Październikowe Szczęścia 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny, nie ma co patrzeć i porównywać rozmiarów dzieci. Jedne są większe inne mniejsze. Tak jak my - ja mam 165cm, a jestem pewna, że znadzie się tu przyszła mamuśka z 152cm jak i 180cm wzrostu.
Parenting też podaje własne normy. Do tego każde usg pokazuje inaczej (szpitalne, którym mi robiono badanie ma zawsze +4 dni do usg mojej gin). Niby tylko 4 dni, ale widzę, że niektóre z Was się o to martwią.
Dzieciaki jeszcze urosnąRelaks
Nie szukajmy same problemów jak ich nie ma.
aanaa, Kaśku, Ursa, EwelKa wielka, Nynusia, meeegi1771 lubią tę wiadomość
-
kolejny dzień z pięknymi wiadomościami, oby dziś było równie pięknie
trzymam kciuki za wizyty :*
u nas dziś ładna pogoda...wiosna idzie cudownieeeezimo nie wracaj nigdy!!!
aanaa lubi tę wiadomość
-
Cześć dziewczynki
trzymam kciuki za wizytujące
też jestem tego zdania, że każda z nas jest innego wzrostu i tak samo nasi partnerowie/mężowie, więc każde dziecko będzie inne. Jedne się rodzą i mają 60 cm a inne 50 cm! Nie doszukujmy się na siłę problemów, bo zwariujemyjak lekarz mówi, że jest dobrze, to tak jest
Ursa lubi tę wiadomość
-
Dokladnie dziewczyny nie swirujmy, dzidzie rosna i to najwazniejsze. Nie kazda z nas urodzi 4,5 brzdaca i nie każdy bedzie mial 59 cm, moje poprzednie dzieciatka mialy 2,800 kg i 53 cm a drugie 3,600 kg i 59, a teraz to mniejszy chlopak jest jeden z wyzszych w klasie, wiec spokojnie, niech rosna w swoim tempie.
agania lubi tę wiadomość
-
Witam,
Ja dziś mam drugą zmianę więc wstałam na spokojnie, śniadanie się przyjęło. Wczoraj pożyczyłam sobie detektor tętna Luckome, ale jeszcze za wcześnie, szukałam ponad 10 minut i nie znalazłam tętna dzidziusia.
Jak czytam o waszych genetycznych usg to już łapie stresiora, ja za tydzień w czwartek idę na 16.
Fresh kanał rodny i kości czaszki dziecka są tak skonstruowane, że w naturalny sposób dopasowują się do siebie.
Buffy ja w poprzedniej ciąży dopiero w 20 tyg miałam usg przez brzuch wcześniej dopochwowo, a teraz już w 6 tygodniu ciąży miałam przez brzuch.
-
Dziewczyny a co myślicie o farbowaniu włosów w ciąży? ja już mam straszne odrosty a boję się zaszkodzić
. Czytałam że niby nie szkodzi ale ja nie za bardzo chcę ryzykować - może przesadzam
.
Myślałam że jeszcze miesiąc wytrzymam a może coś później wymyślę??
Ja mam blond na głowie więc te odrosty widać, no i zastanawiam się nad pasemkami - może żeby nie dotykać głowy?? ale do pasemek stosuje się rozjaśniacz, jestem ciekawa co Wy sądzicie na ten temat?
-
Dzień dobry
Ja niedalej jak wczoraj pisałam, żeby absolutnie nie patrzec na te daty z USG. Jeśli serduszki bije, dzidziuś rozwija się prawidłowo to po co sprawdzac tak namiętnie te CRL
Ja miałam na pewno późną owulacje (u mnie to była wpadka więc dokładnie wiem kiedy zaszłam bo tylko ten jeden raz się nie zabezpieczyliśmy) a na prenatalnych z CRL wynikało, że dzidziuś jest hm... dwa dni większy niż powinien z OMWcale się nie zdziwię jeśli na następnej wizycie będzie znów sporo mniejszy. Dzieci zwykle rosną przecież skokami
Małgorzatka lubi tę wiadomość
-
Ola można farbowac. Pytałam mojej Ginki w czwartek bo ja tez już mam potężny odrost (farbowałam na święta Bożego Narodzenia) i ona twierdzi, że można jak najbardziej. Tylko myślę sobie lepsza by była bez amoniaku i żebyś farbowała w przewietrzonym pomieszczeniu. Przez skórę nic się do dzidzi nie wchłonie to ewentualne opary mogą byc szkodliwe.
ola.321 lubi tę wiadomość
-
Heja Kochane :* :*
Ja mam od wczoraj małe komplikacje i muszę wszystko nadrabiać i z pracy itd. Nie mam czasu spokojnie usiąść . Wczoraj wyłączyłam komputer o 23 do tego czasu cały czas uzupełniałam , poprawiałam , liczyłam i wbijałam papierkową robotę masakra ... Wiedziałam że mam zaległości ale to co mi wczoraj dosłali na email to zwariowałam
Dzisiaj muszę to posprawdzać i odesłać z powrotem ...
Trzymam kciuki za Wasze wizyty , myślami jestem z Wami :* :*
Jeszcze 2 dni i lecimy także też jeszcze dodatkowo mam pakowanie pranie i prasowanie na głowiehehe masakra
-
Ursa wrote:Ola można farbowac. Pytałam mojej Ginki w czwartek bo ja tez już mam potężny odrost (farbowałam na święta Bożego Narodzenia) i ona twierdzi, że można jak najbardziej. Tylko myślę sobie lepsza by była bez amoniaku i żebyś farbowała w przewietrzonym pomieszczeniu. Przez skórę nic się do dzidzi nie wchłonie to ewentualne opary mogą byc szkodliwe.
Ja farbuje bo nie mogę patrzeć na odrostNajlepiej to w kuchni przy otwartym oknie czy tam w salonie
Nie ma się czego bać ...
Chyba że macie bardzo wrażliwą skore przez ciąże to wtedy właśnie lepiej wybrać bez amoniaku bo też o podrażnienia chodzi że po co masz siedzieć z farbą 30 minut z piekącą głowąola.321 lubi tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny,
Ola ja bede farbować w sobote i znalazłam farbe z garniera OLIA bez amoniaku, jak juz pisałam wcześniej moja siostra jest fryzjerką i powiedziała ze te farby jak bez amoniaku są całkiem fajnie i świetnie się przyjmujądzisiaj jade do rossmanna i ją zakupie - tez blond
-
FreshMm wrote:Ja nigdy nie rodziłam i mam irracjonalne obawy, że przy porodzie można zrobić dziecku krzywdę... bo tak je wypychać przez ten kanał rodny...
Mam nadzieję, że w szpitalu nie będę w ten sposób myśleć i nie będę się bała przeć.
Ja rodziłam bez nacięcia i uważnie słuchałam swojego organizmu , znieczulenie nie było mi potrzebne mimo niskiego progu bólu jaki myślałam że mam ... Bardziej bałam się igły w kręgosłupie niż kolejnego skurczu
A myślenie że ból przyspiesza mnie do tulenia maleństwa bardzo ułatwia sprawę
Dzidziuś jest całkowicie bezpieczny przechodząc przez kanał dzięki ciemiączkuJedyne co to dobrze sprawdzić koło 36 tyg jak duży jest bobas
Pozytywne myślenie przede wszystkimFreshMm lubi tę wiadomość
-
Ola ja farbowałam włosy już jakiś czas temu, bo tez mnie wkurzały, kupiłam farbę beż amoniaku i ok
Dziewczyny te po usg, czy Wy tez macie tak nisko dzieciątko położone? bo moje gdzieś na samym dole lekarz badał, aż przy kościach miednicowych.
I przez brzuch robił i dopochwowo, a dzidziol i tak miał nas gdzieś, nie chciał się odwrócić, żeby dobrze go zmierzyć. Raz czy dwa się udało, a tak leżał bokiem
I czytam, ze łożysko mam na przedniej ścianie, a długość szyjki 4,19 cm.
Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty
Ja mam następną 20 kwietnia na 16.40...jeszcze tyyyyyle czas heheWiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca 2015, 11:04
Nasza księżniczka Zuzia już jest z nami od 15.09. -
paula1 wrote:Ola ja farbowałam włosy już jakiś czas temu, bo tez mnie wkurzały, kupiłam farbę beż amoniaku i ok
Dziewczyny te po usg, czy Wy tez macie tak nisko dzieciątko położone? bo moje gdzieś na samym dole lekarz badał, aż przy kościach miednicowych.
I przez brzuch robił i dopochwowo, a dzidziol i tak miał nas gdzieś, nie chciał się odwrócić, żeby dobrze go zmierzyć. Raz czy dwa się udało, a tak leżał bokiemI czytam, ze łożysko mam na przedniej ścianie, a długość szyjki 4,19 cm.
Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty
Ja mam następną 20 kwietnia na 16.40...jeszcze tyyyyyle czas hehe