłaś Nam Córeczko o całe życie za wcześnie ;(
    3jgx3e3kdf0fdjkh.png

• FreshMm Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nigdy nie rodziłam i mam irracjonalne obawy, że przy porodzie można zrobić dziecku krzywdę... bo tak je wypychać przez ten kanał rodny...
    Mam nadzieję, że w szpitalu nie będę w ten sposób myśleć i nie będę się bała przeć.

Iwr0p2.png

6JOCp1.png

• Asieńka_86 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fresh Twoje obawy sa calkiem naturalne, ale wierz mijak dostaniesx boli partych to niesposob jest nie przec.

FreshMm lubi tę wiadomość

Nasze kochane szczęście :)f2wli09kw6x0pxt3.png
  • soraya Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam,
    Ja dziś mam drugą zmianę więc wstałam na spokojnie, śniadanie się przyjęło. Wczoraj pożyczyłam sobie detektor tętna Luckome, ale jeszcze za wcześnie, szukałam ponad 10 minut i nie znalazłam tętna dzidziusia.
    Jak czytam o waszych genetycznych usg to już łapie stresiora, ja za tydzień w czwartek idę na 16.
    Fresh kanał rodny i kości czaszki dziecka są tak skonstruowane, że w naturalny sposób dopasowują się do siebie.

Buffy ja w poprzedniej ciąży dopiero w 20 tyg miałam usg przez brzuch wcześniej dopochwowo, a teraz już w 6 tygodniu ciąży miałam przez brzuch.

ex2bio4pqp2v2j0d.png
    f2wlx1hpuaamvhk2.png
  • ola.321 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a co myślicie o farbowaniu włosów w ciąży? ja już mam straszne odrosty a boję się zaszkodzić :/. Czytałam że niby nie szkodzi ale ja nie za bardzo chcę ryzykować - może przesadzam ;).
    Myślałam że jeszcze miesiąc wytrzymam a może coś później wymyślę??

Ja mam blond na głowie więc te odrosty widać :/, no i zastanawiam się nad pasemkami - może żeby nie dotykać głowy?? ale do pasemek stosuje się rozjaśniacz, jestem ciekawa co Wy sądzicie na ten temat? :)

l22ntv73ar096ms1.png
    dqprj44jdaytfglm.png

09.2013r (10tc)
    07.2014r (9tc)
  • Ursa Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Ja niedalej jak wczoraj pisałam, żeby absolutnie nie patrzec na te daty z USG. Jeśli serduszki bije, dzidziuś rozwija się prawidłowo to po co sprawdzac tak namiętnie te CRL :)

Ja miałam na pewno późną owulacje (u mnie to była wpadka więc dokładnie wiem kiedy zaszłam bo tylko ten jeden raz się nie zabezpieczyliśmy) a na prenatalnych z CRL wynikało, że dzidziuś jest hm... dwa dni większy niż powinien z OM :P Wcale się nie zdziwię jeśli na następnej wizycie będzie znów sporo mniejszy. Dzieci zwykle rosną przecież skokami :)

Małgorzatka lubi tę wiadomość

7v8rdqk33hu2gxwc.png
    Aniołek [*] 8.01.2013 (7,2 tc)
    Aniołek [*] 10.05.2013(7.4 tc)
  • Ursa Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola można farbowac. Pytałam mojej Ginki w czwartek bo ja tez już mam potężny odrost (farbowałam na święta Bożego Narodzenia) i ona twierdzi, że można jak najbardziej. Tylko myślę sobie lepsza by była bez amoniaku i żebyś farbowała w przewietrzonym pomieszczeniu. Przez skórę nic się do dzidzi nie wchłonie to ewentualne opary mogą byc szkodliwe.

ola.321 lubi tę wiadomość

7v8rdqk33hu2gxwc.png
    Aniołek [*] 8.01.2013 (7,2 tc)
    Aniołek [*] 10.05.2013(7.4 tc)
  • Małgorzatka Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heja Kochane :* :*
    Ja mam od wczoraj małe komplikacje i muszę wszystko nadrabiać i z pracy itd. Nie mam czasu spokojnie usiąść . Wczoraj wyłączyłam komputer o 23 do tego czasu cały czas uzupełniałam , poprawiałam , liczyłam i wbijałam papierkową robotę masakra ... Wiedziałam że mam zaległości ale to co mi wczoraj dosłali na email to zwariowałam :O

Dzisiaj muszę to posprawdzać i odesłać z powrotem ...

Trzymam kciuki za Wasze wizyty , myślami jestem z Wami :* :* <3

Jeszcze 2 dni i lecimy także też jeszcze dodatkowo mam pakowanie pranie i prasowanie na głowie :/ hehe masakra ;)

"Ręce , które kołyszą kołyskę rządzą światem"
    oar83e3krqgkccev.png
    "Każdy ma chwile że się po cichu modli..."
  • Małgorzatka Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ursa wrote:
    Ola można farbowac. Pytałam mojej Ginki w czwartek bo ja tez już mam potężny odrost (farbowałam na święta Bożego Narodzenia) i ona twierdzi, że można jak najbardziej. Tylko myślę sobie lepsza by była bez amoniaku i żebyś farbowała w przewietrzonym pomieszczeniu. Przez skórę nic się do dzidzi nie wchłonie to ewentualne opary mogą byc szkodliwe.
    Wietrzone pomieszczenie , opary są groźne nie tylko w ciaży bo źle się dotleniasz , w ciąży podwojnie bo jesteś Ty i bobas :) :)
    Ja farbuje bo nie mogę patrzeć na odrost :) Najlepiej to w kuchni przy otwartym oknie czy tam w salonie ;) ;) Nie ma się czego bać ...
    Chyba że macie bardzo wrażliwą skore przez ciąże to wtedy właśnie lepiej wybrać bez amoniaku bo też o podrażnienia chodzi że po co masz siedzieć z farbą 30 minut z piekącą głową ;)

oar83e3krqgkccev.png
  • nat_alia Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny,
    Ola ja bede farbować w sobote i znalazłam farbe z garniera OLIA bez amoniaku, jak juz pisałam wcześniej moja siostra jest fryzjerką i powiedziała ze te farby jak bez amoniaku są całkiem fajnie i świetnie się przyjmują :) dzisiaj jade do rossmanna i ją zakupie - tez blond :)

faa5c06194854123428158bb63edca04.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
    SYN :)
  • Małgorzatka Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FreshMm wrote:
    Ja nigdy nie rodziłam i mam irracjonalne obawy, że przy porodzie można zrobić dziecku krzywdę... bo tak je wypychać przez ten kanał rodny...
    Mam nadzieję, że w szpitalu nie będę w ten sposób myśleć i nie będę się bała przeć.
    heh uwierz mi że nic groźnego się nie stanie , jeśli będziesz słuchać i nie poddasz się bólowi . Jak zaczniesz panikować i wmawiać sobie że nie dasz rady będą musieli Ci pomóc , naciskaniem na brzuch czy innymi metodami :) :)
    Ja rodziłam bez nacięcia i uważnie słuchałam swojego organizmu , znieczulenie nie było mi potrzebne mimo niskiego progu bólu jaki myślałam że mam ... Bardziej bałam się igły w kręgosłupie niż kolejnego skurczu ;)
    A myślenie że ból przyspiesza mnie do tulenia maleństwa bardzo ułatwia sprawę ;) :)
    Dzidziuś jest całkowicie bezpieczny przechodząc przez kanał dzięki ciemiączku ;) Jedyne co to dobrze sprawdzić koło 36 tyg jak duży jest bobas :) :)
    Pozytywne myślenie przede wszystkim :) :)

FreshMm lubi tę wiadomość

oar83e3krqgkccev.png
  • paula1 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola ja farbowałam włosy już jakiś czas temu, bo tez mnie wkurzały, kupiłam farbę beż amoniaku i ok :)
    Dziewczyny te po usg, czy Wy tez macie tak nisko dzieciątko położone? bo moje gdzieś na samym dole lekarz badał, aż przy kościach miednicowych.
    I przez brzuch robił i dopochwowo, a dzidziol i tak miał nas gdzieś, nie chciał się odwrócić, żeby dobrze go zmierzyć. Raz czy dwa się udało, a tak leżał bokiem :)
    I czytam, ze łożysko mam na przedniej ścianie, a długość szyjki 4,19 cm.

Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty :)

Ja mam następną 20 kwietnia na 16.40...jeszcze tyyyyyle czas hehe

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca 2015, 11:04

Nasza księżniczka Zuzia już jest z nami od 15.09. :)
  • Amerie Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też się umówiłam na piatek na odrosty, bo już nie mogę na siebie patrzeć:) Nie dość, że blada jak ściana, to jeszcze z odrostami na pół głowy:)

ola.321, ola.321 lubią tę wiadomość

relgh371rrya3inl.png
  • Małgorzatka Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paula1 wrote:
    Ola ja farbowałam włosy już jakiś czas temu, bo tez mnie wkurzały, kupiłam farbę beż amoniaku i ok :)
    Dziewczyny te po usg, czy Wy tez macie tak nisko dzieciątko położone? bo moje gdzieś na samym dole lekarz badał, aż przy kościach miednicowych.
    I przez brzuch robił i dopochwowo, a dzidziol i tak miał nas gdzieś, nie chciał się odwrócić, żeby dobrze go zmierzyć. Raz czy dwa się udało, a tak leżał bokiem :) I czytam, ze łożysko mam na przedniej ścianie, a długość szyjki 4,19 cm.

Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty :)

Ja mam następną 20 kwietnia na 16.40...jeszcze tyyyyyle czas hehe
    Łożysko jeszcze może się zmienic .W przodującym to chyba też z tego co dziewczyny piszą na fb nie czuć tak ruchow jak normlanie ale rodzą i nic się nie dzieje ... A co do usg to mi też nisko przykładał głowicę :)

oar83e3krqgkccev.png
‹‹ 514 515 516 517 518 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ